Baltimoore Posted November 22, 2017 Posted November 22, 2017 Tymek jak królewicz :) A Mundek kiedy mógłby jechać? Miło że pomyśleli o kosztach transportu :) ale ja to i na szczepienia bym im przesłała żeby nie przedłużać jego pobytu w klatce tu w lecznicy tylko nich jak najszybciej trafia do kochających Panciostwa :) Zwłaszcza że na miejsce w lecznicy i na leczenie czeka Wtorek. Quote
Baltimoore Posted November 22, 2017 Posted November 22, 2017 A na tych zdjęciach są 3 tygryski czy 2 tygryski z matką? Odnalazł się ten kulejący? Czy nie doczekał pomocy? 1 Quote
Madie Posted November 22, 2017 Posted November 22, 2017 Co się stało? Co do Mundka to mógłby jechać już poniedziałek - wtorek. Quote
DORA1020 Posted November 22, 2017 Author Posted November 22, 2017 Dziekuje sharka za wstawienie zdjec Quote
DORA1020 Posted November 22, 2017 Author Posted November 22, 2017 4 godziny temu, Baltimoore napisał: A na tych zdjęciach są 3 tygryski czy 2 tygryski z matką? Odnalazł się ten kulejący? Czy nie doczekał pomocy? Niestety nie doczekal pomocy:( na zdjecieciach 2 tygryski z mama Quote
DORA1020 Posted November 23, 2017 Author Posted November 23, 2017 Wtorek zachorowal:( wetka kaze mi zabierac 3 maluchy,sa juz zdrowe,potrzebne sa klatki dla 1-2 dniowych pacjetow maluchy sa w klatce z mama,wetka chciala ja umiescic w drugiej klatce,zeby ja wysterylizowac,a nie ma wolnej klatki w oddzielnej klatce jest Jasmin nie wiem co robic,jak dla mnie to juz za duzo problemów Quote
malagos Posted November 23, 2017 Posted November 23, 2017 Dziewczyny kochane, mam opakowanie Feliwaya, kupiłam dla kotów, które ratowałyśmy w ubiegłym roku, ale się nie przydał. Ważny do 2018 roku. Przyda się Wam? Jesli tak, to poproszę adres, to wyślę. 1 Quote
Madie Posted November 23, 2017 Posted November 23, 2017 Bardzo mi przykro. Malagos, Feliway zawsze się przydaje, więc jak dziewczyny nie będą chciały do siebie to zaklepuję Quote
malagos Posted November 23, 2017 Posted November 23, 2017 Wyśle Feliway do DORA1020, mam już adres:) Quote
sharka Posted November 25, 2017 Posted November 25, 2017 zdjęcia od Dora1020: kotka wyrzucona na ulicy Quote
sharka Posted November 25, 2017 Posted November 25, 2017 Dora1020, nie miej mi za złe - tylko zastanawiam się czy nie korzystniej Ci kupować mokrą karmę tylko w puszkach a nie w saszetkach? bo jeśli masz kilka kotów do karmienia to lepiej otworzyć jedną puszkę niż 4 saszetki? Quote
Baltimoore Posted November 25, 2017 Posted November 25, 2017 Odpowiem za dorę1020. Cenowo na pewno korzystniej, ale są sytuacje kiedy trzeba mieć saszetkę dla pojedynczych kotów (Dora karmi ok.30 kotów w RÓŻNYCH miejscach) i na tzw "wypadek". Tam gdzie karmi dużo kotów w jednym miejscu ja wysyłam najbardziej ekonomiczne (jakość do ceny) puchy 800g http://www.bitiba.pl/shop/karma_dla_kota/mokra_karma_dla_kota/animonda_carny/animonda_puszki/385229 I wtedy Dora bierze jedną puchę ze sobą albo część przekłada do pojemnika. 1 Quote
Baltimoore Posted November 25, 2017 Posted November 25, 2017 Puszki Felix 400 g też są ok :) http://www.bitiba.pl/shop/karma_dla_kota/mokra_karma_dla_kota/felix/felix_puszki/471083 (najtaniej) http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_mokra/felix_karma_dla_kota/627550 (darmowy transport przy niższej kwocie) Może ktoś chciałby kupić puszki bezdomnym kotom karmionym przez Dorę? Quote
Baltimoore Posted November 27, 2017 Posted November 27, 2017 Ciszaaa, nikt nie zagląda.... A tymczasem Mundi już w nowym domu :))) Drogę do stolicy zniósł dobrze, przespał :) Transport wyniósł 90zł. Teraz czekamy na wieści i zdjęcia, cioteczko Madie :D Bądź szczęśliwy przytulaśny Mundeczku :D 1 Quote
Tyśka) Posted November 27, 2017 Posted November 27, 2017 Właśnie miałam pytać o Mundiego, wspaniale, że ma domek :) Anioł nad nim czuwa. W sumie kilka Aniołów: Baltimoore, Dora, Madie... :) Tymczasem powoli aktualizuję fb, bo jak byłam tylko ograniczona do teleofnu, to ciężko mi się cokolwiek dodawało... Burasia rodzinka: Quote
Baltimoore Posted November 27, 2017 Posted November 27, 2017 Dzięki Tyś(ka) za uaktualnienie wydarzeń na FB :D Na szczęście Szczebrzeszyniaki mają więcej aniołów, które im pomagają :D Taki klub nawet :D Wszystkich ich spotykamy tu na wątku, pomagają finansowo, karmą, w kosztach leczenia, wklejają na wątek zdjęcia i rachunki Dory, organizują różne akcje :D I najważniejsze- wspierają się w pomaganiu :D 1 Quote
Madie Posted November 27, 2017 Posted November 27, 2017 Zacytuję Marka, kolegę, do którego pojechał Mundek. 'Przymila się, mruczy, łasi, zjadł i jest przeuroczy" Myślę, że nie trzeba się martwić o jego aklimatyzację w nowym domu ;) A ja odczekam z tydzień, dwa, i będę namawiała na drugiego :) Quote
DORA1020 Posted November 28, 2017 Author Posted November 28, 2017 Dziekuje Baltimoore za zorganizowanie i opłacenie transportu:) Dziekuje Madie za znalezienie domu dla Mundiego:) /z ogloszen ani jednego telefonu/ A jeszcze przecudny,przemiły Wtorek czeka na dom...i tez nikt nie dzwoni:( Dzwonia tylko w spr. adopcji iNutki,ale dla niej juz bedzie wizyta pa w czwartek w spr. Wtorka,Jaśmina,Kolędy,Chmurki...nie ma telefonów:( Dziekuje Tyska za ogłszenia gromadki na fb:) Quote
DORA1020 Posted November 28, 2017 Author Posted November 28, 2017 9 godzin temu, Baltimoore napisał: Aklimatyzacja :))) Mundi:) koteczku,ale Ci sie trafilo:) spod krzaków na salony,w cieplutkim mieszkanku,głasiany i miziany:) Serce sie raduje:):) Quote
Tyśka) Posted November 28, 2017 Posted November 28, 2017 Piękny Mundi. :) Na każdego przyjdzie kolej, dobre że dla Nutki jest szansa... Z czasem wypatrzą inne kotki. Quote
Recommended Posts