Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cromikowa, ja bardzo przepraszam, z pewnych przyczyn nie mogłam dzisiaj zrobić ogłoszeń, a muszę odejść od kompa za chwilkę. Czy jeżeli jutro (już na 100 %) będą to się nie pogniewasz?
Przepraszam najmocniej.

• Replies 804
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wykrywka']Arktic pokazał również jaki jest grzeczny i ułożony

A czy ktoś zwrócił uwagę jaki "grubas" nam się z Arktisia zrobił? :cool3:
Pomijam moje głupie miny i brak fryzury :razz: ale zdjęcia wyszły bardzo fajne! Arktiś bardzo ładnie zachował się przy młodej suni, na pewno mógłby zamieszkać z suczką, co do pieska - nie wiem.

Co do ogłoszeń to oczywiście, że się nie złoszczę, bardzo się cieszę, że jest ktoś chętny żeby je zrobić, a dzień róźnicy to nie problem ;)

Posted

[quote name='Cromikowa']A czy ktoś zwrócił uwagę jaki "grubas" nam się z Arktisia zrobił? :cool3:[/QUOTE]

Posturę Arktic ma idealną. Przy sunieczce jak przecinek i Cromikowej jak trzcinka wygląda super- jest szczupły i muskularny, no ciacho i już. Sylwetka zapewne uwypuklona zabiegami fryzjerskimi :lol:

Zdjęcia miodzio. Czy mnie się zdaje, czy Arktic z wiekiem staje się przystojniejszy?:razz:

Posted

[quote name='Roszpunka'] ... Sylwetka zapewne uwypuklona zabiegami fryzjerskimi :lol:

[/QUOTE]
Zabiegi fryzjerskie były dopiero po powrocie ze spaceru. Czesałam go dobre pól godziny i jednego jestem pewna w przypadku Arktica - on bardzo lubi szczotkowanie :lol:. Ubyło mu ze dwie reklamówki kłaków, ale mimo wszystko pozostał wielki jak niedźwiedź polarny :evil_lol:. Bez dwóch zdań przytyło się Arktisiowi.

Posted

Gruby nie jest, bez dwóch zdań. Niewielkie pozimowe zapasy zrzuci na spacerkach z nową panią, chyba, że wcześniej wybiegają go dwie przemiłe cioteczki.

Rozkwita Arktic pod Waszą opieką.

Posted

zgadzam się.... ok dobcie z ogonami wyglądają dziwnie, ale uszy to już kompletna przesada, niepotrzebne okaleczanie psa ze względu na widzi mi się

Posted

A jaki cel ma obcinanie ogonów? Pierwszy rotek z ogonem jakiego widziałam też wyglądał dziwnie, ale sądzę, że to raczej kwestia naszego przyzwyczajenia do widoku bezogonowych doopek.

Posted

Cel ma jedynie estetyczny i wszyscy o tym wiemy, poza tym z tego co się orientuje to jest zakaz obcinania ogonów i uszu... mam nadzieję że wreszcie przestaną dopuszczać takie psy do wystaw... myślę iż to u psów rodowodowych pomoże...

Posted

greatmadwomen napisał(a):
Cel ma jedynie estetyczny i wszyscy o tym wiemy, poza tym z tego co się orientuje to jest zakaz obcinania ogonów i uszu...

Zakaz jest, nie wiem czy jego łamanie jest karalne ................

Dobrze Arktisiu, że masz ogonek i uszka naturalnych rozmiarów, bo śliczny jesteś :loveu:

Posted

No coz musze sie przyznac, ze tez mialam dobka z obcietymi uszami i ogonem, ale kupilam go od hodowcy i to byl moj pierwszy rasowy pies w zyciu i nie mialam pojecia, o co chodzi. Teraz bym sie juz nie dala namowic.

Posted

Szarotka, kiedyś takie "obcięte" psy były standardem i wiele psów niekoniecznie rasowych ani nawet w typie rasy a jedynie przypominające pinczery, rotki itp miały przycinane ogony i kopiowane uszy dla lepszego "dizajnu" . Sama mając suńkę, której wygląd wskazuje, że gdzieś w "rodowodzie" zaplątał się terier (chyba), spotkałam się z propozycjami, żeby obciąć jej ogon i uszy, bo "będzie wyglądać rasowo". Jedni po prostu kochają psy, inni lubią się z nimi lansować.