marysia55 Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 Ja mam nadzieje Ilonko, że tych czekających jest więcej. Zerknęłam na liczbę odwiedzin tego wątku i jest ich ponad 1160 (to sporo). Szkoda, że się nie odzywają byłoby raźniej. Myślę, że tak po cichu kibicują naszej małej Kaskaderce :) Quote
AlfaLS Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 marysia55 napisał(a):Ja mam nadzieje Ilonko, że tych czekających jest więcej. Zerknęłam na liczbę odwiedzin tego wątku i jest ich ponad 1100. Szkoda, że się nie odzywają byłoby raźniej. Myślę, że tak po cichu kibicują naszej małej Kaskaderce :) Marysiu, zaglądają i baaaaaaaaaaaardzo kibicują !!!!!!! Nie piszą bo tu tak dużo i dobrze się dzieje:crazyeye: że nie nadążymy czytać ale jeśli to ma pomóc w poczuciu się raźniej - to ja już będę sie odzywać a nie tylko podczytywać :evil_lol: Quote
ilon_n Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Mam już odpowiedź na maila i potwierdzenie transportu!! Sobota na bank! W piątek telefonicznie Maja będzie ustalać szczegóły z Panią Irenką jak też z Panią Ewą :) Warto uprzedzić Panią Irenkę i Ewę o tym wspaniałym wydarzeniu i zapowiedzieć, że Maja będzie się kontaktować w piątek w sprawie Kaskaderki :) EDIT Marysiu, ważne, że są, kibicują i trzymają kciuki za powodzenie całej akcji :) Quote
marysia55 Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 AlfaLS napisał(a):Marysiu, zaglądają i baaaaaaaaaaaardzo kibicują !!!!!!! Nie piszą bo tu tak dużo i dobrze się dzieje:crazyeye: że nie nadążymy czytać ale jeśli to ma pomóc w poczuciu się raźniej - to ja już będę sie odzywać a nie tylko podczytywać :evil_lol: tak myslałam "uderz w stół, a ..... AlfaLS sie odezwie":evil_lol:. Witamy cioteczkę :lol:. W grupie zawsze raźniej :p:p Quote
marysia55 Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 ilon_n napisał(a):Mam już odpowiedź na maila i potwierdzenie transportu!! Sobota na bank! W piątek telefonicznie Maja będzie ustalać szczegóły z Panią Irenką jak też z Panią Ewą :) Warto uprzedzić Panią Irenkę i Ewę o tym wspaniałym wydarzeniu i zapowiedzieć, że Maja będzie się kontaktować w piątek w sprawie Kaskaderki :) EDIT Marysiu, ważne, że są, kibicują i trzymają kciuki za powodzenie całej akcji :) SIE robi Ilonko, jutro zadzwonię do kobietek i uprzedzę o tej cudnej sobocie :lol::lol: Nie wiem jak ja dożyję do tej soboty :evil_lol:, a przecież dożyć trzeba :p Quote
IVV Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 dziekuje za zaproszenie .przykro mi ,ale w tej chwili nie moge pomoc finansowo :( trzymam kciuki za sobotni wyjazd !!!!!! Quote
ilon_n Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Jeszcze tylko parę złotych kochani .. może uda się do soboty uciułać te braki .. zaglądajcie proszę do naszej Kaskaderki. Quote
fizia Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Z całych sił trzymam kciuki za Kaskaderkę! To zdjęcie jest niesamowite... Quote
Plicha Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Przelałam właśnie obiecany grosik i też nie mogę się doczekać soboty. Tak się cieszę że sunia wreszcie będzie w domku :) Cioteczki i wujkowie kto jeszcze pomoże malutkiej? :) Quote
AMIGA Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 I ja stale tu zaglądam i podczytuję i przełykam łzy wzruszenia. Tak mi strasznie przykro, żę mój portfel taki cieniutki jakoś ostatnio się zrobił (hurrraaa polska rzeczywistość emerycka) Ale wstyd mi, że tyle osób wyskrobuje ostatnie złocisze, a ja co? Marysiu - podeślij mi numer konta, wyślę marne 20 zł, ale może ziarnko do ziarnka... Quote
Yv1958 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Amiga jestes kochana!:multi: Dziekujemy z calego serca!!!:sweetCyb::Rose::buzi: Quote
marysia55 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 AMIGA napisał(a):I ja stale tu zaglądam i podczytuję i przełykam łzy wzruszenia. Tak mi strasznie przykro, żę mój portfel taki cieniutki jakoś ostatnio się zrobił (hurrraaa polska rzeczywistość emerycka) Ale wstyd mi, że tyle osób wyskrobuje ostatnie złocisze, a ja co? Marysiu - podeślij mi numer konta, wyślę marne 20 zł, ale może ziarnko do ziarnka... AMIGA :loveu: jak ja jeszcze raz usłyszę "marne 20,-" to faktycznie zacznę stosować metodę Irenaki. Pasek w dłoń i nadstawiaj tyłek :evil_lol:. Bardzo dziękujęmy :lol: Przepraszam, że tak późno wchodzę na wątek, ale dopiero wróciłam od lekarza, a wiadomo żeby korzystać z naszej "służby zdrowia" to dopiero trzeba mieć zdrowie :diabloti:, więc może ja jednak symuluję :cool3::cool3: No nic przechodzę do konkretów, dzisiaj doszły pieniążki od Plichy i Yv1958. Bardzo cioteczki dziękujemy :loveu::loveu: Lecę zapisać tę cudną wiadomość na pierwszej stronie:lol::lol: Quote
AMIGA Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 marysia55 napisał(a):AMIGA :loveu: jak ja jeszcze raz usłyszę "marne 20,-" to faktycznie zacznę stosować metodę Irenaki. Pasek w dłoń i nadstawiaj tyłek :evil_lol:. = Nie bij, jam niewinna :-) Quote
Freya73 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 marysia55 napisał(a):tfu, tfu przez lewe ramie ale najprawdopodobniej w sobotę:lol:. Jajko zniosę do tego czasu :p:p Yv1958 napisał(a):Ja zniose kilka!:-? A ja zniose kwadratowe. Dostaniemy wtedy nagrode i rozdamy potrzebujacym psiakom.. Czekam na ten dzien z niecierpliwoscia i 'chcem' zdjecia Kaskaderki z powitania, duzo zdjec 'chcem'. Quote
marysia55 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 AMIGA napisał(a):Nie bij, jam niewinna :-) no to oberwie Ci sie za niewinność :evil_lol: Nie ty pierwsza i nie ostatnia :lol::lol:. Jeszcze raz dziękujemy. Dzwoniłam przed chwilą do schroniska. Schronisko juz "stoi w progach" i czeka na głos startera:lol:. Na razie nie mogę się dodzwonić do Pani Ewy-nowej pańci Kaskaderki, ale to taka pora że jest może na spacerku ze swoimi 'ogonkami'. Będę jeszcze próbować:lol:. Quote
marysia55 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Freya73 napisał(a):A ja zniose kwadratowe. Dostaniemy wtedy nagrode i rozdamy potrzebujacym psiakom.. Czekam na ten dzien z niecierpliwoscia i 'chcem' zdjecia Kaskaderki z powitania, duzo zdjec 'chcem'. ja to z tych nerwów zawsze zapomnę napisać wszystko co wiem :oops: Freya, jak rozmawiałam z Panią Irenką to molestowałam właśnie ją o zdjęcia i mam obiecane. Jak tylko dostanę to zaraz wkleję na wątek. No i oczywiście będziemy się pięęęęęknie usmiechać:lol: do cioteczki, która będzie wiozła Kaskaderkę o zdjęcia już nowego z domku. :p:p:p Quote
AMIGA Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Koniecznie, żeby nam w pamieci zostal widok uśmiechnietej dziewczynki, a nie tego wiszącego na kratach nieszczęścia Quote
marysia55 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Dla wszystkich zainteresowanych :loveu:... wiem ,że jest ich wielu :cool3: Jestem po rozmowie z Panią Ewą M. Panią która czeka z niecierpliwością na swoją nową pupilkę. O psach, które się przewinęły przez jej dom może opowiadać godzinami i do tego tak pięknie opowiada, że nie chce się z nią kończyć rozmowy. Wszystkie oprócz jednego były wzięte ze schronów. Niektóre chore np. na serce lub połamane, kulejące. Opiekuje się nimi ze swoją 'domową' wetką, która wiedząc że Pani Ewa jest emerytką prawie w ogóle nie bierze od niej pieniędzy. W zamian za to Pani Ewi zostaje parę groszy i dokarmia wszystkie okoliczne bezdomne psy. Ma dom z ogrodem, a oprócz tego piękne tereny spacerowe (chyba po kumotersku zostałam zaproszona na odwiedziny rekreacyjne):lol:. Psiaki śpią w domu, a dokładnie w łóżku Pani Ewy. Odnośnie naszej Kaskaderki to była miłość od pierwszego wejrzenia. Myśmy przecież tez się w niej zakochały. Pani Ewa mówi, że jak tylko zobaczyła jej zdjęcie to w głowie miała tylko jedna myśl, żeby tę psinę zabrać do siebie. Nie ma samochodu, ani nadmiaru pieniędzy dlatego cierpliwie czekała aż sie ktoś ulituje i ją przywiezie. Gdy sie dowiedziała ode mnie ile wspaniałych ludzi zadbało o to żeby Kaskaderka mogła sie dostać do jej domu to w pierwszej chwili nie mogła uwierzyć, a potem powiedziała, że przekazuje przeze mnie dla Was najpiękniejsze podziękowania jakie tylko można usłyszeć na świecie. Była bardzo wzruszona. Nie mniej niz ja. Tak że pozostaje nam cioteczki czekac cierpliwie do soboty i cieszyć się razem z Panią Ewą i jej nowym domownikiem Kaskaderką. Quote
ilon_n Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 A ja ślę Pani Ewie najpiękniejsze podziękowania za ofiarowanie domku Kaskaderce. Gdyby nie to, że Kaskaderka ma dokąd jechać, cała akcja nie nabrałaby takiego pędu .. bo cóż wtedy moglibyśmy zrobić? DOM jest darem największym! I za ten DOM dla Kaskaderki jeszcze raz z całego serca dziękuję. Dziękuję również wszystkim, którzy pomagają Kaskaderce dostać się do tego właśnie DOMu :) w szczególności Marysi i Iwonce, które zainicjowały ten wątek. Bardzo to wszystko pokrzepiające. Poprosiłam Maję o foteczki z trasy a szczególnie z Zaklikowa. Maja obiecała, że jak się uda, to będą. Quote
marysia55 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 ilon_n napisał(a):A ja ślę Pani Ewie najpiękniejsze podziękowania za ofiarowanie domku Kaskaderce. Gdyby nie to, że Kaskaderka ma dokąd jechać, cała akcja nie nabrałaby takiego pędu .. bo cóż wtedy moglibyśmy zrobić? DOM jest darem największym! I za ten DOM dla Kaskaderki jeszcze raz z całego serca dziękuję. Dziękuję również wszystkim, którzy pomagają Kaskaderce dostać się do tego właśnie DOMu :) w szczególności Marysi i Iwonce, które zainicjowały ten wątek. Bardzo to wszystko pokrzepiające. Poprosiłam Maję o foteczki z trasy a szczególnie z Zaklikowa. Maja obiecała, że jak się uda, to będą. Pięknie to Ilonko ujęłaś:loveu: Ja dziękuje również Tobie za taką wspaniałą współpracę :loveu::loveu: A pozostałym cioteczką tym aktywnym i tym mniej aktywnym (podczytywaczkom:evil_lol:) za to, że tutaj razem z nami byłyście i że po raz kolejny dzięki Wam można było zrobić coś dobrego dla opuszczonego psa. Czekamy z niecierpliwością do soboty, trzymamy kciuki i ...... może ktoś dorzuci jeszcze parę złotówek, aby wyszła nam taka piękna równa kwota :diabloti: Quote
lucySxy Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Ja dorzuce 50 zl - ale tylko jednorazowo....prosze konto na PW, to jutro wysle , i zaraz beda. Quote
marysia55 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 lucySxy napisał(a):Ja dorzuce 50 zl - ale tylko jednorazowo....prosze konto na PW, to jutro wysle , i zaraz beda. Kochana :loveu: tu są wpłaty tylko jednorazowe. Psinka ma domek:lol: tylko nie ma jak sie do niego dostać:-( , a my zbieramy na transport. Bardzo dziekujemy :lol::lol:. Juz zapisuję i wysyłam PW Quote
Yv1958 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Musze napisac o kims, kto zostal tu pominiety.Ktos, kto chyba najbardziej przyczynil sie do tego, ze piesek ma dom! Zdjecie "wysuplalam" z bardzo wielu, ktore sa na stronie Schroniska Hajnowka i dalam do swojego Albumu na N.K. Poprosilam o dodawanie pinezek, o polecanie i nie zawiodlam sie na swoich znajomych. Po ok. tygodniu chyba, napisala pani Anna P-J, ze zapyta siostry, czy nie wzielaby Kaskaderki. Nastepnie napisala, ze kiedy siostra zobaczyla zdjecie pieska, to powiedziala, ze go bierze do siebie. Tak wlasnie wyobrazam sobie pomoc dla tych bezdomnych pieskow, ktore polecam, ktore przenosze do "siebie", ze ktos bedzie polecal, PYTAL! Rzadko jednak ludzie zadaja sobie ten trud. Dziekuje wiec Pani Ani P. za to co zrobila! Quote
Lu_Gosiak Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 to ja dorzucam 24zl do rownego rachunku:) i bedzie brakowalo juz tylko 50zl - MArysiu moze warto to dodac w tytule Quote
Yv1958 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 lucySxy napisał(a):Ja dorzuce 50 zl - ale tylko jednorazowo....prosze konto na PW, to jutro wysle , i zaraz beda. Kochana lucy!!!:sweetCyb::iloveyou: DZIEKUJEMY!! Quote
Recommended Posts