Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 571
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja tak spytam po za tematem.Weszłam przeglądnąć stronę fundacji Terraspei. Napotkały mnie miłe słowa na stronie głównej, aż tu nagle czytam: "Cztero- i pięciolatki mają naturalną skłonność do nieustannego zachwytu wszystkim! Były szczęśliwe, uśmiechnięte, głaskały konie, bawiły się w ogrodzie, [U]jadły kiełbaski z ogniska[/U], zwiedzały stajnię, biegały, biegały, biegały..."
Fundacja wykupująca zwierzęta od rzezi robi takie rzeczy,no chyba ,że tylko konie i psy są warte życia. :-o :(

Posted

[quote name='gadułka']A ja tak spytam po za tematem.Weszłam przeglądnąć stronę fundacji Terraspei. Napotkały mnie miłe słowa na stronie głównej, aż tu nagle czytam: "Cztero- i pięciolatki mają naturalną skłonność do nieustannego zachwytu wszystkim! Były szczęśliwe, uśmiechnięte, głaskały konie, bawiły się w ogrodzie, [U]jadły kiełbaski z ogniska[/U], zwiedzały stajnię, biegały, biegały, biegały..."
Fundacja wykupująca zwierzęta od rzezi robi takie rzeczy,no chyba ,że tylko konie i psy są warte życia. :-o :([/QUOTE]
....taaa bo kielbaski dla niektorych rosna na drzewie..

Posted

[quote name='gadułka']A ja tak spytam po za tematem.Weszłam przeglądnąć stronę fundacji Terraspei. Napotkały mnie miłe słowa na stronie głównej, aż tu nagle czytam: "Cztero- i pięciolatki mają naturalną skłonność do nieustannego zachwytu wszystkim! Były szczęśliwe, uśmiechnięte, głaskały konie, bawiły się w ogrodzie, [U]jadły kiełbaski z ogniska[/U], zwiedzały stajnię, biegały, biegały, biegały..."
Fundacja wykupująca zwierzęta od rzezi robi takie rzeczy,no chyba ,że tylko konie i psy są warte życia. :-o :([/QUOTE]

Bez pyskówek proszę - nie o tym ten wątek! Skupmy się na bohaterkach!

Posted

Gadułka, niestety... Jeszcze koty.

Buster, nie widzę tu żadnej pyskówki.

Nie zmienia to jednak faktu, że te konie zasługują na życie i ciesze się, że są ludzie gotowi im pomóc.

Posted

Ale jedzenie mięsa nie jest problemem. Tylko wołające o pomstę do nieba warunki przewozu zwierząt, ich uboju. Nie bądźmy dziećmi. Skupmy się na pomocy dla tych koni.

Niestety ludzie są tak skonstruowani. I nie mówię, że to pochwalam. Ale za "wstydem'' przyznaje, że moje dziecko też je mięso.
Przepraszam za offa.

Posted

[quote name='Buster']Bez pyskówek proszę - nie o tym ten wątek! Skupmy się na bohaterkach![/QUOTE]
Spytałam grzecznie bo mnie to zdziwiło,jeśli w jakiś sposób źle to zabrzmiało to przepraszam. Mimo to, teraz sprawą nr 1 jest uratowanie tych klaczy...

Posted

Dorota, wysłałam maila do osób, które brały udział w allegro Kasztanka
poprosiłam aby jesli zdecydują sie pomóc w tytule przelewu pisałay [B]"na ratunek Siwej"[/B]

bo nie bede nawet ukrywac ze jak juz sie uda wykupic klacze
to fajnie jakby sie okazało ze ilestam osób wpłaciło własnie z takim dopiskiem

na chwilę obecną nic innego nie przychodzi mi do głowy
jak mogłabym jeszcze pomóc

Posted

[quote name='gadułka']Spytałam grzecznie bo mnie to zdziwiło,jeśli w jakiś sposób źle to zabrzmiało to przepraszam. Mimo to, teraz sprawą nr 1 jest uratowanie tych klaczy...[/QUOTE]

Trochę tak to zabrzmiało ;) A ja bardziej asekuracyjnie napisałam - bo chociaż na dogo jestem krótko to zauważyłam już, że tego typu zagadnienia wrzucone w wątek z reguły prowadzą do kłótni o "wyższość świąt jednych nad drugimi...". A nie o to tu chodzi, prawda? Priorytetem tutaj są klaczki.

Posted

Alaa - obiecujesz te wizyte obiecujesz i nic :-D

w sprawie jedzenia kielbasek - uprzejmie informuje ze PANIE PRZEDSZKOLANKI KTORE PRZYJECHALY Z GRUPA SAME ZADBALY O DIETE DZIECI PRZEDSZKOLNYCH, PRZYWOZAC WIKTUAŁY. Nie mialam w tej sprawie nic do powiedzenia, poniewaz karmienie grup przedszkolnych nadzorowane jest przez sanepid i costam jeszcze, i moga jesc tylko to, co przejdzie przez kuchnie i kase przedszkola i jest sciskle zarachowane, a dzieje sie tak na wypadek ewentualneo grupowego zatrucia na przyklad salmonella czy czyms tam.
Ja nie mam wplywu na to, ze wychowawczynie karmia dzieci kielbaskami, i nie zamierzam robic hapeningu pt TU SIE NIE JE KIELBASEK, poniewaz 5-latki sa za male zeby zrozumiec o czym mowa. Mialam im powiedziec ze wlasnie zjadaja zabite zwierzatka?? Moze pomyslcie odrobie, zanim tu wpadniecie zrobic dym i napluc mi w twarz za jedzenie miesa.... prosze...

3x - DZIEKUJE :CALUS: :CALUS:

Magda :calus: :calus:!!

calej reszcie- sto calusów!!!

Posted

[quote name='Dorothy']zanim tu wpadniecie zrobic dym i napluc mi w twarz[/QUOTE]
Jejku... Ostre słowa.

Cieszę się, że jest taki odzew :) To budujące. Powiedzcie mi, ten konik bez oczu może normalne funkcjonować?

Posted

Nie ma co się denerwować. W takich sytuacjach-nerwowych, kiedy chodzi o życie wystarczy iskierka.

Mam nadzieję, że uda się szybko uzbierać na wykupienie dziewczyn:)

Posted

pewnie ze moze. Takie konie potrzebuja konia przewodnika i normalnie chodza po pastwisku "na ogonie" moga tez pracowac w parze w zaprzegu. Widzialam takze niewidome konie w hipoterapii, niesamowite wrazenie.

co do ostrych slow przepraszam, niedojadam, niedosypiam, na glowie stajnia z 20 konmi, tam zrebie z matka i pare innych koni w terenie w potrzebie tez czeka i latam im zastrzyki robic nogi smarowac leki podawac, w domu 6 psów 5 kotów i królik i tez warto by nakarmic wyprowadzic podloge zasikana umyc, a ktos mi tu dupe zawraca jakie menu bylo na wizycie przedszkolakow. Przepraszam ale wlasnego dziecka menu jest mi czasem obce bo w tym biegu nie mam czasu zajrzec co zjadlo, a co tylko udaje, ze zjadlo.

Moze skupmy sie na rzeczach waznych jednak...

Posted

No to cudownie :) Ten maluch ma przed sobą piękne życie, jego mama też. Oby tylko udało się je wyciągnąć.

Dorothy, na pewno każdy to rozumie. Jednak nie sądzę, żeby ktokolwiek chciał ci napluć w twarz.

Posted

[quote name='funia']Poprosze numer konta wpłace 50 zł .Wierzę ,ze ta kropla wydrązy skałę ....Bede kibicować .[/QUOTE]

ze strony Fundacji:

Fundacja TERRA SPEI
NUMER KONTA
Bank Zachodni WBK O/Bielsko-Biała
98 1090 1740 0000 0001 1383 4358

siedziba Fundacji :
ul.Akacjowa 1245
43-374 Buczkowice