Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Jak był w lecznicy to siedział na kaloryferze Zadry kot ,nie weykazywał w stosunku do niego agresji raczej było to zaciekawienie .Kot za to prychał i chciał sie rzucac na naszego nosiatego .
Mój maz wymyslił nową rasę psów .....Oczywiście badając i obserwujac przez dwa miesiace dogłębnie i namacalnie Huntera doszedł do wniosku ,ze jest to rasa ......NOSIATYNIEC Skretoszyjny Pospolity :razz:Uważam ,ze jest trafiona jak nie wiem co .Wszystkie psy bedące u nas miały oczywiście swoje imiona od opiekunów ,ale Krzysiek zawsze nadał każdemu ksywke ,która tak pasowała ze zapominał imienia psa.
Mówimy do niego NOSIATY ,HUNTER.A on i tak na zadne nie reaguje ......On decyduje kiedy zechce łaskawie sie spoufalic .No chyba ,ze mam piłke w rece ;)

Posted

ZMIENIAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!funia wyedytujemy jazgotliwy :/ bo to brzmi przerazajaco....:)

..........................
Imię- HUNTER
2. Płeć- samiec
3. Wiek- ok 1/2 lata
4. Sierść- krótka, szorstka
5. Sterylizacja- TAK
6. Wielkość - ponizej kolana
7. Miejscowość- ZAMOSC
8. Miejsce Pobytu- hotel
9. Zachowanie-
10. Zachowanie względem Dzieci-reaguje normalnie
11. Zachowanie względem Zwierząt- Róznie ,ogólnie chce dominowac
b. suki również próbuje atakowac suki
c. koty zaciekawienie, ale nie gonitwa za...
12. Dla Kogo- ....znawca rasy i jej wielki miłośnik ........, najbardziej pożądany dom z dużym ogrodem, i opiekun o nie spożytych pokladach energii i checi pracy z psem.
13. Historia- wypatrzony w schronisku w koszmarnych warunkach i z beznadziejną opieką, zabrany do hotelu gdzie przebywją psy w potrzebie. Pies został przebadany pod kątem ogólnym.
wykastrowany tak
14. Kontakt- 601 071 963
15. Krótki Opis-[B]Hunter to pies skomplikowanym usposobieniu . Pies z charakterem, trzeba cierpliwości w dotarciu do jego swiata. Złośnik - lubi robić rózne rzeczy na złośc. Krnąbrny, ale gdy opiekun zajmuje sie tylko nim - kontakt z psem jest dobry. Uwielbia zabawy z piłka i mógłby bawic się cały czas. Idealny kandydat do uprawiania sportu z psem. Piłka, freesbee, aporty, biegi przełajowe...Jest szczekliwy, w ten sposób okazuje swoje emocje i zaczepny. Lubi towarzystwo innych psich kompanów, ale po zapoznaniu. Pies o mocnych cechach dominatora, gdy trafi na mocniejszego od siebie może dojść do konfliktu. Zaczepny...
PLUSY:wesoły ,towarzyski, zabawny, idealny do sportu z człowiekiem..to pies, w którego przypadku hasło "pies zmeczony=pies szczesliwy" jest prawdą...zmęczony potrafi się beztorsko wtulić w ramiona swego Pana...Indywidualista, który potrzebuje cierpliwości i zrozumienia. Pies mocno w typie charakterystyki rasy.
minusy:szczekliwy ,zdarza mu się, ze nie trzyma czystości w boksie , pies z kompleksem niższości - startuje w konflikty do psów znacznie wiekszych od siebie gdy poczuje, ze chca go zdominować, nie ma znaczenia czy to pies czy suka - pies o charakterze dominatora. często trudno go złapac aby zamknąc w boksie .Podejrzewam więc ,ze na otwartym terenie gdyby uciekł to niestety nie wróciłby ....

Posted

Jezu, dziewczyny .... wszystko można troszku inaczej przedstawić, znaczyć będzie to samo - brzmieć nie tak odstręczająco ...

Imię- HUNTER
2. Płeć- samiec
3. Wiek- ok 1/2 lata
4. Sierść- krótka, szorstka
5. Sterylizacja- TAK
6. Wielkość - ponizej kolana
7. Miejscowość- ZAMOSC
8. Miejsce Pobytu- hotel
9. Zachowanie-
10. Zachowanie względem Dzieci-reaguje normalnie
11. Zachowanie względem Zwierząt- Różnie, czasami wykazuje tendencje do dominacji
b. suki przyjazny, o ile nie czuje z ich strony zagrożenia dla siebie, swojej pozycji, lub miski
c. koty zaciekawienie, ale nie gonitwa za...
12. Dla Kogo- ....znawca rasy i jej wielki miłośnik ........, najbardziej pożądany dom z dużym ogrodem, i opiekun o nie spożytych pokladach energii i checi pracy z psem.
13. Historia- wypatrzony w schronisku w koszmarnych warunkach i z beznadziejną opieką, zabrany do hotelu gdzie przebywją psy w potrzebie. Pies został przebadany pod kątem ogólnym.
wykastrowany tak
14. Kontakt- 601 071 963
15. Krótki Opis-[B]Hunter to pies myśliwski, o skomplikowanym usposobieniu . Pies z charakterem, trzeba cierpliwości w dotarciu do jego swiata. Z dużym poczuciem samodzielności i niepodległości własnej, badający granice, do których może się posunąć, potrzebujący rozpaczliwie uwagi człowieka i walczący o nią - choćby psotami, czy szczekaniem. Uwielbia zabawy z piłka i mógłby bawic się cały czas. Idealny kandydat do uprawiania sportu z psem. Piłka, freesbee, aporty, biegi przełajowe. Lubi towarzystwo innych psich kompanów, ale po zapoznaniu. Pies nieustraszony, jak to pies przeznaczony do polowań na dziki - gdy trafi na mocniejszego od siebie może dojść do ostrego konfliktu, gdyż Hunter nie tchórzy i nie wycofuje się. Potrafi być zaczepny... Ponad wszystko kocha i potrzebuje swojego człowieka i konsekwencji w prowadzeniu. Wobec ludzie - przyjazny, kochający, łagodny, pojętny, szybko się uczy.
PLUSY:wesoły ,towarzyski, zabawny, idealny do sportu z człowiekiem..to pies, w którego przypadku hasło "pies zmeczony=pies szczesliwy" jest prawdą...zmęczony potrafi się beztorsko wtulić w ramiona swego Pana...Indywidualista, który potrzebuje cierpliwości i zrozumienia. Pies mocno w typie charakterystyki rasy.
minusy:[B]szczekliwy, zdarzają się wypadki z nietrzymaniem czystości, piesek z kompleksem niższości - nie pozwala się zdominować i reaguje agresją wobec psa, który chce go zdominować, niezależnie od płci agresora. Silny instynkt myśliwski - spuszczony ze smyczy, gdy złapie trop dzikiego zwierzęcia - ślepnie, głuchnie i pędzi na polowanie - wówczas nie wraca wołany.

Posted

anita_happy napisał(a):
co trzy głowy to nie adna

:) przypomniałaś mi takie powiedzenie:
"co dwie głowy to nie jedna.
Ale dwa półgłówki nie stworzą jednej głowy"

Niezłe, nie ? To pod niczyim adresem zastrzegam, tak mi się przypomniało :D

Posted

IVV napisał(a):
przeciez on jest bardzo ladny,o pieknych proporcjach pies ,czemu nikt nawet nie zadzwoni?

BOJĄ się go !!!
Jego wygląd jagdteriera mówi o tym psie WSZYSTKO :D
I żebyśmy nie wiem jakie cudnej urody metryczki wykminiły, to i tak to nie pomoże ... :(

Posted

IVV napisał(a):
tzn ,ze ten piekny pies zostanie w holteliku na dozywociu??????

Eee, na dożywociu to może nie, ale naczekać to się naczeka, oby nie tak jak Bugi (2 lata).

Posted

E-S napisał(a):
BOJĄ się go !!!
Jego wygląd jagdteriera mówi o tym psie WSZYSTKO :D
I żebyśmy nie wiem jakie cudnej urody metryczki wykminiły, to i tak to nie pomoże ... :(

To cudowne i oddane psy :loveu:, zwyczajnie się czepiasz :mad:! Owszem mają swoje przywary, ale to pikuś ;), jak taki siądzie i Ci spojrzy w oczy ty swoim maślanym spojrzeniem, czempi przy Tobie cały czas, waruje i czeka to wszystko można mu wybaczyć :roll::lol:

Posted

agada napisał(a):
To cudowne i oddane psy :loveu:, zwyczajnie się czepiasz :mad:! Owszem mają swoje przywary, ale to pikuś ;), jak taki siądzie i Ci spojrzy w oczy ty swoim maślanym spojrzeniem, czempi przy Tobie cały czas, waruje i czeka to wszystko można mu wybaczyć :roll::lol:

Tak Agada, ja o tym wiem. Ty wiesz, ale z ręką na sercu - ilu takich jest w Polsce ? Czemu Bugi czekał na swoją szansę 2 lata i prawie umarł w te 30-stopniowe mrozy w schronie, bo miał uczulenie na słomę i siano i w budzie miał w zw. z tym ręczniczek elegancko przymarzający do niego każdej nocy ? I nie, on nie znalazł DS - ja go wzięłam na DT i tu u mnie utknął już na wieki.

Szczerze - takie psy biorą maniacy. Dogomaniacy olewający fakt, że ich dom już nigdy nie będzie sterylnie czysty i uporządkowany, że każdy dzień i każdy spacer będzie pełen przygód, że nie będzie depresji przy takim psie, że żaden pies nie przytula się i nie wkrada w nocy do łóżka jak jagdterier, że są nieustraszone, nieodwoływalne gdy złapią trop, odważne, zaczepne, złośliwe, pomysłowe, nie do zmęczenia, wesołe cały czas, niesamowicie inteligentne i bystre, potrafiące tresurę wzorowego życia w domu wykorzystać "na odwrót" :D

Albo - myśliwi. Na polowaniu pies skanalizuje swoją energię, pomysły i skłonność do całkowitego poświęcania się tylko temu co robi w danej chwili i nie zdemoluje domu.Tylko że oni nie chcą kastrowanych, dla nich kastrowany pies traci węch, zdolność polowania i w ogọle przestaje być psem przynajmniej ci, którzy interesowali się Bugim taki mieli pogląd.

Łatwo nie będzie, nie oszukujmy się.

Posted

Jest w tym racja, mój TZ twierdzi, że to jest pies, który nigdy się nie nudzi :cool3::mad:. Koło domu mam pieknie rozgrzebany trawnik, bo ciągłe polowania na wszystko co sie rusza:roll:, koło drzwi pełno myszy (martwych rzecz jasna :razz:) i wszelkiego ścierwa, ale to nie tylko Vikuni zasługa, ale i dwu kocic, więc usprawiedliwiona ;) (po sterylce, więc skąd teoria, że pies traci duch mysliwski :crazyeye::eviltong:?). Folia z odwodnienia na budowie ponadgryzana, bo coś tam ciekawego wyczuła :diabloti:. Ale jak widzę je obydwie zakopane w dziurze, tylko ogony wystają i kopią na zmianę, systematycznie, pełna współpraca to padam ze smiecu i mwię, ze już niedługo Chińczyka z tej dziury wyciągną! Trzeba się przyzwyczaić co mówię z całą odpowiedzialnością, jako zagorzały ogrodnik i fascynatka zielska, idealnego trawnika itp. rzeczy no może trochę była :roll:, bo trzeba przymknąć oko na pewne niedoskonałości. Tulipany też rzadko cieszą moje oko, bo zwykle nim rozkwitną to juz leżą :angryy:. myśliwi to banda kretynów :mad:, moja jagdter. jest u mnie dlatego, że zostawił ją w lesie, bo sie nie słuchała, a ja w swej naiwności :razz: przygarnęłam :diabloti:

Posted

Otóż to, ja też o Bugim mówię zawsze, że to pies, który nigdy się nie nudzi, a jego pomysłowość i inteligencja powoduje, że nawet na bezludnej wyspie znajdzie sobie rozrywkę i zabawkę, której poświęci się całkowicie od czubka nosa do końca ogona, zapamiętały w szaleństwie, głuchy i ślepy na inne bodźce :D
No, syndromu izolacji te psy nie mają i mieć nie będą - można to jeszcze dopisać w metryczce :D Mój czasem zza węgła łypie tylko czy już se wreszcie idę do tej pracy i go wreszcie ze swoją kolejną poduszką zostawię, czy nie? :D

Posted

agada napisał(a):
Jest w tym racja, mój TZ twierdzi, że to jest pies, który nigdy się nie nudzi :cool3::mad:. Koło domu mam pieknie rozgrzebany trawnik, bo ciągłe polowania na wszystko co sie rusza:roll:, koło drzwi pełno myszy (martwych rzecz jasna :razz:) i wszelkiego ścierwa, ale to nie tylko Vikuni zasługa, ale i dwu kocic, więc usprawiedliwiona ;) (po sterylce, więc skąd teoria, że pies traci duch mysliwski :crazyeye::eviltong:?). Folia z odwodnienia na budowie ponadgryzana, bo coś tam ciekawego wyczuła :diabloti:. Ale jak widzę je obydwie zakopane w dziurze, tylko ogony wystają i kopią na zmianę, systematycznie, pełna współpraca to padam ze smiecu i mwię, ze już niedługo Chińczyka z tej dziury wyciągną! Trzeba się przyzwyczaić co mówię z całą odpowiedzialnością, jako zagorzały ogrodnik i fascynatka zielska, idealnego trawnika itp. rzeczy no może trochę była :roll:, bo trzeba przymknąć oko na pewne niedoskonałości. Tulipany też rzadko cieszą moje oko, bo zwykle nim rozkwitną to juz leżą :angryy:. myśliwi to banda kretynów :mad:, moja jagdter. jest u mnie dlatego, że zostawił ją w lesie, bo sie nie słuchała, a ja w swej naiwności :razz: przygarnęłam :diabloti:

Agada chcesz jeszcze chlopaka do kompletu ????;)

Posted

IVV napisał(a):
Agada chcesz jeszcze chlopaka do kompletu ????;)

Kofana ja mam dwie kobitki, fakt nie od pary i chłopaka też, tylko nieco większych gabarytów. Powiększać stada to niestety nie mogę i z rozsądku i z powodu Tz-a. I tak parę razy się rozwodziliśmy przez koty i psy...., nie mogę nadszarpywac tej wątłej nici....