Kocurek Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 Znajoma chce przygarnac boksera...znacie jakas stronke...? Quote
Korenia Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 Znajoma chce przygarnac boksera...znacie jakas stronke...? Fundacja Boksery w Potrzebie: https://www.facebook.com/FundacjaBokseryWPotrzebie?fref=ts Quote
monika083 Posted May 2, 2015 Author Posted May 2, 2015 Pani, ktora adoptowala piesa z Dobrocina znalazla bide taka, sama ma juz 3 i jesli nie znajdzie sie dom/wlasciciel, to trafi do schronu {\rtf1\ansi\ansicpg1252 {\fonttbl\f0\fnil\fcharset0 Verdana;} {\colortbl;\red255\green255\blue255;\red0\green0\blue0;\red255\green255\blue255;} \deftab720 \itap1\trowd \taflags0 \trgaph108\trleft-108 \trbrdrt\brdrnil \trbrdrl\brdrnil \trbrdrt\brdrnil \trbrdrr\brdrnil \clvertalc \clshdrawnil \clwWidth12520\clftsWidth3 \clmart10 \clmarl10 \clmarb10 \clmarr10 \clbrdrt\brdrnil \clbrdrl\brdrnil \clbrdrb\brdrnil \clbrdrr\brdrnil \clpadl0 \clpadr0 \gaph\cellx8640 \pard\intbl\itap1\pardeftab720\partightenfactor0 \f0\fs20 \cf2 \cb3 \expnd0\expndtw0\kerning0 \outl0\strokewidth0 \strokec2 \cell \lastrow\row} Quote
anica Posted May 4, 2015 Posted May 4, 2015 Szukam pomocy gdzie się da! może tutaj ktoś podpowie co zrobić? sąsiadka( raczej pani z sąsiedztwa z jednego podwórka można tak powiedzieć) żeby się nie rozpisywać ,chyba że będzie potrzeba więcej informacji ma ok 2letniego psa w typie ONka , którym nie potrafi się zaopiekować! córka jej przywiozła maleńkiego szczeniaczka, na początku nawet z nim wychodziła tak przez pierwszy rok, teraz nie widać jej na spacerach z psem, twierdzi że czasem wychodzi rano 4-5 ale dozorczyni jej nie widuje, lub widziała 2-3razy, podobno pies załatwia się w domu, niestety od jakiegoś czasu podobno zaczął atakować inne psy jak z nim wyjdzie (kiedyś bawiłam się z nim i moja Jasieńka[*] i był naprawdę oazą miłości) podobno to też powód że nie chce z nim wychodzić! po kilku rozmowach z panią, w końcu sama mnie zaczepiła ,że mogłaby oddać go do dobrego domku, ale pomimo że rozpytuję... to nic, nikt nie chce! w/g mojej oceny pomimo ,że ja psa nie widziałam od ok pół roku to pies jest wychudzony ,może mieć problemy behawioralne... boję się że w schronisku??.... czy ktoś może pomóc? Quote
brzośka Posted May 4, 2015 Posted May 4, 2015 Dokładnie, właśnie miałam pisać żeby zgłosić TOZowi! oni przyjadą, jeśli jest tak jak piszesz to zabiorą interwencyjnie i na pewno znajdą odpowiedni dom. Nie czekaj, szkoda psiaka :( Quote
anica Posted May 4, 2015 Posted May 4, 2015 Dziękuję :) czy do tego ,który jest koło mnie, na Żeromskiego? ( ja tam byłam nawet kilka razy ale tam nikogo nie ma, pewnie w terenie) Quote
NikaEla Posted May 4, 2015 Posted May 4, 2015 Dziękuję :) czy do tego ,który jest koło mnie, na Żeromskiego? ( ja tam byłam nawet kilka razy ale tam nikogo nie ma, pewnie w terenie) Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział we Wrocławiu ul. Żeromskiego 56, 50-312 Wroclaw Biuro czynne jest w piątki w godzinach 17- 19 Telefon ogólnoinformacyjny dostępny po godzinie 15:00 796 192 199 Zgłoszenia prosimy wysyłać wyłącznie na: [email protected] Quote
Poker Posted May 4, 2015 Posted May 4, 2015 Dziękuję :) czy do tego ,który jest koło mnie, na Żeromskiego? ( ja tam byłam nawet kilka razy ale tam nikogo nie ma, pewnie w terenie) W terenie są w wolne dni od pracy. Działalność w TOZie jest społeczna. Wszyscy gdzieś pracują. Quote
asiuniab Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 we Wrocławiu też działa eko straż, też są skuteczni http://ekostraz.pl/portal/kontakt Quote
anica Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 Dziękuję serdecznie za pomoc :) jutro napiszę mejla do Tozu( jeśli pani się nie odezwie, ponieważ jak rozpytywałam , wreszcie dzisiaj odezwał się pan ,który pracuje w firmie ochroniarskiej i jego kierownictwo zastanawia się nad "zaopiekowaniem" się psem, powiedział że najpierw chcieli by zobaczyć psa ,nawet na zdjęciu, dowiedzieć się czy pies był szczepiony? czy ma książeczkę? byłam po pracy u pani ale nikogo nie zastałam, zostawiłam kartkę w drzwiach i czekam) szczerze mówiąc mam mieszane uczucia!... czy to dobry pomysł? ale nikt się nie odezwał, tylko ten pan..... Quote
mila-ada Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 Kochane cioteczki. Zrobiłam u siebie w szkole zbiórkę darów dla happy_ animals i jedna osoba przyniosła mi sporo różności dla królika (wiórki, oprzyrządowanie do klatki, babkę lancetowatą jako lek i nowy lek Panacur na odrobaczenie). Wiem, że fundacja tego nie potrzebuje, więc mogę to przekazać komuś, kto ma może królika. Jeżeli ktoś jest chętny, to proszę o info. Quote
NikaEla Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 Kochane cioteczki. Zrobiłam u siebie w szkole zbiórkę darów dla happy_ animals i jedna osoba przyniosła mi sporo różności dla królika (wiórki, oprzyrządowanie do klatki, babkę lancetowatą jako lek i nowy lek Panacur na odrobaczenie). Wiem, że fundacja tego nie potrzebuje, więc mogę to przekazać komuś, kto ma może królika. Jeżeli ktoś jest chętny, to proszę o info. na bazarek wrzuć 1 Quote
mila-ada Posted May 9, 2015 Posted May 9, 2015 Kochani, poradźcie mi coś. !3 czerwca jadę z całą rodziną na wesele i zupełnie nie mam co zrobić z psicą. Obcej osobie nie dam klucza, bo nie wiem jak pies zareaguje na osobę wchodzącą do mieszkania. Jakby ktoś mógł przyjąć ją na sobotę i kawałek niedzieli (oczywiście zapłacę), to byłabym wdzięczna. Quote
Poker Posted May 9, 2015 Posted May 9, 2015 A może ktoś mieszka w w pobliżu i mógłby przychodzić i brać na spacery i żarełko do michy nasypać, pomiziać. Quote
asiuniab Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 Kochani, poradźcie mi coś. !3 czerwca jadę z całą rodziną na wesele i zupełnie nie mam co zrobić z psicą. Obcej osobie nie dam klucza, bo nie wiem jak pies zareaguje na osobę wchodzącą do mieszkania. Jakby ktoś mógł przyjąć ją na sobotę i kawałek niedzieli (oczywiście zapłacę), to byłabym wdzięczna. mila-ada, w jakiej części miasta mieszkasz? Quote
Poker Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 mila-ada, w jakiej części miasta mieszkasz? Chyba Kozanów. Quote
anica Posted May 11, 2015 Posted May 11, 2015 Jeśli chodzi o pomoc dla tego biednego psa :( to porażka albo bardziej pasuje...tragedia!) minęło kilka dni a pani nie ma w domu, lub nie otwiera mi drzwi, nie wiem już co o tym myśleć?! ale najgorsze w tej historii jest to :( że już na drugi dzień, zadzwonił do mnie pan, czy mam już zdjęcie psa i jego książeczkę zdrowia bo dzisiaj przyjeżdżają uśpić ich psa! ( jak rozmawialiśmy o zaopiekowaniu się tym ONkiem ,tknęło mnie jakieś złe przeczucie i spytałam " co będzie z tym starym psem? żeby czasem nie było tak, że spotka go jakaś krzywda bo jest młody!" odpowiedział że w żadnym wypadku! to jest firma ochroniarska i kiedyś były trzy psy na etacie!... w czwartek czy piątek.. był kolejny telefon, czy może coś wiadomo? czy można zabrać psa? a jeśli nie to czy znam numer telefonu do schroniska? ponieważ tamtego psa ,zabrali właśnie do schroniska( to jak to jest? pies kilka lat służy! pracuje! a później na starość jak jest ślepy i ma chore stawy to się oddaje do schroniska? czy tak można?) pytam czy został w końcu oddany do schroniska? czy uśpiony? odpowiedź była taka, że proszę się tak na mnie nie denerwować ja jestem tylko pracownikiem i to nowo przyjętym! nie decyduję!...a pani nadal , jest poza zasięgiem! że się tak wyrażę.. nieuchwytna:( chyba 5maja wysłałam mejla do TOZu [email protected] nie ma odpowiedzi?! telefon też milczy!... nie próbowałam do ekostraży... bo tak naprawdę jak pani nie otwiera drzwi! ... to nie wiem co powinnam teraz zrobić?? Quote
NikaEla Posted May 11, 2015 Posted May 11, 2015 mila-ada, w jakiej części miasta mieszkasz? Chyba Kozanów. ul. Lotnicza Quote
asiuniab Posted May 11, 2015 Posted May 11, 2015 Kochani, poradźcie mi coś. !3 czerwca jadę z całą rodziną na wesele i zupełnie nie mam co zrobić z psicą. Obcej osobie nie dam klucza, bo nie wiem jak pies zareaguje na osobę wchodzącą do mieszkania. Jakby ktoś mógł przyjąć ją na sobotę i kawałek niedzieli (oczywiście zapłacę), to byłabym wdzięczna. mila - ada, już się uzgadniałam z rodziną, że Ci pomożemy, ale ja popatrzyłam na 3-go czerwca, a to jest 13-sty a w ten dzień wyjeżdżamy nad morze; więc nie mogę pomóc; Quote
brzośka Posted May 11, 2015 Posted May 11, 2015 (...) chyba 5maja wysłałam mejla do TOZu [email protected] nie ma odpowiedzi?! telefon też milczy!... nie próbowałam do ekostraży... bo tak naprawdę jak pani nie otwiera drzwi! ... to nie wiem co powinnam teraz zrobić?? Anica, to straszne co piszesz o tych biednych psiakach :( Nie wiem czemu TOZ nie odpowiada na Twojego maila :( Tu masz telefony do poszczególnych inspektorów, może spróbuj to kogoś konkretnego zadzwonić? Nie można tego tak zostawić :( http://www.toz.wroclaw.pl/kontakt.xml Jeśli jesteś na FB, to też możesz spróbować tam do nich dotrzeć https://www.facebook.com/tozwro?fref=nf Quote
anica Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Dziękuję Brzośka :) też mam takie uczucie, że nie powinnam tego tak zostawić! tyle że jakbym we mgle błądziła :( nie wiem co zrobić? jak pomóc? jeszcze teraz normalnie lęki mam! .. że ludzie to ludzie! i zaraz jakieś świństwo zrobią! nawet jak się chce im pomóc!!! pierwszy raz jestem w takiej sytuacji! ... wczoraj spotkałam panią na podwórku, minę miała dziwną! jakby dobrze wiedziała, że od tygodnia się do niej dobijam!... z uśmiechem jednak spytałam, pani tereso czy wie pani ,że jak od tygodnia po kilka razay dziennie dobijam się do pani bo był chętny pan do zabrania psa do firmy ochroniarskiej!... i co? pyta ,zabierze? bo mnie nie było, a gdzie pies? pies siedzi w domu i leje!... sam? pytam... nie z ludwikiem! ale on powiedział że z nim wychodził nie będzie!.. nie spytała nawet... czy to dobre miejsce dla psa? czy dobrzy ludzie? jak mu tam będzie? .... wyraźnie czułam od niej woń alkoholu!... nie zadzwonię do tego pana, bo już im nie ufam! uważam ,że ten pies będzie potrzebował innej opieki :( spróbuję jeszcze raz na te telefony! widzę dramat tego psa!!!! Quote
mila-ada Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 ul. Lotnicza Na Lotniczej koło Astry Ale już doczytałam, że nie da rady 13-go. Szkoda Quote
mila-ada Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 Może Cioteczki znacie jakiś hotel we Wrocku lub okolicach? Quote
Recommended Posts