Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11362zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Aga, jesteście z Topi niesamowitą Drużyną. :)

Pola ma jednak w życiu szczęście... Najpierw Dora ją z pola uratowała, teraz Wy do Domku ją bezpiecznie oddacie.

Po drodze jeszcze jej kilka dobrych Osób pomogło. Piękne. :)

Trzymam kciuki. 

Posted

Trzymam kciuki.

Trzymajcie podwójnie... moja mała podpieczna też dzisiaj pojechała do domku :p

Posted

Och, dziękuję. Ja tak mocno przeżywam każdą adopcję. Oby maleńka dzikuska odnalazła się na ranczu ;)

I oby Pola była szczęśliwa.

Aż trudno mi uwierzyć, że ten dzień dla tych dwóch dziewczyn kończy się w taki cudowny sposób :)

Posted

Pola pewnie już "za chwilę" będzie w swoim Domu... :)

Tak, Polunia teraz ma śliczne imię Kromka. Zawiozłyśmy ją koło 6 rano. Drogę dobrze zniosła, nawet nie zrobiła si do kontenerka, a podczas transportu nosek usiłowała wcisnąć pomiędzy szpary w kontenerku i uroczo merdała. To cudowny pies. :loveu: :loveu: :loveu:

Na sunię czekała miska ryżu z mięskiem. Napiła się, zjadła i zaczęła obchód mieszkania, :) zrobiłam jej zdjęcia na raczkach u nowych właścicieli, bo inaczej się nie dało, tak szybko zwiedzała domek,

Pańci i panciowi bardzo się spodobała, dostała dużo czułości i z  pewnością będzie bardzo kochana. :laugh2_2:

Dobrze, że wzięłam na wszelki wypadek szelki mojej suni,bo te, które kupili państwo okazały się za ciasne i trzeba je wymienić.

Szelki osobiście dopasowałam,Porozmawiałam raz jeszcze o kwestiach dotyczących bezpieczeństwa. Sunia bedziena rączkach znoszona ze schodów i stopniowo przyzwyczajana do ruchu miejskiego. Chodzić będzie i w szelkach i obroży i na smyczy przypiętej tu i tu,b y czasem nie uciekła. najpierw państwo bedą ją zanosićna spacerki w ustronne miejsce na raczkach,

Wyslę państwu link do tego wątku, Zdjęcia przeslędo DORA jak trochę odpocznę, 

Zdjęcia z nowego domku na pewno będą i wiadomości na bieżąco zgodnie z umową adopcyjną, Za jakiś czas,jak sunia się w pełni zaaklimatyzuje, odwiedzę ją z pewnością,

HURRA!!

BARDZO DZIĘKUJĘ Topi ZA OGROMNĄ POMOC :kiss_2: :kiss_2: :kiss_2: kochana dziewczyna :)

• Upvote 1
Posted

Jak dobrze, że zajrzałam przed wyjściem... ;)

Dziewczyny, jesteście Wielkie i Kochane! :)  Ale się Dora ucieszy, jak to przeczyta.  :)

Kromka, wszystkiego dobrego w swoim Domku!  :wub:

Pilnujj się swojej Rodzinki. :)

Posted

Aga,jeszcze raz bardzo Ci dziekuje :iloveyou:

denerwowalysmy sie z ala123 jak to wszytko sie odbedzie...

napracowals sie,wszystkiego dopilnowalas,musials wstac raniutko,zeby pomoc "malutkiej" suni

wielkie dzieki :buzi: :)

w koncu Kromka bedzie miala swoje miejsce na ziemi i kochajacych ja ludzi

im rowniez bardzo dziekuje za wpanialy domek :) jestesmy spokojne i szczesliwe jesli psinka znajdzie dobry domek

I dziekuje Topi :) ,bo bez jej pomocy nie bylo by latwo.

Ile osob musi sie napracowac,zeby pomoc psiaczkowi,ale warto.......

Posted

Łaał, Kromeczko teraz zaczyna Ci się piękne życie, powodzenia w nowym domku :)

Posted

O to już:) weszłam po tygodniu bo mi mała ząbkuje i ledwo żyję a tu już Pola w Krakowie:) Kromka to fajne imię a okolice ul.Krakusa sa fajne, niedaleko park i kopiec Krakusa jak mieszkaliśmy w Krakowie to często tam chodziliśmy ( wtedy jeszcze tylko z jednym psem)

Posted

Aga,jeszcze raz bardzo Ci dziekuje :iloveyou:

denerwowalysmy sie z ala123 jak to wszytko sie odbedzie...

napracowals sie,wszystkiego dopilnowalas,musials wstac raniutko,zeby pomoc "malutkiej" suni

wielkie dzieki :buzi: :)

w koncu Kromka bedzie miala swoje miejsce na ziemi i kochajacych ja ludzi

im rowniez bardzo dziekuje za wpanialy domek :) jestesmy spokojne i szczesliwe jesli psinka znajdzie dobry domek

I dziekuje Topi :) ,bo bez jej pomocy nie bylo by latwo.

Ile osob musi sie napracowac,zeby pomoc psiaczkowi,ale warto.......

Nie ma za co. jesli chodzi o pomoc w Krakowie, to zawsze chętnie. :) Zdjęcia wysłałam do koleżanki do wellington do wstawienia.

Kromeczka do schrupania, takie cudo :)

• Upvote 1
Posted

AgaG, jesteś niesamowicie zorganizowana i szybka w działaniu,podziwiam Cię za to i wielkie dzięki za przeprowadzenie tak sprawnej akcji :loveu: . A druga buźka to dla Topi oczywiście, również z podziękowaniami :loveu: . Widzę,że żadna pora doby nie zaskoczy Was :evil_lol: :evil_lol: .

Z rozmowy telefonicznej zrozumiałam,że państwo sami odbiorą Polcię; ewentualnie w Twojej obecności,a tu tymczasem została ona dowieziona na miejsce.

Posted

Najwazniejsze to dobrze dopasowane szelki plus obroza i smycz z silnym karabinkiem !

no dopasowałam :) smycz państwo kupili z dwoma karabinczykami. Na początku  bedą uczyć Kromunię chodzenia na smyczce po mieszkaniu, Myślę, że będzie dobrze. :)

Posted

Dobrze, że na razie większa nie urosła, można ją będzie latwiej ze schodów znosić i przenosić przez ulicę, az się nie nauczy wszystkiego :)

Posted

a oto pierwsze wieści z domu Kromeczki. Cytuję: 

"Kromka ma się dobrze. Widać, że się cieszy z nowego domu. Gdy wracamy z pracy uprawia istne szaleństwo. Zaliczyliśmy już kilka spacerów i spisuje się ona lepiej niż się spodziewałem. Na smyczy chodzi coraz lepiej. Wczoraj miały miejsce dwie wpadki sikowe (raz linoleum raz wykładzina), ale dziś na porannym spacerze była kupa zaś na wieczornym siku. Dostała za to moc głaskania i kabanoska, którego jednak zignorowała (pewnie z przejęcia). Dziękuje za rady co do leków, odrobaczania i szczepień. Zajmę się tym jak najszybciej".