Basia1968 Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 tak ma wydarzenie - i to zapewne Jamorowi sie nie spodoba, ale cóż - jest jak jest http://www.facebook.com/event.php?eid=223927994305414&view=wall Quote
Szarotka Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Narazie trzeba sie koncentrowac na tych 900 zl. Z drugiej strony Jamor prowadzi dzialalnosc dochodowa i z tego zyje. Musi miec tez na jedzenie dla psow itp. Mam nadzieje, ze da wiecej czasu, bo do konca czerwca juz blisko............ Quote
Szarotka Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Basia1968 napisał(a):tak ma wydarzenie - i to zapewne Jamorowi sie nie spodoba, ale cóż - jest jak jest http://www.facebook.com/event.php?eid=223927994305414&view=wall Narazie nie mam czasu czytac i osobiscie lubie Jamora, pomagalam kilku psom co u niego byly i tez prowadzimy z tz. fime, jak by tak nasi klienci przestali nam placic to bysmy byli malo chetni.. i szczesliwi ;);) No i nie mialabym na deklaracje na dogo ............ Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Jamor prowadzi działalnośc i z tego żyje.Ja go nie potępiam-tylko forma mnie bulwersuje.Zawsze można spróbowac się dogadać.Trochę więcej czasu nam potrzeba,by zebrac te pieniądze.Do 26 kazał zabrać psa.Gdzie go dać?I my go tzm.Jamora też lubimy,ale nie w ten sposób,a może własnie w ten sposób?Ludzie się sprężą-może takiej reakcji oczekiwał? Nie wiem jakos tak nieładnie..Może gdybym tez prowadził działalnośc gospodarczą bym inaczej na to spoglądał? Tu pies-tu działalność gospodarcza..Hmm.. P.Basiu-może dałoby radę spisac te wstepne deklaracje,bo wydaje mi sie,że już padły 2 po 100 zł,my damy skromnie ok20 zł=to daje 220..Takie zestawienie dałoby jakąs wstępną orientacje na czym stoimy.. W/E Quote
Basia1968 Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 ja rozumiem, że ziałalność gospodarcza - Asia Brzyścia tż prowadzi działalność, ma troje dzieci, ale nigdy ie stawiała mnie w takiej sytuacji, że mam zabrać psa, bo ma dług. Ona wie, że zapłacimy trochę to potrwa ale zapłacimy. Dług to dług!! trzeba spłacić! Ja Jamora szanuję bo to fachowiec i profesjonalista, ale..... chyba jednak twardziel. Quote
Basia1968 Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 Tak kochane - ja i tak się nie poddam - bo nie taie cyrki przeżyłam . Dziękuję, że jesteście. NIekórzy zarzucają mi, że dla poklasku to robię, dla pieniędzy - ja wsatwię rozliczenie - zobaczycie ile ja wydaję na paliwo i oszukuję swoich domowników, bo oni myślą, że ja mam sposorów. Ktoś mi zarzucił, że za psinkowe pieniądze zrobiłam sobie remont w mieszkaniu - niech przyjedzie i zobaczy - Majka wyżarła mi parkiet mam same dziury, mable za które zapłaciłam 5 tys. zł cztery lata temu zjadła mi Tola, mam nie malowane od 5 lat mieszaknie, żyjemy z dnia na dzień - codziennie słyszę "jesteś pojebana" - ale to wszystko mnie nie przeraża. Chce coś zrobić dla psiaków, bo czasu mam mało, zbyt mało!!! zapewne niebawem napiszę przy końcówce Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 W dziele,,Pomoc dla ludzi,,założony watek pomocy dla BUDRYSKA-długi.Może trzebaby założyć wątek pomocowy w sprawie Dina?Wszystkim chyba zalezy żeby,,nie wyleciał,,od Jamora..Czy Pani by chciała? Waldek Quote
Basia1968 Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 wszystkie pomysły i rady mile widziane - wszędzie gdzie możliwe trzeba pisać Quote
agusiazet Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 E tam, co się pytasz, jest też watek pomocowy dla Ulv, więc i dla Basi i jej podopiecznych można założyć. Dogomaniacy potrafią się jednoczyć! Quote
Basia1968 Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 oj potrafią potrafią!!!!! MOje kochane psiaczkowe cioteczki!!!!! Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Wątek założony... Tak myslę-Basiu,a allegro cegiełkowe? Elżbieta Quote
emilia2280 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 jamor jest komercyjnym psim hotelem jakich wiele. osobiscie jesli mam oddawac psa od siebie, chocby za té cene, nigdy nie pojechalby on do jamora, bo zwyczajnie- to jest biznes a serca w tym niewiele. Basiu, ja proponujé oprócz akcji np. cegielkowej na splaté dlugu u jamora, przeniesc go do miejsca gdzié bédzie zwyczajnie traktowany z sercem a nie wojskowym rygorem. jakbys miala trudnego psa do szkolenia to jasne- to jest miejsce, ale nigdy dla biednego psa po przejsciach, który przede wszystkim potrzebuje ciepla- tam go nie otrzyma. Quote
jamor Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 I tak wam nie oddam Dina bo ma macie dla niego DS. Napisałem termin aby co nie ktorych zmobilizować do działania, to takie wiadro zimnej wody na łeb. basia zapomniała napisac , ze to ja jej zaproponowałem zejscie ze stawki z 12 na 10 zeta. psiaka całą zieme trzymałem w boksie z ogrzewaniem poddłogowym , czyli w sumie prąd + micha i podatek o powierzchni dla jebanego urzedu . Emir + inni= długi na ponad 10 tys. Nie jestem dogomanii hotelem, jestem komercyjnym hotelem i zawsze tak pisałem. Wynajmując usługę kazda ze stron zna swoje prawa i obowiazki. ja sie wywiązałem a najlepiej teraz na fb zrobic szum, ze jamor to kutas bo chce zapłate. Na niektorych watkach trzeba dac czasem komus kopniaka, bo to wtedy na dorbre wychodzi przedewszystkim dla psa. przykładem niech bedzie Fibi ( w 15 minut znalazła DS) a Golin wrescie trafił do lekarza gdzie stwierdzono nurzyce a podawałem mu bezskutecznie karme dla alergików, pojechał do ocieplanego DT, wyleczony i poszedł do DS. Ja mam teraz chociaz okazje zobaczyc kto jest kto. pozdrawiam Quote
emilia2280 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 jamor, ja wlasnie o tym tez. masz racjé ze jesli glupie guly na krzywy ryj psy wpychajá i myslá zes frajer, to absolutnie rozumiem ze takim emirom i innym tapirom mozna dopieprzyc z grubej rury. i nawet ton mnie nie przeraza, bo wolé taki niz *******ety. dzwieczyny zrobily najprawdopodobniej blád oddajác go do Twojego hotelu, jesli nie byla jasna sprawa z finansami psa- takich psów nie pakuje siédo komercyjnych hoteli z zalozenia, ze poleci, czy to za 2 miesiáce czy 6 ten wytrzyma. takie numery mozna w tzw. dogomaniackich hotelach a i te powinny traktowac swoich klientów tak, jak na to zaslugujá- coniektórzy nie zaslugujá na zadná wspólpracé i ja tez godzé sié konkretná roboté z konkretnymi osobami, inne mogá sobie dzialac, ale nie ze mná. Akurat zle trafilo ze na Basié, która do tym "hopkajácych" pirdól nie nalezy, stád mój protest- nie o wywalenie, ale komu. I niestety- sá równi i równiejsi, kazdy sobie pracuje na to jak go inni traktujá. Skupmy sie teraz na splaceniu dlugu a potem na ewentualnym przeniesieniu go a Ty jamor jak musisz juz dopieprzac to dopieprzaj kretynom- jest tu ich 90%, masz co robic. EDIT: to mi wygwiazdkowali automatycznie, nie ja ;p Quote
Basia1968 Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 takJamor zejście ze stawki 12 z)) na 0 to Twoja inicijatyw - czy zapommnia))am napisać za co przepraszam Quote
Paulina_mickey Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Przelałam dziś na konto Fundacji 120zł Przy okazji- http://www.dogomania.pl/threads/210014-Dino-w-opa%C5%82ach-pom%C3%B3zmy-Basi1968%21%21%21?p=17123540#post17123540 Quote
KasiaKia Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Basiu, na konto Fundacji przelałam właśnie dla Dinusia 50 zł. Trafiłam tu z innego wątku, w którym podałaś link, bo nawet nie wiedziałam, że taki fajny maluszek jest :) Chciałabym pomóc bardziej, ale mnie na to nie stać :( Przy takim długu każda wpłata się liczy, więc mam nadzieję, że będzie ich więcej i Dino wyjdzie na czysto. Trzymam kciuki! Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Basiu-a może ja bym nanosiła te zgłoszenia o wpłatach?Tzn naniosę w wątku,,Dino w opałach,,-dałoby to informację jak wyglądamy ze zbiórką-jak myślisz? Ela Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Nie bedę się pytać-tylko będe nanosiła informacje o wpłatach do wątku o Dinie.. ------------------ Dotychczasowe wpłaty dają kwotę 350 zł Pozostaje do spłaty 250 tj zaległość oraz 300 czerwiec,ale najpierw ta zaległość... Elżbieta Quote
beka Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 emilia2280 napisał(a): takie numery mozna w tzw. dogomaniackich hotelach a i te powinny traktowac swoich klientów tak, jak na to zaslugujá- A jakie mamy dogomaniackie hotele, które trzymaja psy bez piemniędzy lub z odroczona płatnościa? Nie pytam zlośliwue, tylko na przyszłośc chciałabym wiedziec bo u mnie nie ma miejsca a ciągle dostaje proźby o pomoc Quote
agusiazet Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 beka napisał(a):A jakie mamy dogomaniackie hotele, które trzymaja psy bez piemniędzy lub z odroczona płatnościa? Nie pytam zlośliwue, tylko na przyszłośc chciałabym wiedziec bo u mnie nie ma miejsca a ciągle dostaje proźby o pomoc Zdecydowanie nie ma takich, ale te bardziej dogomaniackie nie stawiają z dnia na dzień ultimatum pieniądze albo zabierać psa!!! Przynajmniej przez jakiś czas czekają na spłatę długo, bo my naprawdę staramy się tę kasę zebrać, tylko niestety na to trzeba czasu! Zresztą ja rozumiem jamora, ze hotel to jest jego źródło utrzymania i pieniądze muszą napływać, bo za chwilę hotel ogłosi finansową upadłość! Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 My wszyscy rozumiemy,że trzeba płacic,ale nie rozumiemy stawiania ultimatum-przynajmniej ja tego ne rozumiem.Pieniądze nie rosną na drzewach! My się staramy zebrac pieniądze.Na dogo jest wiele wątków-myśmy nie wiedzieli o kłopotach Dina.A niby skąd?Nie sposób wszędzie być.. W tej chwili z deklaracji wynika,że jest 350 zł.Nie jest żle..Choć jeszcze brakuje.. E/W Quote
emilia2280 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 beka napisał(a):A jakie mamy dogomaniackie hotele, które trzymaja psy bez piemniędzy lub z odroczona płatnościa? Nie pytam zlośliwue, tylko na przyszłośc chciałabym wiedziec bo u mnie nie ma miejsca a ciągle dostaje proźby o pomoc hehe, nie bédé tu nikomu kreciej roboty robic i podawac go jako taki hotel "frajer" ;ppp to tez zalezy od klienta, jak masz rzetelná opinié to i dluzej poczekajá, jak jestes nowa albo "flaki w oleju" niedorobione- to nie zaslugujesz na taki kredyt zaufania, i dobrze. na zaufanie trzeba sobie pracowac, z kazdym indywidualnie :> Waldi, dzieki ze zbierasz wplaty, Basia to potem podsumuje, ale nie ma mozliwosci co chwile tu pisac bo ma duzo psów pod opieká i dokarmiania po wsiach. Quote
Recommended Posts