Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted
Dnia 18.03.2018 o 13:22, Tyś(ka) napisał:

Bardzo dziękuję... podobno są wydeptane ślady...

TZ przejeżdżał tamtędy dziś dwa razy, nawet klatkę wziął na tego czarnego, ale psiaków nie było nigdzie widać:(

Jak się wyrobimy czasowo to jutro tam podjedziemy razem i połazimy dłużej.

Posted
9 minut temu, Murka napisał:

TZ przejeżdżał tamtędy dziś dwa razy, nawet klatkę wziął na tego czarnego, ale psiaków nie było nigdzie widać:(

Jak się wyrobimy czasowo to jutro tam podjedziemy razem i połazimy dłużej.

Bardzo Ci dziękuję za zaangażowanie, jak chcesz to mogę poprosić o nr telefonu do osoby, która widziała psiaki i je karmiła, może lepiej doprecyzuje miejsce pobytu psiaków.

Posted
12 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Bardzo Ci dziękuję za zaangażowanie, jak chcesz to mogę poprosić o nr telefonu do osoby, która widziała psiaki i je karmiła, może lepiej doprecyzuje miejsce pobytu psiaków.

Na FB jest napisane gdzie psiaki były widziane.  TZ rozglądał się też po rozległych okolicach (teraz biało to dobrze wszystko widać nawet z daleka). Nie miał za dużo czasu, bo mieliśmy dzisiaj trochę napięty grafik. Od nas to jest 25-30 km, więc rzut beretem. Może jutro uda się nam podjechać.

Posted
8 minut temu, Murka napisał:

Na FB jest napisane gdzie psiaki były widziane.  TZ rozglądał się też po rozległych okolicach (teraz biało to dobrze wszystko widać nawet z daleka). Nie miał za dużo czasu, bo mieliśmy dzisiaj trochę napięty grafik. Od nas to jest 25-30 km, więc rzut beretem. Może jutro uda się nam podjechać.

A ja zapytałam Kasi o psiaki, czy je widziała i taką dostałam odpowiedź (otrzymałam zgodę na przekazanie tego dalej)

Niestety psy widziałam ostatni raz przed śnieżycami w czwartek. W piątek ich nie było, w sobotę byłam 2 razy tez ich nie widziałam, natomiast wieczorem widziałam ślady na śniegu- ale nie mogę mieć pewności, ze to ich. Wczoraj ani dziś nie miałam możliwości pojechac. 
O ile czarny mógłby wskazywać na zamieszkanie w jakimś gospodarstwie, to Ruda z pewnością błąka się od dłuższego czasu.
One spały przy samej jezdni. 

Sadze, ze się ukryły w głębi lasu
Zreszta. Jak wracaliśmy tego dnia co ich spotkaliśmy wieczorem to tez nie było po nich śladu. Nawet ta świnie zostawili i poszli gdzieś spać . Może maja jakaś swoją kryjówkę. A następnego dnia z powrotem spały przy drodze. 

Posted

Kasia jest bardzo, bardzo wdzięczna za chęć pomocy... Martwi się o psiaki :(

"To jak się jedzie w stronę Szczebrzeszyna ostatni zakręt w wąwozie. I jest zwężenie drugiego pasa. Stoją 2 znaki informujące. To 150m. Przed tymi znakami przy barierkach jest to miejsce. Tam w rowie jest taka charakterystyczna wyrwa, wyżłobiona pewnie przez wodę, widać ja nawet pod śniegiem . To tam w sobotę widziałam ślady"

Posted

Biedne psinki:(

Ale z bezdomnymi psiakami to tak jest,nie siedzą w jednym miejscu,tymbardziej ,ze w nocy mróz,a w dzien równiez okropna pogoda

przemieszczają się,może trzeba kogoś zapytać,kto mieszka w pobliżu

napewno gdzies są,

Posted
7 godzin temu, DORA1020 napisał:

Biedne psinki:(

Ale z bezdomnymi psiakami to tak jest,nie siedzą w jednym miejscu,tymbardziej ,ze w nocy mróz,a w dzien równiez okropna pogoda

przemieszczają się,może trzeba kogoś zapytać,kto mieszka w pobliżu

napewno gdzies są,

A właśnie... co z czarnuszkiem, ktory miał jechać do Plaskatego?

Posted

Byliśmy dzisiaj w Gorajcu i szukaliśmy psiaków. Pogoda straszna, śnieg sypie... Sporo tam wszędzie śladów lekko zasypanych, są wszędzie wzdłuż drogi, w lesie. Ale jakich to zwierzaków to ciężko określić. Jak weszliśmy w leśną drogę to natknęliśmy się na świeżutkie ślady dwóch psów. Nawet było widać w którą stronę szły.  Wyglądało na to, że szły w naszą stronę, ale usłyszały nas lub wyczuły i zawróciły. Szliśmy po tych śladach ok. kilometr, czasami zaspy były po pas:) psiaki się nie zapadały, ale my owszem:) Psiaki szły lasem, ale wzdłuż drogi (wzniesieniem wąwozu) w stronę Szczebrzeszyna. Potem zeszły bliżej szosy i szły wzdłuż, raz przeszły przez jezdnię i szły drugą stroną. Potem nagle ślady się urwały. Psy chyba weszły na ulicę i samochody rozjeździły ślady. Nie znaleźliśmy ich kontynuacji. Wróciliśmy do samochodu i pojechaliśmy jeszcze w tę stronę gdzie ślad się urwał (stąd ok. 1 km już były zabudowania), ale nic nie widzieliśmy. Zostawiliśmy jedzenie i musieliśmy wracać.

Podejrzewam, że to były ślady tych dwóch psów. Jeden to na pewno samiec, bo ze trzy razy zaznaczył teren:)

W miejscu, gdzie była świnia też było sporo drobnych śladów (trochę już zasypanych), wzdłuż drogi i w okolicy wyrwy w ziemi. Świni nie widzieliśmy ani worka.

Posted

Bardzo, bardzo Ci dziękuję, bo obecnie nikt nie jeździ do psów. Mam nadzieję, że uda się je namierzyć i złapać... jakoś... i w ogóle żeby im się udało :(

Posted
2 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Bardzo, bardzo Ci dziękuję, bo obecnie nikt nie jeździ do psów. Mam nadzieję, że uda się je namierzyć i złapać... jakoś... i w ogóle żeby im się udało :(

Jeszcze tam podjedziemy, ale jutro nie damy rady, TZ ma wyjazd do Lublina...

• Like 1
Posted
4 godziny temu, Murka napisał:

Murko,jesteście super:)

Wiem jak to jest z takimi bezdomniakami:(

Posted
1 godzinę temu, DORA1020 napisał:

Nie mogę wchodzić na watki,na ostatnią stronę,na szczebrzeszyniaki wchodze z maila,na inne z profilu na dogo,ale nie na wszystkie moge wejśc

O, i ja od kilku dni widzę tylko 1 stronę dogomanii i Psów w Potrzebie, nie da sie zmienić na drugą i kolejną?.........

Posted
3 godziny temu, DORA1020 napisał:

Nie mogę wchodzić na watki,na ostatnią stronę,na szczebrzeszyniaki wchodze z maila,na inne z profilu na dogo,ale nie na wszystkie moge wejśc

1 godzinę temu, malagos napisał:

O, i ja od kilku dni widzę tylko 1 stronę dogomanii i Psów w Potrzebie, nie da sie zmienić na drugą i kolejną?.........

Najedź kursorem na stronę, którą chcesz otworzyć, kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz opcję "otwórz w nowym oknie" lub

zmień numer strony w pasku na pożądany np.

https://www.dogomania.com/forum/topic/78989-bezdomne-ze-szczebrzeszyna-prosza-o-pomoc/?page=431&_fromLogin=1

Nie wiem co to za kiciuś, słodziak.

Posted

Murko,jesteście super:)

Tak, bardzo super :)

13 godzin temu, Murka napisał:

Świetnie, dzisiaj ma podjechać tam Kasia i szukać psiaki,zostawi też jedzonko, jak będę coś wiedziała to dam Ci znać. Kasia jest bardzo wdzięczna za pomoc.

Nie widzę go

Biedny, ciekawe co się z nim stało?

Posted

ZAGINĘŁA SUCZKA RASY BEAGLE-NAGRODA 4000 tel 697492487. Dnia 16.03.2018 około godziny 16 zaginęła suczka rasy beagle w Gorajcu- Zastawie (koło Szczebrzeszyna, lubelskie). Pies miał czerwone szelki i żółta smycz. Pies wabi się "Wiki" i jest bardzo łagodny(na 100% nie ugryzie). Wiki jest psem terapeutycznym dla dziecka niepełnosprawnego i jest dla Niego całym światem. Ostatnio widziana podobno na Starej Wsi, Woli Radzieckiej, Frampolu oraz Tarnogrodzie.

c06b01e7adc15298gen.jpg

58b89f12241fec9dgen.jpg

ab2ab61c78e6ab4bgen.jpg

Posted

Bazarek z różnościami zakończony.

Dla szczebrzeszyniaków jest 82,74 zł. zaokrąglam do 83 zł. i przelewam na konto DORA1020

Jak pieniążki dojdą, proszę o potwierdzenie na wątku bazarkowym

Posted
Przed chwilą, terra napisał:

Bazarek z różnościami zakończony.

Dla szczebrzeszyniaków jest 82,74 zł. zaokrąglam do 83 zł. i przelewam na konto DORA1020

Jak pieniążki dojdą, proszę o potwierdzenie na wątku bazarkowym

Bardzo dziekuję:) Potwierdzę.

Posted
15 godzin temu, Baltimoore napisał:

A myślałam że to u mnie problemy z internetem.

Trzymam kciuki za te psiaki, żeby udało się je złapać. 

I zagadka

Co to za kot?

IMG_20180321_070727836.jpg

Jaśmin?

Posted
9 godzin temu, Murka napisał:

ZAGINĘŁA SUCZKA RASY BEAGLE-NAGRODA 4000 tel 697492487. Dnia 16.03.2018 około godziny 16 zaginęła suczka rasy beagle w Gorajcu- Zastawie (koło Szczebrzeszyna, lubelskie). Pies miał czerwone szelki i żółta smycz. Pies wabi się "Wiki" i jest bardzo łagodny(na 100% nie ugryzie). Wiki jest psem terapeutycznym dla dziecka niepełnosprawnego i jest dla Niego całym światem. Ostatnio widziana podobno na Starej Wsi, Woli Radzieckiej, Frampolu oraz Tarnogrodzie.

mam nadzieje że sie odnajdzie:(