Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nataliahexe napisał(a):
Napisałaś, że włoski ma wycięte? Czy może to nagi pies peruwiański?

no własnie nad tym samym się zastanawiam

a co do drugiego grzywka, koniecznie spróbujcie odczytac tatoo bo dzieki temu można własciciela znaleźć

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

nataliahexe napisał(a):
Napisałaś, że włoski ma wycięte? Czy może to nagi pies peruwiański?

To pytanie pewnie jest skierowane do mnie, naprawdę nie wiem , to faktycznie może być nagi pies peruwiański - myślałam, że włoski ma wycięte dla kaprysu poprzedniego właściciela, zadam pytanie o niego na psy peruwiańskie
Ja mam długowłosego jamnika, grzywacze i peruwiańczyki podziwiam tylko na wystawach jako "gap".;)

Posted

magdola napisał(a):
on jest do adopcji? bo mam dom dla jakiegos malucha...niekoniecznie grzywka itp ;)

To ona :-) jeszcze jest przed sterylką, jest w schronisku w Gliwicach, po sterylce
będzie do adopcji, ale sądzę, że jest to rasa dla miłośników, nie każdy da sobie radę z grzywaczem, a może peruwiańczykiem ? bo już sama nie wiem czy to grzywacz, czy peruwiańczyk ...., a może jeszcze inna piękność

Posted

Korespondentka napisał(a):
sądzę, że jest to rasa dla miłośników, nie każdy da sobie radę z grzywaczem, a może peruwiańczykiem ?

panstwo mają w rodzinie "golasa" ;) i są w domu 2 koty:)

Posted

magdola napisał(a):
panstwo mają w rodzinie "golasa" ;) i są w domu 2 koty:)

a jak mają golasa, to co innego ;) ..., a gdzie ten domek ? jutro rano zadzwonię do schronu i po przyjściu z pracy dam znać co i jak, ale myślę, że to już będzie korespondencja na PW

Posted

a jak mają golasa, to co innego ;) ..., a gdzie ten domek ? jutro rano zadzwonię do schronu i po przyjściu z pracy dam znać co i jak, ale myślę, że to już będzie korespondencja na PW

tak ale domek do sprawdzenia....:D

Posted

[quote name='magdola']tak ale domek do sprawdzenia....:D[/QUOTE]
No to najpierw trzeba sprawdzić a potem zaklepywać. Mikrusów jest od zatrzęsienia i ciut ciut... może podeslij ludziom wątek informacyjny z mikro-psiakami ;)

A najlepiej to przeprowadź porządną wizytę przed-adopcyjną, bądź zleć to komuś kto robi to dobrze.

Ps. Magdola, jak to jest że Ty zawsze masz gotowe domki na psiaki rasowe?

Posted

[quote name='Agucha']No to najpierw trzeba sprawdzić a potem zaklepywać. Mikrusów jest od zatrzęsienia i ciut ciut... może podeslij ludziom wątek informacyjny z mikro-psiakami ;)

A najlepiej to przeprowadź porządną wizytę przed-adopcyjną, bądź zleć to komuś kto robi to dobrze.

Ps. Magdola, jak to jest że Ty zawsze masz gotowe domki na psiaki rasowe?[/QUOTE]

Pewnie jest tak dlatego, że ludzie widząc jej grzywki zakochująę i czekają na taką bidę, często się to zdarza więc ja nie wiem co w tym dziwnego bo wiele osób chce mieć np.takeigo psa i czeka bo nie ma pieniędzy na zakup a pseudo nie chce wspierać.

Posted

[quote name='Ilka21']Pewnie jest tak dlatego, że ludzie widząc jej grzywki zakochująę i czekają na taką bidę, często się to zdarza więc ja nie wiem co w tym dziwnego bo wiele osób chce mieć np.takeigo psa i czeka bo nie ma pieniędzy na zakup a pseudo nie chce wspierać.[/QUOTE]
Ja widziałam magdolę z podobnymi propozycjami też na wątku "Yorczka" Toffika, shih-tzu do adopcji, nie pamiętam ale na pekinach chyba też... no i tutaj.
Więc to chyba nie do końca o grzywki chodzi... Na takie psy rasowe ZAWSZE są chętni.

Posted

[quote name='Agucha']Ja widziałam magdolę z podobnymi propozycjami też na wątku "Yorczka" Toffika, shih-tzu do adopcji, nie pamiętam ale na pekinach chyba też... no i tutaj.
Więc to chyba nie do końca o grzywki chodzi... Na takie psy rasowe ZAWSZE są chętni.[/QUOTE]
No dobrze Agucha ale ja nei wiem o co ci chodzi o to , ze na psa w typie rasy(bo rasowy to z rodowodem) są chętni a na typowego kundelka nie? Jeżeli tak to poprostu tak jest, bo komuś się podobają dane rasy a nie koniecznie kundelki, które nie wiadomo często jak wyrosną i mnie to nie dziwi, dużo osób nie ma pieniedzy na psa rasowego czy w typie rasy(a to też kundel jakby nie patrzył). Dziwi mnie natomiast oburzenie, że na w typie rasy sa ZAWSZE chętni a na kundelki typowe nie. Myślę, że nie ma sie tu czego doszukiwać, ja mam sama chętnego na yorka z odzysku bo chce psa małego a wcześniej miał pinczery i co to zły człowiek bo marzy o konkretnej rasie? Dla mnie i kundelki i rasowce są śliczne, tak jak nie każda rasa nie każdy kundelek zawładnie moim sercem(wyglądowo czy charakterologicznie może mi nie odpowiadać).Ludzie mają różne gusta i to akurat mnie cieszy, bo każdy psiak moze znaleźć swojego pana. Sama ma psy rasowe ale też kundelki i to że raz chcę miec osobnika danej rasy a raz zawładnie moim sercem kundelek to chyba nic złego najważniejsze by każdy miał psa z którym się dogada i będzie go kochał a dzięki temu pies nie zostanie znowu bez wlaściciela.

Posted

Ilka, ale Ty mi tego nie musisz tłumaczyć... doskonale wiem z czym to się je... i chciałabym zaprosić magdolę do takiego udzielania się również na wątkach "kundelków"... może te domki chętne na rasowce, które wynajduje (rasowce w oczach zwykłego wyjadacza...bo ja wiem, że R=R) - natrafią na nie-rasowca, który zawładnie ich sercem... Takich jest o wiele więcej i w większej potrzebie, bo na psa w typie zawsze jest tabun chętnych i żadnym wyczynem jest znalezienie domku i zostanie tą "Och"...

To tyle na temat. EOT

Posted

No ale jak ktoś chce psa w typie to chce a chyba tu nikomu nie chodzi o zostawanie tą "och", tylko zawsze na dgm jak ktoś ma dom na "rasowca" to jest wielkie halo a jak na kundelka to właśnie się jest tą "och" i to mnie dziwi, bo czy ten czy ten potrzebuje domu skoro go nie ma i skoro moża dla jednego dom znaleźć na cito i przebierać w nich to chyba dobrze. Można próbować pokazywać inne psy ale często ktoś chce takiego i koniec...

Posted

[quote name='Agucha']Ilka, ale Ty mi tego nie musisz tłumaczyć... doskonale wiem z czym to się je... i chciałabym zaprosić magdolę do takiego udzielania się również na wątkach "kundelków"... może te domki chętne na rasowce, które wynajduje (rasowce w oczach zwykłego wyjadacza...bo ja wiem, że R=R) - natrafią na nie-rasowca, który zawładnie ich sercem... Takich jest o wiele więcej i w większej potrzebie, bo na psa w typie zawsze jest tabun chętnych i żadnym wyczynem jest znalezienie domku i zostanie tą "Och"...

To tyle na temat. EOT[/QUOTE]Na wątku mikrusów (kundelkow) tez pisalam ! Sprawa chwilowo nieaktulna, bo pantwo przygarneli pieska "z działek"... pisalam na kilkunastu wątkach, i w większosi wielorasowcow....a przy okazji na yorkach, shi-tzu, itp bo sa male, a zadko kto chce 9-13 letniego psa a tu wiek nie grał roli...

Posted

Filipinka ( na zdjęciu poniżej ) z gliwickiego schroniska znalazła dom :lol:. Włoski jej ślicznie odrastają, pojawiają się na główce, nogach i troszkę na ogonie. Jest cudowna, taka " nakolankowa", prawdziwa księżniczka :-)

Do gliwickiego schroniska trafiła taka suńka, nie jestem w stanie powiedzieć czy to na 100 % nagi grzywacz chiński

Posted

Filipinka ( na zdjęciu poniżej ) z gliwickiego schroniska znalazła dom :lol:. Włoski jej ślicznie odrastają, pojawiają się na główce, nogach i troszkę na ogonie. Jest cudowna, taka " nakolankowa", prawdziwa księżniczka :-)

Wspaniałe wieści!
Gdzie "nasza" łysolka zakotwiczyła? :)