Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Nie wiem jak skończyłby Gucio,gdyby nie wasza ogromna pomoc....wielkie ukłony.

Niestety,wiem z własnego doświadczenia,że większym psiakom,a do tego kundelkom bardzo trudno znaleźć domy
Ludzie masowo kupują yorki i nne małe w pseudohodowlach za 200zł,nawet na poczekalni u weta byłam świadkiem jak kobiety wymieniały się adresami,gdzie można za male pieniądze kupić psa,,rasowego,,z deptaka prosto z kartonu:angryy:

Ja mogę go ogłosić na ale.gratce.

Mały pies to małe koszta utrzymania, leczenia i td.
Ja ich rozumiem, też mam nieduże psy.
Ale duużo większe od yorka:-)
Tylko szkoda, że ci ludzie nie biorą ze schronu mikrusów, tylko wzbogacają pseudohodowle....

Posted

Dziewczyny, dziękuję za wsparcie i pomoc.
Najnowsze wieści są jednak optymistyczne!
Zadzwonili do mnie cudowni ludzie, tydzień temu stracili psa podobnego do Gucia i zakochali się w moim Guciu!
Po długich rozmowach, zadecydowaliśmy, że Gucio pojedzie do nich i zamieszka koło Olsztyna.
Zawieziemy go osobiście, aby sprawdzić domek, ale już teraz mogę powiedzieć, że to wymarzony dla niego dom. :)

W tym tygodniu Gucio pojedzie też na kontrolę do Warszawy do weta. Dowiemy się wtedy dokładnie, kiedy wyjmiemy stabilizator i Gucio będzie gotowy do zmiany adresu zameldowania.

Mój optymizm powrócił. Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie. ;)

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Myślę, że możesz wznowić. Nawet, jak Guć pojedzie do Olsztyna, to może inny psiak, dzięki ogłoszeniu, znajdzie domek.

Wznawiaj ja mam ogromne psie dziecko na osiedlu.

• 2 weeks later...
Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Guć po operacji. Czuje się znakomicie i cieszy się z braku stelaża w łapce.
Dodatkowo odjajczyliśmy faceta. :)
Nowy domek dzwoni codziennie, aby dopytać o jego stan zdrowia.

Ale wspaniałe wiadomości:multi:
A gdzie ten domek dokładnie,bo ja też koło Olsztyna mieszkam,to może Gucio będzie moim sąsiadem:cool3:

Posted

Gucio dziś pojechał do nowego domu. :bigcool::bigcool::bigcool:

Rodzinka super fajna, przyjechali po niego do Zakościela, a to prawie 500 km. Chcieli go jednak odebrać osobiście. :) Guć zamieszkał z małżeństwem w średnim wieku, kilkadziesiąt km od Olsztyna, ma domek z ogrodem i 3 ha działki z dwoma stawami i lasem do własnej dyspozycji. :lol: Szczęściarz. :cool3:

Przed chwilą dostałam info, że właśnie dojechali i że Guć był w drodze bardzo grzeczny.

Tak się cieszę, że tak dobrze trafił. :lol:

Dziękuję wszystkim za pomoc w poszukiwaniach guciowego domku i za wpłaty na guciowe leczenie. Uzbieraliśmy wspólnie 3 363,91 zł. Część poszła na leczenie Gucia, a reszta zostanie przekazana na potrzebujące zwierzaki. :)

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj dostałam info z nowego guciowego domku. :)
Guć czuje się dobrze i bardzo chętnie poznaje okolice. Na początku chodził na smyczy, a teraz biega już bez smyczy i pięknie pilnuje się nowej pani. Zaczął już nawet pilnować nowego domku i oszczekiwać obce mu osoby. Zaaklimatyzował się chłopak. :) Z łapką też wszystko ok. Guć zaczyna pomału na niej stawać, a nawet biegać.
A to Guć w nowym domku: