Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 804
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj nie zastałam Arktica w jego klatce :crazyeye:, wybieg zajęty był przez inne psy, zdziwiłam się kto to taki zabrał go na spacer i nagle pomyślałam, ... że poszedł z rewizytą do Lorki, beze mnie :mad:. Dla pewności zapytałam pracownicę i ... usłyszałam, że Arktiś jest w szpitaliku, że w piątek miał zabieg kastracji ale na spacer może iść. Podłoga w szpitaliku wyłożona jest kaflami, bardzo śliskimi. Biedny Arktic przy pierwszych krokach rozpłaszczył się jak żaba, wręcz przyssało go, już myślałam, że będę musiała go podnosić bo nie reagował nawet na mięsko przyniesione z kuchni. Pomocny okazał się dywanik po którym udało nam się jakoś wyjść :p.
Zaraz zauważyłam dużą, niebieską strzałkę na jego grzbiecie, nie wiem czy to pozostałości po zabawie w podchody :evil_lol:, miałam zapytać po powrocie po co ona, ale zapomniałam i nie wiem kto tak umalował nam Arktica.

Zdjęcia byle jakie, bo robione w marszu ale nie chciałam przywiązywać Arktisia do pstryknięcia fotki.

Posted

Powrót do szpitaliku okazał się jeszcze trudniejszy niż wyście. Arktic zaparł się tuż przed wejściem, na nic zdał się dywanik. Kiedyś pisałam, że Arktiś jest mistrzem w wyciąganiu głowy z obroży i dzisiaj przypomniał sobie o tym, gdy próbowałam na siłę wprowadzić go do jego klateczki, w końcu dał za wygraną, ... po dywanie doszliśmy. Szpitalne klatki są takie malutkie, że ledwie oboje się wcisnęliśmy :evil_lol:, ale ta bliskość sprzyjała poufałościom - Arktiś lizał mnie najpierw po rękach, później po karku, ... po twarzy już nie pozwoliłam :roll:
Takiego go zostawiłam:

Posted

Sprawa strzałki niezwykle zagadkowa :crazyeye:

Bardzo Wam zazdroszczę osobistej znajomości z Arktikiem, taki fajny facet z niego (mimo, że odjajczony) ;)
Mam nadzieję, że jego kariera za kratami wkrótce dobiegnie końca....

Posted

Arktisiu, cioteczek nie ma :evil_lol:, to śmigamy na wieczorny (wirtualny) spacerek:painting::Dog_run:
I tak na uszko Ci szepnę, że jesteś moim wymarzonym psem, żałuję, że na razie nie mam warunków na trzeciego futrzaka.......:-(

Posted

wykrywka powinna być najlepiej zorientowana, bo ja nie byłam w schronisku od spaceru z Florką, ale skoro Arktiś miał kastrację to myślę, że wszystko idzie w kierunku adopcji :)

Posted

[quote name='Szarotka']Ja czekam na wspaniale wiesci:multi::multi::multi:

Nie mam jeszcze wspaniałych wieści ale wierzę, że niedługo będą. Nie udało mi się porozmawiać z Panią B. tak więc nie wiem nic nowego na temat planowanej adopcji.
W ostatnią niedzielę zastałam Arktisia już u siebie, w klatce. Spacer zaliczyliśmy dłuższy niż zwykle, bardzo ładnie szedł na smyczy i nawet dobrze zniósł moment przywiązania do drzewa na czas robienia fotek.
To co rzuciło mi się w oczy to zmiana ubarwienia Arktica, robi się taki karmelowy :crazyeye:, końcówka ogona prawie ruda.
Po powrocie ze spaceru zaopatrzona w wiaderko i szczotki wróciłam do kojca Arktisia. Aż trudno sobie wyobrazić jak długo ten pies stał cierpliwie i znosił wyczesywanie. Nie ulega wątpliwościom, że bardzo to lubi :lol:. Pozwolił nawet na wyczesanie portek i ogona. Co chwilę korzystał z okazji i ... przytulał się nieśmiało :oops:

Tutaj zdaje się mówić : kończ już i chodźmy dalej :mad:

Posted

Szarotka napisał(a):
Czy cos wiadomo co z Akrtikiem ?????????????????????

Nowych wieści brak :-?, ale też nic nie wskazuje na to, że Pani B. się rozmyśliła. Według wcześniejszych ustaleń pani musi postawić kojec a Arktic przejść pomyślnie wizytę w domu Lory.
Wracając do koloru Arktica to nigdy nie był biały ale do rudego brakowało mu bardzo dużo :evil_lol: a obecnie ... :shake:. Mam nadzieję, że kolor nie będzie powodem zmiany tytułu wątku :razz:, chciałoby się by tym powodem był .... .

Posted

wykrywka napisał(a):
Mam nadzieję, że kolor nie będzie powodem zmiany tytułu wątku :razz:, chciałoby się by tym powodem był .....

:modla::modla::modla: :kciuki::kciuki::kciuki: