Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 9 882zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Bura mega dzika dziadówka odstawiona na zabieg, będzie dziś lub jutro ciężko powiedzieć, bo dużo zwierząt.

Zdjęcia się nie udało zrobić bo szalała (biedna), może coś zrobię jak już będę ją miała w kenelu. Później do wypuszczenia, bo raczej się tego nie da oswoić, choć zobaczymy po zabiegu. 

--

Udało się złapać Melę 🙂 dzięki pomocy p. Diany, która także dowiozła ją do lecznicy. Sunia fajna, bała się, ale machała ogonkiem, reaguje na chodź trochę, na smyczy nie umie. W samochodzie siedziała dość spokojnie. Trafi dziś do BDT na pewno na 10 dni. Później się zobaczy. 

274522983_1165164360895836_7681091497135

274719452_497928995181900_18831807144999

274590311_329664025775637_40010910008170

---

Wizyta PA dla Molci wypadła bdb, w tym tygodni miejmy nadzieję pojedzie do DS i mój Aminek też.

W sumie pozytywne wieści dzisiaj. 

• Like 2
Posted
Dnia 28.02.2022 o 12:09, sue napisał:

---

Wizyta PA dla Molci wypadła bdb, w tym tygodni miejmy nadzieję pojedzie do DS i mój Aminek też.

W sumie pozytywne wieści dzisiaj. 

Jak to dla Molci? Chyba imiona pomyliłaś.

Posted
Dnia 23.02.2022 o 21:14, Isabel napisał:

Szukamy kogoś do wizyty PA w Gliwicach, dla kotki.

Chyba tylko tyle pisało 

W każdym razie Molcia znalazła DS 🙂

Posted

Ruda Molcia? Rewelacja 🙂czy ściągać już jej ogłoszenie?

A Melcią się zachwycam... Ach pasowałaby do naszej ekipy. Na szczęście takie terrierki są dość "chodliwe", powinna szybko znaleźć odpowiedzialny dom.

Posted
Dnia 28.02.2022 o 14:06, Tianku napisał:

Dziewczyny ile płacicie za kastracje kotek? czy aborcyjna jest inaczej liczona?

Ostatnio poszły podwyżki, z 230 do 250 zł za kotkę po nowej cenie, jak pytałam i bez znaczenia jaka kastracja. Ale to w moim przypadku (znoszę zwierzaki w większych ilościach). Nie wiem ile płaci gmina. W okolicy idzie znaleźć taniej (~200 zł) ale nie zawsze taniej znaczy dobrze. Jak lecznica ma talony cena jest niższa o jakieś 80-120 zł, zależy gdzie. Nie każdy wet chce zrobić aborcyjną.

Posted
Dnia 28.02.2022 o 13:39, Tyśka) napisał:

Ruda Molcia? Rewelacja 🙂czy ściągać już jej ogłoszenie?

A Melcią się zachwycam... Ach pasowałaby do naszej ekipy. Na szczęście takie terrierki są dość "chodliwe", powinna szybko znaleźć odpowiedzialny dom.

Nie wiem właśnie czy ściągać, może niech najpierw pojedzie 😉 Może też Dora wejdzie i coś więcej napisze. Mam nadzieję, że ten DS to już pewniak.

Mela już po zabiegu i pewnie jest w drodze do DT. Może dostanę zdjęcia z DT jakieś fajniejsze to będziemy ją ogłaszać, a na razie z tymi co mam, ale nie widać na nich jakiego jest wzrostu. Taka trochę skudłacona na żywo i zlepiona, ale nie pachnie brzydko.

Posted
Dnia 28.02.2022 o 14:30, sue napisał:

Nie wiem właśnie czy ściągać, może niech najpierw pojedzie 😉 Może też Dora wejdzie i coś więcej napisze. Mam nadzieję, że ten DS to już pewniak.

Mela już po zabiegu i pewnie jest w drodze do DT. Może dostanę zdjęcia z DT jakieś fajniejsze to będziemy ją ogłaszać, a na razie z tymi co mam, ale nie widać na nich jakiego jest wzrostu. Taka trochę skudłacona na żywo i zlepiona, ale nie pachnie brzydko.

Pomimo wszystkiego i tak ładnie wygląda.

Posted

Molcia znalazła ds,który wie,że w razie czego zawsze może wrócić,ale chcę jej dać szansę

mieszkanie 60m2,dziewczyna mieszka sama,wie o charakterze Molusi,ale jej to nie zniechęciło

była wizyta przedadopcyjna,która wypadła dobrze

ja jestem w ogromnym stersie,nie nadaję si e na dt

być może pojedzie w piątek,z synem ali123

• Like 2
Posted
Dnia 1.03.2022 o 08:02, DORA1020 napisał:

Molcia znalazła ds,który wie,że w razie czego zawsze może wrócić,ale chcę jej dać szansę

mieszkanie 60m2,dziewczyna mieszka sama,wie o charakterze Molusi,ale jej to nie zniechęciło

była wizyta przedadopcyjna,która wypadła dobrze

ja jestem w ogromnym stersie,nie nadaję si e na dt

być może pojedzie w piątek,z synem ali123

Będzie dobrze ❤️ Wracaj do pełni sił!

Posted
Dnia 2.02.2022 o 15:39, Murka napisał:

Kolejna wpłata:

+30 zł ŚWIAT

Stan konta wynosi -50,60 zł

I znów wpłata od ŚWIAT +30 zł

Stan konta wynosi -20,60 zł

Czy ktoś ma kontakt ze ŚWIAT i może przekazać, żeby zlikwidowała stałe zlecenie?

• Like 1
Posted
Dnia 2.03.2022 o 15:18, Murka napisał:

I znów wpłata od ŚWIAT +30 zł

Stan konta wynosi -20,60 zł

Czy ktoś ma kontakt ze ŚWIAT i może przekazać, żeby zlikwidowała stałe zlecenie?

Załatwię to.

Posted

A właśnie, miałam pisać o Aminku. Dotarł do domu i od razu się przytulał, mruczał itd, kochany kotek. Wygląda na to, że będzie wszystko dobrze. Nie mam za bardzo zdjęć bo na kilku które dostałam jest pani i musiałabym duzo wymazywać, ale są fajne, miziają się 🙂

275177238_505398414267051_13250499954659

Molcia również pojechała i szczęśliwie dotarła, ale nic dokładniej nie wiem

Aminka można zdjąć albo podmienić na Arnikę

af703d6ce987f62ac9a72da69fd966c5.png

c6acd751de629fb91bd524f39f34b1e1.png

b2a510fc05de7454fca715209ac26a06.png

Arnika ma około 5 miesięcy, jest drobną koteczką, wszędobylską, bardzo aktywną. Lubi zabawę z innymi kotami, lubi też towarzystwo człowieka, chętnie wejdzie na kolana, ale długo tam nie usiedzi. Mruczy, przytula się. Ogarnia kuwetę, nie boi się psa. Fajna, szalona wariatka. Nie wiem czy kiedykolwiek urośnie, bo idzie jej to dość powoli.

Dom w zanadrzu ma też Melisa, możliwe że pojedzie pod koniec marca. 

• Like 1
Posted

Szukam transportu do Krakowa dla Zulki z naszej lecznicy, jest trochę większa niż na zdjęciu, ale waży ponoć 7 kg więc mała psina. Idealnie w weekend albo w przyszłym tygodniu.

Może być zdjęciem przedstawiającym pies i w budynku

• Like 1
Posted
Dnia 8.03.2022 o 15:42, Poker napisał:

Cudne zwierzaczki. Wspaniale, że znalazły domki.

Zulka wygląda na fiśniętą panienkę.

Chyba taka jest, została scharakteryzowana jako odważna, aktywna, zdecydowana, wesoła. Inicjuje zabawy i bardzo wszędzie biega. Ale słodziaczek, lubi dzieci, koty, psy. Jest jeszcze bardzo podobna siostrzyczka i też szukam jej domu. 

Dnia 8.03.2022 o 19:29, bakusiowa napisał:

Melci to dopiero udało się z domkiem.

Jakiś fenomen - praktycznie od razu znalazła. A miałam mnóstwo telefonów o nią. Ten dom do którego jedzie znalazła pani, u której Mela była na DT.