Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam z nim dzisiaj u weta bo jakiś taki wolniejszy się zrobił .On ma ADHD i to takie solidne ,a tu od dwóch dni wyciszony ....
Zrobione badanie krwi wykazało ,ze jest wszystko w normie .Tylko jest jeden problem ,ze on wcale nie tyje .Jaki był taki jest czyli szkiletor .Dostaje trzy razy dziennie ( tylko on ) jedzenie i słabo przybrał .Moze to byc cos z tarczyca.
mam mu jeszce złapać mocz do badania .Moze jutro mi się to uda bo dzisiaj łaziłam za nim długo pod lecznica a on jak na złośc nawet nogi nie podnósł .
Został zaopatrzony przez Zadre w piekny pikowany skafanderek aby nie tracił ciepła na dworze .Sam szkilet go przeciez nie ogrzeje .Zrobiła mu foty ,Mam nadzieje ze niebawem je wstawi ,wygląda w tym czerwonym fraku bardzo twarzowo .

Posted

coś mamy szczęscie z tymi szkieletorami...
u nas badana trzustka byla...oka..i jjemy metronidazol i żywe kultury bakterii...

kolejny suchotnik co ma problemy z metabolizmem!
super

zalet wiecej..zalet..
boze te dwa ostatnie punkty Źle brzmią!!!!źle:/
trzeba je inaczej napisac...
Funiu..ale ty chyba nim zmeczoan nie jestes :) cooo
szczerze..ja bym byla:)
ja mam tule, co skacze do wszystkiego!!!!i to jest problem..bo jak kiedys skoczy do takeigo co sie wk i ją odrzuci!!to poczuje! a ja bede plakac

Posted

15. Krótki Opis-Hunter to pies skomplikowanym usposobieniu . P ies z charakterem, trzeba cierpliwości w dotarciu do jego swiata. Złośnik - lubi robić rózne rzeczy na złośc. Krnąbrny, aale gdy opiekun zajmuje sie tylko nim kontakt z psem jest dobry. Uwielbia zabawy z piłka i mógłby bawic się cały czas. Idealny kandydat do uprawiania sportu z psem. Piłka, freesbee, aporty, biegi przełajowe...Jest ogromnie jazgotliwy, w ten sposób okazuje swoje emocje i zaczepny. Lubi towarzystwo innych psich kompanów, ale po zapoznaniu. Pies o mocnych cechach dominatora, gdy trafi na mocniejszego od siebie może dojść do konfliktu. Zaczepny...
PLUSY:wesoły ,towarzyski, zabawny, idealny do sportu z człwowiekiem..to pies, w którego przypadku hasło "pies zmeczony=pies szczesliwy" jest prawdą...zmęczony potrafi się beztorsko wtulić w ramiona swego Pana...
minusy:jazgotliwy ,nie trzyma czystości w boksie , pies z kompleksem niższości - startuje w konflikty do psów znacznie wiekszych od siebie, nie ma znaczenia czy to pies czy suka - pies o charakterze dominatora. często trudno go złapac aby zamknąc w boksie .Podejrzewam więc ,ze na otwartym terenie gdyby uciekł to niestety nie wróciłby ....

Posted

Nie nie mam go dosyc Anitko ,bywały gorsze psy jak np.Maniek ,który potrafił ugryzc .A Hunter jest bardzo łagodny dla ludzi ,cienie agresji nie ma w sobie .Zróbmy z tego kolejna zalete:cool3:
A z reszta fajnie jest poznawać indywidualistów ,którzy nie umykaja w tłumie :evil_lol:
A tak na serio ,zaobaczymy i tak sie zmienił .Troszke rozumie ,patrzy jak do niego mówie ( wczesniej zero kontaktu wzrokowego ).No i ta piłka ona bedzie czymś co pomoze dotrzeć do niego ....On uwielbia ,gdy ja rzucam ,biegnie mało nóg nie zgubi .Mógłby tak cały dzień .
Mam bojowe zadanie złapac mocz tego kogucika .Ale jestem w tym dobra ,dam rade :eviltong:

Posted

funiu...wiesz, ze zartowałąm z tym, ze masz go dość :P

ale ja czasami moją TULe na kosmos bym wyslała!!!!zeby 4 kg pies w kagańsu, szelkach, obrozy i na smyczy automat dla psów 30 kg chodził!!!!
toż to Hannibal:)
heh
wszyscy sie śmieją z niej:/
a kaganiec mamy zawodowy!!!!taki malusiiiiiiii

Posted

wiecie ,w sumie to on jest na wolnosci dopiero miesiac ,a my spodziewamy sie od niego zachowania jak po roku w domu ;)
to chlopak nie dziewuszek :)

Posted

Z tym wolnym przybywaniem na wadze nie ma się co martwić - to samo było z Bugim, też go przebadałam na wszystkie strony bo w ogóle nie tył. Mawia się "charta nie utuczysz", jak widać jagdteriera też ciężko, weterynarze mnie uspokajali, że Bugi przytyje jak zapomni o schronisku, odbuduje mięśnie (miał atrofię, brak mięśni tylnych nóg, brak rozwiniętych jakichś mięśni żebrowych), odbuduje całe te minerały i witaminy - o, jak będę w Zamościu zawiozę mu Wita-Vet na kurację (po 7 dni w tygodniu i psy same zżerają tabletki bo pyszne, nie trzeba się umęczyć z podawaniem) - rewelacja.
Bugi przytył 1 kg w maju - a był u mnie od stycznia ... Hunter też przytyje, ale po kilku miesiącach. To strasznie żywe psy, one dużo spalają energii wariując, a wariują tak z 10 godzin dziennie, więc ponadstandardowo.

Posted

Imię- HUNTER
2. Płeć- samiec
3. Wiek- ok 1/2 lata
4. Sierść- krótka, szorstka
5. Sterylizacja- TAK
6. Wielkość - ponizej kolana
7. Miejscowość- ZAMOSC
8. Miejsce Pobytu- hotel
9. Zachowanie-
10. Zachowanie względem Dzieci-reaguje normalnie
11. Zachowanie względem Zwierząt- Róznie ,ogólnie chce dominowac
b. suki również próbuje atakowac suki
c. koty nie wiem nie mamy kota
12. Dla Kogo- ....znawca razy i jej wielki miłośnik ........, najbardziej pożądany dom z dużym ogrodem,
13. Historia- wypatrzony w schronisku w koszmarnych warunkach i z beznadziejną opieką, zabrany do hotelu gdzie przebywją psy w potrzebie. Pies został przebadany pod kątem ogólna wizyta bez badań ( jak na razie)
wykastrowany tak
14. Kontakt- 601 071 963
15. Krótki Opis-[B]Hunter to pies skomplikowanym usposobieniu . P ies z charakterem, trzeba cierpliwości w dotarciu do jego swiata. Złośnik - lubi robić rózne rzeczy na złośc. Krnąbrny, aale gdy opiekun zajmuje sie tylko nim kontakt z psem jest dobry. Uwielbia zabawy z piłka i mógłby bawic się cały czas. Idealny kandydat do uprawiania sportu z psem. Piłka, freesbee, aporty, biegi przełajowe...Jest ogromnie jazgotliwy, w ten sposób okazuje swoje emocje i zaczepny. Lubi towarzystwo innych psich kompanów, ale po zapoznaniu. Pies o mocnych cechach dominatora, gdy trafi na mocniejszego od siebie może dojść do konfliktu. Zaczepny...
PLUSY:wesoły ,towarzyski, zabawny, idealny do sportu z człwowiekiem..to pies, w którego przypadku hasło "pies zmeczony=pies szczesliwy" jest prawdą...zmęczony potrafi się beztorsko wtulić w ramiona swego Pana...
minusy:jazgotliwy ,nie trzyma czystości w boksie , pies z kompleksem niższości - startuje w konflikty do psów znacznie wiekszych od siebie, nie ma znaczenia czy to pies czy suka - pies o charakterze dominatora. często trudno go złapac aby zamknąc w boksie .Podejrzewam więc ,ze na otwartym terenie gdyby uciekł to niestety nie wróciłby ....

Posted

WIZYTÓWKA LECI NA PIERWSZY POST....
kubrak - gites -
nie śmiać się, ze o 7.38 w niedzielę siedze na DOG!
własnie mi pogotowie tatke zabrało do szpitala...wrócił z neurologi,a pojechał na ortopedie!!!spadł podczas poprzedniego pobytu w szpitalu z wyra i chyba pękł mu obojczyk....
NFZ i polski szpital na peryferiach - górą...

Posted

[quote name='anita_happy']WIZYTÓWKA LECI NA PIERWSZY POST....
kubrak - gites -
nie śmiać się, ze o 7.38 w niedzielę siedze na DOG!
własnie mi pogotowie tatke zabrało do szpitala...wrócił z neurologi,a pojechał na ortopedie!!!spadł podczas poprzedniego pobytu w szpitalu z wyra i chyba pękł mu obojczyk....
NFZ i polski szpital na peryferiach - górą...

Ło matko Anita:crazyeye:zdrówka dla taty........