Roszpunka Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Szarotka napisał(a):Jestem ciekawa kiedy sie pani zdecyduje ?? Też jestem ciekawa. Arktisiu, głaski i mizianko za uszkami :loveu: Quote
wykrywka Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 Dzisiaj nie zastałam Arktica w jego klatce :crazyeye:, wybieg zajęty był przez inne psy, zdziwiłam się kto to taki zabrał go na spacer i nagle pomyślałam, ... że poszedł z rewizytą do Lorki, beze mnie :mad:. Dla pewności zapytałam pracownicę i ... usłyszałam, że Arktiś jest w szpitaliku, że w piątek miał zabieg kastracji ale na spacer może iść. Podłoga w szpitaliku wyłożona jest kaflami, bardzo śliskimi. Biedny Arktic przy pierwszych krokach rozpłaszczył się jak żaba, wręcz przyssało go, już myślałam, że będę musiała go podnosić bo nie reagował nawet na mięsko przyniesione z kuchni. Pomocny okazał się dywanik po którym udało nam się jakoś wyjść :p. Zaraz zauważyłam dużą, niebieską strzałkę na jego grzbiecie, nie wiem czy to pozostałości po zabawie w podchody :evil_lol:, miałam zapytać po powrocie po co ona, ale zapomniałam i nie wiem kto tak umalował nam Arktica. Zdjęcia byle jakie, bo robione w marszu ale nie chciałam przywiązywać Arktisia do pstryknięcia fotki. Quote
wykrywka Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 Powrót do szpitaliku okazał się jeszcze trudniejszy niż wyście. Arktic zaparł się tuż przed wejściem, na nic zdał się dywanik. Kiedyś pisałam, że Arktiś jest mistrzem w wyciąganiu głowy z obroży i dzisiaj przypomniał sobie o tym, gdy próbowałam na siłę wprowadzić go do jego klateczki, w końcu dał za wygraną, ... po dywanie doszliśmy. Szpitalne klatki są takie malutkie, że ledwie oboje się wcisnęliśmy :evil_lol:, ale ta bliskość sprzyjała poufałościom - Arktiś lizał mnie najpierw po rękach, później po karku, ... po twarzy już nie pozwoliłam :roll: Takiego go zostawiłam: Quote
Roszpunka Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Sprawa strzałki niezwykle zagadkowa :crazyeye: Bardzo Wam zazdroszczę osobistej znajomości z Arktikiem, taki fajny facet z niego (mimo, że odjajczony) ;) Mam nadzieję, że jego kariera za kratami wkrótce dobiegnie końca.... Quote
Roszpunka Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Arktisiu, cioteczek nie ma :evil_lol:, to śmigamy na wieczorny (wirtualny) spacerek:painting::Dog_run: I tak na uszko Ci szepnę, że jesteś moim wymarzonym psem, żałuję, że na razie nie mam warunków na trzeciego futrzaka.......:-( Quote
Szarotka Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Czy kastracja zrobiona bo wreszcie pojdzie do domku ?? Quote
Cromikowa Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 ooo co za zmiany u Arktisia! a ja na weekend byłam w górach na imprezie firmowej, a teraz znów wyjezdzam od piątku do niedzieli i nie odwiedzę Arktica... Quote
Cromikowa Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 wykrywka powinna być najlepiej zorientowana, bo ja nie byłam w schronisku od spaceru z Florką, ale skoro Arktiś miał kastrację to myślę, że wszystko idzie w kierunku adopcji :) Quote
Szarotka Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Ja czekam na wspaniale wiesci:multi::multi::multi: Quote
wykrywka Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 [quote name='Szarotka']Ja czekam na wspaniale wiesci:multi::multi::multi: Nie mam jeszcze wspaniałych wieści ale wierzę, że niedługo będą. Nie udało mi się porozmawiać z Panią B. tak więc nie wiem nic nowego na temat planowanej adopcji. W ostatnią niedzielę zastałam Arktisia już u siebie, w klatce. Spacer zaliczyliśmy dłuższy niż zwykle, bardzo ładnie szedł na smyczy i nawet dobrze zniósł moment przywiązania do drzewa na czas robienia fotek. To co rzuciło mi się w oczy to zmiana ubarwienia Arktica, robi się taki karmelowy :crazyeye:, końcówka ogona prawie ruda. Po powrocie ze spaceru zaopatrzona w wiaderko i szczotki wróciłam do kojca Arktisia. Aż trudno sobie wyobrazić jak długo ten pies stał cierpliwie i znosił wyczesywanie. Nie ulega wątpliwościom, że bardzo to lubi :lol:. Pozwolił nawet na wyczesanie portek i ogona. Co chwilę korzystał z okazji i ... przytulał się nieśmiało :oops: Tutaj zdaje się mówić : kończ już i chodźmy dalej :mad: Quote
Szarotka Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 No faktycznie zmienia kolor, moze to kwestia jedzenia ?? Quote
Roszpunka Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Kilka dni mnie nie było, a Ty zżółkłeś Arktisiu :crazyeye: Zbielej proszę, poprzedni kolor ładniejszy był :evil_lol: Quote
Szarotka Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 [quote name='wykrywka'] Ostatnie zdjecie bardzo mi sie podoba:):) Quote
Roszpunka Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Zgadzam się, bardzo ładne jest to zdjęcie, ale jeśli zmiana barwy będzie się pogłębiać, trzeba będzie zmienić tytuł wątku ;) Quote
Roszpunka Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Szarotka napisał(a):To takie letnie kolory :):) Patrz Szarotka, jak to blondynce trzeba wszystko wytłumaczyć :cool3: Racja, po prostu na to nie wpadłam :niewiem: Quote
Szarotka Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Czy cos wiadomo co z Akrtikiem ????????????????????? Quote
wykrywka Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Szarotka napisał(a):Czy cos wiadomo co z Akrtikiem ????????????????????? Nowych wieści brak :-?, ale też nic nie wskazuje na to, że Pani B. się rozmyśliła. Według wcześniejszych ustaleń pani musi postawić kojec a Arktic przejść pomyślnie wizytę w domu Lory. Wracając do koloru Arktica to nigdy nie był biały ale do rudego brakowało mu bardzo dużo :evil_lol: a obecnie ... :shake:. Mam nadzieję, że kolor nie będzie powodem zmiany tytułu wątku :razz:, chciałoby się by tym powodem był .... . Quote
Roszpunka Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 wykrywka napisał(a):Mam nadzieję, że kolor nie będzie powodem zmiany tytułu wątku :razz:, chciałoby się by tym powodem był ..... :modla::modla::modla: :kciuki::kciuki::kciuki: Quote
Szarotka Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Mam nadzieje, ze Pani sie szybko uwinie......... Quote
wykrywka Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Szarotka napisał(a):Mam nadzieje, ze Pani sie szybko uwinie......... Może jutro to znaczy dzisiaj :evil_lol: dowiem się coś nowego. Quote
Recommended Posts