Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Saththa napisał(a):
Ty też masz towarzystwo wszak z 4 psami chodzicie;)

A co to za towarzystwo! :shake:
Stara Torika ma wszystko w d*pie i tylko czeka na okazję, by sobie poszczekać na atakujące zza płotu psy. Tak, to dla niej jedyna spacerowa atrakcja.
Doksa szajbuska ciągle biega za Iwanem, ale on ma ją gdzieś i tylko szuka czegoś, co można dokładnie obejrzeć i obwąchać, a jak psa zobaczy, to koniec.
Tekila za Doksą lub za nami krok w krok.

Zadnego zgrania, żadnej zabawy :shake:

Posted

U mnie też się nie bawią.Mentor ma swoje patyczki i ma Leo w poważaniu.Leo na smyczy, a jak luzem to "rzuca się" Mentorowi na szyje, albo szuka atrakcji w trawce.Ze sobą to raczej tylko w domu się bawią.A z innymi psami, jeden nie toleruje, a drugi odgania :(.

Posted

omry napisał(a):
A co to za towarzystwo! :shake:
Stara Torika ma wszystko w d*pie i tylko czeka na okazję, by sobie poszczekać na atakujące zza płotu psy. Tak, to dla niej jedyna spacerowa atrakcja.
Doksa szajbuska ciągle biega za Iwanem, ale on ma ją gdzieś i tylko szuka czegoś, co można dokładnie obejrzeć i obwąchać, a jak psa zobaczy, to koniec.
Tekila za Doksą lub za nami krok w krok.

Zadnego zgrania, żadnej zabawy :shake:

Hmmm wiesz to zalezy od psa ;) Tazz z Pokerem się tak świetnie bawili bo sie bili o kałyże :roflt: Ale byli z nami border duzy i mały to one swoimi drogami ;) Duża wszedzie a mała zaganiała stado bo ona Pasienie ćwiczy;) jak sie nie "zgrają" to i nuda bedzie;)

WATACHA napisał(a):
U mnie też się nie bawią.Mentor ma swoje patyczki i ma Leo w poważaniu.Leo na smyczy, a jak luzem to "rzuca się" Mentorowi na szyje, albo szuka atrakcji w trawce.Ze sobą to raczej tylko w domu się bawią.A z innymi psami, jeden nie toleruje, a drugi odgania :(.

No epwnie, ze tylko w domu się bawia na dworzu tyle atrakcji :D
Cavy napisał(a):

Czy ja wiem... Raczej zły bo go wykapałam z tego cudownego błota :lol: I do tgo jeszcze zdjęcia robię;)

Witamy:)

zerduszko napisał(a):
Uwielbiam jego nochal! :)

Hyhy ja tez :loveu: nawet jak jest cały w ziemi :)
ahedok napisał(a):
banerek :bigcool:

klaudusia0219 napisał(a):
wypasiony :D

Heheh
Normalnie się uzupełniacie;)
Fides79 napisał(a):
no proszę, kolejna porcja super zdjęc, oby częsciej
nowy komplet, avek plus banerek super sie prezentuja :p

W poniedziałek mamy znów na spacer isc to może znowu beda;) A i dziekujemy ;) Znalazłam super Talenta w tej dziedzinie;)

Posted

Tu masz dwa rozne w kostkach :)

http://www.sklep.miesodlapsow.pl/category/AS-POL,b.html

http://www.sklep.miesodlapsow.pl/category/BIOSK,b.html

Jak tak patrze to tam jest 1 kg za ok 7 zl jakiegos to by mi starczyl na 10 dni :razz: ale wiadomo Tazz wiecej potrzebuje. A jaka sucha mu dajesz ze to by Ci drozej wyszlo?

Ale wiadomo to nie bedzie ten prawdziwy barf :) a co do wet to wiadomo ze prawie kazdy ci tego nie poleci, nawet wiecej bedzie wmawial ze sucha karma jest lepsza, bo ma % zyskow od sprzedazy..

Na szczescie sa tacy co polecaja http://www.dogomania.pl/threads/113156-Weterynarze-przyjazni-BARF :) Juz duzo w necie jest stron dlaczego taka sucha karma w sumie z jakas maczka i zbozami a nie prawdziwym miesem nie jest polecana dla psa :) Ale kazdy zywi jak chce :) Duzo tez jest w watku BARF wlasnie o przestawianiu i chwilowych problemach z biegunka czy wymiotowaniem. Ja juz nigdy nie wroce do karmy - jedynie jako smaki w nagrode - bo widze duze zmiany u obu psiakow, zmiany na lepsze :) kiedys moze calkiem na barf przejde ale takie kostki tez sa calkiem przydatne :)

Posted

Tekla64 napisał(a):
Tazowe inklinacje blotne mnie wiecznie wprawiaja w oslupienie!
i jednak sie ciesze ze moje tak nie maja bobym szaleju dostala ale zdjecia cudne

Heheh może się jeszcze w nich obudzi natura blotnikaszuwarka :lol:

Ale nie życzę Ci tego , nie nie;)

deer mi wet polecał ta kosteczke BARFowa. i od niego ją kupiłam. Zresztą mój wet to i hodowca. i polecał.

Tazzman jest na Arionie. I dla mnie ejst to róznica 150 zł miesiecznie a ponad 400.
A po tej indyczej szyjce Tazz miał wczoraj rozwolnienie... tj 2 nieciekawe kuuuuuuu. heh

Posted

A koszty to trzeba zawsze policzyc ze karmy czesto wiecej idzie niz takiego :) no i mieso mozna miec z roznych zrodel i duzo taniej :) No ale jak widac to nic dla Was, bywa i tak :( Moze by sie cos zmienilo jakbys go powoli przestawiala ale tak jak pisalam BARF to nic takiego ze trzeba miec niezaleznie jak pies sie na tym czuje. trzeba umiec dopasowac jedzenie do psa :)

np tutaj dziewczyna pisala o biegunkach
http://www.dogomania.pl/threads/6908-Barf?p=17120578&viewfull=1#post17120578

Ale i inne posty byly

Posted

deer_1987 napisał(a):
A koszty to trzeba zawsze policzyc ze karmy czesto wiecej idzie niz takiego :) no i mieso mozna miec z roznych zrodel i duzo taniej :) No ale jak widac to nic dla Was, bywa i tak :( Moze by sie cos zmienilo jakbys go powoli przestawiala ale tak jak pisalam BARF to nic takiego ze trzeba miec niezaleznie jak pies sie na tym czuje. trzeba umiec dopasowac jedzenie do psa :)

np tutaj dziewczyna pisala o biegunkach
http://www.dogomania.pl/threads/6908-Barf?p=17120578&viewfull=1#post17120578

Ale i inne posty byly

Hmmm danie raz na jakiś czas czegos "BARFOwego" jest dla mnie ok. Natomiast ja neisteyy nie mam dojsc do miesa/kosci/ itd itp. Nie neguje ze jest to dobre dla psów. Po prostu nie ejst to dla mnie.

Rudzia-Bianca napisał(a):
I dotarłam w końcu do Was , ależ cudny ten czarnuszek :)

Hehhe witamy :) I zapraszamy oczywista :lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/DSCN1594.jpg

hahaha padłam :loveu:

a foty błotne :mdleje: współczuję :D

Jakoś dałam radę;) Ale Tazz się sypał cały dzień bo nie dałam rady wypłukać go z tego piachu;)

Posted

Saththa napisał(a):
Jakoś dałam radę;) Ale Tazz się sypał cały dzień bo nie dałam rady wypłukać go z tego piachu;)

trza było wytrzepać na balkonie hi hi hi

ja Felka wyczesywałam z piachu z plaży:p

Posted

Fides79 napisał(a):
trza było wytrzepać na balkonie hi hi hi

ja Felka wyczesywałam z piachu z plaży:p

ale suchego czy mokrego? I jakim grzebieniem, z jakimi zabkami?

Posted

Fides79 napisał(a):
suchego, szczotką :)

Heh ja nie mam szczotki dla Tazza :lol: ja usiłowałam grzebieniem ale ni cholery nie szło:lol: właśzcza ze mam taki z szeroko rozstawionymi zębami :lol: no i Tazz był mokry bo musiałam z niego to błoto wypłukać ehh ;)