gadułka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Postawie z koleżanką jeszcze puszki,tutaj jakby ktoś chciał skorzystać z nalepki na puszke [IMG]http://a.imageshack.us/img13/3303/59230885.jpg[/IMG] Quote
gadułka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 A ja tak spytam po za tematem.Weszłam przeglądnąć stronę fundacji Terraspei. Napotkały mnie miłe słowa na stronie głównej, aż tu nagle czytam: "Cztero- i pięciolatki mają naturalną skłonność do nieustannego zachwytu wszystkim! Były szczęśliwe, uśmiechnięte, głaskały konie, bawiły się w ogrodzie, [U]jadły kiełbaski z ogniska[/U], zwiedzały stajnię, biegały, biegały, biegały..." Fundacja wykupująca zwierzęta od rzezi robi takie rzeczy,no chyba ,że tylko konie i psy są warte życia. :-o :( Quote
Leyla Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='gadułka']A ja tak spytam po za tematem.Weszłam przeglądnąć stronę fundacji Terraspei. Napotkały mnie miłe słowa na stronie głównej, aż tu nagle czytam: "Cztero- i pięciolatki mają naturalną skłonność do nieustannego zachwytu wszystkim! Były szczęśliwe, uśmiechnięte, głaskały konie, bawiły się w ogrodzie, [U]jadły kiełbaski z ogniska[/U], zwiedzały stajnię, biegały, biegały, biegały..." Fundacja wykupująca zwierzęta od rzezi robi takie rzeczy,no chyba ,że tylko konie i psy są warte życia. :-o :([/QUOTE] ....taaa bo kielbaski dla niektorych rosna na drzewie.. Quote
Buster Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='gadułka']A ja tak spytam po za tematem.Weszłam przeglądnąć stronę fundacji Terraspei. Napotkały mnie miłe słowa na stronie głównej, aż tu nagle czytam: "Cztero- i pięciolatki mają naturalną skłonność do nieustannego zachwytu wszystkim! Były szczęśliwe, uśmiechnięte, głaskały konie, bawiły się w ogrodzie, [U]jadły kiełbaski z ogniska[/U], zwiedzały stajnię, biegały, biegały, biegały..." Fundacja wykupująca zwierzęta od rzezi robi takie rzeczy,no chyba ,że tylko konie i psy są warte życia. :-o :([/QUOTE] Bez pyskówek proszę - nie o tym ten wątek! Skupmy się na bohaterkach! Quote
dog193 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Gadułka, niestety... Jeszcze koty. Buster, nie widzę tu żadnej pyskówki. Nie zmienia to jednak faktu, że te konie zasługują na życie i ciesze się, że są ludzie gotowi im pomóc. Quote
elmira Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='gadułka']A ja tak spytam po za tematem.Weszłam przeglądnąć stronę fundacji Terraspei. Napotkały mnie miłe słowa na stronie głównej, aż tu nagle czytam: "Cztero- i pięciolatki mają naturalną skłonność do nieustannego zachwytu wszystkim! Były szczęśliwe, uśmiechnięte, głaskały konie, bawiły się w ogrodzie, [U]jadły kiełbaski z ogniska[/U], zwiedzały stajnię, biegały, biegały, biegały..." Fundacja wykupująca zwierzęta od rzezi robi takie rzeczy,no chyba ,że tylko konie i psy są warte życia. :-o :([/QUOTE] Ale jedzenie mięsa nie jest problemem. Tylko wołające o pomstę do nieba warunki przewozu zwierząt, ich uboju. Nie bądźmy dziećmi. Skupmy się na pomocy dla tych koni. Niestety ludzie są tak skonstruowani. I nie mówię, że to pochwalam. Ale za "wstydem'' przyznaje, że moje dziecko też je mięso. Przepraszam za offa. Quote
gadułka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='Buster']Bez pyskówek proszę - nie o tym ten wątek! Skupmy się na bohaterkach![/QUOTE] Spytałam grzecznie bo mnie to zdziwiło,jeśli w jakiś sposób źle to zabrzmiało to przepraszam. Mimo to, teraz sprawą nr 1 jest uratowanie tych klaczy... Quote
3 x Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Dorota, wysłałam maila do osób, które brały udział w allegro Kasztanka poprosiłam aby jesli zdecydują sie pomóc w tytule przelewu pisałay [B]"na ratunek Siwej"[/B] bo nie bede nawet ukrywac ze jak juz sie uda wykupic klacze to fajnie jakby sie okazało ze ilestam osób wpłaciło własnie z takim dopiskiem na chwilę obecną nic innego nie przychodzi mi do głowy jak mogłabym jeszcze pomóc Quote
Buster Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='gadułka']Spytałam grzecznie bo mnie to zdziwiło,jeśli w jakiś sposób źle to zabrzmiało to przepraszam. Mimo to, teraz sprawą nr 1 jest uratowanie tych klaczy...[/QUOTE] Trochę tak to zabrzmiało ;) A ja bardziej asekuracyjnie napisałam - bo chociaż na dogo jestem krótko to zauważyłam już, że tego typu zagadnienia wrzucone w wątek z reguły prowadzą do kłótni o "wyższość świąt jednych nad drugimi...". A nie o to tu chodzi, prawda? Priorytetem tutaj są klaczki. Quote
Wisełka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 ja to finansowo pomóc nie mogę, ale będę wiernie podnosiła wątek! Quote
Dorothy Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Alaa - obiecujesz te wizyte obiecujesz i nic :-D w sprawie jedzenia kielbasek - uprzejmie informuje ze PANIE PRZEDSZKOLANKI KTORE PRZYJECHALY Z GRUPA SAME ZADBALY O DIETE DZIECI PRZEDSZKOLNYCH, PRZYWOZAC WIKTUAŁY. Nie mialam w tej sprawie nic do powiedzenia, poniewaz karmienie grup przedszkolnych nadzorowane jest przez sanepid i costam jeszcze, i moga jesc tylko to, co przejdzie przez kuchnie i kase przedszkola i jest sciskle zarachowane, a dzieje sie tak na wypadek ewentualneo grupowego zatrucia na przyklad salmonella czy czyms tam. Ja nie mam wplywu na to, ze wychowawczynie karmia dzieci kielbaskami, i nie zamierzam robic hapeningu pt TU SIE NIE JE KIELBASEK, poniewaz 5-latki sa za male zeby zrozumiec o czym mowa. Mialam im powiedziec ze wlasnie zjadaja zabite zwierzatka?? Moze pomyslcie odrobie, zanim tu wpadniecie zrobic dym i napluc mi w twarz za jedzenie miesa.... prosze... 3x - DZIEKUJE :CALUS: :CALUS: Magda :calus: :calus:!! calej reszcie- sto calusów!!! Quote
dog193 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='Dorothy']zanim tu wpadniecie zrobic dym i napluc mi w twarz[/QUOTE] Jejku... Ostre słowa. Cieszę się, że jest taki odzew :) To budujące. Powiedzcie mi, ten konik bez oczu może normalne funkcjonować? Quote
elmira Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Nie ma co się denerwować. W takich sytuacjach-nerwowych, kiedy chodzi o życie wystarczy iskierka. Mam nadzieję, że uda się szybko uzbierać na wykupienie dziewczyn:) Quote
Dorothy Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 pewnie ze moze. Takie konie potrzebuja konia przewodnika i normalnie chodza po pastwisku "na ogonie" moga tez pracowac w parze w zaprzegu. Widzialam takze niewidome konie w hipoterapii, niesamowite wrazenie. co do ostrych slow przepraszam, niedojadam, niedosypiam, na glowie stajnia z 20 konmi, tam zrebie z matka i pare innych koni w terenie w potrzebie tez czeka i latam im zastrzyki robic nogi smarowac leki podawac, w domu 6 psów 5 kotów i królik i tez warto by nakarmic wyprowadzic podloge zasikana umyc, a ktos mi tu dupe zawraca jakie menu bylo na wizycie przedszkolakow. Przepraszam ale wlasnego dziecka menu jest mi czasem obce bo w tym biegu nie mam czasu zajrzec co zjadlo, a co tylko udaje, ze zjadlo. Moze skupmy sie na rzeczach waznych jednak... Quote
dog193 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 No to cudownie :) Ten maluch ma przed sobą piękne życie, jego mama też. Oby tylko udało się je wyciągnąć. Dorothy, na pewno każdy to rozumie. Jednak nie sądzę, żeby ktokolwiek chciał ci napluć w twarz. Quote
Atomowka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Dopiero teraz wpadł mi wątek w ręce. Jutro będę czytała Quote
Cajus JB Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Jestem Dorothy. Doczytam. Edit [url]http://nk.pl/profile/25776426/gallery/album/15/886[/url] Quote
malicja Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 wrzucilam link do allegro na facebook'a, swoja wplate przeleje dzis wieczoram. 3-mam nieustannie kciuki!! Quote
funia Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Poprosze numer konta wpłace 50 zł .Wierzę ,ze ta kropla wydrązy skałę ....Bede kibicować . Quote
Talia Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Wstawiam link do aukcji na gadu, facebooku i nk. Nie wiem jak jeszcze mogę pomóc. :shake: Quote
3 x Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 [quote name='funia']Poprosze numer konta wpłace 50 zł .Wierzę ,ze ta kropla wydrązy skałę ....Bede kibicować .[/QUOTE] ze strony Fundacji: Fundacja TERRA SPEI NUMER KONTA Bank Zachodni WBK O/Bielsko-Biała 98 1090 1740 0000 0001 1383 4358 siedziba Fundacji : ul.Akacjowa 1245 43-374 Buczkowice Quote
carolinascotties Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Na Wizazu tez jest odzew... uda sie!!!! Quote
Recommended Posts