Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wyniki w miare w normie
alat nadal troche powyzej (57 a norma jest do 50) pomimo lykania silimarolu
ale tuz po zakonczeniu nosowkowego leczenia bylo sporo ponad 100 wiec nie jest zle
jutro tniemy :)
trzymajcie kciuki - zabieg o 18:00

Posted

ło rety - fuksiu - czy ty wiesz co to sie bedzie dziś działo??!!:crazyeye: :shake:
potem to ci juz nawet duzo jesc nie pozwolą zebys nie tył i nie tył i nie tył:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

trzymam kciuki i Elu, mam nadzieje, ze walczyc o to nie bedziesz musiala, ale gdyby jednak to - rejtanem sie poloz w drzwiach, by podali mu leki przeciwbolowe, najlepiej na wszelki wypadek kołnierz oraz- to chyba sie zdarzyc nie moze, no ale- zaczyli mu miejsce nacięcia.
U mnie niestety wszystkie błedy doprowadziły do prawie 2 tygodni powaznego leczenia, bo wdalo sie zakazenie i martwica tkanki po kastracji.

Posted

Ela_and_Krzys napisał(a):
oj troche miejsca do tycia to jeszcze mamy :) przeciez to taaaka chudzina!

i lepiej niech tak zostanie
po sterylizacji psiaki przybieraja niestety na wadze
a odchudzic później trudno - nie znam takiego co umiałby psim oczom odmówic..:lol:

Posted

kiwi, niestety i ten niewieliki zabieg mozna spaprac, moj Gangster 10 dzien jest na natybiotykach, kleimy ogromna dziure w mosznie, a świeta spedzilismy na wizytach w pogotowaich weterynaryjnych...dlatego wiem, czego trzeba uniknąc, albo dopilnowac

Posted

ojej loozerko, koszmar jakis - trzymajcie sie!

my wlasnie wrocilismy do domku
zabieg byl o 22:00
Fuksio pijany jeszcze jak nie wiem co - chodzi i sie przewraca :) po schodach go nieslismy
ale jajek nie ma
i zabki czyste
do jutra ma byc juz dobrze

kolnierz dostalismy, przeciwbolowe dostal juz podobno - maja dzialac dwa dni

Posted

Oj, to przed Wami pewnie ciężka noc.
Wymiziajcie tego łobuza :roll: ode mnie. Przykryjcie go kocem, żeby miał cieplutko - tak robiliśmy z Basterem po narkozie.

Danka

Posted

Elu, będzie dobrze-psiak będzie spał jak suseł:)nastaw sie na to, ze może zrobić siusiu pod siebie itd-wiadomo, ciałko odmawia posłuszenstwa. Mój psiak przy usuwaniu brodawki (pamiętasz?) tez miał narkozę-ale o własnych siłach wyszedł od weta ale faktycznie był jak nawalony. Zrobił siusiu pod siebie a potem lulał do rana. Rano wstał, napił się i poszlismy na lekki spacerek-potem lekkie jedzonko ale było super. Gorzej, jak rana zaczęła sie goić:shake:Rozdrapał sobie szew, mało nóg nie połamałam jak leciałam do weta. Na te okoliczność miałam w pracy tydzień urlopu ale to był moment i po szwie. Kołnierza nie dał sobie założyć-to był horror (mam na mysli kołnierz)-ale było, minęło...Dalismy radę i Wy tez dacie radę:)

Całuski dla Was:)i dla pijuska:evil_lol:

Posted

dziekujemy wszystkim za wsparcie i kciuki

od weta Fuksik wyszedl tez o wlasnych lapach ale tyle razy go zarzucalo i walil pyskiem w ziemie ze wolelismy juz go niesc (33 bezwladne kilogramy - po schodach latwo nie bylo :)

noc minela bardzo spokojnie tj. spiaco
Fuksio tylko zmienial lokalizacje - jego ponton - nasze lozko - wolna kanapa - drzwi wejsciowe
troszke jeszcze jest nieswoj, taki przygaszony
zaraz idziemy na spacerek i zobaczymy jak sobie radzi
no i zaczyna wsadzac nochala w pozostalosci po swoich klejnotach - jak nie przestanie to zakladamy kolnierz...

Posted

AniaB napisał(a):
i lepiej niech tak zostanie
po sterylizacji psiaki przybieraja niestety na wadze
a odchudzic później trudno - nie znam takiego co umiałby psim oczom odmówic..:lol:

Aniu - niekoniecznie tyją. Borys jest już 3 lata po kastracji i muszę go trzymać na ekstra żarciu (chrupy dla psów pracujących i dodatkowe porcje mięsa) żeby wyglądał jak pies a nie szkieletor :cool1: i jest zdrowy - po prostu ten typ tak ma :roll: Belka też 3 lata po sterylce i choć trochę pilnujemy to trzyma fason. Piluję na zasadzie - mniej ruchu to mniej żarcia. Mroźna pogoda - dodatkowe porcje. I można przy niej spokojnie jeść - do talerza nie włazi :evil_lol:

A Fuksio jest ruchliwy - to nie powinien mieć kłopotów z tuszą.
No to skończył sie fuks Fuksia... :evil_lol: wycieli :roll:

Posted

U fuksinskiego wszystko dobrze, zjadl mnostwo kurczaka z ryzem i marchewka, nawarczal na 2 psy na spacerze, jednym slowem norma

Bardzo interesuje go to co mu zostalo w miejscu klejnotow rodowych :) i nic tylko lize i lize. Musielismy pojechac do krakvetu po wiekszy kolnierz bo maly zupelnie nie przeszkadzal mu w lizaniu. Teraz lazi i obija duzym wszystkie sciany i nas. Halasuje co nie miara. Mam nadzieje ze takie kolnierze sa wytrzymale i jutro Fuksik nie zdemoluje go podczas naszej nieobecnosci (musimy do pracy isc niestety).

Oprocz jajek a raczej miejsca po nich intrygowal go mocno wenflon, wiec na wszelki wypadek wyjelismy go u doktora (skoro juz je)

Posted

Fajnie, że u Was przebiega to tak dobrze. Wycałuj Fuksińskiego w mokry nos :)
A co do nawarczenia- moj Gansg mimo, ze raczej zgodnie zyje z psami po kastracji i licznych przejściach chyba przez dwa zaczał powarkiwać na psy obce. Nie ukrywam, ze mnie to zmartwiło..ale teraz juz do normy wraca..

Posted

a Fuksiowi jak na zlosc strasznie spuchly pozostalosci po jajkach
sa tak nabrzmiale ze sa dwa razy wieksze niz kiedy jajka faktycznie mial
musialo to sie stac dzis - bo wczoraj jeszcze wygladalo ladnie

Krzys byl z Fuksiem na kontroli dzis i niby na razie mamy sie nie martwic i obserwowac
ale powiem szczerze, nieladnie to wyglada
lizac nie lize bo jest w kolnierzu jak tylko nie mamy nad nim kontroli

mam nadzieje ze mu przejdzie - dzis dostal kolejny antybiotyk...

Posted

dzieki Gosiu za pocieszenie
juz tez nawet znalazłam jakiś wątek na dogo na ten temat

nawet nie wiecie jaki Fuks jest biedny w kołnierzu
w ramach protestu leży w łazience, przytulony do wanny i ... nie istnieje...
normalnie nie ten pies
niech juz mu wyjma te szwy ...