Tora&Faro Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Grzeczny był:loveu: wiem z prawie pierwszej ręki;) Quote
gusia0106 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 :) No grzeczny :) Pościągał tylko dywan w przedpokoju i wziął sobie po jednym z trzech par butów, które stały w przedpokoju i zaniósł do siebie na posłanie. Znaczy dwa na posłanie TZtowe, a mojego na łóżko ;) Nie pogryzł, nie zniszczył tylko sobie wziął i zaniósł. No i jak TZ wrócił do domu radość była wieeeeeeeeeeeeeeelkaaaaaaaa ;) Szaleństwo pełne. Dzisiaj idziemy do weta. Nie podoba mi się to jego sikanie strasznie. A siusiak jeszcze mniej. Rano sobie obejrzałam i moim zdaniem jest gorzej niż było. Quote
Tora&Faro Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Dobrze że idziecie do weta....może antybiotyk jest źle dobrany, bo chyba już powinna być jakaś poprawa.... Myslisz że boli go ten siusiak? Quote
gusia0106 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Tora&Faro napisał(a):Dobrze że idziecie do weta....może antybiotyk jest źle dobrany, bo chyba już powinna być jakaś poprawa.... Myslisz że boli go ten siusiak? Myślę, że boli go jak sika. Dostaje też Furagin i Nospę ale ja poprawy nie widzę. Antybiotyk ma szerokie spektrum działania ale może jest za słaby czy coś - pojęcia nie mam. Kajaczek już całą noc przesypia na swoim posłanku ;) Quote
mala_czarna Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Gusia, a jak Kajak sika? Tak normalnie, strumieniem, czy po kropelce? Quote
gusia0106 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 mala_czarna napisał(a):Gusia, a jak Kajak sika? Tak normalnie, strumieniem, czy po kropelce? No właśnie zupełnie nienormalnie. Strumienia to ja u niego nie widziałam, TZ widział dzień po podaniu antybiotyku jak byli na spacerze. Później już chyba nie. On sika tak, że podnosi łapkę, wypuszcza strumień, ale naprawdę nie dłużej niż przez sekundę i koniec. I tak 10-20 razy w ciągu spaceru. Kupę też robi - okazjonalnie, że tak powiem. Ale mało je więc może nie mam się czego czepiać. Quote
mala_czarna Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 No to na mur beton zapalenie pęcherza. No i ta częstotliwość sikania na to wskazuje. Kurcze, ale może troszke trzeba poczekać? Furagin jest naprawdę dobry. Quote
gusia0106 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 mala_czarna napisał(a):No to na mur beton zapalenie pęcherza. No i ta częstotliwość sikania na to wskazuje. Kurcze, ale może troszke trzeba poczekać? Furagin jest naprawdę dobry. Bierze go od 5 dni. Wolałabym chyba, żeby obejrzał go wet. Quote
Tora&Faro Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Wizyta u weta na bank nie zaszkodzi:) Quote
elmira Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Witam, przepraszam za OFF-a, ale widzę sporo nicków z Warszawy. Witam, zwracam się z ogromną prośbą o pomoc w udzieleniu DT dla kotka chorego na białaczkę. Kot poddany będzie leczeniu w lecznicy w Starej Miłosnej. Wolontariuszka, która poprosiła mnie o nagłośnieniu sprawy zapewnia pokrycie kosztów leczenia, wyżywienie, wszystkie niezbędne akcesoria dla kotka (jeśli ktoś ma ochotę pomóc, a nie dysponuje gadżetami dla kota). Pani chce ze wszystkich sił pomóc kotu, ale mieszka 170 km od Starej Miłosnej, więc musiała by po godzinach swojej pracy robić tę trasę dwukrotnie. Kot zostałby przewieziony do DT w dzień pierwszy, opieka nad nim obejmowała by wizyty w lecznicy przez 5 dni, a 5 dnia Pani by go zabrała. Kolejna seria (przez 5 dni) podawania leku, nastąpiła by po 10 dniach, a ostatnia po 60 dniach. Czy ktoś z Starej Miłosnej, ew. z okolic mógłby pomóc? Kontakt w sprawie ew. udzielenia DT, dodatkowych pytań: 607690191 albo tu na dogomanii na PM. A znalezionemu psiakowi życzę zdrowia:) Quote
3 x Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 elmira napisał(a):Witam, przepraszam za OFF-a, ale widzę sporo nicków z Warszawy. pisałas moze na miau? nie kojarze nikogo z tamtych okolic ale pewnie ktoś by się znalazł Quote
elmira Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 3 x napisał(a):pisałas moze na miau? nie kojarze nikogo z tamtych okolic ale pewnie ktoś by się znalazł Tak:) pisałam. Ale zmykam już i nie śmiecę na wątku Kajaka. Dziękuję. Quote
idusiek Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 ciotki, a może on ma kamień gdzieś w nerkach albo w przewodzie? Trzeba by mu zrobić USG. Pies moze posikiwać bo ma zapalenie pęcherza ale tez jak ma kamienie. Quote
gusia0106 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 idusiek napisał(a):ciotki, a może on ma kamień gdzieś w nerkach albo w przewodzie? Trzeba by mu zrobić USG. Pies moze posikiwać bo ma zapalenie pęcherza ale tez jak ma kamienie. Już się zapisaliśmy. Na 9 września. Quote
mysza 1 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 gusia0106 napisał(a):Już się zapisaliśmy. Na 9 września. Kurde, strasznie długo trzeba czekać. Niedobrze... Quote
gusia0106 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 mysza 1 napisał(a):Kurde, strasznie długo trzeba czekać. Niedobrze... Mam nadzieję, że to tylko kwestia za słabego antybiotyku np. Może steryd trzeba wprowadzić...No zobaczymy. Quote
mysza 1 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 gusia0106 napisał(a):Mam nadzieję, że to tylko kwestia za słabego antybiotyku np. Może steryd trzeba wprowadzić...No zobaczymy. Furagin to nawet nie jestem pewna czy jest antybiotykiem, raczej delikatny jest. ( sama zawsze biorę ;) ) Chyba Augmentin najlepszy na te psie dolegliwości ale zobaczymy co wet zaleci. Quote
mysza 1 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Gusia, Kajak jest u Ciebie na tymczasie, dlaczego nie ma zbiórki na leczenie? Trzeba Was wspomóc, będą koszty. Quote
idusiek Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 u mnie pod blokiem jest lecznica i tam mają usg, robią od ręki. Młoda pani wet pisała pracę o usg albo sie w tym specjalizowała ( nie pytajcie o szczegoły;)) i podobno bardzo dobrze je robi. Moze nie warto czekać az ponad tydzień... Quote
gusia0106 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 mysza 1 napisał(a):Furagin to nawet nie jestem pewna czy jest antybiotykiem, raczej delikatny jest. ( sama zawsze biorę ;) ) Chyba Augmentin najlepszy na te psie dolegliwości ale zobaczymy co wet zaleci. Furagin jest przy okazji. Oprócz Furaginu bierze antybiotyk. Encylo coś tam coś tam - podobno o szerokim spektrum działania. Jako, że ja się nie określiłam czy to tymczas czy co to się wstrzymuję ze zbiórką ;) Znaczy mój TZ się nie określił ;) USG wolałabym jednak u Marcińskiego bo znam i ufam. Ale jak dzisiaj wet zaleci inaczej będziemy szukać szybciej. Quote
mala_czarna Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 gusia0106 napisał(a): Jako, że ja się nie określiłam czy to tymczas czy co to się wstrzymuję ze zbiórką ;) Znaczy mój TZ się nie określił ;) :bigcool::bigcool: Quote
gusia0106 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 mala_czarna napisał(a)::bigcool::bigcool: Nie ciesz się Ośle! ;) To co napisałam znaczy dokładnie tyle, że nic nie znaczy ;) Quote
LAZY Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Ja się tylko cichutko do siebie uśmiechnę ;) Quote
Tora&Faro Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Ja tam też się nie cieszę:evil_lol:....bo przecież nie ma z czego;) Quote
Recommended Posts