Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja nie wiem czy to przypadek czy cuś ale zauwazylyście, że Gusia gustuje w tych co mają coś z siusiakiem?
bo mysza to bierze jak leci ;)

• Replies 905
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='3 x']ja nie wiem czy to przypadek czy cuś ale zauwazylyście, że Gusia gustuje w tych co mają coś z siusiakiem?
bo mysza to bierze jak leci ;)[/QUOTE]

Patrz jaka dociekliwa! Ty uważaj, bo ci pomarańczowy zostanie zakazany i nawet marcepan nie pomoże :)

Posted

[quote name='3 x']ja nie wiem czy to przypadek czy cuś ale zauwazylyście, że Gusia gustuje w tych co mają coś z siusiakiem?

Czekaj Ciotka....Gusia w czwartek wraca:evil_lol::mad:

btw a bazarku marcepanowego nie planujecie przypadkiem? zjadłabym....;)

Posted

[quote name='Tora&Faro']Czekaj Ciotka....Gusia w czwartek wraca:evil_lol::mad:

btw a bazarku marcepanowego nie planujecie przypadkiem? zjadłabym....;)[/QUOTE]

marcepanowego nie
ale chałwy mam :)
i krwawicę Gremlina :)
tylko czasu nie mam

edit:
połowa z nas pewnie by nawet nei pomyślała zeby w siusiaka zajrzeć
wiec tym bardziej dobrze ze na gusię trafił
(i wcale się jej nie przymilam ;))

Posted

[quote name='3 x']marcepanowego nie
ale chałwy mam :)
i krwawicę Gremlina :)
tylko czasu nie mam
[/QUOTE]

Mnie się ten marcepan tak marzy:roll:.......no ale w ostateczności zadowolę się chałwą;)
to kiedy robisz bazarek?:evil_lol:

Posted

Uwaga cytuję sms-a Gusi;)

"Rafał BŁAGA żebyś napisała że Kajak jest super i że jest brawurowo odważny:)
PS. On jest psychiczny. Rafał znaczy:)"

Mam też piękną fotkę, później wstawię:)

Posted

[quote name='idusiek']no tak to teraz nie dość ,ze strach z domu wychodzic w swojej okolicy to jeszcze strach na waakcje jechać...bo wszędzie bezdomne psy :([/QUOTE]

spoko
jedz tam gdzie jest mysza
ona wszystkie wyzbiera :evil_lol:

wyluzowany Kajak - super :)

Gosia nei wiem
jak uda mi sie pobyć w pracy dłuzej niż 3 dni
i przespac wiecej niż 3 noce we własnym łóżku
i wtedy będzie bazarek ;)
a śmiałam się z kolegi jak wrócił po urlopie, ze ma w cholerę roboty a przed urlopem cisza
to teraz mam ja
wakacje na koszt firmy mi robią
a ja tak bym chciała normalnie poprzychodzić do pracy :evil_lol:

Posted

Przypominam, że mam dostęp do netu i widzę, kiedy się ze mnie szydzi:mad:;)

gdybym chciała to już kilka bym miała ze sobą ale to głownie takie biedne wiejskie psy, dzisiaj na przykład szczeniaczek biegał za starszym psiakiem, kilka razy przez drogę... Listkiem się bawił biedak. Może będzie szczęściarzem...

Kurde, pomarańczowy zajęty będzie:evil_lol: ale sytuację mamy w miarę opanowaną.;)

To ogar jest czy gończy? Tak czy inaczej piękny chłopak, kurde, może jednak ktoś go zgubił. Może i taki wał jak ten od mojej Figi ;)

Posted

No więc tak.....wizyta u miejscowego weta to porażka...Gusia mówi że szkoda nawet gadać, ale to było w sumie do przewidzenia...

Kajak dzisiaj ciut lepszy, chociaż nadal jest ospały i bardzo dużo śpi. Jest bardzo grzeczny, ale niestety nadal nie reaguje nawet na podstawowe polecenia, takie jak stój czy siad....trzeba z nim solidnie popracować.

Posted

Nie wybrzydzam, chyba dobrze. ;)

A apetyt Kajak ma? Może odsypia stres bezdomności, zauważyłam taki syndrom u wyłapanych psów ;) Mam nadzieję, że nic poważnego mu nie dolega.

Posted

[quote name='mysza 1']Nie wybrzydzam, chyba dobrze. ;)

A apetyt Kajak ma? Może odsypia stres bezdomności, zauważyłam taki syndrom u wyłapanych psów ;) Mam nadzieję, że nic poważnego mu nie dolega.[/QUOTE]

Dzisiaj zaczął jeść, miejmy nadzieję że z każdym dniem będzie coraz lepiej.

Zastanawiam się jak będzie podróżował do wa-wy biedak, Gusia mówiła że ma chorobę lokomocyjną...

Posted

ja tak sobie myślę, ze może skoro Gusia się do teoretycznych państwa dodzwonić nie może
to moze oni są wyjechani
i zostawilipsa pod czyjąś opieką
i pies nawial a oni nie wiedzą jak szukac
albo co gorsze jesli pies był "w obejściu" to moze nie zauwazyli ze go nie ma

psom podaje się coś na chorobę lokomocyjną ?
cos jak dla ludzi?
jesli tak, to chyba trzeba będzie kajaka tym nafaszerowac

Posted

Aviomarina...min. pół godziny przed podróżą. Na moją pierwszą sucz, która chorobe lokomocyjną miała przez całe życie, działało (a że i dzecko miało, to jak nie zaaplikowałam, albo podałam za późno, to na zmianę podstawiałam kuwetę (suczy) i wiaderko (córci).
Kajak cudny. Od piątku bacznie się rozglądam po Ursynowie, może uda mi się go zobaczyć na żywo.

Posted

To ja może uzupełnię informacje o Kajaku.

Kajak, a raczej [B]Niemen[/B] bo tak się wabi psina, pochodzi z hodowli: Stadnina Cisowiec.

Numer tatuażu 087N.

Jest to czystej krwi Ogar Polski.
Poniżej link do bazy Ogarów Polskich.
[URL]http://www.ogarkowo.pl/baza/rodowod.php?id_psa=488[/URL]
oraz do informacji o miotach ze Stadniny Cisowiec
[URL]http://www.rasypolskie.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1135:ze-stadniny-cisowiec&catid=178:ksi-miotgar&Itemid=348[/URL]

Właściciel hodowli Pani Anna Kuśnierz z przykrością się przyznała ze nie ma danych (co się zdarza) komu pies został sprzedany .
W następnym kroku, po zakupie psa, nowy właściciel powinien zarejestrować psa w Związku Kynologicznym.
Niemen nie został zarejestrowany w żadnym z oddziałów.
Sprawdziłem też że nie widnieje on w ewidencji Ogarów Polskich Zarządu Głównego Polskiego Związku Kynologicznego.
Praktycznie nie ma żadnych śladów po właścicielach Niemena.

Ludzie o których wspominała Aga ze mogą być potencjalnymi właścicielami psa nigdy nie posiadali ogara, mają psa ale jest to terier.

Właścicielka hodowli bardzo chętnie pomoże w wystawieniu „nowych” dokumentów psiny, ale te decyzje zostawmy już Adze.

Posted

Mam wieści od Gusi:) cytuję;)

Jedziemy jednak do weta w Lesku bo ta wydzielina jest koszmarna, wręcz mu kapie non stop.
PS. Rafał przez Internet w telefonie przeczytał cały wątek. Jest OBURZONY małą ilością zachwytów nad super myśliwskim psem:)

Nieźle co?:evil_lol:

Posted

[quote name='Tora&Faro']

PS. Rafał przez Internet w telefonie przeczytał cały wątek. Jest OBURZONY małą ilością zachwytów nad super myśliwskim psem:)

Nieźle co?:evil_lol:[/QUOTE]

Pytanie: Czy Rafał będzie umiał wykorzystać jego umiejętności....:diabloti: :evil_lol:.. no i chyba teraz podpadłem...:eviltong: