Nalewka Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Dziękuję za wiadomosci :) Obejrzałam zdjęcia na stronie, ale jeśli są jakieś dodatkowe, to oczywiście poproszę. Co do wielkości to mój Prot jest wyżłem niemieckim, a wyrósł ponad wszelkie normy i w porywach miał 43 kg, a wcale nie jest tłusty czy opasły. Jest po prostu wysokim, dobrze zbudowanym psem. Stąd moje pytanie, bo jeśli ONA też jest z tych większych, to nie wiem, czy utrzymam, jeśli naraz pociągną w dwie strony... A jeszcze gorzej, jeśli pociągną w jedną... Koty to pikuś, Protowi służą do ganiania, ale na szczęście nie do zjadania, czy łapania. Jeśli jakiegoś dogoni, to siada i szczeka, bo sam nie wie, co z tym czymś żywym zrobić. I dobrze! Dzięki temu ma oczy w całości :) No to teraz czekamy już tylko na oszacowanie jej wielkości i na pieczątkę mojego Sz.M. Niecierpliwie czekamy... Quote
martaipieski Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 mam takie zdjecie dodam ze moj brat ma ok 170cm ja bym ja wielkoscia do dalmatynczyka porownała:) a wiadomu suczki z regoly sa mniejsze w danej rasie:)wiec bez obowa ona jest w sam raz zadne z niej bydele!!!! Quote
farmerka63 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Mam wrażenie, że jest większa i mocniej zbudowana od Zuzi , a Zuzia ma w kłębie 50 cm zaledwie :oops: Ale ma fajne skarpetuchy :D Quote
Ati Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 wielkoscia jest normalnych rozmiarow suczki wyzla Quote
martaipieski Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 tez tak mysle Ati :)juz dokladnie nie pamietam bylo to we wrzesniu ale nie byla wieksza od moich suk:) obstawiam ze ma w kłębie ok 58cm Quote
Nalewka Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 No, jakby to powiedzieć, hm, skłania się bardziej w stronę Nesty na stałe... ( [quote name='tanitka'](...), Nesta jest u matki właściciela w Gubinie i szuka nowego domu. A co to za mała (chyba dziewczynka) z dzisiaj? Quote
margaret Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 coś tu sie dużo - dobrego - dzieje za kulisami:) grunt ze dobrego dla łyżwów:) Quote
tanitka Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 No, jakby to powiedzieć, hm, skłania się bardziej w stronę Nesty na stałe... OK, to Nalewkę odpuszczamy jako DT, bo celuje na Nestę. KOntaktuj się zatem z tayga bo to ona zajmuje się jej adopcją. Co my robimy zatem z jędrzejowskimi?. Mam miejsce na jedną. Wybierzcie która ma jechać :(. Jakoś transport łączony z Koszalinem ucichł. Zmieniamy opcje na zabranie jednej suczki Jędrzejow-W-wa? Koszt pewnie z 350 zł. Quote
farmerka63 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 No to nie ukrywam, że mi smutno... Która zostanie ? Ta z ogonkiem długim ?:-( Quote
margaret Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 a jki mają dziewczyny staż schroniskowy? Quote
Ati Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 dlugowlosa jest w schronie dluzej Fouska krocej natomiast Fouska ma wieksza szanse na szybsza adopcje jako typowy przedstawiciel rasy Quote
farmerka63 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Ta z długim ogonkiem czekoladowa siedzi od 7-go września. Foszka - od 26 -go listopada. Quote
margaret Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 brakuje DT:( a tak to pieknie sie składało transport dla dwóch naraz, potem może byc trudno pojechać, jak tanitka pisała gdzieś, że usytuowanie tych schronisk na takim wygnajewie utrudnia adopcje trzeba wybierać czy jest jakaś szansa jeszcze na wywiezieniu obu? Quote
Nalewka Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Ta fouskowa to sunia z pierwszej strony tego wątku, tak? A ta druga to Zuzia? Trochę się pogubiłam, a czasu do 21 coraz mniej :( Dopisek: Dojrzeliśmy do wzięcia jakiejś dziewczynki nawet na stałe... Ale jeśli Prot ma 40 kilo i jest naprawdę dużym i silnym psem, to to drugie cóś musi, po prostu musi być mniejsze. Znacząco mniejsze. Drogie panie, doradźcie coś, bo mam mętlik w głowie i zaczynam popadać w paranoję :( Że to mnie przerośnie, bo to już na zawsze, bo to nieodwracalne, bo to odpowiedzialność wielka i w ogóle. Dorosła jestem już dłuższy czas i myślałam, że niewiele mnie może wyprowadzić z równowagi, a tu o! panika... :( Quote
Ati Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 brak DT, tanszego hotelu ludzie pytaja sie tez jaki to pies: charakter, zachowanie, pozytywy, negatywy ze schronu nie ma sie kompletnie pojecia o psie takie info uzyskuje sie po pobycie psa u przejsciowego opiekuna mamy tez w zwyczaju nie oglaszac psa bezposrednio ze schronu bo nie ma info co to za dom, , ktory by sie psem w razie czego zainteresowal choc tu suka jest wysterylizowana na szczescie Quote
Ati Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 1. Dlugowlosa, z ogonkiem 2 Zuzia -krotkowlosa, z ogonkiem W Domu Tymczasowym u Farmerki- czeka na Adopcje 3 Wyzel Czeski Fousek suczka, ogon ciety Quote
Nalewka Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 To może wziąć długowłosą do nas na DT, a potem, jak już się zsocjalizuje, poznamy ją lepiej i będzie można ją jakoś opisać (choćby do ogłoszeń) pewnie szybciej znajdzie dom docelowy, a wtedy wzięlibyśmy małą Zuzię na stałe? Albo kolejną biedę? Doradźcie, proszę, to naprawdę niełatwa decyzja, a nie mam kogo o radę prosić, bo nie znam osobiście żadnego DT... Quote
Ati Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 czy ty chcesz psa na Dt czy zaadoptowac, bo nie kumam? Quote
farmerka63 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Nalewko - to brzmi rozsądnie. O Zuzi mogę już co nieco powiedzieć, bo jest u nas od tygodnia. Ale byłoby dobrze dać szansę którejkolwiek z dwóch pozostałych. Ja nie naciskam w kierunku adopcji Zuzi, bo jest psem niekłopotliwym i dobrze mi z nią ( ale nie możemy mieć na stałe piątego psa - niestety... ), więc biorąc pod uwagę dobro wyżłów ( wszystkich ) zależy mi na tym, aby obydwie ( i foszka i długowłosa) opuściły jak najszybciej schron. Quote
tanitka Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 koszlińskie psy nie jadą, muszę powiadomić Ajlii czy wogóle ma jechac, gdziekolwiek, po cokolwiek. Nie wiem co robić. Póki co mamy pewne: 1 sunia Piła- Warszawa. Quote
farmerka63 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Ty Machiavelli jesteś, Tanitko ;) To niech Nalewka myśli szybko, bo czuję, że we mnie uczucie wobec Zuzi kiełkuje ... ;) Quote
Recommended Posts