Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted
18 godzin temu, Tyś napisał:

Obiecana faktura :)
DSC01459.jpg

Bardzo dziekuje Tyska za wstawienie zdjec Zosi w nowym domku:)

i faktury z paragonami:)

jedzenie kupilam dla kotkow/50zl od sharki,za co bardzo jej dziekuje:)\

i reszta od buenos......wielkie dzieki:)

Posted
12 godzin temu, Baltimoore napisał:

Ale miziasta :D

I ma swoje kolana i swoją pościel do słodkiego wylegiwania się :D

Tak ...domek kocha kiciulke:)

mialam jeszcze kilka telefonow,ale p.Sandrze udalo sie adoptowac Zosie:)

Posted

Wczoraj późnym wieczorem, ok. godz.22 przejeżdżając drogą krajową nr 74, która prowadzi częściowo przez las w okolicy Szczebrzeszyna ( Szperówka) w pewnym momencie zauważyłam  wychodzącą z lasu na pobocze małą psinkę. Wyglądała na suczkę,ale nie wiem na pewno, bo  panowały nieprzeniknione ciemności, a okazało się,że nie mam latarki w telefonie. Wysiadłam z samochodu,ale to małe czmychnęło gdzieś dalej; szukałam jej z pół godziny na oślep,wołałam,ale nie pokazała się już.

A auta zapitalały tą drogą, jak głupie, pomimo późnej pory. Wysypałam jeszcze trochę suchej karmy i z ciężkim sercem odjechałam, . Bez latarki i kamizelki odblaskowej nic więcej nie mogłam zrobić. Nie wiem jak pomóc psince.

Posted
Godzinę temu, Baltimoore napisał:

A jest możliwość żebyś podjechała tam w dzień?

Dora nie ma samochodu, nie będzie miała jak tam pojechać:(

Nie bardzo. Nie jest to jakoś daleko od Zamościa, bo 30 km,ale  nie mogę. Gdyby ktoś jechał, mogę dokładnie opisać, gdzie wdziałam psa.

Posted

Kurcze felek... :( KOlejna suka... :( A zgłosić gminie? Czy nie bardzo?

Martwią mnie finanse Snikersa...
W tej chwili pod opieką "szczebrzeszyńskiej ekipy" jest Snikers... Pirat jeszcze zabezpieczony przez właścicieli, więc mam nadzieję, że przez miesiąc znajdzie swój dom. Ale Snikers... jest na minusie... Jakieś pomysły, ciocie?

Posted

zrobię nieduże bazarro pół na pół szczebrzeszyniaki - zamojszczaki, fanty czekają no obfocenie, miałam robić w ten weekend, jednak się nie udało, postaram się w czwartek

Posted
3 godziny temu, Tyś napisał:

Kurcze felek... :( KOlejna suka... :( A zgłosić gminie? Czy nie bardzo?

Martwią mnie finanse Snikersa...
W tej chwili pod opieką "szczebrzeszyńskiej ekipy" jest Snikers... Pirat jeszcze zabezpieczony przez właścicieli, więc mam nadzieję, że przez miesiąc znajdzie swój dom. Ale Snikers... jest na minusie... Jakieś pomysły, ciocie?

Snikersik dostanie spadek po Brysiu wiec dług bedzie spłacony. Miejmy nadzieje ze znajdzie niedługo swój domek. 

Posted

Własnie Ingrid, tylko dług... :( To mnie przeraża, że mimo tego Snikersa los nie jest pewny... bo zero deklaracji... ale mnie ostatnio czarnowidztwo złapało.Po tym, jak "moi" leśny skazańcy niestety odeszli za TM, a ostatni "skazaniec" nadal czeka na dom, całkiem juz przygaszony :(

Posted
O 22.05.2016 o 23:00, sharka napisał:

zrobię nieduże bazarro pół na pół szczebrzeszyniaki - zamojszczaki, fanty czekają no obfocenie, miałam robić w ten weekend, jednak się nie udało, postaram się w czwartek

Dziekuje sharka:)

pilnie potrzebuje kropelek od kleszczy

u p>Joanny trzy psiaki,wszystkie przez nia przygarniete

sunia niedawno miala bebeszjoze,zostala uratowana,ale trzeba zabezpieczyc na cale lato

krople dzialaja tylko miesiac,pod koniec maja konczy sie ich dzialanie u psiakow p.Joanny

potrzebuje rowniez suchej karmy dla kotkow i psiakow

nie moge w tej chwili karmic mokrym,bo jedzenie sie psuje.Niektore zwierzaki nie lubia suchej karmy,ale nie ma innego wyjscia.

Posted

Potrzebuje wysterylizowac suczke,moze znacie jakas fundacje,ktora pokrylaby koszty sterylizacji?

Poprosila o pomoc dziewczyna,ktora przygarnela sunie.Ona ma juz wczesniej przygarniete dwa psiaki,teraz przygarnela suczke,a psiaki nie sa wykastrowane.

Nie chce miec malych pieskow,dlatego prosi o pomoc w sterylizacji.

Posted

Witaj Dora1020,

Właśnie mija 5 lat odkąd wypatrzyłam i zakochałam się od pierwszego wejrzenia w szczebrzeszyńskiej Saruni. Miałam wielkie szczęście, że Sarunia trafiła do mnie a mało brakowało aby trafiła do innej rodziny, która w ostatniej chwili z niej zrezygnowała. Ta rodzina nie wie jak wiele straciła. Często zastanawiam się do kogo Sarunia należała wcześniej,  czy jej właściciele wspominają ją, czy myślą co się z nią stało, czy tęsknią za nią.

Sarunia jest wspaniała, idealna, kochana. DORA1020- dziękuję za Sarunię!!!

Dla przypomnienia mój cukiereczek:

2r3yt5d.jpg

2v92jbk.jpg

2640tbm.jpg

13z370j.jpg

2k3blw.jpg

• Upvote 2
Posted

Sara 2011 takiego domu jak Twoj zyczylabym kazdemu zwierzakowi:)

Niewiele brakowalo zeby Sara umarla z glodu.Dobrze,ze wtedy poszlam na spacer z moim rudym,i ze ja zobaczylam.

I do dzisiaj sie zastanawiam czy do tego lochu wpadla sama czy ja ktos wrzucil.

Ciesze sie,ze jest teraz szczesliwa i kochana:)

Posted
18 godzin temu, Ingrid44 napisał:

Dora, zamówię worek karmy dla piesków. Prosze napisz jaka karmisz. 

Bardzo dziekuje:)

Karmie karma psiaki taka jaka w danej chwili mam.

Najlepiej drobna karma.Dziekuje Ingrid:)

Posted
5 godzin temu, DORA1020 napisał:

Bardzo dziekuje:)

Karmie karma psiaki taka jaka w danej chwili mam.

Najlepiej drobna karma.Dziekuje Ingrid:)

Dzisiaj zamówię.  Nie wiem czy bedzie drobna bo nie znam sie na karmach w Polsce. Jak psiaki nie lubią twardej karmy to można polać trochę woda.