Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zerduszko']A może on ma reumatyzm po prostu? Słyszałam, ze psiaki z tą przypadłością wylizują sobie stawy właśnie.Ja też to zauważyłam u starszych psów...

Posted

rozliczenie od 29.06 - 05.07.2012 r.

wpływy:
Akrum - 20 zł (VII) + 10 zł jedn.
megi_winters i TZ - 150 zł (VII)
MAGDA222 - 20 zł
OLENA84 - 40 zł (VII)
ISRAEL - 10 zł
Pyrdka - 20 zł

wydatki:
dt - od 01.06 do 30.06.2012 r. - 30x12 zł = 360 zł
Milgamma 100tabletek - 58,49 zł

W skarpecie Szarika mamy aktualnie: 2802,62 zł - 2804,99 zł = - 2,37 zł :-(

czyli znów jesteśmy na minusie...

LILUtosi, dzisiaj poszły pieniążki, jutro powinnaś mieć na koncie.
Jak możesz, to sprawdź też, ale mam nadzieję, że wszystkie leki śa już teraz opłacone + DT za czerwiec.

Posted

[quote name='LILUtosi']Dziś przyjmuje ten neurolog na klinikach ale nie wiem czy jest ta wizyta potrzebna?[/QUOTE]

A jaki byłby koszt takiej wizyty?
Żeby Szarikowi ulżyć i go leczyć trzeba go zdiagnozować...
A co Ty LILUtosi o tym myślisz?

Posted

Ja jestem skołowana szczerze mówiąc. Ostatnio jak byliśmy to dr powiedział że on nic nie widzi. I żeby przyjść jak będzie coś widać. Dziś Szarik czuje się znośnie, znowu będzie to samo. Zadzwonię i poproszę o maila. Prześlę ten filmik co zrobiłam, zobaczymy co powie. Bez sensu wydawać kasę.

Posted

[quote name='LILUtosi']Ja jestem skołowana szczerze mówiąc. Ostatnio jak byliśmy to dr powiedział że on nic nie widzi. I żeby przyjść jak będzie coś widać. Dziś Szarik czuje się znośnie, znowu będzie to samo. Zadzwonię i poproszę o maila. Prześlę ten filmik co zrobiłam, zobaczymy co powie. Bez sensu wydawać kasę.[/QUOTE]

No właśnie... Z jednej strony chcemy mu pomóc, ale z drugiej nie metodą prób i błędów podając różne leki...

Posted

Przeciwzapalne musi wziąć jakąś serię. Jakieś zapalenie jest. Dowiedziałam się że na tą boreliozę to trzeba zrobić konkretne badanie. Nie wiem ile kosztuje. Czy jest bardzo drogie. Taka choroba u psów może dawać takie różnorakie objawy.
Albo po prostu to reumatyzm i zwyrodnienia stawów choć zewnętrznie nie widać. Jakiś wróż by się przydał.

Posted

[quote name='LILUtosi']Przeciwzapalne musi wziąć jakąś serię. Jakieś zapalenie jest. Dowiedziałam się że na tą boreliozę to trzeba zrobić konkretne badanie. Nie wiem ile kosztuje. Czy jest bardzo drogie. Taka choroba u psów może dawać takie różnorakie objawy.
Albo po prostu to reumatyzm i zwyrodnienia stawów choć zewnętrznie nie widać. Jakiś wróż by się przydał.[/QUOTE]

ja ostatnio robiłam swojemu testy na choroby odkleszczowe - koszt 100zl

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']ja ostatnio robiłam swojemu testy na choroby odkleszczowe - koszt 100zl[/QUOTE] ja też ostatnio robiłam i też mnie to kosztowało 100 zł. test wyszedł pozytywny niestety, i jesteśmy w trakcie leczenia, a właśnie to cholerstwo zaatakowało stawy. I to musiał być kleszcz z tamtego roku, bo w tym nie mieliśmy ugryzienia kleszcza;

• 2 weeks later...