Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 472
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

JOHANNALIND napisał(a):

Jak tam nasze psiaki sobie radzą w taką pogodę- czy w schronie są ocieplane budy? No i słyszałam, że w okolicach Olsztyna niezły mróz i spore śnieżyce się szykują:(

jak najbardziej ocieplane :) z dużą ilością słomy oraz zabezpieczonymi wejściami przed wiatrem ale boję się, że Albert nie korzysta z budy.. mimo tego, że budy sa spore to wydaje mi się, że trudno mu wchodzić.. chociaż pewnie jak tak zimno i sniegu pełno to na siłe się tam ładuje :) te mniejsze psiaki z krótką sierścią ulokowane są w ogrzewanych kojcach.. Albert jednak ma futro porządne dlatego z nim nie ma aż takiego stresu i buda powinna mu wystarczyć :)

Posted

No to mi ulżyło:) Śledzę pewną dwójkę ze schroniska w Obornikach i ku mojemu zdumieniu dowiedziałam się, że tam nie ma ocieplanych bud i ostatnio zamarzła jakaś mama ze szczeniakami, zgroza:(

Przesłałam Anetek przed chwilą kolekcję książek, z którą się chcę już rozstać- mam nadzieję, że będą chętni i coś się zbierze, a i wpłaciłam pieniążki na konto stowarzyszenia:)

Posted

JOHANNALIND napisał(a):
No to mi ulżyło:) Śledzę pewną dwójkę ze schroniska w Obornikach i ku mojemu zdumieniu dowiedziałam się, że tam nie ma ocieplanych bud i ostatnio zamarzła jakaś mama ze szczeniakami, zgroza:(

Przesłałam Anetek przed chwilą kolekcję książek, z którą się chcę już rozstać- mam nadzieję, że będą chętni i coś się zbierze, a i wpłaciłam pieniążki na konto stowarzyszenia:)

Dziękuję w imieniu olbrzyma

Posted

JOHANNALIND napisał(a):

masakra i nikt z tym nic nie robi a ocieplenie budy to pół godziny pracy i groszę na styropian :angryy: u nas Pani Dyrektor dba o to, żeby zabezpieczyć psy przed zimą.. zabezpiecza budy.. nabijane są wykładziny na wejściach, dodatkowa słoma i karmienie.. szkoda, że nie każdy ma tyle chęci.

dzięki za wpłatę i fanty :)

Posted

No właśnie, dlaczego inne schroniska też nie mogą tak funkcjonować? Wystarczy trochę dobrej woli...Oglądałyście reportaż o Dyminach? Ja byłam przerażona i pomyśleć, że oni dostają 500 zł na psa- zakup karmy dla seniorów na pół roku dla mojej Kiki wyniósł mnie 150 zł, a puszki na miesiąc to koszt 40zł, czyli miesięcznie na seniorka (droższe jedzenie) wydaję ok 70zł...mam wrażenie, że sporo jest schronisk w Polsce gdzie pieniądze nie idą na to, co naprawdę potrzebne...:( Cieszę się, że w Olsztynie jest inaczej:)

Posted

tak patrzę sobie na te pierwsze zdjęcia Alberta na początku wątku.. z pierwszych miesięcy w schronisku.. przypominam sobie tego wielkiego zdziwionego olbrzyma, który patrzył z niedowierzaniem jak się mu starą kołdrę przyniosło.. pierwsze spacery, głaskanie i to wszystko co dla nas było na tyle normalne, że nie zauważalne u niego budziło ogromne miłe zdziwienie.. z delikatnym zainteresowaniem. Teraz jest pieknym i pewnym siebie psiakiem.. tyle ludzi interesuje sie jego losem, zdrowiem, samopoczuciem.. myslę, że byłby onieśmielony :) a tendencje do zawstydzania się Alberta są wprost proporcjonalne do jego wielkości :]

Posted

samotny to raczej się nie czuje ale jest bezdomny :( teraz na dodatek z łapą co raz gorzej.. mamy nadzieję, że rehabilitacja pomoże.. ośrodek gdzie będzie się leczył ma naprawdę dobrą renomę i 'podnosił' psy już nie chodzące.. zbierzemy majątek i bedzie jak nowy gotowy do adopcji :) kto wie może doczeka chwili, że JOHANNALIND będzie na swoim i go zabierze albo ja ;)