Ilka21 Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 nataliahexe napisał(a):Napisałaś, że włoski ma wycięte? Czy może to nagi pies peruwiański? no własnie nad tym samym się zastanawiam a co do drugiego grzywka, koniecznie spróbujcie odczytac tatoo bo dzieki temu można własciciela znaleźć Quote
Korespondentka Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 nataliahexe napisał(a):Napisałaś, że włoski ma wycięte? Czy może to nagi pies peruwiański? To pytanie pewnie jest skierowane do mnie, naprawdę nie wiem , to faktycznie może być nagi pies peruwiański - myślałam, że włoski ma wycięte dla kaprysu poprzedniego właściciela, zadam pytanie o niego na psy peruwiańskie Ja mam długowłosego jamnika, grzywacze i peruwiańczyki podziwiam tylko na wystawach jako "gap".;) Quote
magdola Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 on jest do adopcji? bo mam dom dla jakiegos malucha...niekoniecznie grzywka itp ;) Quote
Korespondentka Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 magdola napisał(a):on jest do adopcji? bo mam dom dla jakiegos malucha...niekoniecznie grzywka itp ;) To ona :-) jeszcze jest przed sterylką, jest w schronisku w Gliwicach, po sterylce będzie do adopcji, ale sądzę, że jest to rasa dla miłośników, nie każdy da sobie radę z grzywaczem, a może peruwiańczykiem ? bo już sama nie wiem czy to grzywacz, czy peruwiańczyk ...., a może jeszcze inna piękność Quote
magdola Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Korespondentka napisał(a): sądzę, że jest to rasa dla miłośników, nie każdy da sobie radę z grzywaczem, a może peruwiańczykiem ? panstwo mają w rodzinie "golasa" ;) i są w domu 2 koty:) Quote
Korespondentka Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 magdola napisał(a):panstwo mają w rodzinie "golasa" ;) i są w domu 2 koty:) a jak mają golasa, to co innego ;) ..., a gdzie ten domek ? jutro rano zadzwonię do schronu i po przyjściu z pracy dam znać co i jak, ale myślę, że to już będzie korespondencja na PW Quote
magdola Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Korespondentka napisał(a):a jak mają golasa, to co innego ;) ..., a gdzie ten domek ? jutro rano zadzwonię do schronu i po przyjściu z pracy dam znać co i jak, ale myślę, że to już będzie korespondencja na PW tak ale domek do sprawdzenia....:D Quote
paniMysza Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 kolejny łysol? śliczna jest. szkoda, że musi siedzieć w schronisku:( Quote
nataliahexe Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Czy to łaciate serduszko znalazło już domek?? Quote
Korespondentka Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 jeżeli chodzi o naszego gliwickiego łysiolka to jeszcze nie :shake: Quote
Agucha Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='magdola']tak ale domek do sprawdzenia....:D[/QUOTE] No to najpierw trzeba sprawdzić a potem zaklepywać. Mikrusów jest od zatrzęsienia i ciut ciut... może podeslij ludziom wątek informacyjny z mikro-psiakami ;) A najlepiej to przeprowadź porządną wizytę przed-adopcyjną, bądź zleć to komuś kto robi to dobrze. Ps. Magdola, jak to jest że Ty zawsze masz gotowe domki na psiaki rasowe? Quote
Ilka21 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='Agucha']No to najpierw trzeba sprawdzić a potem zaklepywać. Mikrusów jest od zatrzęsienia i ciut ciut... może podeslij ludziom wątek informacyjny z mikro-psiakami ;) A najlepiej to przeprowadź porządną wizytę przed-adopcyjną, bądź zleć to komuś kto robi to dobrze. Ps. Magdola, jak to jest że Ty zawsze masz gotowe domki na psiaki rasowe?[/QUOTE] Pewnie jest tak dlatego, że ludzie widząc jej grzywki zakochująę i czekają na taką bidę, często się to zdarza więc ja nie wiem co w tym dziwnego bo wiele osób chce mieć np.takeigo psa i czeka bo nie ma pieniędzy na zakup a pseudo nie chce wspierać. Quote
Agucha Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='Ilka21']Pewnie jest tak dlatego, że ludzie widząc jej grzywki zakochująę i czekają na taką bidę, często się to zdarza więc ja nie wiem co w tym dziwnego bo wiele osób chce mieć np.takeigo psa i czeka bo nie ma pieniędzy na zakup a pseudo nie chce wspierać.[/QUOTE] Ja widziałam magdolę z podobnymi propozycjami też na wątku "Yorczka" Toffika, shih-tzu do adopcji, nie pamiętam ale na pekinach chyba też... no i tutaj. Więc to chyba nie do końca o grzywki chodzi... Na takie psy rasowe ZAWSZE są chętni. Quote
Ilka21 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='Agucha']Ja widziałam magdolę z podobnymi propozycjami też na wątku "Yorczka" Toffika, shih-tzu do adopcji, nie pamiętam ale na pekinach chyba też... no i tutaj. Więc to chyba nie do końca o grzywki chodzi... Na takie psy rasowe ZAWSZE są chętni.[/QUOTE] No dobrze Agucha ale ja nei wiem o co ci chodzi o to , ze na psa w typie rasy(bo rasowy to z rodowodem) są chętni a na typowego kundelka nie? Jeżeli tak to poprostu tak jest, bo komuś się podobają dane rasy a nie koniecznie kundelki, które nie wiadomo często jak wyrosną i mnie to nie dziwi, dużo osób nie ma pieniedzy na psa rasowego czy w typie rasy(a to też kundel jakby nie patrzył). Dziwi mnie natomiast oburzenie, że na w typie rasy sa ZAWSZE chętni a na kundelki typowe nie. Myślę, że nie ma sie tu czego doszukiwać, ja mam sama chętnego na yorka z odzysku bo chce psa małego a wcześniej miał pinczery i co to zły człowiek bo marzy o konkretnej rasie? Dla mnie i kundelki i rasowce są śliczne, tak jak nie każda rasa nie każdy kundelek zawładnie moim sercem(wyglądowo czy charakterologicznie może mi nie odpowiadać).Ludzie mają różne gusta i to akurat mnie cieszy, bo każdy psiak moze znaleźć swojego pana. Sama ma psy rasowe ale też kundelki i to że raz chcę miec osobnika danej rasy a raz zawładnie moim sercem kundelek to chyba nic złego najważniejsze by każdy miał psa z którym się dogada i będzie go kochał a dzięki temu pies nie zostanie znowu bez wlaściciela. Quote
Agucha Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Ilka, ale Ty mi tego nie musisz tłumaczyć... doskonale wiem z czym to się je... i chciałabym zaprosić magdolę do takiego udzielania się również na wątkach "kundelków"... może te domki chętne na rasowce, które wynajduje (rasowce w oczach zwykłego wyjadacza...bo ja wiem, że R=R) - natrafią na nie-rasowca, który zawładnie ich sercem... Takich jest o wiele więcej i w większej potrzebie, bo na psa w typie zawsze jest tabun chętnych i żadnym wyczynem jest znalezienie domku i zostanie tą "Och"... To tyle na temat. EOT Quote
Ilka21 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 No ale jak ktoś chce psa w typie to chce a chyba tu nikomu nie chodzi o zostawanie tą "och", tylko zawsze na dgm jak ktoś ma dom na "rasowca" to jest wielkie halo a jak na kundelka to właśnie się jest tą "och" i to mnie dziwi, bo czy ten czy ten potrzebuje domu skoro go nie ma i skoro moża dla jednego dom znaleźć na cito i przebierać w nich to chyba dobrze. Można próbować pokazywać inne psy ale często ktoś chce takiego i koniec... Quote
magdola Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [quote name='Agucha']Ilka, ale Ty mi tego nie musisz tłumaczyć... doskonale wiem z czym to się je... i chciałabym zaprosić magdolę do takiego udzielania się również na wątkach "kundelków"... może te domki chętne na rasowce, które wynajduje (rasowce w oczach zwykłego wyjadacza...bo ja wiem, że R=R) - natrafią na nie-rasowca, który zawładnie ich sercem... Takich jest o wiele więcej i w większej potrzebie, bo na psa w typie zawsze jest tabun chętnych i żadnym wyczynem jest znalezienie domku i zostanie tą "Och"... To tyle na temat. EOT[/QUOTE]Na wątku mikrusów (kundelkow) tez pisalam ! Sprawa chwilowo nieaktulna, bo pantwo przygarneli pieska "z działek"... pisalam na kilkunastu wątkach, i w większosi wielorasowcow....a przy okazji na yorkach, shi-tzu, itp bo sa male, a zadko kto chce 9-13 letniego psa a tu wiek nie grał roli... Quote
Paulina87 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Znalazłam na allegro http://allegro.pl/chinski-grzywacz-2-suki-oddam-i1224512747.html Quote
Chantell Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 czy ta 'peruwianka' ma może chipa? Bo przypuszczając, jeśli faktycznie jest rasowa (a nie ma tatuażu) to musi mieć wszczepiony chip. Quote
paniMysza Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 niekoniecznie ma chipa. nie wszystkie psy sa przeciez w ten sposób oznaczane. Quote
Chantell Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 ale jeśli jest rasowy to albo tatuaż albo chip na 100% ma, albo jest z jakiejś ph... biedactwo. śliczna jest :( Quote
Korespondentka Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Filipinka ( na zdjęciu poniżej ) z gliwickiego schroniska znalazła dom :lol:. Włoski jej ślicznie odrastają, pojawiają się na główce, nogach i troszkę na ogonie. Jest cudowna, taka " nakolankowa", prawdziwa księżniczka :-) Korespondentka napisał(a):Do gliwickiego schroniska trafiła taka suńka, nie jestem w stanie powiedzieć czy to na 100 % nagi grzywacz chiński Quote
paniMysza Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 korespondentka, da się jakies fotki filipinki załatwic? jest taka śliczna!:) Quote
Agucha Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Korespondentka napisał(a):Filipinka ( na zdjęciu poniżej ) z gliwickiego schroniska znalazła dom :lol:. Włoski jej ślicznie odrastają, pojawiają się na główce, nogach i troszkę na ogonie. Jest cudowna, taka " nakolankowa", prawdziwa księżniczka :-) Wspaniałe wieści! Gdzie "nasza" łysolka zakotwiczyła? :) Quote
Recommended Posts