Basik Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Ludziska wczoraj przyszedł list a dziś tuba - bardzo, ale to bardzo sie cieszę :) Mój Nico - Marianek jest już zatwierdzonym interem :) Quote
Martyna Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Basik Gratulki :-) kochani a gdzie sie potwierdza rescacib? jakies podanie/formularz? do kogo wyslac? Quote
Martyna Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 a juz doczytalam, ze do FCI - ech dziwne :roll: a dlugo sie czeka na odp? Quote
Asiaczek Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 [quote name='Basik']Ludziska wczoraj przyszedł list a dziś tuba - bardzo, ale to bardzo sie cieszę :) Mój Nico - Marianek jest już zatwierdzonym interem :)[/quote] Brawo i ogromne gratulacje!!! [quote name='Martyna']Basik Gratulki :-) kochani a gdzie sie potwierdza rescacib? jakies podanie/formularz? do kogo wyslac?[/quote] [B]Martyna,[/B] ja mam taki zwyczaj, że jak mój psiak dostaje r.cacib, to od razu lecę dopytywac się, czy ten psiak przede mna ma juz tytuł Interchampion. I jeżeli ma - przy wysyłaniu dokumentów do ZG, wpisuję w podanie "r.cacib" i nie zaprzątam sobie dalej tym głowy. W FCI sami sprawdzą, czy to jest pełny CACI"B czy nie. Kilka razy juz tak zrobiłam i wszystko się zgadzało, nie było żadnych problemów. pzdr. Quote
PANGEA Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 A wiesz Asiu/aczku, ze w Belgii chyba maja nowy program komputerowy :cool3::crazyeye:, bo jakos sprawniej im idzie z tymi CACIBami. Widze 2 zmiany od hihi "poprzednich" czasow. Teraz potwierdzony CACIB nie przychodzi bezposrednio z Belgii tylko przez organizatorow. I tak CACIB otrzymany w Wilnie dostalam z Wilna, berlinski z Berlina etc I drugie. SAmi :crazyeye:zauwazaja, ktory resCACIB jest "pelnoprawnym" CACIBem:multi: Wlasnie nei moge wyjsc z szoku. Moj piesek dostal w Lodzi resa za Interem, a 3 tyg temu w skrzynce znalazlam potwierdzony/przyznany CACIB. Normalnie szok. Nie trzeba sie bylo o nic upominac:cool3: Quote
Elitesse Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 yyy ja od kilku lat dostaje caciby od organizatorow - jeszcze nigdy nie dostalam z belgii ... :roll: Quote
bajadera Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 [B]Elitesse[/B] dobrze prawi, zawsze przychodza od organizatora. Wiele tylko zalezy od mocy przerobowych danego zwiazku. Kiedyś z Węgier czekałam strasznie długo. Albo kiedyś w Poznaniu sędzia zapomniał wpisać w protokół res CACIB. Tyle, że wtedy szły moje dwa starszy Inter I jego synek, co dostał res. I mogłam zainterweniować. A w ogóle zaobserwowałam, że na pierwszego Intera czekałam baaardzo długo, a na każdego kolejnego coraz krócej. Quote
Martyna Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 o kurka przerazacie mnie :-) fakt, ze nie zbieramy jakiejs mega ilosci CACIBow, ale ja nie mam zadnego potwierdzenia :crazyeye: Quote
Asiaczek Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 [quote name='Elitesse']yyy ja od kilku lat dostaje caciby od organizatorow - jeszcze nigdy nie dostalam z belgii ... :roll:[/quote] No, własnie. Ja też nie przypominam sobie, abym dostała potwierdzenie z Belgii, tylko zawsze od organizatorów... [quote name='Martyna']o kurka przerazacie mnie :-) fakt, ze nie zbieramy jakiejs mega ilosci CACIBow, ale ja nie mam zadnego potwierdzenia :crazyeye:[/quote] Alez ja nigdy nie czekam na potwierdzenie! Po prostu pisze pismo , wymieniam to, co trzba i nie przejmuje sie, że brak jest potwierdzenia... A np. z Uzgorodu (2002 r. lub 2003 r.) do tej pory nie dostałam, a suka juz dawno ma oficjalny certyfikat. Pzdr. Quote
PANGEA Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 No dobrze, moze nie zmienilo sie "ostatnio" tylko juz dawno, a ja hmmmm jednak jestem weteranem:oops: Pamietam to tylko dlatego, ze to bylo jednak daaaawno temu. CACIB dostalysmy w Bytomiu ( wtedy tam byla CACIBowa wystawa ), a list ( po roku ) przyszedl z koperta opisana po francusku. PAmietam swoje zdziwienie:cool1: hehe. I to jak pol rodziny wyogladalo ten list na kazda strone;) Potem jakos dlugo nie wystawialam psow wlasnych. Moze dlatego zauwazylam zmiane. A na te "potwierdzenia" roznie dlugo sie czeka. Z Lodzi mam, a z Kijowa to pewnie jeszcze poczekam:mad: Quote
Codik&Toffik Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Mam pytanko... Ile sie czeka na potwierdzenie CACIBa lub r.CACIBa ??? Quote
Elitesse Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 [quote name='Codik&Toffik']Mam pytanko... Ile sie czeka na potwierdzenie CACIBa lub r.CACIBa ???[/quote] ja na jedne czekalam ok 4 miesiace, na inne pol roku, jeszcze na inne rok a z niektorych wystaw wogole nie mam potwierdzen :evil_lol::evil_lol: ale jak to juz tu bylo wiele razy napisane - do wystawienia dyplomu Intera nie potrzeba miec potwierdzen mi wlasnie stukenlo 3 miesiace od ostatniego caciba Watka - mam nadzieje ze niedlugo kolejna tuba bedzie :) Quote
PANGEA Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 [quote name='Codik&Toffik']Mam pytanko... Ile sie czeka na potwierdzenie CACIBa lub r.CACIBa ???[/quote] Z mojego doswiadczenia roznie. Od 4 mies do nieskonczonosci Quote
Codik&Toffik Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 No ja z Warszawy jeszcze nie dostałem:roll:. Czyli jak do Intera nie musze mieć tabliczek? Co przesłąć im tylko kopie kart ocen, żeby było szybciej ??? Quote
Elitesse Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 [quote name='Codik&Toffik']No ja z Warszawy jeszcze nie dostałem:roll:. Czyli jak do Intera nie musze mieć tabliczek? Co przesłąć im tylko kopie kart ocen, żeby było szybciej ???[/quote] tylko podanie - takie jak na championat polski - wysylasz do ZG i NIC innego nie potrzeba !!!!!!!! Quote
karenina Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 [quote name='Elitesse']mi wlasnie stukenlo 3 miesiace od ostatniego caciba Watka - mam nadzieje ze niedlugo kolejna tuba bedzie :)[/quote] A nam własnie stukneło 4 mies Oberwartu i ... Tub ni widu ni słychu .. A austriacy papiery do FCI wyslali 3 tyg po wystawie, dzwoniłam do Wiednia ... Quote
Elitesse Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 moze sie w koncu doczekamy :) ja juz trzecia ramke sobie przygotowalam :eviltong: Quote
karenina Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 u mnie tez 3 miejsca czekaja :multi:. Nastepnego :multi: INTera skonczylismy w Kielcach : z charcikiem tym razem :loveu: Ciekawe jak długo ten bedzie szedł.:diabloti: Quote
PANGEA Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Gratulacje!! To musi byz mile uczucie:loveu: Ja tam sobie nic nie przygotowywuje:shake: z Dogami Niem tak jak z pszczolami, nigdy nic nei wiadomo. Wole nie zapeszac. Ostatnio jak ramke przygotowalam, suka mi do wystawy nei dozyla:placz::-( Asiaczek wie jak jest z molosami:-( Teraz wiec spokojnie czekam i............. Quote
karenina Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Dziekuje. Bardzo miłe uczucie :loveu: A z Twoja sunką strasznie przykro :-( nie dziwie sie, że juz nic nie szykujesz wczesniej .. Quote
Elitesse Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 moja coreczka Abi dostala dzis z FCI list o przyznaniu tytulu Intera :) czyli za pare dni nadejdzie tubka :multi: Inter zakonczony w lipcu tylko wlascicielowi zapomnialo sie wyslac podania :evil_lol::evil_lol: Quote
Elitesse Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 wczoraj wlasciciele Abi a dzis ja dostalam pismo z FCI :multi: oba wystawione 27 listopada no wiec od dzis [B]Waciak jest oficjalnie INTERCHAMPIONEM[/B] :multi::multi: przypominam ze ostatniego potrzebnego caciba dostal w Debreczynie 25 sierpnia - czyli zatwierdzenie trwalo 3 miesiace Quote
Asiaczek Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Ładnie!!!` Takie miłe Mikołajki... Gratulacje!!!:lol: Pzdr. Quote
Recommended Posts