Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Koteczka jest niesamowicie kontaktowa i uwielbia sie bawić, jeszcze takiego maleństwa nie widziałam :) oczko zakrapiamy narazie gentamycyną, rogówka jest nie do odnowienia.... ale maleństwo jest tak żywe, jak ja za kotami nie jak za psami, to to kochane bym mogła na rękach trzymać cały czas, a jak sie wtula i mieści się w zamkniętej w pętlę dłoni....

Posted

kaskadaffik napisał(a):
Koteczka jest niesamowicie kontaktowa i uwielbia sie bawić, jeszcze takiego maleństwa nie widziałam :) oczko zakrapiamy narazie gentamycyną, rogówka jest nie do odnowienia.... ale maleństwo jest tak żywe, jak ja za kotami nie jak za psami, to to kochane bym mogła na rękach trzymać cały czas, a jak sie wtula i mieści się w zamkniętej w pętlę dłoni....

No malizna z niej straszna. Mam nadzieje, że szybciutko nabierze masy przy takiej cudownej opiece :loveu:
Bazarek dla małej
http://www.dogomania.pl/threads/193176-Cegie%C5%82ki-poczt%C3%B3wki-na-leczenie-i-hotelowanie-zaatakowanej-przez-psa-kici.-Do-28.09?p=15413382#post15413382

Posted

Mam dwie wiadomości.

Dzwoniłam dziś do p. Asi wszystko jest OK. Właściwie to większość co napiszę już napisała Basia. Mała ma przepuklinę w tym oku, jego nie da się uratować. Weterynarz powiedział, że jeśli małej nie będzie ono przeszkadzać, to można zostawić jak jest. A jeśli będzie to do usunięcia. Miała miała przebitą(!) gałkę oczną,dlatego to oko jest w takim stanie. Dostaje raz dziennie zastrzyki i trzy razy dziennie jeszcze coś, ale nazw za nic w świecie nie zapamiętałam. Jest miziasta i wszystko z nią w jak najlepszym porządku. Można małą ogłaszać i już szukać domu.

Mam nadzieje, że nic nie zapomniałam.

A teraz druga i z niej jestem taka ściekła, że mało co nie wyjde z siebie!Normalnie:angryy:
Kobieta u której jest cała "zgraja" stwierdziła dziś, żee te koty mają u niej tak dobrze, że jakbym czasem Maje miała gdzieś wypuścić na poniewierkę to żebym do niej ja oddała, bo tak jak u nich to nigdzie nie będzie miala!A tamtych pozostałych mi juz nie da, bo ona nie wie co sie z nimi stanie.
Ale kurr...tego że Maja w chwili zabrania była najchudsza, oko prawie jej wypadało i była tak zaniedbana, że strach. I jak mi mówiła, że koty nie dostają jeść tylko jak będa głodne to sobie myszy złapią- to nie traktuje jako dobre zajmowanie się zwierzętami.Normalnie jestem tak wściekła, że szok.
Bardzo szkoda mi tych kotów, ale wydaje mi się że więcej nie wskóram i będę musiała odpuścić:placz:

Posted

Basia1968 napisał(a):
to jest przykre. A szykował sie domek dla jednego chociaż.

I dlatego jestem taka zła. Bo maluchy mogły mieć szanse na lepsze życie. Bezpieczne życie!

A tak:angryy:
Za całej tej sytuacji ciesze się, że choć tą mała udało nam się zabrać.

Posted

To trzy razy to zakrapiamy oba oczka Gentamycyną :)

A co do babsztyla to szkoda słów, ja znalazłam sukę husky mała biegającą po wsi, pytałam po domach czyja, nikt jej wcześniej niby nie widział, miałąm ja zabrać , a tu pijaczek na rowerze mnie złapał i się pyta czemu psa kradnę !!!!!! ale mnie nerwa wzięła i sunia dalej tam biega po ulicach, wczoraj ja tez widziałąm .......................................

Posted

Też mam taka samą sytuacje z błąkającym się psiakiem. Toto małe jest takie małe, prawie jak mój Milo, też ze trzy kg waży, tylko uszka ma większe. Ma ją jakiś kryminalista i tak się nią zajmuje, że aż sunia biega całymi dniami po wsi. Fakt chuda nie jest, ale co z tego jak to małe 4 m-czne jeszcze szczenie za kilka miesięcy będzie miało pierwszą cieczkę i szczeniaki od razu.

A facet kupił ją jako labradora(!) za 150zł!A okazała się taka mała glizda. Normalnie jakbym miała mozliwość i miejsce to od razu bym kradła:(

Kasia Ty widujesz Majeczke co dziennie, czy to jej okczo wygląda cały czas tak samo?Czy też tak się ślimaczy?

Posted

Na miau udało mi się już uzbierać dla małej 20zł:multi:

Mam do zrobienia jeszcze trzy pakiety ogłoszeń z poprzedniego bazarku, jak się z tym uporam to wystawię coś mega ekstra dla małej.

A jutro zabieram się za ogłoszenia żeby mała mogła już szukać domku. :cool3:

Posted

Też o tym myślałam, ale już tłumaczę dlaczego moim zdaniem to nie wyjdzie.

Po pierwsze ja za dwa dni wyjeżdżam do Lublina na studia, więc nie będę mogła tego nadzorować, choć to oczywiście dało by się załatwić. Bo jest sporo osób z Tarnobrzegu i okolic, tyle że nie jestem przekonana, że jeśli przyszła by do nich jakaś tam pierwsza lepsza(dla nich) osoba czy to by wyglądało tak ładnie i czy w ogóle by wyglądało. To ludzie hmm jakby to powiedzieć, za którym nie przepadają inni, np sąsiedzi. Nie są to łatwi w rozmowie ludzie,bo swoje poglądy maja i łatwo, albo wcale ich nie zmieniają.

Po drugie chłopiec jest taki w miarę oswojony, bo widziałyście udało się nam go złapać. Matek albo jest dwie, albo to siostry czy przyjaciółki wychowujące jeden miot. Jedna z nich to ta ze zdjęcia, druga taka sama praktycznie tyle, że połowe mniejsza/chudsza. One oswojone są w miare. A ta mała tricolorka jest najbardziej dzika z całej zgrai. Więc trzeba było by się troszkę za nią pouganiać aby złapać.

Po trzecie koty mieszkają w stodole tych ludzi. Więc trzeba było by wejść na posesje, więc co za tym idzie ludzie by wiedzieli. Są to typowi ludzie ze wsi, nie wiedzą, że sterylka to dobre rozwiązanie, lub raczej nie chcą w to wierzyć. Bo im mówiłam. Zaznaczam, że koty nie są ich.

No i jeszcze jedna kwetsia co zrobić z kociczkami po zabiegu?Było by ich trzy, bo ta mała też lada chwila będzie mogła mieć młode. Nie oddała bym ich tam za nic w świecie, bo jestem w 100% pewna, że nimi nikt się należycie tam nie zajmie.