Isabel Posted August 9, 2021 Posted August 9, 2021 Niestety, co do adopcji, to zero telefonów 😞 Myślę, że pod koniec sierpnia/na początku września coś się wreszcie ruszy. Musi się ruszyć, bo maluchów mamy coraz więcej i nie ma ich już gdzie tymczasować. Quote
sue Posted August 9, 2021 Posted August 9, 2021 5 godzin temu, Tyśka) napisał: To moze lubelska Fundacja Epcicrates, jak nie pomogą to może chociaż gdzieś pokierują? https://www.facebook.com/fundacja.epicrates , tel. 608 175 063. Dzięki, zadzwoniłam, też sympatyczny pan odebrał; mówił o pani Lenie, sam nie zna się na ptakach, tylko na wężach. Kolega od ptaków wyjechał niestety na urlop 😞 Jaskółka 1 Quote
sue Posted August 9, 2021 Posted August 9, 2021 Odnośnie maluchów u Kasi miałam ze 3 telefony i 2 zapytania na olx, typu "mogę dziś przyjechać i obejrzeć 17-18" Jeden domek w miarę, państwo szukali kocurka, zainteresowali się jednym z czarnulków. Gdy wizyta została już umówiona, dali znać że rezygnują, bo znaleźli innego kotka od znajomego. Standard... Dzisiaj udało się nam złapać kolejnego kociaka, dołączyłam do Srebrnej i na razie trochę syczenia było, ale do jutra raczej minie. Zdjęcie będzie jak wylezie bo chowa się za rzeczami w kenelu. A Srebrna jest przepiękna i bardzo miziasta. 1 Quote
sue Posted August 9, 2021 Posted August 9, 2021 2 godziny temu, sue napisał: Odnośnie maluchów u Kasi miałam ze 3 telefony i 2 zapytania na olx, typu "mogę dziś przyjechać i obejrzeć 17-18" Jeden domek w miarę, państwo szukali kocurka, zainteresowali się jednym z czarnulków. Gdy wizyta została już umówiona, dali znać że rezygnują, bo znaleźli innego kotka od znajomego. Standard... Dzisiaj udało się nam złapać kolejnego kociaka, dołączyłam do Srebrnej i na razie trochę syczenia było, ale do jutra raczej minie. A Srebrna jest przepiękna i bardzo miziasta. 1 Quote
sue Posted August 9, 2021 Posted August 9, 2021 Szybko oswajające się maluchy, bure to kocurek i przed chwilą wywaliło mi się brzuchem do góry :) Apetyt dopisuje, po Srebrnej już widać, jaka klucha, kocurek powinien ją szybko doganiać bo żre równie fajnie. Nie ogarniają kuwety, teraz na próbę wstawiłam mniejszą i z drewnianym żwirkiem, ale pewnie na siedzeniu w niej się skończy. Kupę robią różną, trzeba czasu. Srebrna jest już po odrobaczeniu, buraska spróbuję jutro. 1 Quote
DORA1020 Posted August 10, 2021 Author Posted August 10, 2021 21 godzin temu, Tianku napisał: A z jakim ośrodkiem sie kontaktowalisciea? Sprobuj zadzwonic do osrpdka w Jabłonnej to chyba najblizej Was prawda? https://m.facebook.com/pages/category/Nonprofit-Organization/Stowarzyszenie-Leśne-Pogotowie-Ośrodek-Rehabilitacji-Dzikich-Zwierząt-1944869645843167/?locale2=pl_PL Ale moze jej potrzeba tylko pare dni do odlotu i dasz sama rade. Zadzwon po porade do opolskiego ośrodka Avi oni maja mega doświadczenie z ptakami podpowiedza czym karmic bo to mega wazne. https://m.facebook.com/OpolskieCentrumAvi/ Dzwoniłam do Opola,dziewczyna jest super,chciałabym,żeby malutka tam trafiła,ale to tak strasznie daleko. Myślę,że jaskółka jest za słaba na odlot,pani mówiła,że jaskółki moga przezimować i na wiosnę byc wypuszczone,ale to ptaki stadne,musi byc w grupie,kilku jaskółek u mnie nie może zostać,mam kotke,która nie wiadomo kiedy znajdzie dom w tej chwili ,żeby Helutkę nakarmic,muszę Molkę zamykać w łazience,a wchodzi tam bardzo niechętnie,bo wszystkiego jest ciekawa jaskółka sfruwa,ale nie potrafi wznieść sie w góre nie da rady pokonac takiej długiej trasy do Afryki,zdrowe nie daja rady,a co mówić taka słabizna w Jabłonnej pani w ubiegłym roku dołączyła jaskółki do stada,myślę,że nie przeżyły takie słabizny musza zostac i szukam kogoś kto ja przyjmie w Opolu by przyjeli,ale ta odległość Quote
DORA1020 Posted August 10, 2021 Author Posted August 10, 2021 Ponieważ jakółka musi pojechac do jakiegos ośrodka bardzo proszę o jakis datek finansowy na ten cel jeśli do Jabłonnej będziemy potrzebowały wynająć kogos kto zawiezie i wezmie tylko zwrot za paliwo a jeśli w inne miejsce to może przez balablacar /tak sugerowała pani z Opola/ z góry bardzo dziękuję za pomoc 1 Quote
Tianku Posted August 10, 2021 Posted August 10, 2021 spokojnie jeszcze nie ma września jaskółki często odlatują dopiero we wrześniu a rosną baardzo szybko więc nie ma co wyrokować ale faktycznie trzeba poszukać ośrodka który je przyjmie najlepiej taki który ma jaskółki.. u mnie jeszcze pełno młodych w gniazdach tu wykaz ośrodków jak ktoś ma wolną chwile może spróbuje podzwonić przepraszam że tylko "doradzam" ale kompletnie nie mam teraz możliwości czasowych nawet na powrzucanie na fb https://www.gdos.gov.pl/wykaz-osrodkow-rehabilitacji-zwierzat-w-polsce Quote
DORA1020 Posted August 10, 2021 Author Posted August 10, 2021 dziekuje:) dzwoniłam do Urszulina,Niemce,Wojciechów nawet do Mostówki k/Warszawy,do Wrzosowa albo nie mogą pomóc,albo nie odbierają telefonów:( a fb-kowa nie jestem,nie wiem gdzie napisać i prosic o pomoc Quote
bakusiowa Posted August 10, 2021 Posted August 10, 2021 16 godzin temu, sue napisał: Srebrna kicia jest wyjątkowej urody. 1 Quote
DORA1020 Posted August 11, 2021 Author Posted August 11, 2021 Dnia 8.07.2021 o 07:05, DORA1020 napisał: Kolejna faktura za karmę 130zł Dopisuję do zadłużenia :376zł Po wpłaceniu przez bakusiową /bardzo dziękuję:) / 100zł na dług w Royalvecie zostaje tam zadłużenie 150zł Z mojego ostaniego bazarku uzbierało się 144zł do Royalvetu wpłacę 50zł, więc zostanie do spłaty 100zł resztę czyli 94zł na dług za karmę dla kotków Zadłużenie za zakup karmy: 375zł za karmę minus 94zł z bazarku Dług obecny :282zł Dług w RoyalVecie za leczenie Moli uregulowany dzięki lipsik ,bardzo dziękuję:) została tam czysta karta kolejne faktury 107zł + 130zł/dzisiaj wystawi sue/ za karmę + paragon 45zł 282zł + 280zł=562zł dług obecny za karmę 562zł z mojego ostaniego bazarku uzbierało się 152zł ,więc odejmuję tą kwotę od 562zł zrobiłam kolejny bazarek,ale jak widać to nie wystarczy,chociaż robię bazarek za bazarkiem Obecny stan zadłużenia za zakup karmy:410zł Quote
DORA1020 Posted August 12, 2021 Author Posted August 12, 2021 9 godzin temu, bakusiowa napisał: Co słychać u jaskółeczki? Rośnie jak na drożdżach juz o 5-tej się drze......jeść uczę ja fruwać,niezle jej to wychodzi,ale jeszcze nie potrafi wzbic sie do góry no i mój pokój mały,pewnie pofrunełaby dalej gdyby była takamozliwość no i je coraz więcej, co dwie godziny i problemy z Molką,ona wyczuwa,że chcę ja zamknąć w łazience,i słyszy jak Helutka sie drze drapie w drzwi,jest ciekawa co sie tam dzieje,a ona nie ma możliwości zobaczenia. Quote
Murka Posted August 12, 2021 Posted August 12, 2021 Rozliczenie kotków: Stan konta na 13 lipiec wynosił -550,10 zł +30 zł ŚWIAT -300 zł hotelowanie 14.07-12.08 Stan konta na 12 sierpień wynosi -820,10 zł. Quote
sue Posted August 12, 2021 Posted August 12, 2021 Maluchy już po odrobaczeniu, ale jeszcze trochę trzeba je ogarnąć, w następnej kolejce odpchlenie, czyszczenie uszu bo brudne że łomatko i zobaczymy co dalej. Srebrna dokazuje jak porządny kociak, burasek jest mniej ruchliwy, zobaczymy czy się poprawi na dniach jak pozbędzie się robali. 1 Quote
bakusiowa Posted August 13, 2021 Posted August 13, 2021 1 godzinę temu, sue napisał: Jaskółeczka śliczności. 1 Quote
DORA1020 Posted August 14, 2021 Author Posted August 14, 2021 7 godzin temu, bakusiowa napisał: Jaskółeczka śliczności. Urosła?:) Musi mnie opuścić,dołączyc do stada,ale obawiam się...czy da radę wzbic się w górę,czy przyjmą ją dorosłe jakółki,czy da radę pokonać tyle kilometrów? Jest bardzo mądra,i dziobie mnie:) Quote
DORA1020 Posted August 14, 2021 Author Posted August 14, 2021 9 godzin temu, sue napisał: To kocurek,którego karmię,zabierze się jednego na jego miejsce pojawia się zaraz następny Quote
DORA1020 Posted August 14, 2021 Author Posted August 14, 2021 Bakusiowa bardzo Ci dziekuję za karmę:) Koty bezdomne,ale chociaż nie głodują. Ten kocurek na zdjęciu trochę przytył,jak sie pojawił był jak deska. Quote
Dom tymczasowy u Kasi Posted August 15, 2021 Posted August 15, 2021 Wpłaty : Danusia D 50 zł (FB) Bakusiowa 100 zł (dogo) z bazarku dogo: 16 zł Nadziejka + 7 zł Nesiowata + 47 zł limonka80 + 13 zł cytryna miau + 18 zł mdk8 = 101 zł Kacper P. 50 zł (FB) suma 301 zł Wydatki: Odrobaczenie Karma/rzeczy: Agnieszka A. (FB) - do podziału z sue dla kotów dokarmianych (kitty i 12 puszek rafi, 1 dreamies) - na Kawęczyn Maciej Sz. (FB): (sue - 1 wędka 1x animonda ocean) Do podziału (sue 10x felix, 1 feringa, 1 dolina, 1x wild freedom) 1 Quote
Recommended Posts