Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='sonia71']poporawioni i udoskonalowy tekst do ogłoszeń post 341 oczywiście też do poprwaki jakby co:evil_lol: .

ladySwallow wiesz może coś na temat tej karmy?

Nic nie wiem, ale mniemam, że Ewance chodziło o dobrą karmę dla szczeniąt po prostu.

Posted

[quote name='sonia71']napisałam ewance że by zadzwoniła i dopytała konkretnie ,jak nie to pomóż którąś wybrać a może zamówić tą którą polacałaś wcześniej?

Jestem, wetka nie zaproponowała żadnej konkretnej, chyba nie chciała robić kryptoreklamy ... ale wymieniła wiele firm, tych lepszych ;)

ważne, żeby było super premium dla szczeniąt średnich ras !

myślę, że może być Brit, albo Nutra ... Brita je u nas Lenka, a Nutrę Dosia -- dobre firmy ze średniej półki cenowej.

Lepsze jest np. Royal Canin, ale chyba dużo droższe.

Posted

[quote name='Ewanka']Jestem, wetka nie zaproponowała żadnej konkretnej, chyba nie chciała robić kryptoreklamy ... ale wymieniła wiele firm, tych lepszych ;)

ważne, żeby było super premium dla szczeniąt średnich ras !

myślę, że może być Brit, albo Nutra ... Brita je u nas Lenka, a Nutrę Dosia -- dobre firmy ze średniej półki cenowej.

Lepsze jest np. Royal Canin, ale chyba dużo droższe.

Właśnie nad Britem myślałyśmy, dzięki :)

Posted

Ewanko- a Molly nie będzie miała już wizyty kontrolnej u weta ,albo Dosia czy Lenka żebyś mogła kupić gryzaki i piłeczki tam na miejscu bo karmę kupiłybyśmy na allegro bo gryzaki się tam nie opłaca z przesyłą.?

Posted

sonia71 napisał(a):
Ewanko- a Molly nie będzie miała już wizyty kontrolnej u weta ,albo Dosia czy Lenka żebyś mogła kupić gryzaki i piłeczki tam na miejscu bo karmę kupiłybyśmy na allegro bo gryzaki się tam nie opłaca z przesyłą.?

Soniu, wysłałam Ci Pw, moze uda się to kupić razem.

Posted

[quote name='sonia71']Ewanko- a Molly nie będzie miała już wizyty kontrolnej u weta ,albo Dosia czy Lenka żebyś mogła kupić gryzaki i piłeczki tam na miejscu bo karmę kupiłybyśmy na allegro bo gryzaki się tam nie opłaca z przesyłą.?

Molly dostaje teraz codziennie zastrzyki ... wczoraj wieczorem była Lilek i dala małej zastrzyk, dzisiaj i pojutrze (jutro przerwa) też przychodzi i to będzie koniec kuracji antybiotykowej.
Potem 3-4 dni przerwy i odrobaczenie, a potem po dwóch tygodniach szczepienie na wirusówki - tak plan jest ustalony z wetem.

Oczywiście, gdyby się co malej w międzyczasie działo, to natychmiast jedziemy do weta ... ale teraz widac, że już prawie całkiem zdrowy psiak ... biega, podgryza wszystko i wszystkich, ale tak leciutko, jest naprawdę słodka ... jako jedynej pozwałam jej wchodzić do łóżka :eviltong:, bo to przecieżjeszcze dzieciaczek ... tamte dwie suczki nie wchodzą , ale wyraźnie jej zazdroszczą :evil_lol:

EDIT:

Ja wymyślam jej różne gryzaczki ;) ... bo wyraźnie potrzebuje ich bardzo tak jak pieszczot i obecności człowieka ...

Wymarzony dla niej domek koniecznie z jakąś osobą , np. babcią, która dużo czasu spędza w domu, nie można takiego maluszka zostawić na wiele godzin samego, trzeba ją przecież często wyprowadzać, i karmić ... ja ją karmię 4 razy dziennie, a na dwór wychodzi co 1,5 godziny.

Posted

[quote name='sonia71']Dobra to tak ,ladySwallow zamówię z tego ostatniego miejsca :Brit super premium plus zabawki .

koniecznie dla ... szczeniaków średnich ras ... tam są inne proporcje składników.

Posted

ta karma-tak pisze-dla wszystkich szczeniąt do 12 miesiąca -to będzie dobra jest tylko podział dla wszsytkich do 12 m-ca lub dla dużych i bardzo dużych od 4 miesiąca

Posted

sonia71 napisał(a):
ta karma-tak pisze-dla wszystkich szczeniąt do 12 miesiąca -to będzie dobra jest tylko podział dla wszsytkich do 12 m-ca lub dla dużych i bardzo dużych od 4 miesiąca

... chyba będzie dobra dla naszej kruszyny rozrabiaki ;)

to jest z kurczakiem? ... a może jest z jagnięciną???

kurczak częciej uczula !!!!!!!!!!!!

Posted

Na konto Molly wpłynęło :
Lady Swallow - 70zł dopłata do leczenia
Sonia71 150 zł na transport - z tej kwoty 75 zł to pożyczka .
Z konta wypłynęło - 150zł za transport ( Pati-C)
220zł - zwrot za leczenie 170zł i 50zł karma ( Ewanka )

Posted

agada napisał(a):
Ale może miski, czy jakieś inne gryzaki by odpowiadały waszemu podniebieniu?

Miski płaskie, szerokie na wodę i jedzonko, bo mamy takie troszkę wyższe, stalowe i Molly je niestety czasem przewraca ... właśnie przed chwilą ścierałam wodę z podłogi :mad:

Posted

[quote name='agada']Tu jest fajna piłeczka dla Molly:
http://www.dogomania.pl/threads/193632-Kosmetyki-perfumy-smako%C5%82yki-dla-psa-szelki-fili%C5%BCanki-na-kilka-ps%C3%B3w-do-8.10-do-21
Poszukam jeszcze....

agada -karmę z piłeczkami i innymi zamówiłam już ,razem bo przesyłka była gratis:roll: także dzięki za szukanie ,teraz nie mam czasu zobaczyć co znalazłaś ,może potem zobaczę-dzięki:oops:

Posted

agada napisał(a):
Z bazarku na Molly przeznaczyłam 46zł. Jo37 już poinformowana, bo do niej bezpośrednio wszystko wpłynie.

agado-bardzo dziękujemy:loveu: jak pozwolisz przeznaczymy je szczepienia,które bedą już niedługo

Ewanko-potwierdzam że dzisiaj zamówiłam 12 kg suchą karmę Brit super premium puppy jagnięcina z ryżem +dodatki:lol: ,powinna być u ciebie szybko:multi: więc Mulinka będzie na jakiś czas zabezpieczona.

Posted

Właśnie była ciocia Lilek i zrobiła Molly zastrzyk ... jeszcze został tylko jeden i koniec kuracji :multi:

Bardzo dziękujemy cioci Lilek :loveu:

Szczeniorek szaleje z Lenką ... biega już bez smyczy i szybciutko wraca na wołanie, bardzo inteligentna suczynka ... ale gryzie wszystko, właśnie teraz zajada mojego kapcia ;)