Baltimoore Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 Chyba ciężki koci katar, wychłodzenie i wygłodzenie- skóra i kosteczki :( On już od jakiegoś czasu nie mógł jeść z powodu tego kk. Wiem tyle co od Dory. Quote
Madie Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Lecznica za Jarzębinę spłacona. Musiałam rozdzielić mioty, Ryś trochę terroryzował Stasia i Fruzię. Od wczoraj brak załatwania się poza kuwetą, zamknełam pokój i zostawiłam je same. Fruzia bardzo płacze jak w nocy się światło wyłącza. Staś bez zmian. Jagódka dziś rano pierwszy raz od feralnej adopcji mruczała na moim łóżku. Ryś ją bije, więc trochę w trudny wiek wchodzimy. Ryś koniecznie do domu z innymi kotami (i bez psa bo sie boi), Jagoda może być jedynaczką i zamieszkać z psem. Oprócz tego widzę że Jagódka strasznie mruży oczy i jest obsmarkana. Stawiam, że zaraziła sie od Stasia, kóry też był przeziębiony. Oboje są wolni, maja swoje legowisko i miski w łazience, ale już swobodnie chodzą po domu, nawet moje koty już na nie nie syczą. Nie zamykałam ich dziś, bo są bardzo grzeczne. Na dziś planowany weterynarz. Quote
Baltimoore Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 2 godziny temu, Madie napisał: Lecznica za Jarzębinę spłacona. Madie, wielkie dzięki :D I kciuki za dobrą socjalizację kociaków i za dobre domki dla nich :D Quote
Tyśka) Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Ależ masz z nimi "wesoło", Madie. Pewnie nie masz za bardzo czasu, ale jakbyś zdołała zrobić zdjęcia kociakom to na nowo ruszę z ogłoszeniami. Czyli niekoniecznie Rysio do domu z Jagodą, skoro ją terroryzuje? Quote
Baltimoore Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Myślę że Jagódka i Rysio odreagowują tamtą adopcję. U Madie szybko dojdą do siebie :) Quote
Tyśka) Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Czaruś: https://www.olx.pl/oferta/czarus-jedyny-taki-kawaler-piekny-czarujacy-rozmruczany-CID103-IDoFp8i.html Quote
Baltimoore Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Czarusiowi Dora znalazła dom, tylko trzeba 2x odrobaczyć i wykastrować. Mam nadzieję, że nic się nie pokićka. Quote
Tyśka) Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Ale express :) To trzymam kciuki! Na wszelki wypadek niech powisi sobie na Kraków;) Quote
Madie Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Tyśko, daj maila, wyślę Ci najnowsze zdjęcia Jody i Rysia. Wysyłałam już Baltimoore. Quote
Tyśka) Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Joda :) hihi, wykorzystam to w ogłoszeniach :))) Już wysyłam priv z mailem. Quote
DORA1020 Posted September 12, 2017 Author Posted September 12, 2017 Bardzo dziekuje za karme dla kotkow od mar.gajko;) dzisiaj przyszła,od kilku dni juz nie miałam karmy dla kociakow,takze bardzo sie ucieszylam zamowiłam jeszcze karme w zooplusie za pieniazki,ktore wyslala Madie bardzo dziekuje:) Quote
DORA1020 Posted September 12, 2017 Author Posted September 12, 2017 6 godzin temu, Madie napisał: Lecznica za Jarzębinę spłacona. Musiałam rozdzielić mioty, Ryś trochę terroryzował Stasia i Fruzię. Od wczoraj brak załatwania się poza kuwetą, zamknełam pokój i zostawiłam je same. Fruzia bardzo płacze jak w nocy się światło wyłącza. Staś bez zmian. Jagódka dziś rano pierwszy raz od feralnej adopcji mruczała na moim łóżku. Ryś ją bije, więc trochę w trudny wiek wchodzimy. Ryś koniecznie do domu z innymi kotami (i bez psa bo sie boi), Jagoda może być jedynaczką i zamieszkać z psem. Oprócz tego widzę że Jagódka strasznie mruży oczy i jest obsmarkana. Stawiam, że zaraziła sie od Stasia, kóry też był przeziębiony. Oboje są wolni, maja swoje legowisko i miski w łazience, ale już swobodnie chodzą po domu, nawet moje koty już na nie nie syczą. Nie zamykałam ich dziś, bo są bardzo grzeczne. Na dziś planowany weterynarz. Bardzo dziekuje Madie za spłacenie długu za Jarzebinke:) I ciesze sie,ze kociaki swobodnie chodza po domu:) bedzie dobrze szkoda tylko,ze telefony milczą:( Quote
DORA1020 Posted September 12, 2017 Author Posted September 12, 2017 4 godziny temu, Baltimoore napisał: Myślę że Jagódka i Rysio odreagowują tamtą adopcję. U Madie szybko dojdą do siebie :) Tez tak mysle:) sa bezpieczne i dobrze zaopiekowane:) a ich mama miała być dzisiaj sterylizowana Quote
DORA1020 Posted September 12, 2017 Author Posted September 12, 2017 3 godziny temu, Baltimoore napisał: Czarusiowi Dora znalazła dom, tylko trzeba 2x odrobaczyć i wykastrować. Mam nadzieję, że nic się nie pokićka. Cała niedziele chodziłam po znajomych i prosiłam choćby o dt juz nie moglam patrzec jak on chcial do ludzi.ocieral sie o nogi,było mu zimno w końcu/nie wiem jaikim cudem/ udało mi sie ta kobieta mówiła mi kiedys,ze wzięłaby czarnego kocurka,ale jak poszłam do niej to powiedziala,ze raczej wolałaby czarna kotke nic na to nie mogłam poradzić,na siłe nikomu kotka nie wcisne ale sie zastanowiła i wzieła Czarusia,czas juz był najwyzszy,bo kotek kicha jest w tym domu 13letnia kotka,sunia i krolik juz myslałam,ze nic z tego nie bedzie ,bo sunia zaatakowała Czarusia,kotka rowniez,o krolika tez sie obawialam,bo z kolei kocurek bardzo mu sie przygladał ale wszystko skończyło sie dobrze Czaruś dwa dni spał...biedactwo a teraz wygrzewa sie na balkonie:) pierwszy raz dom dla zwierzaka znalazłam w Szczebrzeszynie Pani poprosiła o 2 x odrobaczanie i kastracje/zwierzaki sa u niej wysterylizowane/ Quote
Tyśka) Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Wow, wspaniale! Miał ogromne szczęście, że spotkał Ciebie na swojej drodze! Podziwiam Cię za wytrwałość! Zdjęcia z DSu: Quote
bakusiowa Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Dora, doszły pieniądze ode mnie na karmę dla kotów? Poszły 6-go września. Quote
Madie Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Super, że Czaruś ma dom. Mogę opłacić odrobaczenie i szczepienie. Niech ma. Odnośnie zabiegów, Byłam dziś w lecznicy, zaszczepiłam Jagodę i Rysia, najwyższy czas, zrobiłam im też testy z krwi na FIV/Felv na wypadek jakby miały iść osobno do domów. Można więc napisać w ogłoszeniach, że odrobaczone, zaszczepione, i z testami (wyniki w czwartek, ale mysle ze spokojnie mozna napisać, że są ujemne). Oprócz tego Jagoda miała płukane oczko, bo zadrapał ją Ryś, ale nie ma konieczności antybiotyku czy sterydu. Koty zostały też osłuchane i miały manicure. Za wszystko wyżej poszło 350zł. Piszę pro forma, bo biore te koszta na siebie. Szczepienie powtarzamy za 3 tygodnie. Zamówiłam też na czwartek dwie obroże uspokajające i Feliway do kontaktu dla Staśka i Fruzi. Planuje pokazać przynajmniej kocurka w czwartek, ale póki co wpadki kuwetowe już się nie zdarząją. 1 Quote
mar.gajko Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 2 godziny temu, DORA1020 napisał: Bardzo dziekuje za karme dla kotkow od mar.gajko;) dzisiaj przyszła,od kilku dni juz nie miałam karmy dla kociakow,takze bardzo sie ucieszylam zamowiłam jeszcze karme w zooplusie za pieniazki,ktore wyslala Madie bardzo dziekuje:) Napisz czy jadły te inne puszki i kartoniki :) na przyszłość. Quote
DORA1020 Posted September 13, 2017 Author Posted September 13, 2017 Tak bakusiowa pieniazki doszly,napisalam o tym juz jak doszly.Byly 6 wrzesnia. Moglo Ci umknąć,bo duzo tych postow. Pieniadze na karme pozyczam...póżniej oddaje.....i tak to sie kręci Karma byla zamowiona w zooplusie 29 sierpnia,i za nia mialam dlug.I z pieniazkow ,ktore wyslalas i wyslala sharka oddalam dlug. Kotkow do karmienia jest duzo,karmie w roznych miejscach. Serdecznie dziekuje:) Kotki duzo jedza,jak przychodze karmic na dzialke,to biegaja miedzy nogami,miauczac przerażliwie,jakby z tydzien nie jadły. Wiec karmie według potrzeb,jeszcze sucha zostawiam dla tych ,ktorych w chwili karmnienia nie ma. Dlatego ciągle sa wstawianie te faktury z zooplusa.Domu te kotki nigdy nie beda miały,bo to dzikuski,ale glodne nie moga być. Bardzo dziekuje za pomoc:) Quote
DORA1020 Posted September 13, 2017 Author Posted September 13, 2017 10 godzin temu, bakusiowa napisał: Czaruś bardzo mi sie podoba. Mnie tez:) To taki grzeczny kocurek,i jest mu juz ciepło:) Quote
DORA1020 Posted September 13, 2017 Author Posted September 13, 2017 10 godzin temu, mar.gajko napisał: Napisz czy jadły te inne puszki i kartoniki :) na przyszłość. Tak,to dobra karma.Sa to puszki animondy,kociakom smakuje ta karma.Kartoniki rowniez. Wczesniej taka zamawiala Baltimoore. Bardzo dziekuje:) Quote
DORA1020 Posted September 13, 2017 Author Posted September 13, 2017 11 godzin temu, Madie napisał: Super, że Czaruś ma dom. Mogę opłacić odrobaczenie i szczepienie. Niech ma. Odnośnie zabiegów, Byłam dziś w lecznicy, zaszczepiłam Jagodę i Rysia, najwyższy czas, zrobiłam im też testy z krwi na FIV/Felv na wypadek jakby miały iść osobno do domów. Można więc napisać w ogłoszeniach, że odrobaczone, zaszczepione, i z testami (wyniki w czwartek, ale mysle ze spokojnie mozna napisać, że są ujemne). Oprócz tego Jagoda miała płukane oczko, bo zadrapał ją Ryś, ale nie ma konieczności antybiotyku czy sterydu. Koty zostały też osłuchane i miały manicure. Za wszystko wyżej poszło 350zł. Piszę pro forma, bo biore te koszta na siebie. Szczepienie powtarzamy za 3 tygodnie. Zamówiłam też na czwartek dwie obroże uspokajające i Feliway do kontaktu dla Staśka i Fruzi. Planuje pokazać przynajmniej kocurka w czwartek, ale póki co wpadki kuwetowe już się nie zdarząją. Madie,słów mi brak Za wszystko bardzo Ci dziekuje:) Sa to olbrzymie koszty,dziekuje,ze jesteś:) Ze pomagasz...zawsze.... Quote
DORA1020 Posted September 13, 2017 Author Posted September 13, 2017 Dnia 8.09.2017 o 07:47, DORA1020 napisał: Bardzo dziekuje Tyska za wstawienie faktury:) Od Bakusiowej otrzymalam 100zl i od sharki 30zl bardzo dziekuje:) wszystko idzie na karmienie zwierzakow bardzo,bardzo dziekuje:) tutaj napisalam,ze pieniazki doszly. Bardzo dziekuje,raz jeszcze:) Quote
Recommended Posts