Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

W skrócie powiem ,ze ten ludz będzie musiał miec duzą wiedzę o tych psach bo on juz znowu pokazuje jaki jest" Kochany ".Zaczepia inne psy ,sieje ferment na wybiegu .szczeka tak ,ze nie mozna skupic się po co sie np .wyszło lub przyszło ... bo jest to jazgot bez sekundy przerwy ...Po skarceniu zaczyna to samo ....Zamykam go do boksu ,zeby sie uspokoił.
W boksie sika na potege ( przy przebywaniu bez ograniczenia na dworze ) .Nie mogę pogłaskać innego psa ,bo jak to widzi jazgocze tak .,ze ja odpuszczam bo moje bebenki nie wytzrymują .Skarcony ( słownie głosno ) ma to gdzieś ....Za sekunde robi to samo .Skacze po kredensie w którym stoją witaminy ,puszi .lekarstwa ,karma w mniejszych torebkacch .chociaż wie ze zaraz dostanie jedzenie ..Potrafi wskoczyc na kredens bez specjalnego trudu .
Potrafi specjalnie obsikac innego psa lub suke podchodząc blisko i podnoszać nogę .
Za piłką którą Ewa zostawiłą odgryzłby rękę ( nieświadomie ) .Lubi jak mu sią rzuca ,ale jest wściekły jak inny pies dobiegnie po nia pierwszy .Staje w szranki nawet z suką od niego 5 razy wiekszą i nie patzry na nic walczyłby na śmierc i życie ..Jest zadziorny i czasmi mam wrazenie ,ze głuchy ale wiem ze on po prostu taki jest .
Zeby nie było ze tylko na zle piszę to powiem ,ze potrafi sie pieknie przytulić i łepek połozyc na kolanach ( na kilka sekund) a za chwile leci nie wiadomo gdzie i za czym ...Widzę w nim ogromne pragnienie przestrzeni.On praktycznie wogóle nie lezy ani nie siedzi on bez przerwy biega .A jak juz mu się znudzi to krązy w ta i z powrotem po wybiegu przy siatce .Takze dom musi o tym wiedzieć .Super ogrodzony teren i znawca tej rasy ( miłośnik) .Bo w ciągu dwóch dni zwrot adopcji gwarantowany .
Bardzo po woli przybiera na wadze .Nie jest już takim szkieletorem ,ale do zaokragleń też mu daleko .

Posted

Czytam opis psotnika i myślę, że może dobrze by mu zrobiło Kalm Aid, albo inny lekki środek "relaksujący", o musi się chyba męczyć taką nadaktywnością ;)
... może warto skonsultować to z wetem, ja dawałam swojemu psu dość długo i teraz jedenj z wczasowiczek, z bardzo dobrym skutkiem.

Posted

[quote name='funia']W skrócie powiem ,ze ten ludz będzie musiał miec duzą wiedzę o tych psach bo on juz znowu pokazuje jaki jest" Kochany ".Zaczepia inne psy ,sieje ferment na wybiegu .szczeka tak ,ze nie mozna skupic się po co sie np .wyszło lub przyszło ... bo jest to jazgot bez sekundy przerwy ...Po skarceniu zaczyna to samo ....Zamykam go do boksu ,zeby sie uspokoił.
W boksie sika na potege ( przy przebywaniu bez ograniczenia na dworze ) .Nie mogę pogłaskać innego psa ,bo jak to widzi jazgocze tak .,ze ja odpuszczam bo moje bebenki nie wytzrymują .Skarcony ( słownie głosno ) ma to gdzieś ....Za sekunde robi to samo .Skacze po kredensie w którym stoją witaminy ,puszi .lekarstwa ,karma w mniejszych torebkacch .chociaż wie ze zaraz dostanie jedzenie ..Potrafi wskoczyc na kredens bez specjalnego trudu .
Potrafi specjalnie obsikac innego psa lub suke podchodząc blisko i podnoszać nogę .
Za piłką którą Ewa zostawiłą odgryzłby rękę ( nieświadomie ) .Lubi jak mu sią rzuca ,ale jest wściekły jak inny pies dobiegnie po nia pierwszy .Staje w szranki nawet z suką od niego 5 razy wiekszą i nie patzry na nic walczyłby na śmierc i życie ..Jest zadziorny i czasmi mam wrazenie ,ze głuchy ale wiem ze on po prostu taki jest .
Zeby nie było ze tylko na zle piszę to powiem ,ze potrafi sie pieknie przytulić i łepek połozyc na kolanach ( na kilka sekund) a za chwile leci nie wiadomo gdzie i za czym ...Widzę w nim ogromne pragnienie przestrzeni.On praktycznie wogóle nie lezy ani nie siedzi on bez przerwy biega .A jak juz mu się znudzi to krązy w ta i z powrotem po wybiegu przy siatce .Takze dom musi o tym wiedzieć .Super ogrodzony teren i znawca tej rasy ( miłośnik) .Bo w ciągu dwóch dni zwrot adopcji gwarantowany .
Bardzo po woli przybiera na wadze .Nie jest już takim szkieletorem ,ale do zaokragleń też mu daleko .[/QUOTE]

Eeee, Bugi ??? :D :D :D
Kurna wiedziałam, wiedziałam ! :D :D :D Posikałam się ze śmiechu i spadłam z krzesła jak to przeczytałam, a nic nie chciałam nawet pisać jak wariował i piłował japę gdy dzisiaj przyjechałam :D

Posted

anita_happy napisał(a):
wejdzieprosze na watek Przygarnę PSA..na dział...
tam szukaja psów do freesbee....

O, tak ...... on by się bardzo nadawał do różnych sportów, w tym freesbee.

Posted

IVV napisał(a):
mordeczka kochana ,rozrabiaczek malutki...nikt go nie rozumie

szkoda ,ze nowych zdjec nie ma :(

Szkoda........terierki to specyficzne pieski,ale baarrdzoo kochane.....

Posted

anita_happy napisał(a):
wejdzieprosze na watek Przygarnę PSA..na dział...
tam szukaja psów do freesbee....

Dziekuje Anitko :) wstawilam go tam
jemu jest potrzebny inteligentny i aktywny wlasciciel

Posted

znalazlam cos takiego na watku husky-

PRZESTROGA DLA HODOWCÓW I OSÓB WYADOPTUJĄCYCH PSY!!!

Regularnie piszą do hodowców i osób oddających psy, że chcą psa przygarnąć albo kupić.
Posługują się mailami, które w treści mają york/yorki, czasem ''22''... Podpisują się różnymi imionami... i najwyraźniej gubią się w tym co piszą... i do kogo piszą...
W mailach raz piszą jako kobieta, raz jako mężczyzna, raz jako matka, raz jako córka... Zawsze podobna bajeczka - najchętniej wezmą psa za darmo, może być na warunkach hodowlanych, a na informację o serylizacji odpowadają ''oczywiście, zgadzamy się'' i urywają kontakt. Chcą kupić psa ''na lidera'' i na wystawy, bo ''chcą hodować husky''. W mailach piszą też, że wyprowadzają się w góry... (Ciekawe, bo kiedy rok temu dostałam od nich pierwszego maila, mieli się wyprowadzić za miesiąc - minął PONAD rok, a maile i bajeczki są niemal takie same).
W internecie umieszczają ogłoszenia o sprzedaży szczeniąt yorków, oddaniu dorosłych psów różnych ras i najwięcej o ZAMIANIE np. ''york na husky'', czy ''husky na owczarek''...

Wczoraj umieściłam na allegro informację o porzuconym husky, na co otrzymałam znów maila.......
Wiadomość od: yorki22, wysłana z komputera o numerze IP: 212.87.246.33
Strona z przedmiotem: czarny husky BŁĄKA SIĘ Warszawa !!! / ZAGINĄŁ
Treść wiadomości:
"Witam!
JA w sprawie tego husky mojej siostrze jak była w Warszawie skradziono husky być może to on czy mogła bym dostać jego zdj. i czy złapał by pan/i go i przywiózł/a go do Częstochowy?
Pozdrawiam"

Ostrzegam.
Ich ogłoszenia o sprzedaży, zamianie i maile z pytaniami o szczenięta i psy dorosłe śmierdzą pseudohodowlą....

Posted

IVV napisał(a):
no i wymyslila artystka:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
tylko za ta Kanade to beda ja scigac:diabloti:

mnie beda...oj IVV ma sie te znajomosci..nie dostanie wizy i juz....
hahahha
ale sie chłopak lansuje

A ty na FB to kto ???ujawnij sie i juz..Ewanka tez! do tablicy