Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 261
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Times New Roman]a jaką szczotkę kupił ? bo dla Olusi musi być przede wszystkim grzebyczek i to bardzo, bardzo gęsty a szczotka to tylko włosiana wtedy ona będzie gładziutka i błyszczaca i nie będzie gubic włosa w domu (druciana pudlówka odpada). Ja bym wolała żeby była Lolusia.[/FONT]

Posted

KOla już w swoim domku. I taki liścik do nas napisała

"jestem juz w nowym domku, u mojego pana. jest tu duzo trawy, która
bardzo mi smakuje. Od dzisiaj jestem Kola, bo dodano mi literkę k do oli.
Pozdrawiam wszystkie ciocie.
kola"

Na koniec udanej akcji dziękuję bardzo Bożenie za wspaniałą pomoc KOli, oby częściej spotykała nas taka radość.

Posted

Ja dziekuje Pani Bozenie, Poker, Adce i Basi, Grazce i Pani Kierownik, ktora zawsze miala czas na mizianie Olenki/Koli.
I nowemu domkowi!

Kola chyba jeszcze w szoku, cisza, spokoj - wlasna miska, piekne poslanie!
Malutka, szczescia!

Posted

Poker napisał(a):
Olunię na pewno będą kochać. Pańcio bardzo przeżywa, kupił jej szczotkę do czesania. Sunia przypuszczalnie będzie Kolą.

Calej ekipie ludzi dobrej woli
DZIEKUJE
tyle moge:)
bo trzeba patrzec sercem aby moc pomagac innym,naszym mniejszym braciom.
Szczescia Koluniu.....:)

Posted

co prawda nie mam nowych zdjęć suni , ale mam trochę radosnych informacji.
Pańcio zakochał się w Koli niesamowicie. Mała nie opuszcza go na krok. Jest bardzo grzeczna, nie brudzi, je przyzwoicie.
W czasie deszczu zrobiła na spacerze co trzeba i pędem do domku.Na tyle poczuła się bezpiecznie,że potrafi zostać sama na parterze.
Pańcia rozgląda się za ubrankiem na zimę,być może uszyje sama.
cieszę się ,że niunia tak dobrze trafiła.

Posted

giselle4 napisał(a):
Tego Ci najbardziej brakowało:)

Bardzo, bardzo się cieszę :D
Olusia od bardzo dawna zasługiwała na szczęście i dom.

Tylko tak nieśmiało zapytam - można jeszcze kiedyś w przyszłości liczyć na jakieś zdjęcie Oli z domu ?

Posted

mam nowe informacje o Koli
W załączeniu zdjęcie biednej Koli - wygryzać zaczęła miejsce, które
wygolił jej weterynarz. Prawdopodobnie były tam też stare strupki po
pchłach
Dostała dodatkowo antybiotyk w zastrzyku. W poniedziałek idzie po trzeci
zastrzyk , już się nie drapie i nie gryzie w tym miejscu.dostała brelok
na szyjkę z adresem. jej pańcio bardzo się przejął tym co napisane było
w umowie o adresie właściciela psa.

No i zdjęcia

Posted

jest kochana na pewno,pańcio wręcz dostał bzika na jej punkcie, pańcia gotuje mięsko z ryżem i jarzynkami, czasem coś trzeba ludziom tylko podpowiedzieć. Zadbali, byli u weta i leczą skórę, podobno ropień był.
Podobno już mniej się kładzie brzusiem do góry ,ale jeszcze jest lękliwa.Będzie dobrze, przecież to dopiero kilka dni.

Posted

no zgadzam się, że nieraz trzeba podpowiedzieć i ja podpowiadam tak: moje psy mają swoje "budy" uszyte z gąbki obszytej materiałem albo misiem (bo mają inne na parterze a inne na piętrze) a oprócz tego te ich legowiska nie stoją bezpośrednio na podłodze, bo od podłogi "ciągnie" tylko kupiłam materac piankowy (taki do dziecięcego łóżeczka za 45 zł)), który owinęłam kocem polarowym i na tym stoją. Psy lubią na podwyższeniu. Moje mogą sypiać w łóżku ale nieraz wolą u siebie.