Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

:crazyeye::mad:
Dzisiaj raniutko zadzwonił do mnie facet z okolic Szczytna w sprawie siostrzyczek z zamojskiego schronu - Fanty i Figi; chciał je adoptować od zaraz, naljepiej jakims kurierem.
Oczywiście zapytał, czy przypadkiem nie są sterylizowane.
Był bardzo rozmowny - zachwalał jak to potrafi opiekowac sie psami, bo miał ich juz bardzo duzo z pobliskich schronów.
Psy nie mają u niego krzywdy.
Na moje zapytanie, co dzieje sie obecnie z tymi z psami odpowiedział, ze jest mysliwym i porozdawał te psy znajomym.
Pomyslałby o sterylizacji, ale po pierwwszy miocie Fanty i Figi
I teraz uwaga - widział w internecie Huntera, skojarzył ze to równiez Zamość i chciałby w pakiecie jeszcze Hunterka..
I co Wy na to Cioteczki?

Posted

Tola napisał(a):
:crazyeye::mad:
Dzisiaj raniutko zadzwonił do mnie facet z okolic Szczytna w sprawie siostrzyczek z zamojskiego schronu - Fanty i Figi; chciał je adoptować od zaraz, naljepiej jakims kurierem.
Oczywiście zapytał, czy przypadkiem nie są sterylizowane.
Był bardzo rozmowny - zachwalał jak to potrafi opiekowac sie psami, bo miał ich juz bardzo duzo z pobliskich schronów.
Psy nie mają u niego krzywdy.
Na moje zapytanie, co dzieje sie obecnie z tymi z psami odpowiedział, ze jest mysliwym i porozdawał te psy znajomym.
Pomyslałby o sterylizacji, ale po pierwwszy miocie Fanty i Figi
I teraz uwaga - widział w internecie Huntera, skojarzył ze to równiez Zamość i chciałby w pakiecie jeszcze Hunterka..
I co Wy na to Cioteczki?

Dzwonił do mnie ......Ale rozmowa sie skończyła gdy poiedziałam ze ppies jest w trakcie leczenia ...Dzieki bogu dla Huntera

Posted

musimy mu domu poszukac - IVV kochana się BYCZY w tropikach...a my---na froncie....
ale by było fajnie JAKBY Huntera odszukał DOM, który bedzie odpowiedzialny:)
mamy jeszcze 3 dnii!!!!!!!!!!do powrotu IVV :)

Posted

anita_happy napisał(a):
musimy mu domu poszukac - IVV kochana się BYCZY w tropikach...a my---na froncie....
ale by było fajnie JAKBY Huntera odszukał DOM, który bedzie odpowiedzialny:)
mamy jeszcze 3 dnii!!!!!!!!!!do powrotu IVV :)

Mama Iwonka lata gdzieś po plażach w tropikach
A my szukamy domku dla Hunterka psocika

Posted

sonia71 napisał(a):
jogolcia -super się czyta te twoje hunterowskie rymki :)

Cieszę się Soniu - zaczęłam rymowanki dodawać też na innych wątkach, bo jest dookoła tyle smutku i zgryzoty (za dużo psiaków w potrzebie, braki funduszy, domów, i nawet kłótnie pomiedzy ludźmi dobrej woli, itp., itd.), że postanowiłam dodać trochę uśmiechu, bo każdy z nas tego potrzebuje. Inaczej zwariujemy...

Posted

sonia71 napisał(a):
jogolcia ...gdyby Hunterowi wypisywać twoje wiersze na koszulkach ...to w mig znalazłby domek :)

dzięki Soniu - wobec tego dodam do jego wydarzenia n FB ;-)

edit: dodałam wierszyk i tłumaczenie tekstu wydarzenia na angielski - oby załapało...

Posted

Jak zwykle o tej porze zostałam znowu sama
I na zielono nikt nie świeci – tak będzie do waszego rana

Więc czuwam przy naszych psiakach
I innych – ludzkich przymilakach

One, myślę, to czują, a i cioteczki śpią głęboko
Czując na swoich głowinach ‘mędrca szkiełko i oko’

śpijcie sobie bezpiecznie wszelakie kochane stworki
zanim i ja się dostanę do swej podkołdernej norki