Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hunter ma wilczy aptyt a przy tym chudniie a ogólnie patrzac nie przybiera na wadze .W zwiazku z tym trzeba zrobić mu badanie na zewnatrzwydzielniczaą niewydolność trzustki .
Puki co Zadry mąż zrobi nioeodpłatnie tańsze badanie kału u siebie .Dalej zadecydowac trzeba gdyz to powyzsze badanie krwi pod katem trzustki kosztuje sporo i jest robione nie u nas.
Stan jego skóry to pewnie skutek złego funkcjonowania trzystki .Jego kupy też b y o tym świadczyły .Pomimo ,ze je dobrą karmę .
W tym stanie i bez 100 % diagnozy pies nie nadaje sie do adopcji.
Myśle po jutrzejszym badaniu kału wet zadecyduje co robimyu dalej .

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ladySwallow']MaDi, nie u nas znaczy chyba, że nie w Zamościu, jak podejrzewam.[/QUOTE]
Możliwe;) Pamiętajcie,że kupa musi być świeża:oops:

Posted

dziewczyny, czy do ogłoszeń wykorzystywany jest opis Hunterka z pierwszego postu?
IVV prosiła o allegro, ale nie bardzo mam kiedy cały watek przestudiować, więc podpowiedzcie gdzie jest najwięcej aktualnych informacji
No i niestety nie będę mogła sfinansować wyróżnienia :( Takie najbardziej sensowne to jest za 12 zł, pogrubienie (2 zł) i podświetlenie (6 zł) można sobie ostatecznie darować.

Posted

dziekuje Wam dziewczyny ,ze jestescie ...Sonia ma racje strasznie pusto u Zamojszczakow :(

mysle Selenga ,ze opis z pierwszego postu jest ok i mozesz go uzyc .Dziekuje ,ze sie pojawilas i chcesz nam pomoc!!!!!!

Jo Ty jestes Aniol kochany !!!

no to czekamy Funiu na wyniki i bedziemy decydowac co dalej ...

Posted

[quote name='MaDi']W Polsce nie robią tych badań? Badanie kału powinno pokazać czy jest problem.[/QUOTE]
Oczywiście,próbkę wysyłamy do Niemiec.

Posted

[quote name='zadra']Dość często wysyłamy np krew do Niemiec.[/QUOTE]

Zadro - łoł :crazyeye: - a to dopiero... niesamowite, przynajmniej dla mnie, ale ja może jestem z innego wymiaru :evil_lol: - a i dobrze wiedzieć na przyszłość :cool3:

Posted

Wczoraj miałam akcje pod tytułem złap gówienko ....Niestety jak na złosc jej nie zrobił .Zwykle wybiega i pierwsze co robi to kupe .Z rana musi zrobic .Jak tylko dorwę ten prezent to zaraz zawioze do weta na oględziny .

Miałam super tel.od Pani z okolic Warszawy .Mieszka w bloku w 90 m mieszkaniu Bardzo podoba jej sie Hunter i chciałaby go .Po trosze nakresliłam jej sytuacje i powiedziałam ,ze w tej chwili czekamy na wyniki badań .Pani nie zrazona powiedziała ze czeka na tel.
Mówiła ze nie ma doświadczenia z chorymi psami ,ale ma nadzieję jak my wszyscy ze to nic powaznego .
Pani spędza aktywnie czas i Hunter pod wieloma wzgledami odpowiadałby jej .

Gdyby ,ktos chciał tel do tej osoby podeśle na pw.
Ps.Jeden normalny tel w jego sprawie .Nikt nie chciał go na polowania i łaspanie sczzurów .....

Posted

[quote name='funia']Wczoraj miałam akcje pod tytułem złap gówienko ....Niestety jak na złosc jej nie zrobił .Zwykle wybiega i pierwsze co robi to kupe .Z rana musi zrobic .Jak tylko dorwę ten prezent to zaraz zawioze do weta na oględziny .

Miałam super tel.od Pani z okolic Warszawy .Mieszka w bloku w 90 m mieszkaniu Bardzo podoba jej sie Hunter i chciałaby go .Po trosze nakresliłam jej sytuacje i powiedziałam ,ze w tej chwili czekamy na wyniki badań .Pani nie zrazona powiedziała ze czeka na tel.
Mówiła ze nie ma doświadczenia z chorymi psami ,ale ma nadzieję jak my wszyscy ze to nic powaznego .
Pani spędza aktywnie czas i Hunter pod wieloma wzgledami odpowiadałby jej .

Gdyby ,ktos chciał tel do tej osoby podeśle na pw.
Ps.Jeden normalny tel w jego sprawie .Nikt nie chciał go na polowania i łaspanie sczzurów .....[/QUOTE]

No to już dobry znak, prawda? Hunterku - jesteśmy z tobą....

Posted

Trochę pechowo z tym, że zbiegł się chętny, NORMALNY dom z tym jego chudnięciem i podejrzeniem o jakieś tam nieprawidłowości działania trzustki czy czegoś.
Może to specyfika rasy ?
Bugi też jest chudy. Mimo że ewidentnie ma mniej ruchu niż Hunter.