dorota k. Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 To kiedy wielki dzień Suni? Środa czy już? :) Quote
fiorsteinbock Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Kola, mnie sie podoba :) Szczescia Kochaniutka! Quote
Basia Z. Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 [FONT=Times New Roman]a jaką szczotkę kupił ? bo dla Olusi musi być przede wszystkim grzebyczek i to bardzo, bardzo gęsty a szczotka to tylko włosiana wtedy ona będzie gładziutka i błyszczaca i nie będzie gubic włosa w domu (druciana pudlówka odpada). Ja bym wolała żeby była Lolusia.[/FONT] Quote
Poker Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 KOla już w swoim domku. I taki liścik do nas napisała "jestem juz w nowym domku, u mojego pana. jest tu duzo trawy, która bardzo mi smakuje. Od dzisiaj jestem Kola, bo dodano mi literkę k do oli. Pozdrawiam wszystkie ciocie. kola" Na koniec udanej akcji dziękuję bardzo Bożenie za wspaniałą pomoc KOli, oby częściej spotykała nas taka radość. Quote
fiorsteinbock Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Ja dziekuje Pani Bozenie, Poker, Adce i Basi, Grazce i Pani Kierownik, ktora zawsze miala czas na mizianie Olenki/Koli. I nowemu domkowi! Kola chyba jeszcze w szoku, cisza, spokoj - wlasna miska, piekne poslanie! Malutka, szczescia! Quote
giselle4 Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Poker napisał(a):Olunię na pewno będą kochać. Pańcio bardzo przeżywa, kupił jej szczotkę do czesania. Sunia przypuszczalnie będzie Kolą. Calej ekipie ludzi dobrej woli DZIEKUJE tyle moge:) bo trzeba patrzec sercem aby moc pomagac innym,naszym mniejszym braciom. Szczescia Koluniu.....:) Quote
fiorsteinbock Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Ja sie przywitam ze Kolą i zaprosze cioteczki do Kolinka z mojego bannerka. Piekny pies gnije w schronie - nie mamy juz pomyslu jak pomoc... Quote
zebrazebra Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Też trzymam kciuki, a do Kolinka zaraz zajrzę :) Quote
giselle4 Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 [quote name='zebrazebra']Też trzymam kciuki, a do Kolinka zaraz zajrzę :) http://www.dogomania.pl/threads/192512-Wafi-roczny-kundelek-prosi-o-pomoc-ja-nie-chce-byc-w-schronisku-chce-do-domku?p=15347605#post15347605 prosze o podnoszenie:0 Quote
giselle4 Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 Tego Ci najbardziej brakowało:) Quote
Basia Z. Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 prosimy o więcej zdjeć i relacji z nowego domu, mam nadzieję, że sunia nie jest zaznała już smaku gotowanego mięsa i zasypia przytulona w objęciach Quote
Nadziejka Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 :loveu:o tak o tak tylko w objeciach panciostwa:loveu:szczescia szczescia szczescia maluniu kofana:iloveyou: Quote
Poker Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 co prawda nie mam nowych zdjęć suni , ale mam trochę radosnych informacji. Pańcio zakochał się w Koli niesamowicie. Mała nie opuszcza go na krok. Jest bardzo grzeczna, nie brudzi, je przyzwoicie. W czasie deszczu zrobiła na spacerze co trzeba i pędem do domku.Na tyle poczuła się bezpiecznie,że potrafi zostać sama na parterze. Pańcia rozgląda się za ubrankiem na zimę,być może uszyje sama. cieszę się ,że niunia tak dobrze trafiła. Quote
Basia Z. Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Dzięki :) to miło, żeby jeszcze nie żałowali jej gotowanego mięska ... prosimy o zdjęcia i kolejne wiadomości Quote
E-S Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 giselle4 napisał(a):Tego Ci najbardziej brakowało:) Bardzo, bardzo się cieszę :D Olusia od bardzo dawna zasługiwała na szczęście i dom. Tylko tak nieśmiało zapytam - można jeszcze kiedyś w przyszłości liczyć na jakieś zdjęcie Oli z domu ? Quote
Poker Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 mam nowe informacje o Koli W załączeniu zdjęcie biednej Koli - wygryzać zaczęła miejsce, które wygolił jej weterynarz. Prawdopodobnie były tam też stare strupki po pchłach Dostała dodatkowo antybiotyk w zastrzyku. W poniedziałek idzie po trzeci zastrzyk , już się nie drapie i nie gryzie w tym miejscu.dostała brelok na szyjkę z adresem. jej pańcio bardzo się przejął tym co napisane było w umowie o adresie właściciela psa. No i zdjęcia Quote
Basia Z. Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Oj to posłanko to coś lichutkie i nawet żadnej podusi ani wałeczka pod główkę nie ma ? Quote
Poker Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 właśnie napisałam do DT o tym,ale on chyba i tak śpi gdzie indziej Quote
Kam Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Ale ma czyściutkie, miękkie kocyki, dla psa wygląd posłanka nie ma takiego znaczenia... najważniejsze, że "kolankuje" u swojego pana ;) Quote
giselle4 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 pomysle na d prawdziwym poslankiem,jest dobrze ma kogo kochac i jest zadowolona zobaczcie tylko jak sie usmiecha...:) Quote
Poker Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 jest kochana na pewno,pańcio wręcz dostał bzika na jej punkcie, pańcia gotuje mięsko z ryżem i jarzynkami, czasem coś trzeba ludziom tylko podpowiedzieć. Zadbali, byli u weta i leczą skórę, podobno ropień był. Podobno już mniej się kładzie brzusiem do góry ,ale jeszcze jest lękliwa.Będzie dobrze, przecież to dopiero kilka dni. Quote
Basia Z. Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 no zgadzam się, że nieraz trzeba podpowiedzieć i ja podpowiadam tak: moje psy mają swoje "budy" uszyte z gąbki obszytej materiałem albo misiem (bo mają inne na parterze a inne na piętrze) a oprócz tego te ich legowiska nie stoją bezpośrednio na podłodze, bo od podłogi "ciągnie" tylko kupiłam materac piankowy (taki do dziecięcego łóżeczka za 45 zł)), który owinęłam kocem polarowym i na tym stoją. Psy lubią na podwyższeniu. Moje mogą sypiać w łóżku ale nieraz wolą u siebie. Quote
giselle4 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 Poker ,jest szczesliwa i widac ze ja kochaja i to jest najwazniejsze:) Quote
Recommended Posts