Jump to content
Dogomania

Hacker - sportowy golden! Nowy sprzęt!!! x] Fuji FinePix S5600

Recommended Posts

Posted

Dziękujemy wszystkim za wsparcie! :Rose:

Hacker jest już tydzień po zdjęciu szwów - z tej okazji (no i trochę ładnej pogody za oknem) wzięłam go dzisiaj na krótkie frisbee'owanie. Porobiliśmy trochę passing'ów i over'ów nad nogą - które zaczęłam rzucać tragicznie, ale po analizie nagrań video załapałam co było źle i myślę, że następnym razem będzie lepiej ;)

Poza tym przez te dwa tygodnie chodzenia w opatrunku i buciku Hacker kompletnie stracił formę i nawet godzinny spacer jest dla niego męczący :shake:

Na koniec kilka fotek pstrykniętych na szybko po treningu (niewiele bo zaraz potem zasypał nas grad - dobrze, że nie mieliśmy daleko do domu)

Tutaj widać jeszcze, że jego prawa łapka była wygolona i popsikana czymś fioletowym :roll:

Oprócz błękitnego nieba...

...tylko frisbee mi potrzeba :evil_lol:

Szeroki uśmiech i dłuuugi jęzor - brakowało mi tego widoku :bigcool:

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cieszę sie, że z łapką już dobrze. Do formy też szybko wróci:) Widać, że szczęśliwy po frisbowaniu, my dzisiaj też ćwiczyliśmy ale wiatr był taki, że dysk mi wracał do ręki i dało sie puszczać tylko rollerki i na dodatek tylko z wiatrem.

Posted

U nas wiatr też był wstrętny - dlatego właśnie po jakiś dwóch rzutach, które "wracały" też zrezygnowałam z tego i robiłam passingi na rollerkach i overki nad nogą - bo przy tym frisbee nie zdoła zwiać za szybko wiatr na szczęście ;)

Ja teraz muszę się uczyć, uczyć, uczyć - bo jutro mam dwa kolokwia, a na 19:00 idę do kina na premierę "Marley i ja" :cool3:

Popatrzę sobie na małego potworka i po reflektuję nad tym co mnie czeka :evil_lol:

Posted

Miałam napisać coś o filmie - więc to robię :cool1:

Generalnie myślę, że film godny polecenia. Co prawda są w nim takie typowo amerykańskie fragmenty, które mi wydają się głupie, ale można je pominąć. Myślę, że twórcom filmu udało się dosyć dobrze oddać książkę i z grubsza jej klimat. Nie podobało mi się jak zrobili "wątek szkolenia" - ale trudno. Poza tym w ogóle nie oddali tego jaki Marley miał potworny lęk przed burzą. Jednak co najważniejsze - pięknie pokazana została więź z psem, to jakim wspaniałym towarzyszem on jest dla nas każdego dnia - jak wielka miłość w nas rośnie nawet jeżeli każdy kolejny dzień to tylko nowy wybryk naszego 'potwornego' psa. Jeden wielki wyciskacz łez pod koniec, kiedy przychodzi czas starości i pożegnania Marley'a i tyle - film wycisnął ze mnie wiele, wiele łez aż się głupio w kinie czułam - z resztą tak jak i książka - a tyle oglądam jakiś dramatów gdzie sprawa tyczy się ludzi i nigdy nie płaczę - to mi się zdarza tylko na filmach o zwierzętach - one są takie wspaniałe :loveu: - a zarazem to jest tak potwornie smutne kiedy coś złego im się dzieje, kiedy cierpią, gdy odchodzą :placz:

Posted

witam! śliczny Hackerek:loveu: proszę rzucić mu ode mnie raz frisbee:multi: i mizianko:loveu:
a co do filmu bardzo chciałabym obejrzeć superowy trailer:loveu: ja z płakaniem mam tak samo:) zwierzęce filmy i książki zawsze mnie wzruszają dużo bardziej niż o ludziach:eviltong:

Posted

Skoro już się wydało - oto moja nowa psinka:

Extreme Vitality Willa Mora vel.Vi - oczywiście moja jest tym gryzoniem :diabloti:

Tutaj miażdży swojego brata - to ta z prawej: :evil_lol:

...a tutaj coś rozszarpuje - moje małe łobuziątko :loveu:

...na tym ostatnim zdjęciu nie wiem na 100% czy to ona :oops:

Edit:
Tutaj na filmie w wieku 5 tygodni: :cool3:
YouTube - Tygryska

Psinka jest rasy owczarek pirenejski długowłosy, czyli Berger des Pyrénées à poil long (czyt. mniej więcej tak: berżee de pirenee a pła lą).

Mała jest z hodowli Willa Mora - tutaj jej strona internetowa:
Klik!
...na www widnieje pod pseudonimami "G5" i "Tygryska" ;)

Odbieram ją w weekend 28-29 marca - te 10 dni, które mi jeszcze zostało to dla mnie TORTURY!!! :placz:

Posted

Magda - nie będzie mnie w Bytomiu, ja nie jeżdżę na zawody generalnie :roll:
Hacker nie lubi innych psów, więc bez samochodu i klatki ani rusz z nim w takie tłumy - a ja się prawa jazdy i autka jeszcze nie dorobiłam, a klatkę mam byczą :shake:
W ten weekend więc będę zajmowała się własną piranią i na pewno będę na bieżąco coś o niej starała się zdawać - oczywiście jeśli mała mi na to pozwoli :evil_lol:

...a i jeszcze Hacker na frisbee'owaniu 3 tygodnie po operacji, więc tylko takie lekkie, ostrożne rzeczy i mało, ale zawsze coś:
YouTube - Some frisbee with Hacker (back after surgery)

Posted

Klaudia - dzięki :cool1:

Rauni w swej dobroci wstawiła jeszcze kilka zdjęć małych pyrciaków, wiec dorzucam coś jeszcze w pyraniowym temacie ;)

Stosik pyrkowych lapsików :p

Moja mała Tygrysica wyrusza na podboje świata: :loveu::loveu::loveu:

Uszy do góry! :bigcool:

Kolekcja w klateczce - i bardzo dobrze - niech wiedzą gdzie ich miejsce! :diabloti:

Posted

Gratulacje :loveu: Jest absolutnie cudowna!
Pamietam jak jeszcze rozmawiałyśmy o tym, że chcesz pyrka a my borderka :) I w koncu sie nam udało :loveu:

Posted

[quote name='ewka i haker']śliczna jest:loveu::loveu::loveu:
gratulacje:loveu::loveu::multi:
Dziękuję :oops:

[quote name='Magda&Bloom']no super jest Twój golden :cool3:
No... z tym muszę się zgodzić! - z resztą gwoli ścisłości w porównaniu z innymi goldenami to on nawet jest o wiele bardziej niż super :cool1:
W kwesti predyspozycji do sportu i współpracy - nie biorę pod uwagę innych czynników w mym osądzie.

[quote name='Magda&Bloom']a mała tygryska wymiata :evil_lol:
No ba! Już pokazuje swoje małe, ukryte rogi... :diabloti:

[quote name='JIM']Gratulacje :loveu: Jest absolutnie cudowna!
Pamietam jak jeszcze rozmawiałyśmy o tym, że chcesz pyrka a my borderka :) I w koncu sie nam udało :loveu:
Dzięki :p
...też pamiętam tą rozmowę - i jak widać - mażenia się spełniają! :loveu::loveu::loveu:

Tutaj Tygryska w pogoni za szaliko-szarpakiem:

...a tutaj pozycja wystawowa w wieku 6 tygodni - śliczną ma budowę :loveu:

...dostałam informację, że ze wszystkich maluchów moją najciężej było ustawić - jest największą "wiercipiętą" :evil_lol:

Zdjęcia są autorstwa Marysi od Uny - DZIĘKUJĘ! :Rose: