Nutusia Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 Tora&Faro napisał(a):Nutusiu czyli że mam nie wznawiać Krecikowego allegro?:) własnie przeczytałam że chłopak się do domu wybiera:loveu: Nie wznawiaj, Kochana! Jeszcze raz wielkie dzięki Goś za pomoc, za allegro, za odwiedziny u naszego Spaniela Tybetańskiego! :) Domek czeka na naszego chłopaczka, Pańcia już nas tu śledzi na wątku, ustalanie wizyty przed adopcją w trakcie, odjajczenie prawdopodobnie w czwartek, potem jeszcze tylko wirusówki i jak tylko testosteron będzie na stałym, bezpiecznym poziomie... Krecik wyruszy po nowe życie! Quote
malgonian Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Wybiera się do domku, za niedługo, a ja czekam cierpliwie na mojego maluszka ;) Będę wdzięczna za info jak tam sobie poradził w czwartek. Zresztą wchodzę tutaj codziennie i cieszę się na każdą wieść o Kreciku. Quote
Ekiana Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Wspaniale, bardzo się cieszę, że maluch już jest wyczekiwany. I bardzo się cieszę, że do nowego domku trafi w pełni zaopiekowany (szczepienia, odjajczanie), nie wszystkie pieski mają to szczęście. Pozdrawiam i bardzo się cieszę z Waszej decyzji malgonian :) Quote
Ekiana Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Wspaniale, bardzo się cieszę, że maluch już jest wyczekiwany. I bardzo się cieszę, że do nowego domku trafi w pełni zaopiekowany (szczepienia, odjajczanie), nie wszystkie pieski mają to szczęście. Pozdrawiam i bardzo się cieszę z Waszej decyzji malgonian :) Quote
eloise Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 dostałam filmiki i zdjęcia Krecika, spróbuję je dziś załadować na serwer :) Quote
Nutusia Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 A jak ja się cieszę! :) W przyszłym tygodniu Malgonian przejdzie przez dogomaniacki magiel związany z wizytą przedadopcyjną (o którego wynik jestem caaaałkiem spokojna :)) Oczywiście opiszę w szczegółach czwartkową akcję "adieu jajka" :) Na piątek biorę urlop, żeby przez pierwsze 3 dni mieć chłopaczka na oku, bo nie widzę możliwości ubrania go w kołnierz... On jednak widzi jakieś cienie czy kształty, bo gdy go wołam i wyciągam do niego rękę - najpierw robi unik, dopiero potem podchodzi. No i zapuszczenie mu kropli do oczu jest prawdziwym wyzwaniem. Nie pozwala zbliżyć buteleczki do oka i koniec! Co do zaopiekowania, to naszemu Doktorowi należy się pomnik z masła i medal z kartofla po prostu! :) Tacy ludzie pozwalają wierzyć, że świat ma szansę przetrwać, pomimo zalewu okrucieństwa, znieczulicy, obojętności, wyścigu szczurów i wyznawców mamony... Mam też kilka nowych zdjęć, ale w aparacie męża, więc on sam musi je zgrać, bo ja z ledwością ogarnęłam instrukcję swojego :) Quote
eloise Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 zapomniałam napisać- Kretolinek jest już czarny jak węgiel! :) Quote
Ra_dunia Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Eloise, ty tak nie pisz tylko te zdjęcia dawaj! Quote
eloise Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 no to proszę :) ups... poczekajcie chwilę ;) zły format zdjęć :) Quote
Nutusia Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Ciocia Eloise stopniuje napięcie! :) A Kretoliniowi rzeczywiście włos się rzucił od kiedy dosypujemy mu sproszkowaną mieloną rybkę do żarełka, podarowaną przez Ronję! Nawet można już kłaczki złapać w dwa palce! :) Najdłuższe są na... krawacie - widocznie białe szybciej rosną :) Quote
Neigh Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Noooo dawajcie Paskuda, bo jestem ciekawa. Jak wygląda Paskud z włosami....... hihihi jak owłosiony Paskud?:-) Quote
Neigh Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 A'propos czarne - nie chce ktoś czarnej królicy z kłapciatymi uszami w dół? To sie ponoć fachowo baranek francuski nazywa. ma takowe do mnie przyjechać na dt. I czarno widzę........ Quote
Nutusia Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Neigh napisał(a):A'propos czarne - nie chce ktoś czarnej królicy z kłapciatymi uszami w dół? To sie ponoć fachowo baranek francuski nazywa. ma takowe do mnie przyjechać na dt. I czarno widzę........ Uuuuu Ciotka, źle z Tobą... :) Królicy nie chcemy, bo długo by się raczej nie uchowała (znając moją niechęć do wszelkiej zwierzęcej "uwięzi" :)) Ale ponoć doła masz, więc zupełnie nie rozumiem dlaczego JESZCZE do mnie nie przyjechałaś?!?!?!?!!? Paskud na razie włosów nie ma ino włoski. Z włosami to Ci go będzie musiała Malgonian pokazać za czas jakiś... :) Quote
eloise Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 no i pięknie! zawiesiła mi się dogomania w trakcie ładowania! to jeszcze raz próbuję: Quote
eloise Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 [video=youtube;uMAVcvrSHMo]http://www.youtube.com/watch?v=uMAVcvrSHMo[/video] [video=youtube;jsYGhDUg4yI]http://www.youtube.com/watch?v=jsYGhDUg4yI[/video] [video=youtube;cjVpQYUuNGo]http://www.youtube.com/watch?v=cjVpQYUuNGo[/video] [video=youtube;dWvhhxzWPIE]http://www.youtube.com/watch?v=dWvhhxzWPIE[/video] [video=youtube;PioN53SmAH0]http://www.youtube.com/watch?v=PioN53SmAH0[/video] Quote
Neigh Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 No jak Paskudne było tak i pozostało:-) A poważnie....noo mam doła mam. Nutusia widziałaś kiedy królika w schronie? Mnie zatkało do tego stopnia, ze biorę na tymczas.......... Quote
Neigh Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 I jeszcze jedno.........jak on jest niewidomy, to ja jestem egipska królowa. Możliwe, ze ma trzecie oko i nim widzi....... Quote
Nutusia Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Może i ma! Sama byłam w szoku i nadal mnie trzymie! I przestań mi tu Spaniela Tybetańskiego po fryzjerze od paskudów wyzywać, bo się jeszcze Malgonian rozmyśli i dostaniesz Kretka w pakiecie z królikiem na tymczas! :) Schronów unikam, bo moja wizyta w takim przybytku baaardzo źle by się dla mnie skończyła... Do głowy by mi nie przyszło, że królika można do schronu oddać (a ponoć psa niezwykle trudno...). A tak swoją drogą, Neigh, co będzie jak TZ nagle królika zoczy?!?!?! Po tych urodzinach ostatnich, co wiesz... to Ty już musisz na serce swego TZ bardziej uważać! :) Quote
Osa Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Nutusia -to co mam na stronie zaznaczyć że maluch ma już wybrany dom? Nie wiem jak tam ustaliłyście z transportem ale Figu jeżdzi w tamte strony co dwa tygodnie - więc na pewno zgodzi się go przewieść jak nie docelowo to przynajmniej gdzieś w pobliże./GRATIS/ Neigh napisał(a):A ja mam doła.........widać taki mój los = to chyba wiek, albo psychoza maniakalno - depresyjna. Albo te cholerne koty.........od 10. 09 mam kolejnego tymczasa - a w schronie we Wrocławiu jest PERS - biało - szary z chorym pęcherzem i nerkami......nieeee musże się jakoś zebrać, to składniej opowiem........ To dawać go do Kasi! Ona ma fioła na punkcie persów i ogromną wiedzę . Quote
mshume Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Osa, a nie miałabyś jakiegoś domku dla mojej mix pekinki/spanielki tybetańskiej Loli. Jest na DT u mnie pod Warszawą. Tylko jakieś nieciekawe telefony o sunię miałam :( O tu jest Lolcia: http://www.dogomania.pl/threads/191591-Lola-mini-sunia-spaniel-tybet-uratowana-z-mordowni-PROSZ%C4%98-O-POMOC#post15259166 Quote
Nutusia Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Na jakiej stronie?... Maluch nie miał co wybierać - jedyny kontakt był ze strony Malgonian i od razu trafiony w dziesiątkę! :) Co do transportu jeszcze niczego nie ustaliłyśmy konkretnie, ale jeśli Małgosia z TZem by nie przyjechali do nas po Krecika (a jest brana taka opcja pod uwagę - choćby po to, by zobaczyli jak on się zachowuje w domu, który zna), z pewnością będę chciała towarzyszyć Kretkowi w podróży, bo oddanie go całkiem obcej osobie na podróż, a potem nadal obcej Małgosi (choć o Małgosi mu codziennie opowiadam!!!! :)) byłoby dla niego bardzo stresujące. Ewentualnie zgłoszę się do Figu czy mnie też przetransportuje gratis :) Quote
Osa Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Jak to na jakiej stronie? Na naszej był cały czas. Dlatego się pytam czy dopisać że ma wybrany dom. Krecik Jakbyś chciała kontakt do Figu to podam Ci tel. Quote
Osa Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 mshume napisał(a):Osa, a nie miałabyś jakiegoś domku dla mojej mix pekinki/spanielki tybetańskiej Loli. Jest na DT u mnie pod Warszawą. Tylko jakieś nieciekawe telefony o sunię miałam :( O tu jest Lolcia: http://www.dogomania.pl/threads/191591-Lola-mini-sunia-spaniel-tybet-uratowana-z-mordowni-PROSZ%C4%98-O-POMOC#post15259166 Jak będą jakieś telefony o sunię to podam Twoje namiary! Piękna!!!! Już wlazłam na jej wątek i wszystko wiem. Quote
Nutusia Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 O matko, już się połapałam! Po prostu moje styki mózgowe nie od razu skojarzyły hasło "Osa" z hasłem "Kasia"! :) Kasiu, bardzo dziękuję za pomoc i pomimo, że Krecik znalazł domek - zapraszamy w odwiedziny (zanim na zawsze opuści nasze Mazowsze! :)) Quote
Osa Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Łłooojjjj ja nie jestem Kasia - Twoje styki muzgowe dobrze działają :evil_lol: Ale też jestem z Kociego Świata:lol: Quote
Recommended Posts