Saththa Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 ania0112 napisał(a):Saththa przypomniało mi się nagranie jak Tazz lata z jajkiem po dworze... a wczesniej pewnie latal z innymi zabawkami, które mu się nudziły albo je ostatecznie zniszczył... a teraz? Kupiłaś mu najlepszą zabawke ever - z dobrego, trwałego materiału, zabawka interaktywna, tyle ma różnych programów zabawy ze Tazzio się nigdy nie znudzi... jedyny minus że nie da się jej wyłączyć :evil_lol: wiem wiem :lol: Pink napisał(a):Ja jakos nie mam zdrowia do terrierow - mialam dawno temu Welsh-ke - slodkie to to bylo ale taka wariatka, ze zastrzelic sie bylo mozna. W chalupie wszystko szatkowala co jej pod zeby podeszlo, na miejscu nie usiedziala, ciagle byla w ruchu, ciagle bawic sie chciala, ciagle szukala kontaktu ruchowego. Kiedys zagadalam sie z sasiadka na klatce schodowej a ona poleciala do drzwi mieszkaniowych (wejscia do mieszkan mialy takie przed-wneki) i tam czekala.... dopiero jak poszlam drzwi otwierac, to zobaczylam ze zezarla wszystkie buty ktore tam staly i dodatkowo wyzarla wielka dziure w linoleum na podlodze :mad: Wydaje mi się, ze to bardziej Tazzman ma przesrane niz ja, pod względem nadpobudliwości ;) Bo To zadziora jest. I czasem musze ratowac Tazzmana;) ale Mały ładnie się wycisza, zostając sam nie niszczy, wiem ze to dopiero poczatek, ale mimo, iż pewne rzeczy pasuja m ido Teriera to będzie dobrze b oto również sa zachowania szczeniaka Quote
Saththa Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 Tekla64 napisał(a):eeee ale to bedzie mixteriera mocno wylatany i majacy co robic jak mu sie nudzi hihihi Biedny Tazzio :diabloti: Quote
Pink Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Pewnie, ze bedzie dobrze. Teraz terriery i tak nie sa to co kiedys ... od kiedy zaczely zyc jako kanapowce, to hodowcy tez zrobili swoja robote zeby pies domowy z tego wyszedl. Kiedys sledzilam historie rozwoju sznaucow miniusow i kiedys miniusy mialy nature "dzwonkow do drzwi" - no dziamgaly na okraglo. Ale od kiedy w Hameryce weszla na nie moda, to zaczeto tam tak hodowlanke robic, zeby nie dosc ze byly coraz atrakcyjniejsze (w jakiejs rozprawce czytalam, ze mieszali po cichu z mini pudlami), to jeszcze zeby wyeliminowac ich szczekliwosc. I musze powiedziec, ze w duzej mierze im sie to udalo. Quote
AnkaG Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 No i teraz mamy pudelki a nie sznaucerki ... generalnie słaby włos i puchaty. Ale mocny kościec. W USA to nie są psy szorstkowłose ... Quote
Saththa Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 [quote name='Pink']Pewnie, ze bedzie dobrze. Teraz terriery i tak nie sa to co kiedys ... od kiedy zaczely zyc jako kanapowce, to hodowcy tez zrobili swoja robote zeby pies domowy z tego wyszedl. Kiedys sledzilam historie rozwoju sznaucow miniusow i kiedys miniusy mialy nature "dzwonkow do drzwi" - no dziamgaly na okraglo. Ale od kiedy w Hameryce weszla na nie moda, to zaczeto tam tak hodowlanke robic, zeby nie dosc ze byly coraz atrakcyjniejsze (w jakiejs rozprawce czytalam, ze mieszali po cichu z mini pudlami), to jeszcze zeby wyeliminowac ich szczekliwosc. I musze powiedziec, ze w duzej mierze im sie to udalo.[/QUOTE] zasadniczo pomijajac wszystko inne to nie najgorzej;) [quote name='AnkaG']No i teraz mamy pudelki a nie sznaucerki ... generalnie słaby włos i puchaty. Ale mocny kościec. W USA to nie są psy szorstkowłose ... Olbrzymy w sumie tez sa puchate :) moze tez z pudlami tylk okrólewskimi mieszali hmmm Quote
malawaszka Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Furia jest takim... przedpotopowym "sznaucerem" :D Quote
Saththa Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 malawaszka napisał(a):Furia jest takim... przedpotopowym "sznaucerem" :D Nooooooooo to trzeba ejszcze samca znalezc:razz: i odbudujemy tradycje;) Quote
Pink Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 U Niemcow bylo kiedys duzo tradycyjnych sznaucow, bo oni sie bronili rekami i nogami przed amerykanskimi liniami. Ale juz tez zanikaja, bo nowej krwi potrzebuja spoza a poza, to juz prawie wszystko mieszane. Moj Floyd zwany waciakiem, tez byl calkowicie miekki. Pamietam jak pojechalysmy z Elitka kupe lat temu na wystawe do Drezna z naszymi malcami, to patrzyli na nas jak na popaprancow hihi ale wszyscy inni ludzie, ktorzy przyszli z ciekawosci na wystawe, to odrazu sie pytali kiedy beda dzieci po Floydzie. Quote
malawaszka Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Saththa napisał(a):Nooooooooo to trzeba ejszcze samca znalezc:razz: i odbudujemy tradycje;) jeszcze jest szansa :D Quote
wilczy zew Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Z minikami jak dobrze pracowano,to tak nie dziamgoliły. Ludzie mają taką wadę,że małemu psu pozwalają na więcej niż dużemu,chodzi o wielkość a nie wiek. Kiedyś w sąsiednim bloku mieli terriera walijskiego. Myśleli,że wystarczy krótki spacerek przed blokiem. Nie uciekał tylko latał jak nakręcony i nie chciał przyjść. Raz ukradł dzieciakom piłkę do nogi,miała naderwaną łatkę. Trzymał za tę łatkę i uciekał a właściciel go gonił-super widowisko :D Gdzieś go oddali. Quote
wilczy zew Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 malawaszka napisał(a):jeszcze jest szansa :D dlaczego kazałaś mi Mordziastą ciachać,ma fajny włos i charakter :mad: fajne sceniacki by były Quote
Pink Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Ha a jeszcze jakby z Fix-em "zduzlowac", to nawet biszkoptowe bysmy mieli :evil_lol: Quote
malawaszka Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 wilczy zew napisał(a):dlaczego kazałaś mi Mordziastą ciachać,ma fajny włos i charakter :mad: fajne sceniacki by były bo ja zła kobieta jestem i chciałam mieć monopol :diabloti: Quote
Saththa Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 No a Idefix jest jak szczota ryżowa :) Quote
malawaszka Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 albo łaciate :lol: czyli znowu wracamy do hAmeryki :lol: Quote
Doginka Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Łaciate na bank:lol: I twarde jak szczota ryżowa:lol: Quote
zuzolandia Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/2013/marzec/dol13/DSC_1117_zps5fe83977.jpg Bialsek wyglada tutaj na tak duzego jak Tazz;-) http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/2013/marzec/dol13/DSC_1155_zps88760b61.jpg a okazuje sie ze to taki maly kurdupelek hihihi.... Pozdrawiamu kudłato;-) Quote
Saththa Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 Ano kurdupel kurdupel;) Ile wazy 4 meisieczne szczeie psiaka sredniej wielksoci/:razz: Quote
AnkaG Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Nie wiem ile waży ... Moje mini dorosłe 7-10 kg. Quote
Saththa Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 :) Mój jamnik wazył 12 kilo :razz::) Quote
Saththa Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 AnkaG napisał(a):Kawał parówki :) PHI!! :obrazic: Quote
AnkaG Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 No co za Phi :P Moja funfela Amiśka ma królicze parówki :) Waga do 3,5 kg. Quote
Recommended Posts