Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 561
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W sprawie zachowania Luckiego - pomyślałam sobie, że może anillka, jako znająca psa najlepiej, zapytałaby na pw Zofię Mrzewińską? Na odległość psa się nie wychowa ;), ale może podałaby podstawowe wskazówki, co robić. I jakie rokuje szanse na poprawę...

Posted

[QUOTE]DabrowkaW sprawie zachowania Luckiego - pomyślałam sobie, że może anillka, jako znająca psa najlepiej, zapytałaby na pw Zofię Mrzewińską? Na odległość psa się nie wychowa ;-), ale może podałaby podstawowe wskazówki, co robić. I jakie rokuje szanse na poprawę...[/QUOTE]
W piatek bylam z Luckym u weta naszego,dal na pierwszy rzut oka kilka wskazowek,lacznie ze wskazowkami dla potencjalnych adoptowiczow.Pewnie,ze potrzebna bedzie rada specjalisty .

Posted

przestałam zwracać uwagę na warknięcia choć było ich dzisiaj kilka w tym jedno na Młodego:mad: i jak narazie większej awantury nie było... zobaczymy co będzie dalej bo dzień się jeszcze nie skończył ;)

Posted

[quote name='Azyl_Zory WebAdmin']Jak tam warczący Lakuś??
Już wiem z której pseudo-rasowni pochodzi:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:
Bezczelni chcą go wykupić, do dalszej reprodukcji??[/quote]
Powiedz, że wykastrowany i na bank zrezygnują :diabloti:

Posted

[quote name='Dorothy']anilla ja Cie doskonale rozumiem, i wyobrazam sobie mniej wiecej jego zachowanie. To co napisalam wiem od psich psychologow, nie badzmy dziecmi, czasem trzeba umiec spojrzec prawdzie w oczy.
To tak jak z przestepcami, osobami psychicznie niezrownowazonymi czy osobami po przejsciach jak tu ktos pisal, mozna te osoby luli luli kochac glaskac piescic i mowic moj ty misiaczku, co na chwile je uspokoi , ale NIE ZALECZY URAZOW ICH PSYCHIKI!
To sa w wypadku ludzi LATA terapii, i to nie psychoterapii luli luli do serca Cie tule ale ciezkiej terapii z przepracowaniem urazow, i zazwyczaj z uzyciem lekow psychotropowych.
A psy? Kto im da procha? Zrobi terapie gestalt? Psy nosza to w sobie do smierci. I jesli on tak sie zachowuje jak piszesz anillka, to BEDZIE taki, bedzie zawsze troche nieobliczalny.
Wiem, jestm okropna, wredna, wszyscy wielbiciele shitkow mnie wysla do piekla i Bog wie co jeszcze.

Ale chyba lepiej zeby to bylo WIADOME niz narazac psa na kolejne traumy poworty do schronu itd?
Uwazam ze POWINNAS pisac o tym anillka.
Wiele ludzi kocha shitki, i napewno znajdzie sie ktos, kto zdecyduje sie mu pomoc. Ja kocham boby i pomagam mojej suce,mimo ze ma kompletnego swira, a wiec i on ma szanse.[/quote]

Święta prawda! Zacytuję jedno z moich ulubionych powiedzeń: DOBROĆ NIE MOŻE BYĆ GŁUPIA! Pewnie to jest oczywiste dla wszystkich prawdziwych psiarzy - dogomaniaków.

Posted

Jak tam warczący Lakuś??
Już wiem z której pseudo-rasowni pochodzi:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::a ngryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::ang ryy:
Bezczelni chcą go wykupić, do dalszej reprodukcji??

A moze by tam w tej pseudohodowli zrobic kontrole z TOZ>Pies w takim stanie,to Znacanie sie nad zwierzeciem,powinni za to odpowiedziec przed sadem.

Posted

Lakulec był dzisiaj na kontroli u weterynarza, był bardzo dzielny, ani razu nie warknął i cierpliwie znosił wszystkie zabiegi ;)
Lekarze są bardzo zadowoleni ze stanu oczek, skóra tez się znacznie poprawiła. Dostał antybiotyk, do oczu ciągle dajemy kropelki.
A w sobotę lub niedzielę będzie wielki dzień Lakusia;)

Posted

[quote]Jak tam warczący Lakuś??
Już wiem z której pseudo-rasowni pochodzi:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::a ngryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::ang ryy:
Bezczelni chcą go wykupić, do dalszej reprodukcji??
[/quote]
Miałam przyjemnosc:angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: rozmowy z pseudohodowczynia, a teraz po koleji:
Miłą Pani,która poinformowała Pania S.....pseudohodczynie zapewniam ,iż zaden pies z naszego Azylu nie trafi do żadnej Waszej pseudohodowli!!!!!!!!Bardzo Pania prosze ,czytajac nasze posty gdyby była Pani choc troszke inteligentna o przekazywanie prawdziwych informacji z postów,a byc moze o odpowiednia interpretacje tekstu.
Ostrzezenie dla WAS wolontariusze,uważajcie z kim rozmawiacie,pani pseudohodowczyni jest tak miła ,wyadje sie takim znawcom psów ,ciezko nie znajac nazwiska i bez sprawdzenia warunków ,stwierdzic iz jest to osoba ,ktora kocha pieski i chce miec pieska tylko dla siebie.
Teraz do Pani S.......pseudohodowczynio(mama nadzieje ze Pani podgladajaca te forum przekaze jej,bo sama pseudohodowczyni nie posiada neta):
Szczyci sie Pani wspaniałymi psami,wciska Pani ciemnote i tepote jaka wcisnełą mi Pani gdy brałam od Pani z piwnicy -chwała za te gadane-brednie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Interesowała sie Pani shih-tzu-nie przeszkadza Pani ,ze pies jest juz zwichrowany i nadal chcialaby Pani rozmazac i sprzedawac potomstwo po tak zwichrowanym psie?Nie przeszkadza Pani,ze zarabiajac na psach"rasowych po rodowodowych rodzicach) wielkie pieniadze ,wiekszosc tych psów sprzedanych trafia w nieodpowiednie rece?Trafiaja do schronisk,gina na drogach,sa przywiazywane do drzew w lasach.
Tak sie zastanawiam czy starsza bokserka z rybnickiego schroniska to nie jest matka mojej Beti,zuzyta i niepotrzebna ,to po co trzymac,zreszta wiem ze nie chciałą jej Pani ,bo juz nie nadawala sie do rozrdou i sama mi ja Pani proponowala:angryy: :angryy: :angryy: .Czy tak tez byłoby ze shih-tzu?
Pani ma czelnosc i sie oburzac co my tu na dogo piszemy:-o :-o :-o ???????????????prosze o troszke inteligencji i choc troszeczke serca ,a wiedziałąby pani ,ze naprawiami wasze błedy pseudohodowców-psy to nie pieniadze,one czuja ,kochaja i potrzebuja!!!!!!!!!!!
Pani samej nie ma co zarzucic,poza tym iz psy u Pani sa w kojcach jak w schroniskach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ras psów od groma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Woda,jedzenie,witaminy -jest.Wielka pseudohodowla,ale jak moj pies trafił do mnie od Pani ,niech se pani wspomnie ile boksiow z miotu odeszło za TM i jak długo walczyłam o zycie mojego psa,pozostała alergia,ciagłe problemy z uszami ,problemy zoładkowe ,a przede wszystkim przodozgryz-jak to pani powiedziala mi poł roku temu pod gabinetem weta-jest jeden pies ,ktory ciepie mi i w co drugim miocie mam przodozgryz!!!!!!!!!!!!!!!!Nadal pani rozmnaza a mi w ksiazeczke zdrowia wpisala pani ze jest hodowca:evil_lol: :evil_lol: .
Niestety ta Pani S.... stwierdzila ze to nie jest od niej pies -ale zaznaczam ,ze jest to kobieta,która mowi prawde jak sie pomyli:diabloti: :diabloti: :diabloti: .
Koniec wq....sie .
pozdrawiam OBIE PANIE-kopą kamieni -jak to sie mowi

Posted

musiala niezle podzyc i niezle sie dowiedziec:angryy:
dobrze ze sobie ulzylas marmar, przylaczam sie
a pani chodofffca do klatki i niech sika sobie pod nogi:mad:
potem zapytamy jak jej bylo

Posted

[QUOTE]anillaale się ciotka marmar wzburzyła;-)[/QUOTE]
hahahahah wzburzyłam na MAXA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Formica dostanie całkowity namiar i plis uwarzajcie na te poczwary!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Miło mi było Pani S....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ,a pani podgladaczko,radze trzymac sie z daleka od naszych "rasowych" psiaków:mad: :mad: :mad: :mad: ,ciocia marmar czuwa:angryy: :angryy: :angryy: :angryy:

Posted

wiem o kogo chodz-to cwana baba - żeruje na ludzkiej niewiedzy(głupocie?-bo o rasie można poczytać) i naiwności, produkuje szczenięta "modnych" akurat ras, w tym boksery z przodozgryzem, ciekawe ile z nich trafiło do schronisk, ile do lasów?
Ma też podobno "kontakty" z okolicznymi schroniskami i wykupuje psy rasowe"ale bez rodowodu" takich ras jakie jej potrzebne, po czym produkcja idzie pełną parą.
Życzę wszystkiego najgorszego bezczelna pani S..... (kojarzy się z pagórkiem)