Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 804
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Roszpunka']W poście 265 jest tekst ogłoszenia i numer telefonu- ale do kogo? :niewiem:[/QUOTE]

Albo Cromikowa, albo Wykrywka, bo one chodza do Arctica.

Posted

W ogłoszeniach jest podany mój numer telefonu i może tak zostać. Wykrywka się nie odzywa, bo pojechała na wycieczkę i nic nie powiedziała, a gdybym wiedziała to bym zaglądała do Arktisia pod jej nieobecność! Wczoraj zrobiłam akcję namierzania, bo jej telefon nie odpowiadał i zastanawiałam się co się dzieje? Dziś u nas leje, więc raczej do schroniska nie pojadę, ale postaram się tam zajrzeć jutro lub w czwartek. Póki co ogłoszeń nigdy nie jest za wiele, więc jak ktoś chce zafundować Arktisiowi kolejne to bardzo proszę :) co do tekstu hmmm.... był zmieniany, ale nie wiem sama czy to dobry pomysł, bo jak nie ma informacji wprost, że to nie jest pies dla każdego to dzwonią ludzie z dziećmi, którzy chcą psiaka do zabawy... ostatnio też miałam kilka smsów/maili z zapytaniem czy aktualne, ale jak odpisałam że tak to dalszego kontaktu nie było....

Posted

Jednak sięwypogodziło i byłam dziś u Arktisia - bardzo się ucieszył na mój widok :) pospacerowaliśmy po lesie, był bardzo grzeczny, wyjątkowo nie ciągnął na smyczy,mam kilka fotek, ale coś mój laptop "nie widzi" karty, więc nie mam jak ich teraz zgrać

Posted

Witajcie, wreszcie dobrnęłam.
Potrzebuję podstawowych informacji, tzw. suchych faktów na temat Arktica ;)

Wiek?
Stosunek do innych psów i zwierząt jeżeli dobrze myślę to raczej negatywny.
Dzieci: nie (tak myślę)
Jaki dom? Na stróża czy jako towarzysz do domu z ogródkiem? Może zamieszkać w kojcu?
No i dane kontaktowe z postu 265 aktualne???

Czekam na info i ruszam z ogloszeniami. Jak będą informacje jeszcze dziś to do 22 powinnam się wyrobić.
No i jeśli jest coś jeszcze o czym trzeba wiedzieć to dajcie znać, żebym w tekście gafy nie strzeliła ;)

PS. Szarotko, widzę że tu 'jesteś' . Pamiętaj że masz u mnie zaklepany jeszcze pakiet full dla jakiegoś psiaka ;)

Posted

Co do wieku mam wątpliwości- chyba 7 lat.

Stosunek do psów- raczej obojętny, ale przetrzepałam cały wątek i chyba nikt go tak naprawdę pod tym kątem nie sprawdzał.

Koty- wielka niewiadoma, ale lepiej szukać domu bez kotów, tak do końca nie wiem.

Dzieci, przynajmniej małe wykluczamy ze względu na ich nieobliczalność i Arktisiowe incydenty z "ugryzieniami".

Ideałem byłoby gdyby miał domek z ogródkiem, choć sądzę, że stróżować też mógłby- na rozsądnych dogomaniackich warunkach.

Kojec wchodzi w rachubę, niekoniecznie kanapa.

Dane z postu 265 są aktualne, Cromikowa potwierdziła.

Koniecznie trzeba zaznaczyć, że Arktic choć nie jest psem agresywnym, wymaga konsekwencji i doświadczenia od przyszłego opiekuna. Nie jest wylewny dopóki nie zaakceptuje człowieka, na jego zaufanie trzeba sobie zapracować.

Cioteczki które znacie Arktica! Poprawcie mnie jeśli coś namieszałam!!!

Posted

Arktic przebywa w schronisku od 2005 roku, trafił tam mając ok 1 roku, więc teraz może mieć ok 7 lat. Stosunek do innych zwierząt powiedziałambym neutralny, nie reagował na kota napotkanego na spacerze, na psy też raczej nie reaguje, nie wyrywa się do nich, nie szczeka. Kiedy jest na wybiegu, który graniczy z psimi klatkami wtedy owszem podbiega do klatek, wąch się z psiakami, ale nie kłóci się z nimi. Może mieszkać w kojcu - jest tego nauczony, może pilnować posesji, ale nie jest szczekliwy, więc prawdopodobnie nie będzie się wydzierał na każdego kogo zobaczy za bramą. Odpada mieszkanie w bloku albo takie gdzie będzie musiał chodzić po schodach, bo odzywają się u niego problemy ze stawami. Ostatnio zauważyłyśmy, że słabo słyszy... Jest spokojny, zrównoważony, taki dostojny. Absolutnie nie do dzieci, bo zdarzyło mu się ugryźć, ale przypominam nie były to jakieś poważne ataki/pogryzienia.
Dane kontaktowe: tel.728 899 254, [email protected]
Przed umieszczeniem teksktu koniecznie proszę go tutaj wkleić, żeby mogła zaakceptować, bo to ja później będę odbierać telefony i tłumaczyć, że piesek nie do przytulania i zabawy, a już na pewno nie od razu. Nie chodzi mi też o to żeby kogoś zniechęcić, ale szkoda czasu na ludzi, którzy nie mają wyobraźni. W tekscie musi być informacja, że pies tylko dla osoby z doświadczeniem z dużymi psami oraz że pies nie będzie wydany bez wizyty przedadopcyjnej.
Będę tu zaglądać jeszcze dziś.

Posted

[quote name='Cromikowa']
Przed umieszczeniem teksktu koniecznie proszę go tutaj wkleić, żeby mogła zaakceptować, bo to ja później będę odbierać telefony i tłumaczyć, że piesek nie do przytulania i zabawy, a już na pewno nie od razu. Nie chodzi mi też o to żeby kogoś zniechęcić, ale szkoda czasu na ludzi, którzy nie mają wyobraźni. W tekscie musi być informacja, że pies tylko dla osoby z doświadczeniem z dużymi psami oraz że pies nie będzie wydany bez wizyty przedadopcyjnej.
Będę tu zaglądać jeszcze dziś.[/QUOTE]

I tak zawsze przesyłam tekst do weryfikacji, bo moje informacje mogą się nie zgadzać z faktami ;)
Tekst będzie za jakąś godzinkę.

Posted

Musimy przed kolejnymi ogłoszeniami odczynić jakieś czary.Niech kazdy zrobi to jak umie ,bo odnośnie Artusia ,to faktycznie cos ciąży na nim.Zeby tak ładny pies,z charakterkiem tyle czekał na swój domek :( Nie moze tak byc! Tylko magia!!!Trzeba przełamać ten"kamienny krąg" wokół tego"białego Księcia" Aaaaaaaa pfu przez lewe ramię-ja juz zaczynam!!!

Posted

[quote name='wykrywka']Podpisuję się pod tym co napisała o Arkticu Cromikowa.[/QUOTE]

ooo wróciła nasza podróżniczka ;) a Arktiś tęsknił i tęsknił za swoją najlepszą przyjaciółką :placz: będziesz w niedzielę w schronisku? ja wpadnę o 12.00

Posted

TEKST DO WERYFIKACJI

TYTUŁ: Zjawiskowy Arktic, mix podhalańczyk+onek!!!

Arktic to pies niezwykłej urody. Można by rzec, że zjawiskowy. Jego piękne, białe futro i magiczne spojrzenie sprawia, że oglądając jego zdjęcia czas jakby zatrzymuje się w miejscu, a ty próbujesz odczytać spojrzenie tego niezwykłego zwierzęcia.
Arktic chciałby powiedzieć wiele, ale niestety, nie potrafi. A czy ty będziesz w stanie posłuchać, przeczytać jego historię? Czy zainteresujesz się losem JAKIEGOŚ psa? Czy pozwolisz, aby magiczne spojrzenie Arktica sprawiło, iż w swoim życiu odkryjesz nowy sens?

Arktic nie zna już znaczenia słowa dom. Stracił go 6 lat temu... Został wyrzucony kiedy miał 1 rok, więc łatwo obliczyć, iż obecnie ma 7 lat. Jednak uroda nie jest jedynym atutem, oprócz niej ten pies obroni twoje domostwo! Może nie będzie szczekał na każdego, ale Arktic idealnie nadaje się na stróża.

Czy jego los jest już przesądzony? Czy nie będzie mu dane cieszyć się jeszcze życiem?
Arktic nie jest bardzo trudnym psem, potrzebuje jedynie stanowczego i odpowiedzialnego właściciela, który pokaże mu lepszą stronę życia.
W stosunku do psów jest można by rzec neutralny, jak mówi wolontariuszka schroniska w którym pies się znajduje, na wybiegu obwąchuje się przez kratki z psami, ale nie szuka problemów.

Ten pies jest naprawdę niezwykły. Spokojny, zrównoważony... Zasługuje na dom, najlepiej z ogrodem. Czy możesz mu go podarować?
Zadzwoń! Napisz!
tel.728 899 254,
[email protected]
Zastrzegamy sobie prawo do wyboru domu, a przed adopcją zostanie przeprowadzona wizyta przed adopcyjna.