Poker Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Nie wolno wieszać na przystankach,mogą być nieprzyjemności.Ale można poprosić o zgodę w sklepach zoologicznych i u wetów, powiesić na tablicach osiedlowych, w zaprzyjaźnionych sklepach. Quote
LadyS Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Dziewczyny, pytanie trochę z innej paki - czy we Wrocławiu należy rejestrować psa i jeśli tak, to płacić za niego roczny podatek? I jeżeli jest taki obowiązek, to gdzie to zrobić? Quote
terierfanka Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 jak ma czipa to możesz zarejestrować w Urzędzie Miejskim. (Wydział Środowiska i Rolnictwa, Bogusławskiego 8, tel 71 777 91 28, mail: [email][email protected][/email] - tak mam w umowie schroniskowej) Podatku od kilku lat nie ma, bo nie uchwalają. Quote
Basia1244 Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 podatku sie już nie płaci, a psa to tylko do bazy danych zapisz - żeby się nie zgubił Quote
LadyS Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 [quote name='terierfanka']jak ma czipa to możesz zarejestrować w Urzędzie Miejskim. Podatku od kilku lat nie ma, bo nie uchwalają.[/QUOTE] Dzięki serdecznie za informacje :) Quote
xmartix Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 dziewczyny zostały ukradzione 3 psy: 1) biała Husky z niebieskimi oczami, 1,5 roczna, ukradziona z okoli Ścinawa - Wołów, prawdopodobnie przez myśliwych z koła łowieckiego z Wrocławia zdjęcia na razie nie mam 2) dwie suczki z terenu ogrodzonego od p. Eli okolice Oleśnicy - UNA wilczarz irlandzki z tatuażem, 7 letnia suka - MANDŻARI, ok 2 letnia suczka, średnia, umaszczenie czarne i znowu zrobili to prawdopodobnie myśliwi Obie sunie razem: [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-IJwGH793Hqs/Tm96J7MZHAI/AAAAAAAADYU/HiS0KvX6tX8/Una2.JPG[/IMG] Mandżari [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-UBFnj5jiT5A/Tm96JXNGxJI/AAAAAAAADYQ/g9rhbgdbvOU/Ma%2525C5%252582a.JPG[/IMG] Una [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-Uij5uwceG8k/Tm96K5FZSWI/AAAAAAAADYY/WJ0Xt4m_kEo/s512/Una4.JPG[/IMG] [SIZE=3][B]Ktokolwiek je zobaczy proszę o kontakt: 726714598!![/B][/SIZE] Quote
brzośka Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Marta, a skąd pewność że zostały ukradzione, a nie np. uciekły? Unę chyba nie tak łatwo ukraść... Quote
koosiek Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 [B]Szukam pilnie osoby do wizyty p/a w miejscowości Mokry Dwór tuż pod Wrocławiem, kilka km od centrum. Pilnie, bo w najbliższych dniach pani ma możliwość przyjechać po psa aż pod Warszawę...[/B] Quote
Poker Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Dumam kto tam mieszak i wypada ,że iskra ma najbliżej .Nie wiem tylko czy będzie mogła pojechać. A ja z kolei szukam transportu dla małej suni , która jest w schronie w okolicy Piszu(Warmia-Mazury), chociaż z Warszawy do Wrocławia. Quote
terierfanka Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Do Mokrego Dworu to bardzo blisko ma xmartix :) Quote
akira Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Mamy jakiegoś szczeniaka najlepiej samczyka w schronisku? Quote
terierfanka Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 [quote name='Nikaragua']w sobotę kobieta przyniosła 4 szczeniaki (matka foksterierka chyba)., ale nie wie,m czy jeszcze są[/QUOTE] tak, te były trochę podrośnięte już, na pewno był chłopak, ale jeszcze przyjmowano miot maluszków 7-tygodniowych - babki przy mnie wybrały sobie sunię wielkości świnki morskiej :) też były chłopaki Quote
xmartix Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 koło Mokrego Dworu mieszkam ja, Justika, Paweł, Mateusz... ale ja nie pomogę bo ja nie mam czasu na nic obecnie za bardzo Una została ukradziona bo była dziura w płocie wycięta, a Mandżari pewnie poszła za nią, nie wygryziona, tylko wycięta Quote
xmartix Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 a chcesz nr tel? Justika jest na Dogo, a chłopaki sa pod telefonami Quote
NikaEla Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 [quote name='koosiek'][B]Szukam pilnie osoby do wizyty p/a w miejscowości Mokry Dwór tuż pod Wrocławiem, kilka km od centrum. Pilnie, bo w najbliższych dniach pani ma możliwość przyjechać po psa aż pod Warszawę...[/B][/QUOTE] [quote name='xmartix']a chcesz nr tel? Justika jest na Dogo, a chłopaki sa pod telefonami[/QUOTE] koosiek na pewno chce :) pisała do mnie PW z prośbą o pomoc to wątek psa do wizyty: [url]http://www.dogomania.pl/threads/213187[/url] Quote
koosiek Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Bardzo dziekuję, napisałam na razie do Justiki :) A co do transportu suni od Poker, to może gdyby wizyta wypadła ok ta osoba mogłaby przewieźć i sunię? Ja mogę przejąć ją w Warszawie i dowieźć do DT Woodstocka. Quote
brzośka Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [quote name='xmartix'](...) Una została ukradziona bo była dziura w płocie wycięta, a Mandżari pewnie poszła za nią, nie wygryziona, tylko wycięta[/QUOTE] no to cholera jasna! jak można ukraść psa??? :angryy: :angryy: :angryy: może ktoś Unę gdzieś wypatrzy, jest raczej niepospolitym psem... Quote
diuna_wro Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 oby tylko nie ukradli, by zabić, bo im na ich obwodach zwierzynę płoszyła Quote
brzośka Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [quote name='diuna_wro']oby tylko nie ukradli, by zabić, bo im na ich obwodach zwierzynę płoszyła[/QUOTE] no o takiej ewentualności to nawet nie myślę :shake: :angryy: Quote
LadyS Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Dziewczyny, mega pilnie potrzebuję zoologika, gdzie są obroże półzaciskowe dla małych psów - tak 30-35 cm. Wiecie może gdzie to można kupić? W Kakadu ani w ZOO-Centrum nie ma... Quote
aanka Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [url]http://www.dogomania.pl/threads/211062-Podpisujcie-petycj%C4%99-pies-potraktowany-siekier%C4%85-i-szpadlem...-Boles%C5%82awiec/page13[/url]. zajrzyjcie proszę do Luckiego . Nikt go nie odwiedza teraz....... Quote
_ogonek_ Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [COLOR=black]Zapraszam was na wątek [B]niechcianych i zapomnianych psiaków z Uciechowa[/B], które żyją jedynie nadzieją... Jest ich jedenaście. Na listę trafiają te, które czekają dłużej niż 10 miesięcy. [URL="http://www.dogomania.pl/threads/210281-Niechciane-i-zapomniane-czekaj%C4%85-latami..-%C5%BByj%C4%85-nadziej%C4%85-schronisko-Uciech%C3%B3w"]http://www.dogomania.pl/threads/2102...-Uciech%C3%B3w[/URL] Znajdźmy im domy, jednocześnie zapobiegając ich przykrej emeryturze w schronisku !!![/COLOR] Quote
justika Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [quote name='koosiek']Bardzo dziekuję, napisałam na razie do Justiki :) A co do transportu suni od Poker, to może gdyby wizyta wypadła ok ta osoba mogłaby przewieźć i sunię? Ja mogę przejąć ją w Warszawie i dowieźć do DT Woodstocka.[/QUOTE] Ja odpisałam,ale skrzynka jest zapchana. Napisałam , że ja nigdy na takiej wizycie nie byłam i nie wiem,czy podołam. To jest blisko mnie i jeśli ktoś bardziej doświadczony chciałby mi towarzyszyć, to służę transportem i wsparciem. Ale jeśli nikt inny nie będzie chciał,to oczywiście pójdę, bo lepsza moja wizyta, niż żadna:) Quote
Recommended Posts