3 x Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 ja nie wiem czy to przypadek czy cuś ale zauwazylyście, że Gusia gustuje w tych co mają coś z siusiakiem? bo mysza to bierze jak leci ;) Quote
Nutusia Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 [quote name='3 x']ja nie wiem czy to przypadek czy cuś ale zauwazylyście, że Gusia gustuje w tych co mają coś z siusiakiem? bo mysza to bierze jak leci ;)[/QUOTE] Patrz jaka dociekliwa! Ty uważaj, bo ci pomarańczowy zostanie zakazany i nawet marcepan nie pomoże :) Quote
Tora&Faro Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 [quote name='3 x']ja nie wiem czy to przypadek czy cuś ale zauwazylyście, że Gusia gustuje w tych co mają coś z siusiakiem? bo mysza to bierze jak leci ;)[/QUOTE] Czekaj Ciotka....Gusia w czwartek wraca:evil_lol::mad: btw a bazarku marcepanowego nie planujecie przypadkiem? zjadłabym....;) Quote
3 x Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 [quote name='Tora&Faro']Czekaj Ciotka....Gusia w czwartek wraca:evil_lol::mad: btw a bazarku marcepanowego nie planujecie przypadkiem? zjadłabym....;)[/QUOTE] marcepanowego nie ale chałwy mam :) i krwawicę Gremlina :) tylko czasu nie mam edit: połowa z nas pewnie by nawet nei pomyślała zeby w siusiaka zajrzeć wiec tym bardziej dobrze ze na gusię trafił (i wcale się jej nie przymilam ;)) Quote
Tora&Faro Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 [quote name='3 x']marcepanowego nie ale chałwy mam :) i krwawicę Gremlina :) tylko czasu nie mam [/QUOTE] Mnie się ten marcepan tak marzy:roll:.......no ale w ostateczności zadowolę się chałwą;) to kiedy robisz bazarek?:evil_lol: Quote
Tora&Faro Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 Uwaga cytuję sms-a Gusi;) "Rafał BŁAGA żebyś napisała że Kajak jest super i że jest brawurowo odważny:) PS. On jest psychiczny. Rafał znaczy:)" Mam też piękną fotkę, później wstawię:) Quote
Nutusia Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 No... to właściciele mają Kajaka z bańki! :) Może to i lepiej... Quote
Neigh Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Lepiej, pomaranczowy dywan sie przyda;-) o ile Rafal przestanie sie wyglupiac:-) Mojej Tolki sie bal...........phiiiiiiiiii Quote
idusiek Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 no tak to teraz nie dość ,ze strach z domu wychodzic w swojej okolicy to jeszcze strach na waakcje jechać...bo wszędzie bezdomne psy :( Quote
Tora&Faro Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 Proszę bardzo, wyluzowany Kajak;):loveu: [IMG]http://img831.imageshack.us/img831/329/kajak3.jpg[/IMG] Quote
3 x Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 [quote name='idusiek']no tak to teraz nie dość ,ze strach z domu wychodzic w swojej okolicy to jeszcze strach na waakcje jechać...bo wszędzie bezdomne psy :([/QUOTE] spoko jedz tam gdzie jest mysza ona wszystkie wyzbiera :evil_lol: wyluzowany Kajak - super :) Gosia nei wiem jak uda mi sie pobyć w pracy dłuzej niż 3 dni i przespac wiecej niż 3 noce we własnym łóżku i wtedy będzie bazarek ;) a śmiałam się z kolegi jak wrócił po urlopie, ze ma w cholerę roboty a przed urlopem cisza to teraz mam ja wakacje na koszt firmy mi robią a ja tak bym chciała normalnie poprzychodzić do pracy :evil_lol: Quote
mysza 1 Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Przypominam, że mam dostęp do netu i widzę, kiedy się ze mnie szydzi:mad:;) gdybym chciała to już kilka bym miała ze sobą ale to głownie takie biedne wiejskie psy, dzisiaj na przykład szczeniaczek biegał za starszym psiakiem, kilka razy przez drogę... Listkiem się bawił biedak. Może będzie szczęściarzem... Kurde, pomarańczowy zajęty będzie:evil_lol: ale sytuację mamy w miarę opanowaną.;) To ogar jest czy gończy? Tak czy inaczej piękny chłopak, kurde, może jednak ktoś go zgubił. Może i taki wał jak ten od mojej Figi ;) Quote
Tora&Faro Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 No więc tak.....wizyta u miejscowego weta to porażka...Gusia mówi że szkoda nawet gadać, ale to było w sumie do przewidzenia... Kajak dzisiaj ciut lepszy, chociaż nadal jest ospały i bardzo dużo śpi. Jest bardzo grzeczny, ale niestety nadal nie reaguje nawet na podstawowe polecenia, takie jak stój czy siad....trzeba z nim solidnie popracować. Quote
mysza 1 Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 [quote name='3 x']ja nie wiem czy to przypadek czy cuś ale zauwazylyście, że Gusia gustuje w tych co mają coś z siusiakiem? bo mysza to bierze jak leci ;)[/QUOTE] Nie wybrzydzam, chyba dobrze. ;) A apetyt Kajak ma? Może odsypia stres bezdomności, zauważyłam taki syndrom u wyłapanych psów ;) Mam nadzieję, że nic poważnego mu nie dolega. Quote
Tora&Faro Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 [quote name='mysza 1']Nie wybrzydzam, chyba dobrze. ;) A apetyt Kajak ma? Może odsypia stres bezdomności, zauważyłam taki syndrom u wyłapanych psów ;) Mam nadzieję, że nic poważnego mu nie dolega.[/QUOTE] Dzisiaj zaczął jeść, miejmy nadzieję że z każdym dniem będzie coraz lepiej. Zastanawiam się jak będzie podróżował do wa-wy biedak, Gusia mówiła że ma chorobę lokomocyjną... Quote
3 x Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 ja tak sobie myślę, ze może skoro Gusia się do teoretycznych państwa dodzwonić nie może to moze oni są wyjechani i zostawilipsa pod czyjąś opieką i pies nawial a oni nie wiedzą jak szukac albo co gorsze jesli pies był "w obejściu" to moze nie zauwazyli ze go nie ma psom podaje się coś na chorobę lokomocyjną ? cos jak dla ludzi? jesli tak, to chyba trzeba będzie kajaka tym nafaszerowac Quote
Beta&Czata Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Aviomarina...min. pół godziny przed podróżą. Na moją pierwszą sucz, która chorobe lokomocyjną miała przez całe życie, działało (a że i dzecko miało, to jak nie zaaplikowałam, albo podałam za późno, to na zmianę podstawiałam kuwetę (suczy) i wiaderko (córci). Kajak cudny. Od piątku bacznie się rozglądam po Ursynowie, może uda mi się go zobaczyć na żywo. Quote
Skitter Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 To ja może uzupełnię informacje o Kajaku. Kajak, a raczej [B]Niemen[/B] bo tak się wabi psina, pochodzi z hodowli: Stadnina Cisowiec. Numer tatuażu 087N. Jest to czystej krwi Ogar Polski. Poniżej link do bazy Ogarów Polskich. [URL]http://www.ogarkowo.pl/baza/rodowod.php?id_psa=488[/URL] oraz do informacji o miotach ze Stadniny Cisowiec [URL]http://www.rasypolskie.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1135:ze-stadniny-cisowiec&catid=178:ksi-miotgar&Itemid=348[/URL] Właściciel hodowli Pani Anna Kuśnierz z przykrością się przyznała ze nie ma danych (co się zdarza) komu pies został sprzedany . W następnym kroku, po zakupie psa, nowy właściciel powinien zarejestrować psa w Związku Kynologicznym. Niemen nie został zarejestrowany w żadnym z oddziałów. Sprawdziłem też że nie widnieje on w ewidencji Ogarów Polskich Zarządu Głównego Polskiego Związku Kynologicznego. Praktycznie nie ma żadnych śladów po właścicielach Niemena. Ludzie o których wspominała Aga ze mogą być potencjalnymi właścicielami psa nigdy nie posiadali ogara, mają psa ale jest to terier. Właścicielka hodowli bardzo chętnie pomoże w wystawieniu „nowych” dokumentów psiny, ale te decyzje zostawmy już Adze. Quote
mysza 1 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Jeśli chodzi o chorobę lokomocyjną to jak najbardziej Aviomarin, akurat podróżuję z psami to często teraz stosuję, na psa 25 kg 2-3 Aviomariny. Quote
Tora&Faro Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 No to w temacie ewentualnych właścicieli mamy jasność:) Quote
Nutusia Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 A jaka nobilitacja dla pomarańczowego - Niemen ze Stadniny Cisowiec, a nie żaden tam Kajak! :) Quote
Tora&Faro Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Mam wieści od Gusi:) cytuję;) Jedziemy jednak do weta w Lesku bo ta wydzielina jest koszmarna, wręcz mu kapie non stop. PS. Rafał przez Internet w telefonie przeczytał cały wątek. Jest OBURZONY małą ilością zachwytów nad super myśliwskim psem:) Nieźle co?:evil_lol: Quote
Nutusia Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Powiem jedno - oburzenie Rafała dobrze wróży Super Myśliwskiemu Psu z Rodowodem! :) Quote
Skitter Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 [quote name='Tora&Faro'] PS. Rafał przez Internet w telefonie przeczytał cały wątek. Jest OBURZONY małą ilością zachwytów nad super myśliwskim psem:) Nieźle co?:evil_lol:[/QUOTE] Pytanie: Czy Rafał będzie umiał wykorzystać jego umiejętności....:diabloti: :evil_lol:.. no i chyba teraz podpadłem...:eviltong: Quote
Tora&Faro Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 [quote name='Nutusia']Powiem jedno - oburzenie Rafała dobrze wróży Super Myśliwskiemu Psu z Rodowodem! :)[/QUOTE] Też odnoszę takie wrażenie;) Quote
Recommended Posts