ilon_n Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 pokaż się Fionko .. w przypadku mojej suni zwykłe ogłoszenia na mieście pomogły .. w końcu ktoś zidentyfikował moją psicę. Trzymam kciuki za odnalezienie Fionki. Faktycznie przydałoby się więcej informacji o okolicznościach zaginięcia. Quote
pbkkatka Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 podobno na ustroniu przy sklepikach Na ul. jana Pawła II widziano duzego jasnego chudego psa albo sunię nie wiedzą , ale bedę to sprawdzała ...ja dzisiaj tam byłam rozmawiałam z weterynarzem ale nic ....rozmawiam z ludxmi ale nic nie wiedzą...będę jej szukała długo ...bo nie daje mi to normalnie zyc ...przeciez musi gdzies być Quote
pbkkatka Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 okoliczności ...poprostu wyszła bo była uchylona brama ...moze wybiegła za samochodem nie wiem ...zorientowałam sie że jej nie ma i zaczęłam szukać, nawoływać , ja jeździłam samochodem trochę dalej , córka rowerem ....plakaty itd o czym juz wiecie ...ale nic .... Quote
tula Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Pbkkatka napisz jeśli możesz w jakiej dzielnicy sunia zaginęła i gdzie najczęściej chodziłyście na spacery, prześlij też jeśli możesz plakat o zaginięciu to też porozwieszam jak będę jeździła po mieście, mój mail: [email protected] Quote
pbkkatka Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 zaginęła w piatek 13.08 a mąż w niedzielę pojechał do słomczyna i w nastepna tez ale Fioneczki nie znalazł ...no nic szukamy jej i nie przestaniemy zaginęła na osiedlu żakowice Quote
Kociabanda2 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 anita_happy napisał(a): Kociabanda2 działa na szeroką skalę - dzinx za zaproszenie... To ja dziękuję, że wpadłaś :) Dzięki, że wkleiłaś sunię na swoje wątki. Może ktoś ją gdzieś wypatrzy. Quote
Kociabanda2 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 pbkkatka napisał(a):zaginęła w piatek 13.08 a mąż w niedzielę pojechał do słomczyna i w nastepna tez ale Fioneczki nie znalazł ...no nic szukamy jej i nie przestaniemy zaginęła na osiedlu żakowice Bardzo dobrze robicie sprawdzając Słomczyn!! Bardzo możliwe, że sunia w końcu tam trafi. Zawiadomiłam też dziewczyny z wątku konstancińskiej lecznicy: http://www.dogomania.pl/threads/175602-psiaki-i-kotki-z-lecznicy-pod-Ww%C4%85-nie-maj%C4%85-czasu-co-tydzie%C5%84-przepadaj%C4%85!-POMOCY! Ta lecznica zbiera psy z wypadków z kilku okolicznych gmin. Właściciel niestety część wyleczonych piesków oddaje właśnie na giełdzie w słomczynie :( Dziewczyny, które działają przy lecznicy robią wszystko, by znajować im porządne domy i nie dopuszczać do oddania w słomczynie, ale... W każdym razie jakby sunia trafiła do tej lecznicy to Cioteczki są powiadomione, że jej szukasz. Możesz też tam zaglądać, bo na wątku pojawiają się zdjęcia każdego nowego psiaka, który tam trafi. Quote
pbkkatka Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 anita_happy napisał(a):będę jechac przez Radom...w czwartek...trasa na Szydłowiec..pojade opłotkami... sunia moze cieczkowa byał???czy nie... jak zaginęła - 1. przy domu 2. na spacerze Kociabanda2 działa na szeroką skalę - dzinx za zaproszenie... w chwili zaginięcia nie maiła cieczki a pierwsza miała w marcu więc teraz moze miec, zaginęła przy domu Quote
pbkkatka Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 zginęła na żakowicach w radomiu , bardzo dziekuję za pomoc w rozwieszaniu Quote
pbkkatka Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 mój telefon 888463015 , mail [email protected], Quote
anita_happy Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 cholercia...czyli mamy cieczkową pannice :/ zostawiajcie otwartą brame/ furtkę do domu.... koniecznie jakis jej kocyk na schodach...miska z chroopkami... cokolwiek jej i mocno nią pachnące..koniecznie BRAMA OPEN jak sama zwiała - wróci moze ktos ją ukradł???ona taka dla złodzieja - kaskowa - bo ładna i labka przypomina - jakk ktos ma krzywe oko:/ niestety :( w ogłoszeniach piszcie, ze za wskazanie miejsca pobytu i pomoc w odnalezieniu = nagroda..to mobilizuje okolicznych "bejów" do szukania Quote
pbkkatka Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 dzieki zaraz zmodyfikuje ogłoszenie Quote
Kociabanda2 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Mam nadzieję, że uda się ją odszukać... Quote
Atomowka Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 A może by też na Wawę rozszerzyć poszukiwania? W razie co można i w stolicy plakaty porozwieszać Quote
pbkkatka Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 szukałam jej w nocy nawoływałam i nic ....ale dzisiaj rano dowiedziałam sie że na moim osiedlu w dniu zginięcia krązyła gdzies po żakowicach ...chociaz dziwne, że nikt nie powiedział a ogłoszenia były zaraz powieszone , pszeszukalismy zakowice posesja po posesji ...własciwie slad po niej zaginął ..tracę nadzieję na jej odnalezienie , dzisiaj mam wielkiego doła ..moze cos się z nia stało niedobrego ...rózne rzeczy opowiadaja co ludzie robią z psami brrrrrrr az mi się nie chce mysleć że to mogło Fioneczkę spotkac....dziękuję wszystkim za wsparcie to dla mnie duzo znaczy ....gdzie jestes Fioneczko? ...z tym pytaniem budze się każdego ranka ...chyba jakas obsesja ...śnię o niej co noc ... Quote
Kociabanda2 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Za wcześnie by się poddawać!!!! Czesem udaje się odnaleźć pieska nawet po kilku miesiącach. Bądź wytrwała. Plakaty trzeba wieszać w promieniu kilkunastu kilometrów. Sunia mogła odejść daleko i nie umie wrócić. W Warszawie też nie zaszkodzi wieszać. Może ktoś ją zabrał do siebie lub zawiózł do jakiegoś schroniska. Jeśli ktoś do niej wzywał Straż Miejską to najprowdopodobniej trafiła na Paluch. Pisałaś, że jesteś w stałym kontakcie ze schroniskiem. Którym??? Powinnaś sprawdzić w gminie, z którym schroniskiem gmina ma umowę, bo wcale nie koniecznie z najbliższym. U mnie np. jest schronisko w Józefowie. Dosłownie kilka kilometrów od urzedu gminy, a gmina ma umowę z schroniskiem oddalonym o kilkadziesiąt kilometrów, bo tańsze. Ponadto, gdyby mój pis się zgubił (mieszkam blisko granic warszawy) sprawdzalabym też schroniska, z którymi ma podpisaną umowę Straż Miejska (dokładniej Warszawska Straż dla Zwierząt), bo jeśli pies poszadłby w stronę Warszawy to mógły zostać zabrany przez tą służbę. Nie wiemy jak daleko sunia zaszła przez te kilka tygodni. Myślę, że Warszawę też by trezba objąć poszukiwaniami. Tym bardziej, że Straż dla Zwierząt chyba zbiera czasem też psiaki sposza granic Warszawy. No nie wiem. Na pewno sprawdźcie z jakimi schroniskami podpisaną ma umowę Wasza gmina oraz okoliczne gminy!!! Może szukaliście w niewłaściwym schronisku?? Quote
anita_happy Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 ta niewiedza o bycie psa jest straszna - nie ma co Cię pocieszać - bo to horror dla człowieka, któremu zaginąl pies!!!ja sobie tego nawet nie wyobrażam. Kiedys zaginał nam tymczasowic u znajomej - strasznie to przezylismy...po 3 dniach sam sie odnalazł!!!podczas wieszania ogłoszeń! dziewczyna przybijała ogloszenie, a on sobie stał za nią!!! telefonów było sporo, ale napisane było, ze dla znalazcy NAGRODA - mozesz okreslac jaka...od ciebie to zalezy... ale to pomaga...wtedy wiecej osób się rozglada :/ trzymam za was kciukiii.... a moze jakies radio regionalne??? Radio dla Ciebie... prasa lokalna wszedzie podawac trzeba, ze dla znalazcy nagroda... jak macie przy swoim domku jakąs szybszą droge - przejdzcie poboczem - cholera trzeba to zrobic :( ja jak bede jechac przez Radom smigne opłotkami p.s. moja rada..jeszcze nei jest za późno - idzcie z kocem/smyczą do rózdżkarza, jasnowidza... pomaga 2 razy pomogło :/ (nie wierze w to...ale znam dwa przypadki kiedy to pomogło) Quote
pbkkatka Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 moim jasnowidzem na zycie jest Bóg więc , wrózki itp nie wchodza w grę , nie mieszkam przy ruchliwej ulicy ale pobliskie pobocza sprawdziłam , w radiu poszedł komunikat, na plakatach zaznaczone ze nagroda dla znalazcy nawet za wskazanie miejsca pobytu, anonse w internecie i forma papierowa tez...ale dzieki za pomoc Quote
pbkkatka Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 jestem z radomia ...dzwoniłam do strazy miejskiej i pytałam maja umowe podpisana tylko ze schroniskiem radomskim , ale podzwonię po gminach za wasza rada ....jestem troche ograniczona czasowo bo pracuję, mam dzieci w wieku szkolnym , chociaz wiecej czasu poswiecam na szukanie Fionki ..i jakos sobie radzimy ,,,,zadzwonię na Paluch ..wchodziłam na rózne strony schronisk i sprawdzam ...jak pisałam jestem w jakims amoku ...kazda chwile poswiecam fionce ale nie mam wyników ...dobra ide bo rycze ...jak wspomniałam mam doła Quote
anita_happy Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 piechcia u nas na watku napisała!!!!!!!!!! piechcia15 napisał(a):słuchajcie nie wiem czy to jest możliwe ale taką biszkoptową sunię wdziałam dzisiaj w Rawie Mazowieckiej, ale to za daleko:( była bardzo wystraszona... moze warto sprawdzić.. ktoś wziął psa i wywiózł ??? napisałm do Koosiek - ona zna takniki DOGO i moze wie jak znalezc Quote
anita_happy Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 ktoś z Rawy Mazowieckiej jest potrzebny..ja nie wiem jak sie szuka tak osób :/ na dogo..trzeba napisac do paru osób z Rawy mazowieckiej / wysłac i ogłoszenia z prosbą o rozwieszenie..moze piechci wzrok nie myli!!!! Quote
Recommended Posts