Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='diuna_wro']a jaką decyzje podjęto w schronisku? albo dt/ds albo eutanazja? Nie może tam mieszkać? Tam są warunki..ciepłe izolatki...lekarze...leki... opiekunowie...wolontariat i teren do śmigania na wózeczku.

Diuna - wiem , że stanowisko schroniska , jest już od jakiegos dłuższego czasu takie , że sparaliżowany Nóżkin ( juz za TM ) byl ostatnim niepelnosprawnym rezydentem w naszym schronisku .
I nie ma co , trzeba przyznać rację - przy tej ilości psow ,a tak niewielu pracownikach jest to jedyna słuszna decyzja.
Diuna proszę podaj mi swoj telefon , albo zadzwoń do mnie pilnie 605 546 486 . Jako ,że mieszkasz blisko schronu miałabym do Ciebie prośbę odnosnie Guziczka .

Guziczek czuje się dzisiaj niestety gorzej .Biedaczek przechodzi przez fazy raz całkowitego zesztywnienia cialka ( parę godzin leżał tylko na boczku cały sztywny ) raz zwiotczenia ciała. Rozmawialam z lekarzem i to pogorszenie stanu ( te fazy )jest jakoby wpisane w przebieg tego typu kontuzji. . Jest to zwiazane z tym , że rozpoczął sie proces zrastania tego złamanego kręgu i to powoduje te perturbacje . Może dojść nawet w tym miejscu do silnego stanu zapalnego . Jakby malo tego było to biedny Guziczek załapal paskudną infekcję - bardzo ciężko oddycha, kaszle a z noska ma wysięk ropny. W tej chwili rokowania co do Guziczka sa bardzo ostrożne - niestety musimy sie liczyc z najgorszym .
Musze powiedzieć ,że spedziłam dzisiaj z Guziczkiem trochę więcej czasu i łzy same się cisną do oczu , gdy się widzi jak to biedne ciałko walczy o zycie. I te jego wielkie smutne , przerażone oczy wpatrujące się w człowieka.

Jako ,że nadzieja umiera ostatnia trzeba myśleć pozytywnie i wierzyc ,że Guziczek przetrzyma ten kryzys ! I trzeba pomyslec co dalej ...
Ja nadal będę sie rozglądac za DT/DS dla Guziczka. Od lekarza wiem ,że w trzecim tygodniu od urazu należałoby wprowadzic do leczenia lek NIvalin i Vit. B - a to bedzie juz w przyszłym tygodniu !!!! Niestety Nivalin nie jest tani . Tu na wątku widziałam ,że sa pierwsze deklaracje pomocy finansowej - za ktore z gory dziekuję !
Myślę , ze najprościej bedzie jak podam swoje konto do wplat . Dopóki Guziczek jest w schronie będę sie nim opiekować. Gdyny znalazł sie DT to oczywiście zebrane pieniązki przekaże wraz z Guziczkiem .
Bardzo proszę wszystkich o wsparcie .

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W tej chwili potrzebne sa kciuki aby Guziczek przetrwal ten kryzys , szukanie DT , lek NIVALIN oraz lek z Vit. B ( sorry nie zapisałam sobie nazwy ale dopytam lekarza i podam jak sie nazywa )

Posted

Będę w schroo ok. 12-13. Mój tel 0 694 795 026

Zajrzę do niego. Myślę, ze na tym etapie nie wolno go zbytnio ruszać i powodować przemieszczanie, ale na temat najwięcej wie Ulv, po przejściach z Kraksą i innymi....

Ulv, jesteś tu?

Mam możliwość zakupu tańszego Nivalinu, w cenie hurtowej....

Posted

hm, myślałam, że właśnie historia Nóżkina da nadzieję, na choć parę chwil życia na wózeczku w schronisku, tym bardziej, że tu jest spory teren zielony i miałby gdzie biegać/jeździć. Ale rozumiem stanowisko władz schroniska i zdaję sobie sprawę z obciążenia pracą jakie spadłoby na biuro i obsługę.... codzienne kilkukrotne mechaniczne odsikiwanie i odbieranie kału, mycie, pielęgnacja i problemy zdrowotne porażonego ciała i organów wewn. są bardzo męczące dla psa i czasochłonne oraz kosztowne dla opiekunów.

Posted

Dostałam informacje ze schroniska , że Guziczek umarł dzisiaj w nocy.
Tak mi strasznie przykro , że nie zdołaliśmy mu pomóc.
Żegnaj maleńki Guziczku , nigdy Cie nie zapomnę [']

Posted

Iwa,
na pocieszenie - Twój ślepaczek z dzisiaj - czuł się dobrze, pojadł mięska od Basi, gracko się poruszał.... Jutro porobię dobre fotki na trawie i założymy wątek.
On wygląda jak jeżyk

a Ty Guziczku, już możesz biegać znów, już nic nie boli

• Posted

Wieso
    Dzisiaj wpłynęły pieniązki od Ciebie dla Guziczka ... a on juz biedulek za TM:-(:-(:-(
    Proszę o dyspozycję co mam z nimi zrobic - czy odesłac na to samo konto , czy tez przekazać na inną psią bidę?
    Dziekuję Ci bardzo ,że chciałaś nam pomóc .