magdola Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 to 1 zdjecie boskie:) cos czuje, ze szatan z niego bedzie:diabloti: Quote
piechcia15 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 szatan to juz jest:) dziwi mnie jedno...wogóle nie sika na dworze gdy wychodzimy. To jak na psa to dziwne. Od czasu wyjścia ze schronu czyli godzina 17, załatwił się raz....w domu:( mega kałuża:( widać, że nie może się jeszcze odnaleźć, czasu potrzebuje. Chodzi za nami jak ogonek, podgląda, obserwuje. Zęby nie ma złe,ale gryzienie coś mu kiepsko idzie. Zjadł trochę puszki i nic poza tym, z głodu chyba nie umrze,ale czułabym sie o niebo lepiej jakby pojadł do syta:) co prawda po tym kęsku puszki tańcował grzbietem po dywanie, to chyba oznaka najedzenia:)? Quote
piechcia15 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 zapomniałam napisać najważniejszego.... tak ma domek w Szczecinie i czekamy na transport, który przyjedzie w sobotę. Jego przyszła Pani póki co jest za granicą do niedzieli więc na jeden dzień weźmie go chyba ciotka magdola:) Quote
S-ienna Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 http://img696.imageshack.us/img696/7073/1013449.jpg Czyli to jest ten przystojniak, którego w sobotę wiozę do Szczecina? :cool3: Poszperałam na dogomanii, bo aż się skręcałam z ciekawości, jak wygląda ten psiak ;) Miałam rację, moja matka jest nim zauroczona :evil_lol: Quote
piechcia15 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 a ja w tej sekundzie napisałam do ciebie maila:) telepatia...:) Quote
*anusia&ajlu* Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 [quote name='piechcia15']zapomniałam napisać najważniejszego.... tak ma domek w Szczecinie i czekamy na transport, który przyjedzie w sobotę. Jego przyszła Pani póki co jest za granicą do niedzieli więc na jeden dzień weźmie go chyba ciotka magdola:) ale szybko zalatwiliscie adopcje;) niesamowite jestescie :loveu: ostatnio widzilam na stronie Palucha ze ten grzywek jest i fotka tego pp byla, ale nie wiem czy jest jeszcze wschronie, nie daje mi zyc to i chyba pojade do schronu i sama sprawdze... ps. [SIZE="3"][FONT="Times New Roman"]nie dawajcie go do magdoli:loveu: bo go nie odda hahaha i sie pani rozczaruje[/FONT];) Quote
piechcia15 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 a ja byłam na stronie Palucha prowadzonej przez wolontariuszy i nie widziałam fotki:( może przeoczyłam Quote
*anusia&ajlu* Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 piechcia15 napisał(a):a ja byłam na stronie Palucha prowadzonej przez wolontariuszy i nie widziałam fotki:( może przeoczyłam teraz szukalam na stronie palucha bo wolontariuszki nie prowadza juz strony, kilka dni temu byla fotka w bazie zwierzat, teraz juz jej nie ma :/ moze poszedl do adopcji... Quote
S-ienna Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 piechcia15 napisał(a):a ja w tej sekundzie napisałam do ciebie maila:) telepatia...:) :) Nastąpiła mała zmiana planów :/ Oczywiście dalej jedziemy, i zabieramy psiaka do Szczecina, z tym, ze to będzie transport raczej wieczorny- doszliśmy do wniosku, że tłuczenie się w godzinach szczytu przez pół Polski nie będzie ani szybsze, ani przyjemniejsze dla nas i psa. W związku z tym, że w Szczecinie będziemy w godzinach późno nocnych( po północy pewnie), więc do dnia następnego psiaka będziemy mogli przechować. Chyba, że domek stały zechce go odbierać w nocy, to proszę bardzo :) Quote
piechcia15 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Sieno czy doszedł mail do ciebie? mnie obojętnie kiedy go zabierzesz. Wieczorem to nawet wygodnie bo ja ze szkoły wracam o 18. Domek stały narazie wyjechał za granicę,więc możesz go wziąć do siebie i za dnia magdola by go zabrała i przekazała do DS, może tak być? Dziś brzydalucha wykąpałam:) Piszczał panikarz, ale ma śmieszną skórę, taką łaciatą jak to grzywacze często mają,jak ten co tu go ostatnio ogłaszali:) Niestety zajrzałam mu w paszczę:( i...na przodzie nie ma nic, poza jednym zębem wiszącym na jednej nitce, dalej są kły i reszta zębów:( i mam odpowiedź dlaczego on tak dziwnie je:( morał z tego taki że chyba ma więcej niż 7 lat:( czy w związku z tym zechce go ta pani??:( Gdyby było więcej czasu to bym dała go na zabieg tak na cito, zrobiliby porządek w paszczy, ale za mało czasu,chyba, że pt. Zadzwonię jutro i zapytam jakie to koszta:( moja mama go tak rozkokosiła, że cyrk tu mamy a nie psa:) za makaron robi stójki, macha łapkami i takie tam:) oczywiście już władował się na kanapę. Quote
*anusia&ajlu* Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 piechcia15 napisał(a):moja mama go tak rozkokosiła, że cyrk tu mamy a nie psa:) za makaron robi stójki, macha łapkami i takie tam:) oczywiście już władował się na kanapę. typowy grzywacz :evil_lol: :loveu: ale bedzie pociecha w nowym domku, pani szybko sie w nim zakocha, u grzywacza wiek to drobnostka ;) Quote
S-ienna Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 piechcia15 napisał(a):Sieno czy doszedł mail do ciebie? mnie obojętnie kiedy go zabierzesz. Wieczorem to nawet wygodnie bo ja ze szkoły wracam o 18. Domek stały narazie wyjechał za granicę,więc możesz go wziąć do siebie i za dnia magdola by go zabrała i przekazała do DS, może tak być? Doszedł tylko ten e-mail z linkiem do dogo, jeżeli jeszcze coś wysyłałaś, to nie doszło. Ok, nie ma problemu :) Quote
piechcia15 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 dziś kudłacz miał usunięte 5 zębów:( poszłam z nim na wizytę, powiedziałam jak jest,zajrzeli w paszczę lwa i postanowili zrobić porządek.Zapłaciłam 130zł:(ale to było konieczne,bo miał problemy z jedzeniem. Teraz sobie odpoczywa pijaczek:) dziś już warczał na mamę gdy chciała go przesunąć z kanapy:) przyszła Pani będzie musiała pracować nad nim od początku Quote
S-ienna Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Mały terrorysta :d I kto powiedział, że małe jest słabe? ;> Quote
Agucha Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 http://zgubiono.pl/component/option,com_marketplace/Itemid,30/page,show_ad/catid,8/adid,4387/ mały biały piesek grzywacz chiński ZAGINĄŁNa dzielnicy jelonki/bemowo 28 maja zaginął mały biały piesek grzywaacz chiński 504 383 351 [email protected] Quote
piechcia15 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 No i kaszana, babka się wycofała:( wiedziałam, że tak będzie gdy się dowie o zębach:(:( jeszcze intensywnie kombinujemy dom w szczecinie,ale Sieno zgadamy się raczej wieczorem czy odbierzecie go jutro. Moim zdaniem należałoby zrobić mu zdjęcia fajne i zrobić ogłoszenia, a nie szukać domu na łapu capu:( zastrzelą mnie w domu:( Quote
malawaszka Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 no to chyba nie był dobry dom skoro z takiego powodu sie rozmyślił :shock: KATOWICE - młoda grzywka w schronisku http://www.dogomania.pl/threads/75461-Schronisko-w-Katowicach-POM%C3%93%C5%BBMY-IM-ZNALE%C5%B9%C4%86-DOMY-!!!-Ruszy%C5%82-wolontariat!?p=14876436&viewfull=1#post14876436 Quote
euphoria Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Czy to nie jest ta sunia?! http://ale.gratka.pl/ogloszenie/5499829_chinski_grzywacz_suczka_naga.html Quote
piechcia15 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 matko, no faktycznie!!! ile nagich chińczyków teraz w tym momencie ma gips??TYLKO ONA zaraz do niej dzwonić i nakopać do d...y za przeproszeniem,albo jechać z policją.Niech chociaż mandat zapłaci Quote
euphoria Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Na innym wątku dziewczyny piszą, że schronisko w Katowicach będzie wyjaśniało tę sprawę, a sunia ma zle zrośniętą, ropiejącą łapkę, pewnie dlatego sie jej pozbyli, szkoda pieniędzy na leczenie! I jeszcze chcieli natym zarobic 650 zł! Nie mieści mi się w głowie do czego ludzie są zdolni! Sama jestem od niedawna posiadaczką grzywka pp Karmela z Grzywkomanii i juz myslę o towarzystwie dla niego;) Natknęłam sie na to ogłoszenie kilka dni wcześniej, a potem zobaczyłam tą biedną sunię w tym wątku:( Kurcze mam nadzieję,że właściciele poniosą jakieś konsekwencje. Quote
piechcia15 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 euphoria to ja mam dla ciebie towarzystwo:) dam ci "mojego" Miśka-Waleryka hmm?? jak znalazł dwa PP będziesz miała:) Quote
euphoria Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 piechcia dziękuję bardzo bardzo, ale tym razem to łysolek będzie, więc sama rozumiesz :D Quote
piechcia15 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 a oto i wyróżnione allegro tego cudaczka:) http://allegro.pl/item1085069266_walery_grzywacz_chinski_powder_puff_do_adopcji.html Quote
Recommended Posts