Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ulvhedinn napisał(a):
One sa takie raczej miziaste czy dzikie dziczki? Maluchy znaczy

Szczerze mówiąc cięzko powiedzieć, boo. Wczoraj jak mój Michał poszedł Maję(bo tak chorej kici roboczo nadaliśmy na imię)złapać to podrapała i pogryzła go niemiłosiernie, ale dziś jak jechaliśmy do hotelu to miziała się i przytulała do mnie całą drogę. Także wczoraj może tak było pod wpływem stresu. Dziś już była spokojniejsza. Jutro zobaczy ją weterynarz i będziemy wiedzieli co i jak z leczeniem małej.

Tricolorka jest chyba najdziksza z całej trójki. Chłopiec dał się złapać, więc tragedii też nie ma.

Posted

Myślę, że dobrym pomysłem będzie wstrzymanie się z aukcją cegiełkową do czasu aż będziemy wiedzieć na czym stoimy z tym oczkiem. Jak myślicie.

No i jeszcze kwestia konta do zbierania kasy dla kiciuni, czy mam zbierać na swoje czy może hotelik ma swoje konto i od razu na tamto konto?Basiu?

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Myślę, że dobrym pomysłem będzie wstrzymanie się z aukcją cegiełkową do czasu aż będziemy wiedzieć na czym stoimy z tym oczkiem. Jak myślicie.

No i jeszcze kwestia konta do zbierania kasy dla kiciuni, czy mam zbierać na swoje czy może hotelik ma swoje konto i od razu na tamto konto?Basiu?

Paulinko...kiedy przygotujesz,to wystawię!Trzymam kciuki za koteczki!

Posted

kocinka została wczoraj zaopatrzona weterynaryjnie w antybiotyki. Ma tez kropelki dwa razy dziennie. Ma przepuklinę..... nie wiem jak to sie nazywa dalej. Trzeba poczekać po kuracji antybiotykowej jak to dalej będzie. Kotka może życ z takim oczkiem, bo koty lepiej daja sobie radę niz psy /psom ponoc trzeba usuwać, a kotki daja sobie rade z uszkodzonym oczkiem/.
Koszt weta to 35 zł

Posted

nie Majeczka nie wymaga operacji - ale to jest własnie przepuklina w oczku - jaka to Wam nie napiszę, bo najzwyczajniej zapomniałam to wszystko co mi powiedziała Asia.
Może jak Paulinka skontaktuje się z Asią, to ona jej wytłumaczy dokładnie.

Posted

Czytam i idzie się załamać. Też borykam się z podobnym problem, tylko mniej licznym. A myślałyście już, żeby kicie ciachnąć? Mogły już zaszaleć i ani się obejrzycie, a będzie powtórka z rozrywki....

Posted

katimal napisał(a):
Czytam i idzie się załamać. Też borykam się z podobnym problem, tylko mniej licznym. A myślałyście już, żeby kicie ciachnąć? Mogły już zaszaleć i ani się obejrzycie, a będzie powtórka z rozrywki....

Zdaje sobie z tego sprawe. I to jest właśnie najgorsze, bo nawet nie ma gdzie kocic umieścić. Tym bardziej, że jeśli nie uda się nic znaleźć dla tej małej tricolorki, to będą już trzy kocice :(

Zdjęcia Majeczki