sue Posted February 28, 2022 Posted February 28, 2022 Bura mega dzika dziadówka odstawiona na zabieg, będzie dziś lub jutro ciężko powiedzieć, bo dużo zwierząt. Zdjęcia się nie udało zrobić bo szalała (biedna), może coś zrobię jak już będę ją miała w kenelu. Później do wypuszczenia, bo raczej się tego nie da oswoić, choć zobaczymy po zabiegu. -- Udało się złapać Melę 🙂 dzięki pomocy p. Diany, która także dowiozła ją do lecznicy. Sunia fajna, bała się, ale machała ogonkiem, reaguje na chodź trochę, na smyczy nie umie. W samochodzie siedziała dość spokojnie. Trafi dziś do BDT na pewno na 10 dni. Później się zobaczy. --- Wizyta PA dla Molci wypadła bdb, w tym tygodni miejmy nadzieję pojedzie do DS i mój Aminek też. W sumie pozytywne wieści dzisiaj. 2 Quote
bakusiowa Posted February 28, 2022 Posted February 28, 2022 Dnia 28.02.2022 o 12:09, sue napisał: --- Wizyta PA dla Molci wypadła bdb, w tym tygodni miejmy nadzieję pojedzie do DS i mój Aminek też. W sumie pozytywne wieści dzisiaj. Jak to dla Molci? Chyba imiona pomyliłaś. Quote
sue Posted February 28, 2022 Posted February 28, 2022 Dnia 28.02.2022 o 12:27, bakusiowa napisał: Jak to dla Molci? Chyba imiona pomyliłaś. ni Quote
bakusiowa Posted February 28, 2022 Posted February 28, 2022 Dnia 28.02.2022 o 12:28, sue napisał: ni Nie widziałam aby na wątku coś pisało. Quote
sue Posted February 28, 2022 Posted February 28, 2022 Dnia 23.02.2022 o 21:14, Isabel napisał: Szukamy kogoś do wizyty PA w Gliwicach, dla kotki. Chyba tylko tyle pisało W każdym razie Molcia znalazła DS 🙂 Quote
Tyśka) Posted February 28, 2022 Posted February 28, 2022 Ruda Molcia? Rewelacja 🙂czy ściągać już jej ogłoszenie? A Melcią się zachwycam... Ach pasowałaby do naszej ekipy. Na szczęście takie terrierki są dość "chodliwe", powinna szybko znaleźć odpowiedzialny dom. Quote
Tianku Posted February 28, 2022 Posted February 28, 2022 Dziewczyny ile płacicie za kastracje kotek? czy aborcyjna jest inaczej liczona? Quote
sue Posted February 28, 2022 Posted February 28, 2022 Dnia 28.02.2022 o 14:06, Tianku napisał: Dziewczyny ile płacicie za kastracje kotek? czy aborcyjna jest inaczej liczona? Ostatnio poszły podwyżki, z 230 do 250 zł za kotkę po nowej cenie, jak pytałam i bez znaczenia jaka kastracja. Ale to w moim przypadku (znoszę zwierzaki w większych ilościach). Nie wiem ile płaci gmina. W okolicy idzie znaleźć taniej (~200 zł) ale nie zawsze taniej znaczy dobrze. Jak lecznica ma talony cena jest niższa o jakieś 80-120 zł, zależy gdzie. Nie każdy wet chce zrobić aborcyjną. Quote
sue Posted February 28, 2022 Posted February 28, 2022 Dnia 28.02.2022 o 13:39, Tyśka) napisał: Ruda Molcia? Rewelacja 🙂czy ściągać już jej ogłoszenie? A Melcią się zachwycam... Ach pasowałaby do naszej ekipy. Na szczęście takie terrierki są dość "chodliwe", powinna szybko znaleźć odpowiedzialny dom. Nie wiem właśnie czy ściągać, może niech najpierw pojedzie 😉 Może też Dora wejdzie i coś więcej napisze. Mam nadzieję, że ten DS to już pewniak. Mela już po zabiegu i pewnie jest w drodze do DT. Może dostanę zdjęcia z DT jakieś fajniejsze to będziemy ją ogłaszać, a na razie z tymi co mam, ale nie widać na nich jakiego jest wzrostu. Taka trochę skudłacona na żywo i zlepiona, ale nie pachnie brzydko. Quote
bakusiowa Posted February 28, 2022 Posted February 28, 2022 Dnia 28.02.2022 o 14:30, sue napisał: Nie wiem właśnie czy ściągać, może niech najpierw pojedzie 😉 Może też Dora wejdzie i coś więcej napisze. Mam nadzieję, że ten DS to już pewniak. Mela już po zabiegu i pewnie jest w drodze do DT. Może dostanę zdjęcia z DT jakieś fajniejsze to będziemy ją ogłaszać, a na razie z tymi co mam, ale nie widać na nich jakiego jest wzrostu. Taka trochę skudłacona na żywo i zlepiona, ale nie pachnie brzydko. Pomimo wszystkiego i tak ładnie wygląda. Quote
DORA1020 Posted March 1, 2022 Author Posted March 1, 2022 Molcia znalazła ds,który wie,że w razie czego zawsze może wrócić,ale chcę jej dać szansę mieszkanie 60m2,dziewczyna mieszka sama,wie o charakterze Molusi,ale jej to nie zniechęciło była wizyta przedadopcyjna,która wypadła dobrze ja jestem w ogromnym stersie,nie nadaję si e na dt być może pojedzie w piątek,z synem ali123 2 Quote
DORA1020 Posted March 1, 2022 Author Posted March 1, 2022 Dnia 28.02.2022 o 19:49, sue napisał: Mela odpoczywa w DT Brawo sue Quote
Tyśka) Posted March 1, 2022 Posted March 1, 2022 Dnia 1.03.2022 o 08:02, DORA1020 napisał: Molcia znalazła ds,który wie,że w razie czego zawsze może wrócić,ale chcę jej dać szansę mieszkanie 60m2,dziewczyna mieszka sama,wie o charakterze Molusi,ale jej to nie zniechęciło była wizyta przedadopcyjna,która wypadła dobrze ja jestem w ogromnym stersie,nie nadaję si e na dt być może pojedzie w piątek,z synem ali123 Będzie dobrze ❤️ Wracaj do pełni sił! Quote
Murka Posted March 2, 2022 Posted March 2, 2022 Dnia 2.02.2022 o 15:39, Murka napisał: Kolejna wpłata: +30 zł ŚWIAT Stan konta wynosi -50,60 zł I znów wpłata od ŚWIAT +30 zł Stan konta wynosi -20,60 zł Czy ktoś ma kontakt ze ŚWIAT i może przekazać, żeby zlikwidowała stałe zlecenie? 1 Quote
bakusiowa Posted March 2, 2022 Posted March 2, 2022 Dnia 2.03.2022 o 15:18, Murka napisał: I znów wpłata od ŚWIAT +30 zł Stan konta wynosi -20,60 zł Czy ktoś ma kontakt ze ŚWIAT i może przekazać, żeby zlikwidowała stałe zlecenie? Załatwię to. Quote
Tyśka) Posted March 8, 2022 Posted March 8, 2022 Molcia i Aminek już w domach? Czy jeszcze trzymać kciuki? Quote
sue Posted March 8, 2022 Posted March 8, 2022 A właśnie, miałam pisać o Aminku. Dotarł do domu i od razu się przytulał, mruczał itd, kochany kotek. Wygląda na to, że będzie wszystko dobrze. Nie mam za bardzo zdjęć bo na kilku które dostałam jest pani i musiałabym duzo wymazywać, ale są fajne, miziają się 🙂 Molcia również pojechała i szczęśliwie dotarła, ale nic dokładniej nie wiem Aminka można zdjąć albo podmienić na Arnikę Arnika ma około 5 miesięcy, jest drobną koteczką, wszędobylską, bardzo aktywną. Lubi zabawę z innymi kotami, lubi też towarzystwo człowieka, chętnie wejdzie na kolana, ale długo tam nie usiedzi. Mruczy, przytula się. Ogarnia kuwetę, nie boi się psa. Fajna, szalona wariatka. Nie wiem czy kiedykolwiek urośnie, bo idzie jej to dość powoli. Dom w zanadrzu ma też Melisa, możliwe że pojedzie pod koniec marca. 1 Quote
sue Posted March 8, 2022 Posted March 8, 2022 Dziś do domu stałego w Krakowie wyruszyła również Mela 3 Quote
sue Posted March 8, 2022 Posted March 8, 2022 Szukam transportu do Krakowa dla Zulki z naszej lecznicy, jest trochę większa niż na zdjęciu, ale waży ponoć 7 kg więc mała psina. Idealnie w weekend albo w przyszłym tygodniu. 1 Quote
Poker Posted March 8, 2022 Posted March 8, 2022 Cudne zwierzaczki. Wspaniale, że znalazły domki. Zulka wygląda na fiśniętą panienkę. 1 Quote
sue Posted March 8, 2022 Posted March 8, 2022 Dnia 8.03.2022 o 15:42, Poker napisał: Cudne zwierzaczki. Wspaniale, że znalazły domki. Zulka wygląda na fiśniętą panienkę. Chyba taka jest, została scharakteryzowana jako odważna, aktywna, zdecydowana, wesoła. Inicjuje zabawy i bardzo wszędzie biega. Ale słodziaczek, lubi dzieci, koty, psy. Jest jeszcze bardzo podobna siostrzyczka i też szukam jej domu. Dnia 8.03.2022 o 19:29, bakusiowa napisał: Melci to dopiero udało się z domkiem. Jakiś fenomen - praktycznie od razu znalazła. A miałam mnóstwo telefonów o nią. Ten dom do którego jedzie znalazła pani, u której Mela była na DT. Quote
Recommended Posts