sonia71 Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 poprawiony i udoskonalony tekst do ogłoszeń post 341 oczywiście też do poprwaki jakby co:evil_lol: . ladySwallow wiesz może coś na temat tej karmy? Quote
LadyS Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='sonia71']poporawioni i udoskonalowy tekst do ogłoszeń post 341 oczywiście też do poprwaki jakby co:evil_lol: . ladySwallow wiesz może coś na temat tej karmy? Nic nie wiem, ale mniemam, że Ewance chodziło o dobrą karmę dla szczeniąt po prostu. Quote
sonia71 Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 napisałam ewance że by zadzwoniła i dopytała konkretnie ,jak nie to pomóż którąś wybrać a może zamówić tą którą polacałaś wcześniej? Quote
Ewanka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='sonia71']napisałam ewance że by zadzwoniła i dopytała konkretnie ,jak nie to pomóż którąś wybrać a może zamówić tą którą polacałaś wcześniej? Jestem, wetka nie zaproponowała żadnej konkretnej, chyba nie chciała robić kryptoreklamy ... ale wymieniła wiele firm, tych lepszych ;) ważne, żeby było super premium dla szczeniąt średnich ras ! myślę, że może być Brit, albo Nutra ... Brita je u nas Lenka, a Nutrę Dosia -- dobre firmy ze średniej półki cenowej. Lepsze jest np. Royal Canin, ale chyba dużo droższe. Quote
LadyS Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='Ewanka']Jestem, wetka nie zaproponowała żadnej konkretnej, chyba nie chciała robić kryptoreklamy ... ale wymieniła wiele firm, tych lepszych ;) ważne, żeby było super premium dla szczeniąt średnich ras ! myślę, że może być Brit, albo Nutra ... Brita je u nas Lenka, a Nutrę Dosia -- dobre firmy ze średniej półki cenowej. Lepsze jest np. Royal Canin, ale chyba dużo droższe. Właśnie nad Britem myślałyśmy, dzięki :) Quote
sonia71 Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Ewanko- a Molly nie będzie miała już wizyty kontrolnej u weta ,albo Dosia czy Lenka żebyś mogła kupić gryzaki i piłeczki tam na miejscu bo karmę kupiłybyśmy na allegro bo gryzaki się tam nie opłaca z przesyłą.? Quote
LadyS Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 sonia71 napisał(a):Ewanko- a Molly nie będzie miała już wizyty kontrolnej u weta ,albo Dosia czy Lenka żebyś mogła kupić gryzaki i piłeczki tam na miejscu bo karmę kupiłybyśmy na allegro bo gryzaki się tam nie opłaca z przesyłą.? Soniu, wysłałam Ci Pw, moze uda się to kupić razem. Quote
Ewanka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='sonia71']Ewanko- a Molly nie będzie miała już wizyty kontrolnej u weta ,albo Dosia czy Lenka żebyś mogła kupić gryzaki i piłeczki tam na miejscu bo karmę kupiłybyśmy na allegro bo gryzaki się tam nie opłaca z przesyłą.? Molly dostaje teraz codziennie zastrzyki ... wczoraj wieczorem była Lilek i dala małej zastrzyk, dzisiaj i pojutrze (jutro przerwa) też przychodzi i to będzie koniec kuracji antybiotykowej. Potem 3-4 dni przerwy i odrobaczenie, a potem po dwóch tygodniach szczepienie na wirusówki - tak plan jest ustalony z wetem. Oczywiście, gdyby się co malej w międzyczasie działo, to natychmiast jedziemy do weta ... ale teraz widac, że już prawie całkiem zdrowy psiak ... biega, podgryza wszystko i wszystkich, ale tak leciutko, jest naprawdę słodka ... jako jedynej pozwałam jej wchodzić do łóżka :eviltong:, bo to przecieżjeszcze dzieciaczek ... tamte dwie suczki nie wchodzą , ale wyraźnie jej zazdroszczą :evil_lol: ************************ EDIT: Ja wymyślam jej różne gryzaczki ;) ... bo wyraźnie potrzebuje ich bardzo tak jak pieszczot i obecności człowieka ... Wymarzony dla niej domek koniecznie z jakąś osobą , np. babcią, która dużo czasu spędza w domu, nie można takiego maluszka zostawić na wiele godzin samego, trzeba ją przecież często wyprowadzać, i karmić ... ja ją karmię 4 razy dziennie, a na dwór wychodzi co 1,5 godziny. Quote
sonia71 Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Dobra to tak ,ladySwallow zamówię z tego ostatniego miejsca :Brit super premium plus zabawki . Quote
Ewanka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='sonia71']Dobra to tak ,ladySwallow zamówię z tego ostatniego miejsca :Brit super premium plus zabawki . koniecznie dla ... szczeniaków średnich ras ... tam są inne proporcje składników. Quote
sonia71 Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 ta karma-tak pisze-dla wszystkich szczeniąt do 12 miesiąca -to będzie dobra jest tylko podział dla wszsytkich do 12 m-ca lub dla dużych i bardzo dużych od 4 miesiąca Quote
Ewanka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 sonia71 napisał(a):ta karma-tak pisze-dla wszystkich szczeniąt do 12 miesiąca -to będzie dobra jest tylko podział dla wszsytkich do 12 m-ca lub dla dużych i bardzo dużych od 4 miesiąca ... chyba będzie dobra dla naszej kruszyny rozrabiaki ;) to jest z kurczakiem? ... a może jest z jagnięciną??? kurczak częciej uczula !!!!!!!!!!!! Quote
Ewanka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 ladySwallow napisał(a):Z jagnięciną i ryżem. To super - taka najleppsza :) Quote
Jo37 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Na konto Molly wpłynęło : Lady Swallow - 70zł dopłata do leczenia Sonia71 150 zł na transport - z tej kwoty 75 zł to pożyczka . Z konta wypłynęło - 150zł za transport ( Pati-C) 220zł - zwrot za leczenie 170zł i 50zł karma ( Ewanka ) Quote
agada Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Tu jest fajna piłeczka dla Molly: http://www.dogomania.pl/threads/193632-Kosmetyki-perfumy-smako%C5%82yki-dla-psa-szelki-fili%C5%BCanki-na-kilka-ps%C3%B3w-do-8.10-do-21 Poszukam jeszcze.... Quote
agada Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 i jeszcze: http://www.dogomania.pl/threads/193197-Akcesoria-dla-zwierz%C4%85t-na-sterylki-w-D%C5%82u%C5%BCynie-29.09-22-00 Quote
Ewanka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='agada']i jeszcze: http://www.dogomania.pl/threads/193197-Akcesoria-dla-zwierz%C4%85t-na-sterylki-w-D%C5%82u%C5%BCynie-29.09-22-00 Mam taki węzeł, jak tu nr 3 ... Molly go lubi :) ... ale już ma, więc po co dublować. Quote
agada Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Ale może miski, czy jakieś inne gryzaki by odpowiadały waszemu podniebieniu? Quote
Ewanka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 agada napisał(a):Ale może miski, czy jakieś inne gryzaki by odpowiadały waszemu podniebieniu? Miski płaskie, szerokie na wodę i jedzonko, bo mamy takie troszkę wyższe, stalowe i Molly je niestety czasem przewraca ... właśnie przed chwilą ścierałam wodę z podłogi :mad: Quote
sonia71 Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 [quote name='agada']Tu jest fajna piłeczka dla Molly: http://www.dogomania.pl/threads/193632-Kosmetyki-perfumy-smako%C5%82yki-dla-psa-szelki-fili%C5%BCanki-na-kilka-ps%C3%B3w-do-8.10-do-21 Poszukam jeszcze.... agada -karmę z piłeczkami i innymi zamówiłam już ,razem bo przesyłka była gratis:roll: także dzięki za szukanie ,teraz nie mam czasu zobaczyć co znalazłaś ,może potem zobaczę-dzięki:oops: Quote
Ewanka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Jo37 napisał(a):(...) 220zł - zwrot za leczenie 170zł i 50zł karma ( Ewanka ) Otrzymałam, bardzo dziękuję :) Quote
agada Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Z bazarku na Molly przeznaczyłam 46zł. Jo37 już poinformowana, bo do niej bezpośrednio wszystko wpłynie. Quote
sonia71 Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 agada napisał(a):Z bazarku na Molly przeznaczyłam 46zł. Jo37 już poinformowana, bo do niej bezpośrednio wszystko wpłynie. agado-bardzo dziękujemy:loveu: jak pozwolisz przeznaczymy je szczepienia,które bedą już niedługo Ewanko-potwierdzam że dzisiaj zamówiłam 12 kg suchą karmę Brit super premium puppy jagnięcina z ryżem +dodatki:lol: ,powinna być u ciebie szybko:multi: więc Mulinka będzie na jakiś czas zabezpieczona. Quote
Ewanka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Właśnie była ciocia Lilek i zrobiła Molly zastrzyk ... jeszcze został tylko jeden i koniec kuracji :multi: Bardzo dziękujemy cioci Lilek :loveu: Szczeniorek szaleje z Lenką ... biega już bez smyczy i szybciutko wraca na wołanie, bardzo inteligentna suczynka ... ale gryzie wszystko, właśnie teraz zajada mojego kapcia ;) Quote
Recommended Posts