Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11362zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Super, to ja swoje wyróżnienia podmienię na 3 kocicie (ciężarne niestety) w Tomaszowie. Nikt nie poczuwa się do odpowiedzialności, bo "panie je dokarmiają, a dokarmianymi się nie zajmujemy". Może znajdziemy im domy chociaż to byłby cud.

Cieszę się, że Balbinka i Tiffany mają domki.

Posted
5 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Super, to ja swoje wyróżnienia podmienię na 3 kocicie (ciężarne niestety) w Tomaszowie. Nikt nie poczuwa się do odpowiedzialności, bo "panie je dokarmiają, a dokarmianymi się nie zajmujemy". Może znajdziemy im domy chociaż to byłby cud.

Zastanów się nad sterylkami aborcyjnymi- jak ja to właśnie popełniłam, przez co znajoma dalej będzie dokarmiać 4 koty a nie 4x4 plus 4=20

Posted
Przed chwilą, Baltimoore napisał:

Zastanów się nad sterylkami aborcyjnymi- jak ja to właśnie popełniłam, przez co znajoma dalej będzie dokarmiać 4 koty a nie 4x4 plus 4=20

Tak, to pewne, ale na razie nie ma kto ich opłacić. :( Gmina się wypina... :( Rozmawiałam z karmicielką, aby założyła zbiórkę, że ją roześlę... ale pani ma jeszcze raz dobijać się w gminie. Jeżeli tego nie załatwi w tym tygodniu to będziemy robić zbiórkę.

Posted

Tutaj zapłaciło miasto poprzez TOZ.

Ale może by się dogadać z lecznicą, żeby ciachnęli szybko i jakoś by się zebrało na 3 sterylki.

Jedną mogę pokryć, tylko z lekkim opóźnieniem, bo teraz nie mam środków.

Jak się pojawią kocięta to sytuacja jeszcze się pogorszy :((

• Like 1
Posted

Baltimoore, obecnie mamy 4psy w hotelach bez deklaracji, teraz dojdą dwie nowe sunie, w tym jedną czeka długie leczenie (i CC z uśpieniem maluchów), a drugą "tylko" badania i sterylka (być może aborcyjna) :( Nie mamy za co na razie założyć, a weci niechętnie podchodzą do późnego terminu spłacenia. Pani karmicielka sama wysterylizowała kilka już kotek z tego miejsca i wyadoptowała 3 dorosłę kotki (i kilkanaście małych) - zostały jeszcze 3. Pani w poniedziałek ma iść do gminy dowiedzieć się czegoś... oby dali odpowiedź teraz właściwą, powiedziałyśmy na czym ma się oprzeć. Sytuacja kotów w miastach jest bardziej dramatyczna niż psów, panuje spychologia... nawet jakiegoś miejsca dla bezdomnych kotów nie ma :( Mam nadzieję, że wyróżnienia pomogą trochę w poprawie losu chociaż jednej z nich, są śliczne,jedna jest bardzo młodziutka.

• Like 1
Posted

Wczoraj dzwoniłam w sprawie Włóczykija do takiej stadniny w Wólce Wieprzeckiej, oferują dom tymczasowy wychodzący i regularne dokarmianie, nie mam jednak jeszcze odpowiedzi bo jest tam już trochę zwierzaków i nie wiadomo czy znajdzie się miejsce dla kolejnego kota. 

Posted

Właśnie nie wiem, na razie czekam na sms od pani. Ten DT zgłosił się do mnie kiedyś z ogłoszenia Gosi, ale dla niej nie było to dobre rozwiązanie. Może móglby tam i zostać, gdyby się odnalazł. Jest na pewno przyzwyczajony do wychodzenia i rwie się na zewnątrz, choc nie wykluczam, że po kastracji i jakimś czasie spędzonym w domu wylazłby z niego domowy miziak (jak moje Ziółko, koteczka była ewidentnie wychodząca, a teraz odkąd trzymam ją w domu od bodajże lipca boi się wszystkiego na zewnątrz). 

Posted
22 godziny temu, Baltimoore napisał:

Podsumowując koty w lecznicy

Bura Balbina i buro bała Tiffany są zaklepane, myślę że można zmienić ich ogłoszenia na inne jeśli są wyróżnione.

Jeden z maluchów Margolcia jutro wizyta PA

Po Trzyłapkę (z mojego ogłoszenia innego kota hihi) Państwo sami dzisiaj przyjeżdżają do Zamościa :)))

Perełki się zdarzają, trzeba cierpliwie szukać :))

Pozostały

Czarna zielonooka Ada, ogłaszam teraz jako Bajkę

https://www.olx.pl/oferta/przyjazna-czarna-bajka-czeka-w-lecznicy-na-dom-CID103-IDyU9ds.html

Dwa maluchy Marcysia i Telesfor

https://www.olx.pl/oferta/slodka-marcysia-czeka-w-lecznicy-na-dom-CID103-IDz5Sa9.html

https://www.olx.pl/oferta/pora-na-telesfora-z-lecznicy-CID103-IDyUbzY.html

Baaardzo nieśmiały półroczny Kacper

https://www.olx.pl/oferta/kacper-bardzo-chce-znalezc-dom-CID103-IDyz9Lc.html

I chyba nadal szuka domu rudy kocurek po sklepu :((

https://www.olx.pl/oferta/milusinski-teofil-pilnie-chcialby-do-domu-CID103-IDytRqU.html

Czy Teofil nadal pod sklepem koczuje czy jest w lecznicy??

Posted
21 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Tyśka, ile u Was sterylki aborcyjne kosztują? Pokryję jedną, też jestem spłukana do 1 ale wezmę z konta oszczędnościowego i mogę Ci zrobić przelew nawet zaraz.

• Like 3
Posted
Dnia 23.03.2019 o 18:40, Tyś(ka) napisał:

Tak, to pewne, ale na razie nie ma kto ich opłacić. :( Gmina się wypina... :( Rozmawiałam z karmicielką, aby założyła zbiórkę, że ją roześlę... ale pani ma jeszcze raz dobijać się w gminie. Jeżeli tego nie załatwi w tym tygodniu to będziemy robić zbiórkę.

TYŚ, jak będziesz znać cenę sterylki to proszę prześlij nr konta

Posted
Dnia 7.03.2019 o 18:31, DORA1020 napisał:

po wpłatach Oleny i sharki

na minusie jest 98 zł

Kolejna faktura 127zl

Na minusie 225zł

z mojego bazarku zarobiłam 90zł /razem z nadpłatami/

Na mniusie 135zł

Posted
11 godzin temu, Baltimoore napisał:

A w lecznicy w Zamościu mamy jeszcze dług za Trikolorkę, Dora musi nam napisać ile.

Dług  w lecznicy za pobyt,sterylizację,odpchlanie,odrobaczanie Trisi 465zł

Posted
16 godzin temu, Madie napisał:

Czy Teofil nadal pod sklepem koczuje czy jest w lecznicy??

Koczuje:(

Nie wiem czy pisałam......zabrał go wieśniak,żeby na wsi myszy łapał

kocinka była tam kilka dni,a pózniej wróciła pod sklep....10km,przez las

Pan,który zainteresował sie losem kotka /nie moze go zabrać,pracuje za granicą/

wykastrował go,odpchlił,odrobaczył,testy ujemne i zaszczepiony

Posted

Dobry pan.  A kocinka biedna.

DORA, pytałaś w Rzeszowie czy potrzebują manele?

Mam do oddania RenalVet , prawie całe opakowanie, Theovent100, Digoxin 100 mikrogr. , 67 insulinówek , 1 opakowanie Enarenalu 5 mg.

Posted

sharka, Madie, Baltimoore - dziękuję. W gminie udało się uzyskać sfinansowanie dla dwóch kotek, trzecią opłaci Karmicielka. Jedna kotka jedzie już jutro, cieszę się, a Pani Karmicielka pozytywnie zaskoczona :). Dziękuję za chęć pomocy i przepraszam za spamowanie tutaj.

Żal Teofila :(

• Like 1