Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Strasznie skomplikowane to wszystko, a pies cierpi. Gdyby się na dogomanii na niego zrzucić, znaleźć inny hotel - albo DT za karmę i weta - to TOZ by go wydał ?
Czy trzeba by go adoptować ze schronu dopiero ?
Jest ktoś z tego oddziału TOZ na dogo może ?

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem na zaproszenie. Ale niewiele tak naprawdę w sprawie wiadomo. Szczecinianka czy Ty jako TOZ ze Szczecina mogłabyś spróbować ustalić co się z tym psem teraz dzieje i jakie są dla niego rokowania na przyszłość?

Posted

Jestem na zaproszenie. Straszna bieda i sytuacja też niezbyt prosta.. Niestety, nawet nie mam pomysłu, jak pomóc - i nie znam nikogo z tamtych okolic.. Na razie zapisuję wątek.

Posted

Jeśli pies jest w Sierakowie można go zabrać od ręki. Nie wiem jak ma się to w przypadku osób prywatnych, ale my jako szczeciński TOZ często zabieramy psy żeby nie trafiły do schroniska. W tym przypadku niestety nic z tego, w dwóch kojcach mamy dwa psy, które nie akceptują innych samców na swoim terenie.

Szczecinianka czy Ty jako TOZ ze Szczecina mogłabyś spróbować ustalić co się z tym psem teraz dzieje i jakie są dla niego rokowania na przyszłość?

Już zaczęłam działać, rozmawiałam z Prezes TOZ Police. Powiedziała, że osoba, która założyła wątek zobowiązała się śledzić losy tego psa i zająć jego sprawą, ale pewnie nic z tego nie będzie, bo jak to często bywa - najpierw zbyt emocjonalne podejście do sprawy a później głucha cisza... Pies rzeczywiście jest w Sierakowie, nic nie wiadomo o jego stanie zdrowia.

Postaramy się podjechać tam jutro, zrobić mu zdjęcia, poznać, spróbujemy zabrać go do weta. To wszystko jeśli czas pozwoli a tego obiecać niestety nie mogę. :(

Posted

Dziękuję za pojawienie się na wątku a Tobie Szczecinianko, za wieści.
Byłoby super gdyby się udało Wam zobaczyć tego psiaka i czegoś więcej o nim dowiedzieć.

Posted

Ooooo!!!
To już jakieś konkrety.
Szczecinianka, mimo wszystko może warto byłoby się skontaktować przez PW z Tatankas (założycielką tematu) - deklarowała:

Jestem w stanie przeznaczyć 100zł na sam początek na badania psa,żeby sprawdzić,czy pies faktycznie jest chory....... po prostu nie jestem w stanie zająć się tym sama,ale w razie potrzeby mogę pomóc jak tylko będę miała chwilkę czasu.Mam samochód i mogłabym dowieźć psa do Szczecina i okolic.

Z dotacji i ewentualnej pomocy chyba się nie wycofa, zwłaszcza, że temat dopiero co załozony, a byc może dziewczyna pracuje czy ma jakieś ważne sprawy i nie może dyzurować przy komputerze.
We dwie byłoby łatwiej.
I może taka współpraca przydałaby się na przyszłość - sama pewnie najlepiej wiesz, jak ważne są kontakty.

My tymczasem spróbujmy podbijać temat prosząc o deklaracje finansowe.
Czy ktoś może już coś zaoferować?
Na stałe, lub chociaż jednorazowo?

Posted

Już piszę,przepraszam,że mnie wczoraj nie było ale w domu urwanie głowy.Zacznijmy od początku.Piesek został złapany na interwencji ze zlecenia Straży Miejskiej,bo na prośbę Toz-u hycel nie chciał przyjechać,więc Toz nie ma do tego psa prawa.Dlatego napisałam na dogo,bo ja jestem zwykłą wolontariuszką i mi psa nie wydadzą,za hotel nie płaci Toz tylko gmina i nie wiem jakie są wtedy warunki,czy można tak sobie przyjechać i psa zabrać.Pies jest taki pod kolano wielkość,strasznie boi się ludzi,nie jest agresywny w ogóle do innych psów.Wątek założyłam jako osoba prywatna,którą przejął los psa,niestety w sobotę z rana wyjeżdżam i dlatego proszę o pomoc.

Posted

Jakieś pomysły, rady jak pomóc psiakowi ?

Hoteliki mniej więcej najbliżej to u mariamc, u ZuziM, u Czarodziejki.
A może jakiś DT się znajdzie ?

Posted

Szczecinanka zaproponowała,bym dzisiaj przywiozła psa na badaia do Szczecina.
Do Szczecinianki,a w jakich godzinach miałabym z pieskiem dziś podjechać na badania?
Spróbuję wyciągnąć psa i przywieźć.

Posted

tatankas napisał(a):
Szczecinanka zaproponowała,bym dzisiaj przywiozła psa na badaia do Szczecina.
Do Szczecinianki,a w jakich godzinach miałabym z pieskiem dziś podjechać na badania?
Spróbuję wyciągnąć psa i przywieźć.

TOZ do 17 otwarty, zdarzysz?

Posted

Dogo07 napisał(a):
Jakieś pomysły, rady jak pomóc psiakowi ?

Hoteliki mniej więcej najbliżej to u mariamc, u ZuziM, u Czarodziejki.
A może jakiś DT się znajdzie ?

U mariamc moze byc problem, bo zapsiona po uszy :( Czarodziejka kilka dni temu przyjela pod dach benkowego szczyla, moze ma jeszcze miejsce na jednego psiaka, tylko czy koltunek dogada sie z jej stadkiem?

Posted

Dogo07 napisał(a):
Jakieś pomysły, rady jak pomóc psiakowi ?....

U podstawy każdej pomocy oprócz chęci leżą pieniądze :(

Widzę, że wątek już na ogólnym.
Tatanka, o ile możesz edytować pierwszy post - spróbuj zmienić tytuł. Wstaw może na początek prośbę typu - Help, pilnie niezbędne deklaracje - lub coś w tym stylu.
Ze swojej strony mogę obiecać tymczasem jednorazowe i niewielkie wsparcie.
Ale ktoś (może szczecinianka?) musiałby zająć się finansami i podać konto.

W hotelikach podobno ostatnio przepełnienie, ale trzeba szukać...

Posted

A to spoko,jakoś dojadę,muszę tylko wykombinować opiekę nad dziećmi,bo mam syna siostry u siebie jeszcze a z 4 dzieci nie mam jak się zabrać samochodem.Kogo mogę prosić tam,kto zna sprawę?

Posted

tatankas napisał(a):
A to spoko,jakoś dojadę,muszę tylko wykombinować opiekę nad dziećmi,bo mam syna siostry u siebie jeszcze a z 4 dzieci nie mam jak się zabrać samochodem.Kogo mogę prosić tam,kto zna sprawę?

Szczecinianka to Monika, ktora prawie zawsze siedzi w biurze :)

Posted

tatankas, możesz wsiadać w samochód i jechać do Sierakowa. Jak będziesz na miejscu i będą problemy dzwoń proszę do mnie: 607-701-117 a ja pokieruję sprawą. Co ważne: trzeba jasno powiedzieć właścicielowi hotelu, że zabieramy psa oględziny i zdjęcia do TOZ i jeszcze tego samego dnia go odwieziesz.

Posted

Próbuję edytować,tekst się edytuje ale jak poprawiam to nie chce się zapisać.A tematu to już w ogóle nie mogę zmienić.

Właśnie znalazłam sobie opiekę do dzieci,muszę zadzwonić tylko do hotelu i zapytać,czy mi psa wydadzą na parę godzin i przyjadę ,ale tak za dwie godziny najwcześniej.

Posted

tatankas napisał(a):
Próbuję edytować,tekst się edytuje ale jak poprawiam to nie chce się zapisać.A tematu to już w ogóle nie mogę zmienić.

Właśnie znalazłam sobie opiekę do dzieci,muszę zadzwonić tylko do hotelu i zapytać,czy mi psa wydadzą na parę godzin i przyjadę ,ale tak za dwie godziny najwcześniej.

Musisz wejść w "zaawansowana edycja", powinno zadziałać zapisywanie.

Posted

Na edycję będzie czas później.
I chyba nie musisz dzwonić do hoteliku.
Wygląda na to, że szczecinianka już to zrobiła, skoro można się na nią powolać i w razie problemów na miejscu do niej dzwonić.

Posted

Już dzwoniłam do właściciela umówiłam się na odbiór psa między 14-15,więc przed 16-tą będę w Szczecinie.

pauliken dzięki,już mi się udało,mam nadzieję,że zmiana coś pomoże.

Posted

Skoro Kołtun jest mniej więcej średniej wielkości to koszt hoteliku pewnie ok. 300-350zł.
Nie wiemy ile psiak ma jeszcze czasu, ale gdyby tak mógł godnie go przeżyć.