Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Dora, nie chciałam uprzedzać wydarzeń, ale ...

dwa kociaki u Madie mają zaklepany cudny wspólny dom!!!

Właśnie panie, mama - pani Ala i dorosła corka były u Madie z wizytą, żeby ostatecznie wybrać dwójkę szczęściarzy.

Wybrały tak jak wcześniej planowały, bo bez tego nie umiałyby się zdecydować, wszystkie kotki słodkie i piękne.

Zdziwiły się, że takie małe, bo fotki - jak wiadomo - postarzają.

Wybrały czarnego kocurka i burą największą dziewczynkę. Do ogłoszeń zostaje nam Filemon i whiskasowa srebrna koteczka.

Dom naprawdę wyjątkowy, nie musiałam nic tlumaczyć ani szkolić, nagadałyśmy się z panią Alą jak stare znajome, które od zawsze miały koty. Nawet chodziłyśmy do tych samych weterynarzy. Bo pani Ala jeździła ze swoimi kotami do wybranego weta przez pól Warszawy.

Kociaki bedą miec dom z zabezpieczonymi oknami, swietnymi karmami, wybranym weterynarzem. I dużo miłości. Jestem tego pewna. Pani Ala wyrazila nadzieję, ze kotki zaczną się bawić. Na pewno zaczną, jak odzyskają beztroskie dzieciństwo.

Kotki pojadą do domu w środę, jak Madie wroci z wyjazdu, a panie odbiorą zamówione rzeczy dla kociaków.

Bardzo się cieszę. Taki dom to marzenie i przywraca wiarę w ludzi.

Teraz z większym optymizmem możemy szukać fajnego domu dla Filemona i srebrnej kici.

Dziękuję Madie za zajmowanie się kotkami i pomoc w adopcji kociakow. Kinga, dzieki!

No,nie chcialas uprzedzac........

rozmawialysmy i nic nie powiedzials........

marzylam o takim domku dla Jacka i Agatki,ale niestety.........Jacus bardzo to przezyl,rozchorowal sie.....

Z tego co piszesz p.Ala jest wspaniala osoba:)

ludka,dzieki wielkie:) ze znalazlas p.Ale:)

Posted

Sara 2011 wyslala dla bezdomniakow 100zl.Bardzo dziekuje.....:)....:)

Dziekuje serdecznie,bo dzieki Waszej pomocy i ja moge pomagac:) Inaczej siadlabym na srodku ulicy i plakala z bezsilnosci.

Sara mizaki dla szczebrzeszynskiego bezdomniaka Saruni....:) i dzieki wielkie...:)

Posted

Dzisiaj zaniosalam jedzenie dla zwierzakow.

I przy okazji zrobilam kilka zdjec

[attachment=18281:DSC02159.JPG]

[attachment=18282:DSC02169.JPG]

[attachment=18283:DSC02172.JPG]

[attachment=18284:DSC02173.JPG]

Na zdjeciu sa szczeniaczki,jednego bialego juz komus obiecala,rece opadaja...:(

komu obiecala:(

BeciaLublin szuka pomocy dla nich.Dzieki Beatko:)

Rudy kocurek to jej,natomiast dwa /przy rowarze/ czarny i burasek to dwie czteromiesieczne kotki,podrzucone tej kobiecie.

Tak mowi,ale jaka jest pradwa nie wiem.

Zostawilam troche suchej karmy dla kociakow/ ktora niedawno wyslala Madie,dzieki wielkiei/

i puszki dla psiakow.

Kobieta przywitala mnie awanturka,ze leje deszcz,ze psiak jej uciekl:)

wszystkiemu jestem winna ja.

Posted

Wstawie jeszcze to co napisala ala123 na watku Krystyny Pomaranskiej

------------------------------------------------------------------------

Napisany Wczoraj, 19:00

A Krystyna praktycznie codziennie jeździ na interwencje. Przedwczoraj była na wsi koło Szczebrzeszyna,na 40 centymetrowych łańcuchach trzy psy, w tym jedna suczka wyglądająca na ciężarną... Psy przywiązane do ściany budynku,bez bud,bez możliwości schronienia się przed zimnem. Rodzina jest znana policji,ale co z tego: w tamtym roku został stamtąd zabrany stary,wyjący z bólu pies,a już na jego miejsce są kolejne.

Wczoraj z kolei w innej wsi chyba dwa psy przywiązane do... starej beczki. Właścicielka powiedziała,że przecież jest lato, to po co im budy...

Mam wrażenie,że jest coraz gorzej, ludzie są coraz bardziej bezlitośni dla zwierząt,a instytucje państwowe mają gdzieś i przepisy i zwierzęta. Nie wiem,jak długo jeszcze damy radę...

-------------------------------------------------------------------

znowu wies kolo Szczebrzeszyna....to ciemnogrod.......a moze gorzej

czy wiecie jak wyglada interwencja?

jaki to ogromny stres dla takiej osoby,ktora tam jedzie i jest bezradna ...jak pomoc....

jak patrzy na cierpienie zwierzat....:(

Krystyna bardzo to przezywa,niech chce juz jezdzic na interwencje,chce odpoczac,jest w ogromnym stresie

kto to bedzie robil?

kto bedzie pomagal cierpiacym zwierzetom?

Posted

z mojego zakończonego bazarku mam na razie 300 zł (docelowo będzie ok 350 zł), ponieważ jutro wyjeżdżam na kilka dni, wyślę już na konto weterynarza to co udało się dotąd uzbierać tj 300 zł z opisem że to na dług za kotki ze Szczebrzeszyna, jak będą już 2 zaległe wpłaty bazarkowe (ok 50 zł) to wyślę drugi przelew

Bardzo dziekuje za ten bazarek.... :)

jesli bedzie dodatkowe 50zl,to prosze wplac na moje konto,poniewaz wisze za trnasport kotkow do Madie.

Sharka,bardzo Ci dziekuje za pomoc..... :)

przed chwilą wpłaciłam na Twoje konto Dora 58 zł jako drugi przelew z bazarku, jutro koło g. 12 pieniążki powinny być na koncie :)

Posted

nie za bardzo mam czas szukać - czy w którymś poście są aktualne rozliczenia? wrzesień październik 2015? podałabym na wątku bazarkowym nr postu

Posted

Dora, to mleko dla szczeniaków dotarło do ciebie? Podałam je w ubiegłym tygodniu, tyle mogę ci pomóc,bo sama mam ogromne długi w lecznicy i nie wiem skąd na nie brać...

Posted

Dora, to mleko dla szczeniaków dotarło do ciebie? Podałam je w ubiegłym tygodniu, tyle mogę ci pomóc,bo sama mam ogromne długi w lecznicy i nie wiem skąd na nie brać...

Wiem,smutne to wszystko,czasmi nie chce sie zyc......:(

mleko dotarlo,dziekuje....:)

w ubieglym tygodniu zanioslam szczeniaczkom.

Posted

komputer dzisiaj prawie nie dziala

od rana niewiele udaje mi sie napisac........

sharka

wplywy i wydatki wpisaywalam w biezacych postach

na nic nie mam czasu

sprobowalam zrobic rozliczenie chociaz za pazdziernik

jest w 8 poscie

jesli cos trzeba dopisac ,dopisze,

z Twojego bazarku 300zl  wplynelo na konto weta...bardzo dziekuje.....:)

pojdzie ta kwota na dlug,ktory mam w lecznicy.

Dzisiaj zapytam wetke ile jest jeszcze do zaplacenia,ale az sie boje pytac.

A 58zl  ktore wyslalas teraz to zwrot kosztow transportu kotkow do Madie

sharka bardzo Ci dziekuje....:) bardzo pomagasz szczebrzeszynskim bezdomniakom.......:)

• Upvote 1
Posted

Nie no 120 puszek po 400 gram. Powinno starczyć na jakiś czas. Jakość do przyjęcia, sama czasami karmiłam nimi koty. 

eh...Madie....zaszalalas....:) nigdy tyle puszek nie dostalam,az nie moge uwierzyc.......

no nie wiem co napisac........

niedawno wyslalas 30kg  suchej karmy dla kotkow,a teraz 120 puszek......

dzieki wielkie.....:) tyle moge.......

i bardzo sie ciesze,ze kocinki nie beda chociaz glodne.......

Posted

Nie wiem ile Ci schodzi dziennie, ale jakbyś policzyła, można byc zawsze tak dosyłać żeby był zapas chociaż mokrego jedzenia. 

Niedawno szlo mi takich puszek 5 dziennie,a jeszcze mieszam je z kasza i dodaje do tego gotowana watrobke,a czasami kurczaka.

Idzie zima,kotki duzo jedza,bardzo duzo........

teraz jak 4 pojechaly do Ciebie,to idzie mi 4 puszki dziennie.

Karmie teraz ok. 17 kotkow.

I raz w tygodniu zanosze cos do tej kobiety co ma szczeniaczki,bo tam masa zwierzakow, kotki sa trzy /w tym jej rudy kocurek/

Posted

sprawdze.......a co to za wplata? Czy to z bazarku? Czy na bedzomniaki?

Miałam podzielić  100 zł na "Twoje" bezdomniaki i Ninkę po połowie, ale Ninka pojechała do nowego domu więc przekazałam Ci jej część. Mam też fanty na bazarek, ale sezonowe więc trzeba poczekać do wiosny. :)

Posted

komputer dzisiaj prawie nie dziala

od rana niewiele udaje mi sie napisac........

sharka

wplywy i wydatki wpisaywalam w biezacych postach

na nic nie mam czasu

sprobowalam zrobic rozliczenie chociaz za pazdziernik

jest w 8 poscie

jesli cos trzeba dopisac ,dopisze,

z Twojego bazarku 300zl  wplynelo na konto weta...bardzo dziekuje..... :)

pojdzie ta kwota na dlug,ktory mam w lecznicy.

Dzisiaj zapytam wetke ile jest jeszcze do zaplacenia,ale az sie boje pytac.

A 58zl  ktore wyslalas teraz to zwrot kosztow transportu kotkow do Madie

sharka bardzo Ci dziekuje.... :) bardzo pomagasz szczebrzeszynskim bezdomniakom....... :)

dzięki Dora :) rozliczenia na wątku są ważne, wiem że brak czasu :( 

• Upvote 1
Posted

Miałam podzielić  100 zł na "Twoje" bezdomniaki i Ninkę po połowie, ale Ninka pojechała do nowego domu więc przekazałam Ci jej część. Mam też fanty na bazarek, ale sezonowe więc trzeba poczekać do wiosny. :)

Tak,wiem,50zl otrzymalamm od Ciebie,ale chyba wczesniej.

Bo teraz byla wplata 14.10 i zapisalam to na bazarku,50zl---wiec policzylam 35zl z bazarku razem z wysylka i 15zl nadplaty.

Czy to o ta wplate chodzi?Wszystko juz mi sie juz myli:)

Posted

Sprawdz prosze w 8 poscie czy dobrze zapisalam.

I dziekuje za przypomnienie....:)

Posted

Bardzo się cieszę:) Mam nadzieję, że kotkom będzie smakowało. 

A jeśli o kotkach mowa - dziś dwa pojechały do nowego domku. Wszystko już było pod koty przygotowane, a młode zamiast się chować od razu podeszły do misek i balkonu. 

Panie zachwycone, bardoz przejęte. Kotki mają saszetki, suchą karmę, rybkę w lodówce i 3 rodzaje mięska. Myślę, że za chwilę będą się toczyć, a nie chodzić ;)

Na wszelki wypadek wzięłam je wczoraj do weterynarza, miały ciut szkliste oczka. Są podziębione, ale bez potrzeby podawania czegokolwiek. Wet je dokładnie obejrzał, wyczyścił uszy, obcięliśmy pazurki, obejrzał brzuchy (wykluczył FIP'a rzecz jasna, mówi, że to może być po złej diecie albo i robale więc robimy badania kup). 

Jeszcze 2 zostały - powiem po cichu, że ktoś baaaardzoooo fajny zastanawia się nad whiskasową koteczką:)

Dobrym newsem jest też to, że kotki dostaną zapas żwirku od mojego dyrektora, który zawsze podziwia DT, nigdy się nie angażował, ale teraz chce mi zasponsorować dla wszystkich kotów "piasek". Jeśli dodać do tego jedzenie od mojej siostry, która zamiast z Francji prezentów przywiozła mi karmę, to można rzec, że koty są "samowystarczalne" :)

• Upvote 1