Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 652
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ludwa napisał(a):
Grzywa również na lwa może wskazywać;) Oba przypadki powinny szybko znaleźć dom:) Byle zęby mniejsze były niż u lwa i ryk nie tak donośny;)

i masa! bo karmić lwa karmą nie da rady ;)

Posted

Właśnie Ida do mnie dzwoni:) Z psa nie wiadomo co, bo wystrzyżony na maxa;) Za to charakterologicznie super, przylepny, daje łapę. Łagodny i spokojny. Dzisiaj. A co będzie jutro, to zobaczymy;)

Posted

cioteczki ja tak na szybko, bo przed chwilą dopiero weszłam do domu i padam na ryjek

Kudłacz jest, przyjechał, od schroniska dostał nową smycz, obrożę oraz fiprex na nowe życie ;)
Przyjechała zaraz po nim pani wetka, która zaszczepiła do na wsciekliznę i wirusówki (za 65zł) a wraz z nią pan fyzjer, który się przeraził - ale nie uciekł ;)

Ponieważ kudłacz tak naprawdę nie miał imienia- a dzisiaj po wpisach o lwie i przy okazji strzyżenia tak mi się fajnie skojarzyło - NAZYWAM GO LEON, LEO :)

Leo jest uroczy, na dzien dobry podał nam co chwila łapę, przytulał się i chciał się bawić :)
Zaknięty w kojcu poszczekał jakies 10 minut i zajął sie sobą.;)
Przy strzyżeniu, które trwało 2 godziny- merdał ogonem i chciał sie bawić, aczkolwiek też panikarz z niego i nie do końca ma powycinane łapki, bo nie dawał sie do nich dotykać.nie gryzł, nie warczał- tylko popiskiwał i się żalił na swój biedny psi los.

Strasznie się opierał przy łapkach- boje się, że ma w nich bagno. :/

Skóra jak widać zaczerwieniona, ale mam nadzieję, ze jak się wywietrzy, to mu to minie.
Na pupie i ogonie- odparzenie jak ta lala,:/ Miejscami ma takie jakby plamy z mniejsząc ilością sierści- myślę, ze to też odparzenia.
Z Maltą dogadał się bez problemu- chciał się z nią bawić ;), ma około 1,5-2 max.Zachowuje się jak szczenię, chodzi z podniesionym jak antenka ogonkiem- jak już w koncu może :)

Generalnie jest boooskim psem :D a jakim ? - Oceńcie teraz same....

przed:

w trakcie...

i po 2 godzinach:

Posted

Powtarzam swoje :-) To pies w typie jużaka :-) Widziałam już trochę tych psów w potrzebie, no i mam swoją jużaczkę po metamorfozie. Jużakowy nochal, oczy w czarnych obwódkach, uszy, wzrost min.65cm w kłębie bez górnej granicy), no i okazał się biały po strzyżeniu. Ale oczywiście nie upieram się :-)