Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tosia zadowolona, ogonek w ruchu, potrzeby załatwione na spacerze.
Przytula sie do mnie, zaczepia, żeby dostać swoja porcje pieszczot.

Niestety dzieci to zupełnie "nie to".
Nie wiem czy to "tylko" strach czy jednak takie "preferencje" i dzieci po prostu Tosia nie lubi.
Podobnie jak na dzieci reaguje na kota.
Tylko psi towarzysz jest w pełni akceptowany.

Jak dzieciaki karmia ją z reki jest ok, chociaz nie przekraczamy granic i nie ma głaskania przy okazji jedzenia. Widzę, ze jest cały czas napieta.
Jak juz nie ma karmienia, a którys z chłopaków wchodzi do pomieszczenia w którym Tosia akurat przebywa to natychmiast jest burczenie i pełen "usmiech" ;)
Dzieciaki zachowuja sie wyjatkowo spokojnie, nie biegają, nie krzyczą, nawet na nią nie patrzą.
Tosia potrafi isc przez przedpokój za młodszym synem z pochylona głowa, z zebami na wierzchu i burczeniem.
A do starszego dzis "wystartowała" z pełnym wrzaskiem.

Ja bym uwazała oddając ja do domu z dziecmi. To moze pójśc w dwie strony. Albo minie, przy odpowiednich cwiczeniach, albo się zaostrzy, kiedy Tosia poczuje się bardzie pewna. W tym drugim przypadku bedzie kicha.

Wg mnie ten psiak juz za wiele przeszedł zeby przyszli własciciele "próbowali" co z tego wyjdzie.
To tylo moje zdanie, Wy decydujcie ;)

W stosunku do mne jest kochana, przylepiasta i radosna :)

Posted

ojej no to "po ptokach"...Domek bez dzieci i kotków trzeba na bank, ale przynajmniej dzięki ciotkeczkowym DT to wiemy..
Tosia, Tosia wiesz ty co?:shake:
Zrobię jej nowe ogłoszenia ale z onetu..?Nie wiem jak...Któraś z ciotek takie zrobiła, nie pamiętam która:oops:..

Posted

Szukamy domku - BEZ dzieci.....
Kochane,
Jutro rano wyjeżdżam. Wracam w poniedziałek wieczorem. Będę starała sie łączyć z dogo ale jakby co - pamietajcie o Tosi przez te kilka dni :)
Proszę również, bardzo proszę , o odnowienie ogłoszeń i jeżeli trzeba coś zapłacić proszę o pw :)

Posted

Musi sie znaleźc bo Tosia to fajna suńka.
Dzieci i koty nie sa w jej guscie za to kobiety jak najbardziej ;)
Już drugiego dnia pobytu u mnie przychodziła sie przytulac, szalała z radosci na powitanie, zaczepiała.
Mogłam wszystko znia zrobić. Wziac na rece, wytrzec łapki włozyć ręke do michy.

Posted

dorota1 napisał(a):
To rzeczywiście dylemat. Tak sobie jednak myslę, że Tosia trafiła do pana, który wydawał się być okazem zdrowia, nie było żadnych wątpliwości co do jego stanu zdrowia i wieku, a tymczasem wyszło jak wyszło. Wiek nie zawsze wszystko nam mówi. Moja mama też ma 72 lata, a czasem mi się wydaje, że jest zdrowsza i ma więcej energii niż ja. Jeżeli pani ma rodzinę, co kocha zwierzęta, to chyba jedynym problemem będzie ten szczeniaczek?

Dorotko troche późno trafiam na ten watek ale tylko dlatego ze jestem chora i troche wiecej czsu.
Nie tylko ten szczeniaczek to dylemat pani powiedzila równiez ,ze w razie choroby na pare dni psiakami zaopiekuje sie sasiadka ale ona bedac na miejscu w trakcie wizyty sama przyznala ze nie wie czy poradzila by sobie z ta gromada ,a do tego ta pani mowila ,ze w razie smierci dwójka psiaków zaopiekuje sie syn ale Tosią juz nie, a dotego sama przyznala ze boi sie ze nie podoła ,a do adopcji namawiala ja siostra,ktora z tego co pamietam mieszka w warszawie.

Posted

fotki można zapisać z dogo na kompa prosto klikajac lewym klawiszem myszki na "zapisz jako", tylko takie są co tu na dogo wkleiłysmy (tu są wszystkie;
http://www.dogomania.pl/threads/191538-smierc-zabrała-Tosi-opiekuna-DT-ma-na-tydzień-potrzeba-ogłoszeń-pomocy!!/page38
, ale jesli to problem to wyślę fotki ;)
A tekst jesli nowy to starego nie wysyłac? Czy moze dopisac ze koty i dzieci beee ?
Ja wieczorkiem Tosce ogloszenia poodnawiam i jutro kto moze tez by fajnie było..

Posted

wilczek007 napisał(a):
fotki można zapisać z dogo na kompa prosto klikajac lewym klawiszem myszki na "zapisz jako", tylko takie są co tu na dogo wkleiłysmy , ale jesli to problem to wyślę fotki ;)
A tekst jesli nowy to starego nie wysyłac? Czy moze dopisac ze koty i dzieci beee ?
Ja wieczorkiem Tosce ogloszenia poodnawiam i jutro kto moze tez by fajnie było..

Niestety jest to dla mnie problem jezeli chodzi o kopiowanie zdjec dlatego wole na maila , a jezeli macie jakis stary tekst to tez prosze ,ustawie ja juz w kolejce.