sacred PIRANHA Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 chudy a chuderlawy to różnica...Hunter jest chuderlawy, nawet na fotach to widać...przez pare miesięcy właściwego żarcia nawet przy częstym bieganiu zdrowy pies powinien już dojść do normy... psy w agility mają o wiele wiecej ruchu niz hunter a nie są chuderlawe...coś napewno jest nie tak, pytanie co... Quote
LadyS Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 E-S napisał(a):Trochę pechowo z tym, że zbiegł się chętny, NORMALNY dom z tym jego chudnięciem i podejrzeniem o jakieś tam nieprawidłowości działania trzustki czy czegoś. Może to specyfika rasy ? Bugi też jest chudy. Mimo że ewidentnie ma mniej ruchu niż Hunter. Mnie się wydaje, że Hunter jest ZA chudy, Bugi jest szczupły, taki po prostu - jak Zu evel, ona też jest szczupła. Poza tym, skoro jest żywiony normalnie, zgodnie ze swoimi potrzebami, to nie powinien chudnąć przy dużej dawce biegania, tylko po prostu zachować wagę, a wzmocnić mięśnie. No i Hunter tez nie jest jakoś wybitnie aktywny, biega bo biega, ale żadnego agility czy wyścigów albo kilometrowych spacerów nie trenuje, więc chudnąć i tak nie powinien. Tak mi się zdaje. Dla mnie ta jego "chudość" na zdjęciach jest taka chorobliwa właśnie. Quote
MaDi Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Proponuje spróbować odrobaczyć go aniprazolem. Quote
jogolcia@pdx Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 ...ale może lepiej poczekać na wyniki, żeby Hunterkowi nie zaszkodzić...mam nadzieję, że to tylko robaki... Quote
MaDi Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 jogolcia@pdx napisał(a):...ale może lepiej poczekać na wyniki, żeby Hunterkowi nie zaszkodzić...mam nadzieję, że to tylko robaki... Pewnie,że już po wynikach;) Quote
E-S Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Jezu, ja się nie znam na psich chorobach - chyba że jest to choroba "przerobiona" na moich psach stałych i tymczasowych, ale znam Huntera, uwielbiam go i się martwię o niego ... oby to były robale. Napisać mogę, że dopóki nie odrobaczyłam Bugiego tymi seriami co tydzień przez 3 dni panacurem - to nie przytył mi ani pół kilo i sierść miał tragiczną mimo wszelkich możliwych zabiegów i specyfików, na jakie nie szczędziłam. Ale zapomniałam jakie robaczywe świństwo stwierdzili weterynarze, nie miało polskiej nazwy. Jakieś rzadkie w Polsce coś. Quote
LadyS Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Myślę, że jeśli się okaże, że to nie trzustka, to dobrze byłoby sprawdzić krew pod kątem robali i odrobaczyć konkretnie. Quote
MaDi Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Aniprazol podaje się przez 3 dni i jest bardzo skuteczny. Quote
IVV Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 mam nadzieje ,ze ta pani z W-wy jest osoba kochajaca mocno psy i nie zrazi sie ,ze moze Hunter bedzie potrzebowal pomocy veta...a moze potrzeba mu takiej indywidualnej ludzkiej milosci by zaczac normalnie egzystowac ...? przeciez Funia pisze ,ze on jest strasznie przytulasny i lgnie do czlowieka kiedy tylko sie da.... Quote
jogolcia@pdx Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 .. na razie musimy wykluczyć możliwość fizycznych niedomagań, zanim wejdziemy w realia psychiczne IVV - to o czym piszesz jest całkiem możliwe, ale wyeliminujmy robale i inne świństwa na początek... a potem ...zobaczymy Quote
funia Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Robale miał jak kobyły jak do mnie przyszedł to fakt .Ale został odrobaczony wymaganym cyklem.Ale wiem ,ze to nie daje gwaraancji .Marcel jak przyjechal do mnie w tamtym roku z kliniki gdzie go stawiali na nogi i mial odrobaczenia to pomimo tego wymiotował robakami .Zastosowałam u niego Dolpac i jest ok . W Huntera kupach nie widziałam robali .ale to nie świadczy o tym,ze ich nie ma .... No nic ide zaraz robic polowanie na jego wiecie co ..... Quote
IVV Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 trzymam kciuki Funiu ;) Pani z W-wy ma dzwonic jutro ? Quote
sacred PIRANHA Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 i jak polowanie?:-) a to niby hunter pies łowny a to funia poszła na łowy hihihi Quote
zadra Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 funia napisał(a):Robale miał jak kobyły jak do mnie przyszedł to fakt .Ale został odrobaczony wymaganym cyklem.Ale wiem ,ze to nie daje gwaraancji .Marcel jak przyjechal do mnie w tamtym roku z kliniki gdzie go stawiali na nogi i mial odrobaczenia to pomimo tego wymiotował robakami .Zastosowałam u niego Dolpac i jest ok . W Huntera kupach nie widziałam robali .ale to nie świadczy o tym,ze ich nie ma .... No nic ide zaraz robic polowanie na jego wiecie co ..... A ja czekam,wiecie na co....!! Quote
jogolcia@pdx Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Wielka Łowczyni Funia poluje na koopy Hunterunia Quote
funia Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Zawiezione .Czekamy .swiezutki parujący kał . Cały dzień wyglądany:razz: Marzenie dla badającego :evil_lol: Pani dzwoniła dzisiaj znowu.Czeka z niecierpliwościa na wyniki badań i chce przyjeżdzac po niego do mnie . Quote
jogolcia@pdx Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Trzymamy kciuki za wyniki i domek ;=) Quote
jogolcia@pdx Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Proszę zajrzyjcie - tragedia rodziny z dogo: http://www.dogomania.pl/threads/199645-Dogomaniaczka-w-potrzebie-PO%C5%BBAR-Rodzina-Journey-straci%C5%82a-wszystko-psy-walcz%C4%85-o-%C5%BCycie Quote
IVV Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 trzymam kciuki by Mr.Qupal przy badaniach pokazal tylko robale Quote
jogolcia@pdx Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 IVV napisał(a):trzymam kciuki by Mr.Qupal przy badaniach pokazal tylko robale ... a ja za Tobą IVV :oops: - jak w dym walę z życzeniami :lol: Quote
E-S Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 IVV napisał(a):trzymam kciuki by Mr.Qupal przy badaniach pokazal tylko robale Jeszcze jako żyję kciuków za robaki nie trzymałam .... no ale co robić, też trzymam. Niechaj będą. Quote
sacred PIRANHA Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 musi być dobrze! teraz chętny konkretny domek jest więc musi być dobrze i już ! Quote
sonia71 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 no i ja oczywiście też zaciskam...tylko jak będę pracować ?! ...ale co tam ,dniówkę wyrobię póżniej ;) Quote
Recommended Posts