Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szarik ma chore korzonki, dlatego nie mogliśmy zlokalizować problemu. Dostał mnóstwo zastrzyków, jutro jeden mamy dać sami a po jutrze trzeba znowu jechać. Nie wiem ile to będzie kosztować bo lekarze właśnie zszywali sukę która po tygodniu rozerwała sobie szwy po sterylce i jej wnętrzności wypadły. Przyjął nas dr po znajomości na szybko bo ta operacja długo by trwała. Wszystko dokładnie dowiemy się w środę. Tu jest link do tego co dostał: https://picasaweb.google.com/100690205327708208633/SZARIK#5726909931011132498

Posted

Będę wiedzieć dopiero w środę. I tak nam się udało bo tak byśmy siedzieli do pierwszej w nocy. A jutro do pracy, po pracy do dr Popiela na kliniki z jednym psem, a w środę znowu z Szarikiem. I tak na okrągło.

Posted

oj Szariku, skąd ci się takie coś przyplątało, co??
wylegiwałeś się gdzieś na dworze na zimnie, czy co?
uważaj na siebie chłopaku, teraz w ciepełku musisz troszkę więcej posiedzieć, wygrzać korzoneczki, by znów było wszystko dobrze.

Dziękujemy LILUtosi, że tak szybko zareagowałaś, że zauważyliście że coś jest nie tak i Szarik nie cierpiał długo.

Posted

Na konto Szarika wpłynęły pieniążki od:

israel - 10 zł IV
martini77 - 20 zł IV,V
megi_winters i TZ - 300 zł III,IV

za wpłaty serdecznie dziękuję :loveu::loveu::loveu:

• 2 weeks later...
Posted

tak, pieniążki dotarły.

póki co nie odnotowuje w poście rozliczeniowym, bo mam nadzieję, że administrator przywróci wszystkie posty, również to co było od 03.04. edytowane, bo jak nie, to wszystko znów będę musiała na nowo uzupełniać, nie tylko u Szarika.

Posted

to mnie dobiłaś teraz ...

tyle zdjęć, rozliczeń...
znów muszę to na nowo wprowadzać - dobrze, że prowadzę wszystko jeszcze dodatkowo w zeszycie.

Posted

Szarik dzisiaj był znowu u weta. Nie wykazywał oznak wyleczenia a antybiotyk się skończył. Dostał dzisiaj znowu jakieś trzy zastrzyki - wszystko zapisane w książeczce- i na dwa dni jeden zastrzyk i na kolejne 10 dni te przeciwzapalne i przeciwbólowe. Po za tym do wykupienia jeszcze jeden lek w aptece do podawania doustnie. Lekarz mówi że to może być też promieniowanie od przesuniętego kręgu. Jeśli po tej kuracji nie będzie mu lepiej trzeba będzie prześwietlić co wykluczy lub potwierdzi że to od kręgosłupa.

Szarik też został dzisiaj zaszczepiony na wściekliznę.

Posted

Szariku biedaku nasz...

LILUtosi, rób ten RTG, jeśli leki nie pomogą, a swoją drogą nawet jeśli będzie widać, że mniej cierpi, to moim zdaniem i tak dobrze by było zrobić chłopakowi RTG, w końcu nie młody już jest i warto by było sprawdzić, czy nie ma żadnych zmian zwyrodnieniowych na kręgosłupie.

Ile płaciłaś za wszystko?

Posted

Dziś kupuje te tabletki do ustne to dopiero będę wiedzieć ile to kosztuje.
Całość wizyty ze wścieklizną 100zł - Mam to wypisane - zeskanuje w przyszłym tygodniu bo niestety dziś muszę jechać do Gdańska i nie bedzie mnie do niedzieli. Na drugi weekend zrobie jakiś bazarek żeby jego skarpęte podciągnąc.

Posted

[quote name='magda222']Wyślijcie dane do przelewu skarbniczce Skarpety Talcott.
Jej nick to MagdaNS​.

Wpłynęła kasa ze Skarpety?

Zaraz będę robić przelew na Szarika. Oprócz deklarowanych 20 zł wpłacę dodatkowo 30 zł na leczenie.

.

Posted

Nie, jeszcze pieniążki ze Skarpety nie wpłynęły.

Wysyłałam PW z namiarami 19 albo 20.04 tak więc ze spokojem przelew pewnie idzie kilka dni.

Jak się miewa Szarik?? Lepiej po tych tabletkach??

Posted

Dużo lepiej. Wczoraj nawet byliśmy na dłuższym spacerze bo już mogłam go tarmosić po grzbiecie i nie uciekał, nie płakał. Ale apetyt mu spadł. Może i dobrze bo i tak za gruby jest.

Posted

Wczoraj skończyliśmy ostatni zastrzyk. Jeszcze bierze te tablety. Właśnie wróciłam w tej chwili z Gdańska po 24 godzinnej trasie a on drze sie że jeszcze u niego nie byłam i pewnie że dzisiaj nie był na spacerze. Zaraz ide ogarnąć stworki uczuciowo.

Posted

bazarek jak najbardziej potrzebny.
finanse coraz gorzej.
zapłaciłam za kwiecień i 100 zł za leki.

jutro postaram się zrobić rozliczenie, jeśli w końcu uda mi się wpić w post rozliczeniowy, w edycję.

Posted

W POŚCIE ROZLICZENIOWYM UZUPEŁNIŁAM WSZYSTKIE WPŁYWY I WYDATKI OD MOMENTU, GDY DOGO SIADŁO (w końcu udało mi się edytować post).
POSPRAWDZAJCIE CZY WSZYSTKICH WPŁATY SIĘ ZGADZAJĄ.
BO PRZEZ TAKIE WPROWADZANIE NA NOWO MOGŁAM KOGOŚ POMINĄĆ.

Posted

Niestety ale Szarik znowu nie czuje się dobrze. Dopóki bierze te zastrzyki ładnie się wszystko wycisza. Przestaje brać choroba jakby wraca. Trzeba będzie mu zrobić jednak jakieś kompleksowe badania, prześwietlenie i krew. Może konsultacja u innego weta? Nie wiem czy korzonki mogą tyle trzymać. Może to rzeczywiście jakieś zwyrodnienia kręgosłupa. A tak ładnie już biegał na spacerze i tarzał się. A wczoraj znowu już przygarbiony i taki przygaśnięty. Dziś nawet nie podskoczył po pasztecik z lekiem. Ech.