anetek100 Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 tak jest nieprzyjemny wiatr...potęguje ten mrozik...szczypie w uszy i poliki;)no i powoduje zamiecie...zatem gdyby nie ten wiatr, myślę, że byłoby w miarę ok:) Quote
JOHANNALIND Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Anetek- przesłałam Ci sukienkę na maila, zaraz dojdzie płaszcza, a reszta w miarę możliwości...:) Quote
anetek100 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 tak, wszystko mam postaram się dzisiaj to wstawić do bazarku, ale nie wiem o której wrócę do domku Quote
yokosky Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 JOHANNALIND napisał(a): Jak tam nasze psiaki sobie radzą w taką pogodę- czy w schronie są ocieplane budy? No i słyszałam, że w okolicach Olsztyna niezły mróz i spore śnieżyce się szykują:( jak najbardziej ocieplane :) z dużą ilością słomy oraz zabezpieczonymi wejściami przed wiatrem ale boję się, że Albert nie korzysta z budy.. mimo tego, że budy sa spore to wydaje mi się, że trudno mu wchodzić.. chociaż pewnie jak tak zimno i sniegu pełno to na siłe się tam ładuje :) te mniejsze psiaki z krótką sierścią ulokowane są w ogrzewanych kojcach.. Albert jednak ma futro porządne dlatego z nim nie ma aż takiego stresu i buda powinna mu wystarczyć :) Quote
JOHANNALIND Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 No to mi ulżyło:) Śledzę pewną dwójkę ze schroniska w Obornikach i ku mojemu zdumieniu dowiedziałam się, że tam nie ma ocieplanych bud i ostatnio zamarzła jakaś mama ze szczeniakami, zgroza:( Przesłałam Anetek przed chwilą kolekcję książek, z którą się chcę już rozstać- mam nadzieję, że będą chętni i coś się zbierze, a i wpłaciłam pieniążki na konto stowarzyszenia:) Quote
anetek100 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 tak potwierdzam mam zdjęcia...dziergam teraz jeden bazarek jak skoncze wydziergam jeszcze jeden;)książkowy, a ubranka wstawię może do tego pierwszego abzarku, no zobacze:) Quote
Ania_i_Kropka Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 JOHANNALIND napisał(a):No to mi ulżyło:) Śledzę pewną dwójkę ze schroniska w Obornikach i ku mojemu zdumieniu dowiedziałam się, że tam nie ma ocieplanych bud i ostatnio zamarzła jakaś mama ze szczeniakami, zgroza:( Przesłałam Anetek przed chwilą kolekcję książek, z którą się chcę już rozstać- mam nadzieję, że będą chętni i coś się zbierze, a i wpłaciłam pieniążki na konto stowarzyszenia:) Dziękuję w imieniu olbrzyma Quote
yokosky Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 JOHANNALIND napisał(a):No to mi ulżyło:) Śledzę pewną dwójkę ze schroniska w Obornikach i ku mojemu zdumieniu dowiedziałam się, że tam nie ma ocieplanych bud i ostatnio zamarzła jakaś mama ze szczeniakami, zgroza:( masakra i nikt z tym nic nie robi a ocieplenie budy to pół godziny pracy i groszę na styropian :angryy: u nas Pani Dyrektor dba o to, żeby zabezpieczyć psy przed zimą.. zabezpiecza budy.. nabijane są wykładziny na wejściach, dodatkowa słoma i karmienie.. szkoda, że nie każdy ma tyle chęci. dzięki za wpłatę i fanty :) Quote
JOHANNALIND Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 No właśnie, dlaczego inne schroniska też nie mogą tak funkcjonować? Wystarczy trochę dobrej woli...Oglądałyście reportaż o Dyminach? Ja byłam przerażona i pomyśleć, że oni dostają 500 zł na psa- zakup karmy dla seniorów na pół roku dla mojej Kiki wyniósł mnie 150 zł, a puszki na miesiąc to koszt 40zł, czyli miesięcznie na seniorka (droższe jedzenie) wydaję ok 70zł...mam wrażenie, że sporo jest schronisk w Polsce gdzie pieniądze nie idą na to, co naprawdę potrzebne...:( Cieszę się, że w Olsztynie jest inaczej:) Quote
anetek100 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 zapraszam na kolejny bazarek dla Alberta i dodatkowo Hesi takze potzrebującej rehabilitacji http://www.dogomania.pl/threads/197332-Dziecięcy-bazarek-na-rehabilitację-Hesi-i-Alberta.Do-6-grudnia.g.20?p=15837501#post15837501 bedzie ejszcze ejden z ksiazeczkami i damskimi ubraniami Quote
Jagoda1 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Bazarki na Albercika i Hesię... http://www.dogomania.pl/threads/197507-DLA-WSZYSTKICH-FAJNE-SŁOWNIKI-PORADNIKI-do-11.XII-na-Hesię-i-Alberta?p=15854646#post15854646 http://www.dogomania.pl/threads/197485-SREBRNA-BIŻU-ŁYŻECZKI-WIDELCZYKI-KOSMETYKI-PIERNIKI-dla-Alberta-i-Hesi?p=15853171#post15853171 Quote
yokosky Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 tak patrzę sobie na te pierwsze zdjęcia Alberta na początku wątku.. z pierwszych miesięcy w schronisku.. przypominam sobie tego wielkiego zdziwionego olbrzyma, który patrzył z niedowierzaniem jak się mu starą kołdrę przyniosło.. pierwsze spacery, głaskanie i to wszystko co dla nas było na tyle normalne, że nie zauważalne u niego budziło ogromne miłe zdziwienie.. z delikatnym zainteresowaniem. Teraz jest pieknym i pewnym siebie psiakiem.. tyle ludzi interesuje sie jego losem, zdrowiem, samopoczuciem.. myslę, że byłby onieśmielony :) a tendencje do zawstydzania się Alberta są wprost proporcjonalne do jego wielkości :] Quote
Jagoda1 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Isadora7 napisał(a):A wielkopies nadal samotny :( Na szczęscie ma swoja osobistą "yokosky", która często jest w schronisku.... Quote
yokosky Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 samotny to raczej się nie czuje ale jest bezdomny :( teraz na dodatek z łapą co raz gorzej.. mamy nadzieję, że rehabilitacja pomoże.. ośrodek gdzie będzie się leczył ma naprawdę dobrą renomę i 'podnosił' psy już nie chodzące.. zbierzemy majątek i bedzie jak nowy gotowy do adopcji :) kto wie może doczeka chwili, że JOHANNALIND będzie na swoim i go zabierze albo ja ;) Quote
Jagoda1 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Alberciku, zbieramy na twoją rehabilitację, na pewno bedzie lepiej... Quote
BasiaD Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 ALBERCIK wracaj na początek prosić cioteczki o domek! Quote
anetek100 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 no to Kochani dla Alberta bazareczek [URL]http://www.dogomania.pl/threads/197745-Ciuszki-książki-na-rehabilitację-Hesi-i-Alberta-do-18.12?p=15877388#post15877388[/URL] Quote
JOHANNALIND Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Zapraszam na akcję prowadzoną przez szerlok.pl [url]http://szerlok.pl/nakarm_psa/[/url] :) Jeżeli można pomóc psiakom, to czemu nie? Quote
yokosky Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 świetny pomysł z tą akcją szerloka :) jadę jutro do Albertów jak się uda i ręce mi nie odmarzną to może w końcu jakieś zdjęcia zrobie :) Quote
JOHANNALIND Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Koniecznie zrób- dawno nic nie było, a ja do schroniska do Was to się chyba dopiero po zimie wybiorę:) Quote
Jagoda1 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Alberciku, chyba w przyszłym tygodniu już rozpoczniesz rehabilitację... Quote
Recommended Posts