Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tora&Faro napisał(a):
Nutusiu czyli że mam nie wznawiać Krecikowego allegro?:) własnie przeczytałam że chłopak się do domu wybiera:loveu:

Nie wznawiaj, Kochana! Jeszcze raz wielkie dzięki Goś za pomoc, za allegro, za odwiedziny u naszego Spaniela Tybetańskiego! :) Domek czeka na naszego chłopaczka, Pańcia już nas tu śledzi na wątku, ustalanie wizyty przed adopcją w trakcie, odjajczenie prawdopodobnie w czwartek, potem jeszcze tylko wirusówki i jak tylko testosteron będzie na stałym, bezpiecznym poziomie... Krecik wyruszy po nowe życie!

• Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wybiera się do domku, za niedługo, a ja czekam cierpliwie na mojego maluszka ;) Będę wdzięczna za info jak tam sobie poradził w czwartek. Zresztą wchodzę tutaj codziennie i cieszę się na każdą wieść o Kreciku.

Posted

Wspaniale, bardzo się cieszę, że maluch już jest wyczekiwany. I bardzo się cieszę, że do nowego domku trafi w pełni zaopiekowany (szczepienia, odjajczanie), nie wszystkie pieski mają to szczęście. Pozdrawiam i bardzo się cieszę z Waszej decyzji malgonian :)

Posted

Wspaniale, bardzo się cieszę, że maluch już jest wyczekiwany. I bardzo się cieszę, że do nowego domku trafi w pełni zaopiekowany (szczepienia, odjajczanie), nie wszystkie pieski mają to szczęście.

Pozdrawiam i bardzo się cieszę z Waszej decyzji malgonian :)

Posted

A jak ja się cieszę! :) W przyszłym tygodniu Malgonian przejdzie przez dogomaniacki magiel związany z wizytą przedadopcyjną (o którego wynik jestem caaaałkiem spokojna :))
Oczywiście opiszę w szczegółach czwartkową akcję "adieu jajka" :) Na piątek biorę urlop, żeby przez pierwsze 3 dni mieć chłopaczka na oku, bo nie widzę możliwości ubrania go w kołnierz... On jednak widzi jakieś cienie czy kształty, bo gdy go wołam i wyciągam do niego rękę - najpierw robi unik, dopiero potem podchodzi. No i zapuszczenie mu kropli do oczu jest prawdziwym wyzwaniem. Nie pozwala zbliżyć buteleczki do oka i koniec!
Co do zaopiekowania, to naszemu Doktorowi należy się pomnik z masła i medal z kartofla po prostu! :) Tacy ludzie pozwalają wierzyć, że świat ma szansę przetrwać, pomimo zalewu okrucieństwa, znieczulicy, obojętności, wyścigu szczurów i wyznawców mamony...
Mam też kilka nowych zdjęć, ale w aparacie męża, więc on sam musi je zgrać, bo ja z ledwością ogarnęłam instrukcję swojego :)

Posted

Ciocia Eloise stopniuje napięcie! :) A Kretoliniowi rzeczywiście włos się rzucił od kiedy dosypujemy mu sproszkowaną mieloną rybkę do żarełka, podarowaną przez Ronję! Nawet można już kłaczki złapać w dwa palce! :) Najdłuższe są na... krawacie - widocznie białe szybciej rosną :)

Posted

A'propos czarne - nie chce ktoś czarnej królicy z kłapciatymi uszami w dół? To sie ponoć fachowo baranek francuski nazywa. ma takowe do mnie przyjechać na dt. I czarno widzę........

Posted

Neigh napisał(a):
A'propos czarne - nie chce ktoś czarnej królicy z kłapciatymi uszami w dół? To sie ponoć fachowo baranek francuski nazywa. ma takowe do mnie przyjechać na dt. I czarno widzę........

Uuuuu Ciotka, źle z Tobą... :) Królicy nie chcemy, bo długo by się raczej nie uchowała (znając moją niechęć do wszelkiej zwierzęcej "uwięzi" :)) Ale ponoć doła masz, więc zupełnie nie rozumiem dlaczego JESZCZE do mnie nie przyjechałaś?!?!?!?!!?
Paskud na razie włosów nie ma ino włoski. Z włosami to Ci go będzie musiała Malgonian pokazać za czas jakiś... :)

Posted

[video=youtube;uMAVcvrSHMo]http://www.youtube.com/watch?v=uMAVcvrSHMo[/video]

[video=youtube;jsYGhDUg4yI]http://www.youtube.com/watch?v=jsYGhDUg4yI[/video]

[video=youtube;cjVpQYUuNGo]http://www.youtube.com/watch?v=cjVpQYUuNGo[/video]

[video=youtube;dWvhhxzWPIE]http://www.youtube.com/watch?v=dWvhhxzWPIE[/video]

[video=youtube;PioN53SmAH0]http://www.youtube.com/watch?v=PioN53SmAH0[/video]

Posted

No jak Paskudne było tak i pozostało:-)
A poważnie....noo mam doła mam. Nutusia widziałaś kiedy królika w schronie? Mnie zatkało do tego stopnia, ze biorę na tymczas..........

Posted

Może i ma! Sama byłam w szoku i nadal mnie trzymie!
I przestań mi tu Spaniela Tybetańskiego po fryzjerze od paskudów wyzywać, bo się jeszcze Malgonian rozmyśli i dostaniesz Kretka w pakiecie z królikiem na tymczas! :) Schronów unikam, bo moja wizyta w takim przybytku baaardzo źle by się dla mnie skończyła... Do głowy by mi nie przyszło, że królika można do schronu oddać (a ponoć psa niezwykle trudno...). A tak swoją drogą, Neigh, co będzie jak TZ nagle królika zoczy?!?!?! Po tych urodzinach ostatnich, co wiesz... to Ty już musisz na serce swego TZ bardziej uważać! :)

Posted

Nutusia -to co mam na stronie zaznaczyć że maluch ma już wybrany dom?
Nie wiem jak tam ustaliłyście z transportem ale Figu jeżdzi w tamte strony co dwa tygodnie - więc na pewno zgodzi się go przewieść jak nie docelowo to przynajmniej gdzieś w pobliże./GRATIS/

Neigh napisał(a):
A ja mam doła.........widać taki mój los = to chyba wiek, albo psychoza maniakalno - depresyjna.

Albo te cholerne koty.........od 10. 09 mam kolejnego tymczasa - a w schronie we Wrocławiu jest PERS - biało - szary z chorym pęcherzem i nerkami......nieeee musże się jakoś zebrać, to składniej opowiem........

To dawać go do Kasi!
Ona ma fioła na punkcie persów i ogromną wiedzę .

Posted

Na jakiej stronie?...
Maluch nie miał co wybierać - jedyny kontakt był ze strony Malgonian i od razu trafiony w dziesiątkę! :)
Co do transportu jeszcze niczego nie ustaliłyśmy konkretnie, ale jeśli Małgosia z TZem by nie przyjechali do nas po Krecika (a jest brana taka opcja pod uwagę - choćby po to, by zobaczyli jak on się zachowuje w domu, który zna), z pewnością będę chciała towarzyszyć Kretkowi w podróży, bo oddanie go całkiem obcej osobie na podróż, a potem nadal obcej Małgosi (choć o Małgosi mu codziennie opowiadam!!!! :)) byłoby dla niego bardzo stresujące. Ewentualnie zgłoszę się do Figu czy mnie też przetransportuje gratis :)

Posted

mshume napisał(a):
Osa, a nie miałabyś jakiegoś domku dla mojej mix pekinki/spanielki tybetańskiej Loli. Jest na DT u mnie pod Warszawą. Tylko jakieś nieciekawe telefony o sunię miałam :( O tu jest Lolcia:
http://www.dogomania.pl/threads/191591-Lola-mini-sunia-spaniel-tybet-uratowana-z-mordowni-PROSZ%C4%98-O-POMOC#post15259166

Jak będą jakieś telefony o sunię to podam Twoje namiary!
Piękna!!!!
Już wlazłam na jej wątek i wszystko wiem.

Posted

O matko, już się połapałam! Po prostu moje styki mózgowe nie od razu skojarzyły hasło "Osa" z hasłem "Kasia"! :)
Kasiu, bardzo dziękuję za pomoc i pomimo, że Krecik znalazł domek - zapraszamy w odwiedziny (zanim na zawsze opuści nasze Mazowsze! :))