Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuję za wiadomosci :)

Obejrzałam zdjęcia na stronie, ale jeśli są jakieś dodatkowe, to oczywiście poproszę.
Co do wielkości to mój Prot jest wyżłem niemieckim, a wyrósł ponad wszelkie normy i w porywach miał 43 kg, a wcale nie jest tłusty czy opasły. Jest po prostu wysokim, dobrze zbudowanym psem. Stąd moje pytanie, bo jeśli ONA też jest z tych większych, to nie wiem, czy utrzymam, jeśli naraz pociągną w dwie strony... A jeszcze gorzej, jeśli pociągną w jedną...

Koty to pikuś, Protowi służą do ganiania, ale na szczęście nie do zjadania, czy łapania. Jeśli jakiegoś dogoni, to siada i szczeka, bo sam nie wie, co z tym czymś żywym zrobić. I dobrze! Dzięki temu ma oczy w całości :)

No to teraz czekamy już tylko na oszacowanie jej wielkości i na pieczątkę mojego Sz.M. Niecierpliwie czekamy...

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mam takie zdjecie dodam ze moj brat ma ok 170cm
ja bym ja wielkoscia do dalmatynczyka porownała:) a wiadomu suczki z regoly sa mniejsze w danej rasie:)wiec bez obowa ona jest w sam raz zadne z niej bydele!!!!

Posted

No, jakby to powiedzieć, hm, skłania się bardziej w stronę Nesty na stałe...

OK, to Nalewkę odpuszczamy jako DT, bo celuje na Nestę. KOntaktuj się zatem z
tayga bo to ona zajmuje się jej adopcją.

Co my robimy zatem z jędrzejowskimi?. Mam miejsce na jedną. Wybierzcie która ma jechać :(. Jakoś transport łączony z Koszalinem ucichł. Zmieniamy opcje na zabranie jednej suczki Jędrzejow-W-wa? Koszt pewnie z 350 zł.

Posted

brakuje DT:( a tak to pieknie sie składało transport dla dwóch naraz, potem może byc trudno pojechać, jak tanitka pisała gdzieś, że usytuowanie tych schronisk na takim wygnajewie utrudnia adopcje
trzeba wybierać czy jest jakaś szansa jeszcze na wywiezieniu obu?

Posted

Ta fouskowa to sunia z pierwszej strony tego wątku, tak?
A ta druga to Zuzia? Trochę się pogubiłam, a czasu do 21 coraz mniej :(

Dopisek:
Dojrzeliśmy do wzięcia jakiejś dziewczynki nawet na stałe... Ale jeśli Prot ma 40 kilo i jest naprawdę dużym i silnym psem, to to drugie cóś musi, po prostu musi być mniejsze. Znacząco mniejsze.

Drogie panie, doradźcie coś, bo mam mętlik w głowie i zaczynam popadać w paranoję :( Że to mnie przerośnie, bo to już na zawsze, bo to nieodwracalne, bo to odpowiedzialność wielka i w ogóle. Dorosła jestem już dłuższy czas i myślałam, że niewiele mnie może wyprowadzić z równowagi, a tu o! panika... :(

Posted

brak DT, tanszego hotelu
ludzie pytaja sie tez jaki to pies: charakter, zachowanie, pozytywy, negatywy
ze schronu nie ma sie kompletnie pojecia o psie
takie info uzyskuje sie po pobycie psa u przejsciowego opiekuna
mamy tez w zwyczaju nie oglaszac psa bezposrednio ze schronu
bo nie ma info co to za dom, , ktory by sie psem w razie czego zainteresowal
choc tu suka jest wysterylizowana na szczescie

Posted

1. Dlugowlosa, z ogonkiem
2 Zuzia -krotkowlosa, z ogonkiem
W Domu Tymczasowym u Farmerki- czeka na Adopcje
3 Wyzel Czeski Fousek suczka, ogon ciety

Posted

To może wziąć długowłosą do nas na DT, a potem, jak już się zsocjalizuje, poznamy ją lepiej i będzie można ją jakoś opisać (choćby do ogłoszeń) pewnie szybciej znajdzie dom docelowy, a wtedy wzięlibyśmy małą Zuzię na stałe? Albo kolejną biedę?

Doradźcie, proszę, to naprawdę niełatwa decyzja, a nie mam kogo o radę prosić, bo nie znam osobiście żadnego DT...

Posted

Nalewko - to brzmi rozsądnie. O Zuzi mogę już co nieco powiedzieć, bo jest u nas od tygodnia. Ale byłoby dobrze dać szansę którejkolwiek z dwóch pozostałych.
Ja nie naciskam w kierunku adopcji Zuzi, bo jest psem niekłopotliwym i dobrze mi z nią ( ale nie możemy mieć na stałe piątego psa - niestety... ), więc biorąc pod uwagę dobro wyżłów ( wszystkich ) zależy mi na tym, aby obydwie ( i foszka i długowłosa) opuściły jak najszybciej schron.