Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ania0112 napisał(a):
Saththa przypomniało mi się nagranie jak Tazz lata z jajkiem po dworze... a wczesniej pewnie latal z innymi zabawkami, które mu się nudziły albo je ostatecznie zniszczył... a teraz? Kupiłaś mu najlepszą zabawke ever - z dobrego, trwałego materiału, zabawka interaktywna, tyle ma różnych programów zabawy ze Tazzio się nigdy nie znudzi... jedyny minus że nie da się jej wyłączyć :evil_lol:

wiem wiem :lol:
Pink napisał(a):
Ja jakos nie mam zdrowia do terrierow - mialam dawno temu Welsh-ke - slodkie to to bylo ale taka wariatka, ze zastrzelic sie bylo mozna. W chalupie wszystko szatkowala co jej pod zeby podeszlo, na miejscu nie usiedziala, ciagle byla w ruchu, ciagle bawic sie chciala, ciagle szukala kontaktu ruchowego. Kiedys zagadalam sie z sasiadka na klatce schodowej a ona poleciala do drzwi mieszkaniowych (wejscia do mieszkan mialy takie przed-wneki) i tam czekala.... dopiero jak poszlam drzwi otwierac, to zobaczylam ze zezarla wszystkie buty ktore tam staly i dodatkowo wyzarla wielka dziure w linoleum na podlodze :mad:

Wydaje mi się, ze to bardziej Tazzman ma przesrane niz ja, pod względem nadpobudliwości ;) Bo To zadziora jest. I czasem musze ratowac Tazzmana;) ale Mały ładnie się wycisza, zostając sam nie niszczy, wiem ze to dopiero poczatek, ale mimo, iż pewne rzeczy pasuja m ido Teriera to będzie dobrze b oto również sa zachowania szczeniaka

Posted

Pewnie, ze bedzie dobrze. Teraz terriery i tak nie sa to co kiedys ... od kiedy zaczely zyc jako kanapowce, to hodowcy tez zrobili swoja robote zeby pies domowy z tego wyszedl.
Kiedys sledzilam historie rozwoju sznaucow miniusow i kiedys miniusy mialy nature "dzwonkow do drzwi" - no dziamgaly na okraglo. Ale od kiedy w Hameryce weszla na nie moda, to zaczeto tam tak hodowlanke robic, zeby nie dosc ze byly coraz atrakcyjniejsze (w jakiejs rozprawce czytalam, ze mieszali po cichu z mini pudlami), to jeszcze zeby wyeliminowac ich szczekliwosc. I musze powiedziec, ze w duzej mierze im sie to udalo.

Posted

[quote name='Pink']Pewnie, ze bedzie dobrze. Teraz terriery i tak nie sa to co kiedys ... od kiedy zaczely zyc jako kanapowce, to hodowcy tez zrobili swoja robote zeby pies domowy z tego wyszedl.
Kiedys sledzilam historie rozwoju sznaucow miniusow i kiedys miniusy mialy nature "dzwonkow do drzwi" - no dziamgaly na okraglo. Ale od kiedy w Hameryce weszla na nie moda, to zaczeto tam tak hodowlanke robic, zeby nie dosc ze byly coraz atrakcyjniejsze (w jakiejs rozprawce czytalam, ze mieszali po cichu z mini pudlami), to jeszcze zeby wyeliminowac ich szczekliwosc. I musze powiedziec, ze w duzej mierze im sie to udalo.[/QUOTE]

zasadniczo pomijajac wszystko inne to nie najgorzej;)
[quote name='AnkaG']No i teraz mamy pudelki a nie sznaucerki ... generalnie słaby włos i puchaty. Ale mocny kościec. W USA to nie są psy szorstkowłose ...

Olbrzymy w sumie tez sa puchate :) moze tez z pudlami tylk okrólewskimi mieszali hmmm

Posted

U Niemcow bylo kiedys duzo tradycyjnych sznaucow, bo oni sie bronili rekami i nogami przed amerykanskimi liniami. Ale juz tez zanikaja, bo nowej krwi potrzebuja spoza a poza, to juz prawie wszystko mieszane.
Moj Floyd zwany waciakiem, tez byl calkowicie miekki.
Pamietam jak pojechalysmy z Elitka kupe lat temu na wystawe do Drezna z naszymi malcami, to patrzyli na nas jak na popaprancow hihi ale wszyscy inni ludzie, ktorzy przyszli z ciekawosci na wystawe, to odrazu sie pytali kiedy beda dzieci po Floydzie.

Posted

Z minikami jak dobrze pracowano,to tak nie dziamgoliły. Ludzie mają taką wadę,że małemu psu pozwalają na więcej niż dużemu,chodzi o wielkość a nie wiek.

Kiedyś w sąsiednim bloku mieli terriera walijskiego. Myśleli,że wystarczy krótki spacerek przed blokiem. Nie uciekał tylko latał jak nakręcony i nie chciał przyjść. Raz ukradł dzieciakom piłkę do nogi,miała naderwaną łatkę. Trzymał za tę łatkę i uciekał a właściciel go gonił-super widowisko :D
Gdzieś go oddali.