Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wilczy zew napisał(a):
Pisałaś,że zawołałaś psa a on popatrzył i pobiegł sobie,czyli są kłopoty z karnością. Znając sznauce śmię stwierdzić,że zacznie przejmować wladzę a sznauce potrafią robić to w aksamitnych rękawiczkach :lol:

Wołając go z imienia zwracam tylko jego uwagę na siebie jesli nic wiecej nie mówię to idzie sobie dalej. jesli go przywołam to przyjdzie. Ale masz racje na kazdym kroku mnie testuje menda czarna :mad::lol:

Posted

[quote name='Saththa']Wołając go z imienia zwracam tylko jego uwagę na siebie jesli nic wiecej nie mówię to idzie sobie dalej. jesli go przywołam to przyjdzie. Ale masz racje na kazdym kroku mnie testuje menda czarna :mad::lol:

kiedy to jest właściwa reakcja psa w tym wypadku! nie było komendy, było tylko imie - to czego się spodziewać? przeciez nawet jakby Ciebie ktoś zawołał "Sandra!" to byś spojrzała, co najwyżej spytała "co tam?" i gdyby ten ktoś nic więcej nie dodał, to byś wróciła do swoich poprzednich zajęć

co innego gdy za "Tazz!" idzie "do mnie!" wtedy pies powinien zareagować, ba! nie tylko powienien, on to musi zrobić

Posted

jambi napisał(a):
kiedy to jest właściwa reakcja psa w tym wypadku! nie było komendy, było tylko imie - to czego się spodziewać? przeciez nawet jakby Ciebie ktoś zawołał "Sandra!" to byś spojrzała, co najwyżej spytała "co tam?" i gdyby ten ktoś nic więcej nie dodał, to byś wróciła do swoich poprzednich zajęć

co innego gdy za "Tazz!" idzie "do mnie!" wtedy pies powinien zareagować, ba! nie tylko powienien, on to musi zrobić

Ha, a moje kundle mają na imię przyłazić właśnie, tak sobie wymyśliłam, żeby mi przychodziła tylko ta którą potrzebuję mieć blisko :lol: Ale one mają insze zdanie i postanowiły być sukami o wspólnym imieniu :lol: Sadielizka :) lub też dwojga imion ;)

Posted

Saththa napisał(a):

Nie rozmazało się to jedno z nielicznych zdjęć co wyszło dobrze :D On zmeczony był :razz:

nie jestem w stanie ogarnąć tego zdjęcia :roflt:

a co do reszty się nie wypowiadam bo własnie zaczęłam z Dropsem walkę o przychodzenie - dziad zrobił się za pewny i uskutecznia wycieczki

Posted

[quote name='jambi']kiedy to jest właściwa reakcja psa w tym wypadku! nie było komendy, było tylko imie - to czego się spodziewać? przeciez nawet jakby Ciebie ktoś zawołał "Sandra!" to byś spojrzała, co najwyżej spytała "co tam?" i gdyby ten ktoś nic więcej nie dodał, to byś wróciła do swoich poprzednich zajęć

Tez tak własnie uważam dlatego się zdziwiłam jak wilczy zew o dyscyplinie napisała. Jak pada komenda do mnie to Tazz przychodzi:)
No chyba, ze akurat jest w kałuży to wtedy troszke dluzej mu schodzi;)

[quote name='malawaszka']nie jestem w stanie ogarnąć tego zdjęcia :roflt:

a co do reszty się nie wypowiadam bo własnie zaczęłam z Dropsem walkę o przychodzenie - dziad zrobił się za pewny i uskutecznia wycieczki

Hyhy :)

Ha, a moje kundle mają na imię przyłazić właśnie, tak sobie wymyśliłam, żeby mi przychodziła tylko ta którą potrzebuję mieć blisko :lol: Ale one mają insze zdanie i postanowiły być sukami o wspólnym imieniu :lol: Sadielizka :smile: lub też dwojga imion ;-)

Tazz na wybiegu reaguje na inne imiona ;) Bo się nauczył, ze jak przychodzi to czasem coś dostaje :)

Posted

zerduszko napisał(a):
Ha, a moje kundle mają na imię przyłazić właśnie, tak sobie wymyśliłam, żeby mi przychodziła tylko ta którą potrzebuję mieć blisko :lol: Ale one mają insze zdanie i postanowiły być sukami o wspólnym imieniu :lol: Sadielizka :) lub też dwojga imion ;)

u mnie podobnie, czasem z lenistwa mówie po prostu : BiMi, albo MiBi... :lol:

ale ja nie kumam co wam w tym zdjęciu nie pasuje? normalny psi jęzor - cień mu sie tak ułozył, że wygląda jakby był pozwijany, no i włosy mu do gęby wchodzą ;)

Posted

deer_1987 napisał(a):
Fajna mordka :)

:loveu:
jambi napisał(a):
u mnie podobnie, czasem z lenistwa mówie po prostu : BiMi, albo MiBi... :lol:

ale ja nie kumam co wam w tym zdjęciu nie pasuje? normalny psi jęzor - cień mu sie tak ułozył, że wygląda jakby był pozwijany, no i włosy mu do gęby wchodzą ;)

Hyhyhy jakie skruty;) To tak jak moja mama woła SanTami :lol:

Posted

wilczy zew napisał(a):
Nasze też na samo imię miały przylatywać.

Jak Cię próbuje to trzymaj rękę na pulsie ;)

Się staram i nie odpuszczam :) Nawet raz bo wiem, ze o nten raz zapamieta menda i potem wszystko od nowa ehhh
Doginka napisał(a):
A fot nie będzie?:hmmmm:

No niestety:(

Posted

Znalałzam własnie czytnik do karty z telefonu :multi::multi::multi::multi:

I dlatego mam dla Was 7 zaległych zdjęc które to pokazac miałam :)

Najpier MOTO SHOW 09.IV.2011 :)

Mam całe dwa zdjęcia :razz:

Bagaznik, został skomentowany przeze mnie słowami: "a gdzie Tazzio?:cool3:" Na to koleżanka moja popukała się w czoło :evil_lol: No nie wiem o co jej chodziło :razz::razz:

I maska :)

Mam jeszcze filmik z "beczki śmierci" ale długi w cholere jest i YT bedzie wgrywał strasznie długo no i nie wiem czy chcecie zobaczyć jak Pan sobie śmiga po scianach beczki i czyta np. Gazetę;)

Wracamy do teraźniejszości

Śpiący Tazzio :loveu:

A to widzę jak się budzę w nocy/rano :lol:

Posted

Nooo chodź się pobaw a nie siedzisz przy tym prostokącie noooo

Tazzio spadaj dopiero z wybiegu wróciliśmy-odczep się :cool1:

Ok, Ok to sobie posiedzę możne zmienisz zdanie...

Wciąż tu jestem jakby co...:razz::razz:

Życzymy miłego dnia;)

Posted

Fides79 napisał(a):
ha ha ha no nie mogę, Tazimierz jest rozbrajający w każdym calu :lol::evil_lol:

Ja to bym rzekła, ze w każdym milimetrze :) Ładuje mi sie menda na łóżko :mad:
ahedok napisał(a):
o tak, mina psa jak siedzę przy kompie za długo :D

cudny Tazzio :loveu:

Ale ja dopiero usiadłam do kompa po 2h intensywnego wybiegu :lol:

Posted

wilczy zew napisał(a):
To Ty nie wiesz,że łóżka są dla psów :lol:

Dla małych owszem ;) Ale jakby mi się Tazz w łózku rozłożył i TZ to ja na posłaniu psim i tyle :mad: miałabym miejsce :lol:

Posted

[quote name='Saththa']Dla małych owszem ;) Ale jakby mi się Tazz w łózku rozłożył i TZ to ja na posłaniu psim i tyle :mad: miałabym miejsce :lol:

Gdzie jest napisane,że tylko dla małych :crazyeye:

Potrzebne większe łóżko :eviltong:

Posted

ahedok napisał(a):
haha, Irys ma pozwolenie na 2 łapy i go przestrzega, a jak się czasem zapomni i wejdzie trzecią to taki krzyk wszyscy podnoszą, że sam schodzi :D

Tazz łbem sie tak wyciaga, ze do polowy łózka dochodzi :lol: Jak foczka
wilczy zew napisał(a):
Gdzie jest napisane,że tylko dla małych :crazyeye:

Potrzebne większe łóżko :eviltong:

Zdecydowanie :) Ale pies w łóżku przy TZcie nie wchodzi w gre;)