Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Sąsiadka sie zgadza na ogłoszenia z jej buzią? Dora, możesz się spodziewać ciekawych telefonów  ;)

Też dziś zrobię trochę ogłoszeń na kilku portalach, może akurat któreś przyniesie szczęście.

Zgadza sie,zgadza......zreszta dzisiaj rano wyjechala za granice.

Agata to zwierzolub,wiedziala,ze zdjecia do ogloszen.

Ale faktycznie masz racje,moga dzwonic rozne debile.

Moze tylko to pierwsze zdjecie wykorzystac do ogloszen?

Posted

Dzięki za maile z fotami :)

Łazienkowce mają już 3 wyróznione ogłoszenia na Warszawę, jeśli dobrze liczę, hehe. Za to lecznicowy burasek chyba żadnego wyróżnionego. Ja mu wrzucilam ogłoszenia na kilkanaście portali, bez wyróżnień, z kontaktem na siebie - zobacze, jaki bedzie odzew

http://olx.pl/oferta/uwolnij-tygryska-CID103-IDbz3qZ.html

Ogłaszam też buraski kieleckie, wiec zainteresowanym pokazuje różne ogłoszenia burasów.

Wreszcie odkryłam też ogłoszenie trikolorki, w tym warszawskim ogłoszeniu ma ladne foty.

Muszę napisać lub zadzwonić do Kudlatej, na ile czasu ma wyróżnienia na Zamość, bo ogłasza nieaktualne kotki i zapewne bez odzewu.

Posted

Ja dla łazienkowców mam cały czas jedno ogłoszenie, zmieniam tylko lokalizację. Wczoraj wrzuciłam jeszcze na gumtree, chyba brakuje ogłoszeń o koteczkach tych u starszej Pani. Ja nie będę mogła ich zamieścić,za chwilkę wyjeżdżam na weekend.

Ludka, ogłoszenie koteczka jest superowe ... :)

Posted

Dora, może chcesz swoje ogłoszenie lazienkowców edytować jakoś tak:

Tygryski Jacuś i Agatka szukają domu

3 miesięczne rodzeństwo, domowe kotki, których ktoś się pozbył i znalazły się na ulicy, czekają u mnie na nowych Opiekunów. Kotki są zdrowe, odrobaczone. Wzorowo korzystają z kuwety.

Agatka to koteczka z białymi skarpetkami, Jacuś jest jednolicie umaszczony.

Niestety nie mają u mnie dużo miejsca, bo muszę je dla bezpieczeństwa odizolować od swoich psów. Koteczki są przemiłe, lgną do ludzi, uwielbiają głaskanie i siedzenie na kolankach. Dokazują i bawią się jak to kociaki. Bardzo potrzebują prawdziwego domu i kochających, troskliwych Opiekunów.

Ideałem byłby wspólny dom dla kociaków, bo są ze sobą zżyte, a jednemu będzie smutno, gdy zostanie sam.

Kotki są w domu tymczasowym w Szczebrzeszynie, gdzie trudno znaleźć domy dla kotów. Transport do Warszawy lub Lublina nie będzie problemem.

Szukam domu, który zapewni kotkom dobrą opiekę i bezpieczeństwo i z którego kotki nie będą wypuszczane bez kontroli.

Posted

Dziekuje za taki ladny tekst...:)

juz zmienilam...tylko odzewu zadnego

zadzwonila do mnie kobieta z prosba o pomoc,bo karmia  od  miesiaca rannego bociana,ma zlamane skrzydlo.

Chca,zeby ktos sie nim zaapiekowal.Czy moze ktos mi podpowiedziec do kogo zwrocic sie  o pomoc?

I jeszcze mam kolejna prosbe

moze ktos ma na zbyciu aparat fotograficzny i moze podarowac?

bo ja juz nie mam,a jest mi przeciez bardzo potrzebny

upadlam,potluklam sie i rozbilam aparat...i koniec robienia zdjec.

Posted

Jeśli chodzi o rannego bociana, można się skontaktować z p. Pawłem z Leśnej Osady Edukacyjnej w Kole: http://www.czaswlas.pl/obiekty/lesna-osada-edukacyjna-w-kole-1053

Ośrodek posiada status ośrodka rehabilitacji zwierząt. Dwa czy trzy lata temu p. Paweł opiekować się bocianem czarnym. Przyjął też maleńką sarenkę, znalezioną w lesie przez moją mamę. Byłam u niego dwukrotnie - jestem zauroczona tym miejscem i pracującymi tam ludźmi - polecam! :)

Posted

I jeszcze mam kolejna prosbe

moze ktos ma na zbyciu aparat fotograficzny i moze podarowac?

bo ja juz nie mam,a jest mi przeciez bardzo potrzebny

upadlam,potluklam sie i rozbilam aparat...i koniec robienia zdjec.

niestety nie mam aparatu na zbyciu, popytam znajomych. Spróbuj komórką :cool1:

Dorka, a Ty jak się czujesz, wszystko ok?

Posted

Lucynko, to Twoje ogłoszenie?

http://olx.pl/oferta/mlode-udomowione-koteczki-do-adopcji-CID103-IDbiFa7.html#c0b2c84c43;promoted

Warto edytować, bo "udomowione" brzmi jak dzikie wzięte do domu, śmietnik też pewnie nie zachęca, a "młode" to piszę o 2 letnich ;)

Zmień w tym duchu:

Małe tygryski marzą o domach

3 miesięczne rodzeństwo, kotka (z białymi skarpetkami) i kocurek, czeka na nowych opiekunów. Maluchy są zdrowe, odrobaczone. Korzystają z kuwety.

Znajdują się w domu tymczasowym, w którym muszą być odizolowane od psów. Trochę się nudzą w swojej izolatce i czekają na dom, w którym będzie więcej miejsca i przed wszystkim troskliwy opiekun, bo kociaki lgną do ludzi. Są oswojone, przymilne, wesołe, niestrachliwe. Byłoby wspaniale, gdyby znalazły wspólny dom, ale nie jest to warunkiem oddania kotków.

Szukamy domów mogących zapewnić kotkom dobre warunki i bezpieczeństwo. Prosimy o zgłoszenia domów, które nie wypuszczają kotów w mieście lub niebezpiecznej okolicy.

Kotki są w woj. lubelskim, ale transport nie będzie problemem.

Posted

Chyba Dory komórka też niezbyt zdjęciowa. Może ktoś ma już nieużywaną komórkę robiącą znośne foty?

A kto wrzucił to ogłoszenie?

http://olx.pl/oferta/male-kotki-tylko-w-dobre-rece-CID103-IDbmIHX.html#75a5dea199;promoted

Dora, masz w ogóle telefony w sprawie kociaków? Ja mam 1-3 dziennie, ale jak ktos brzmi sympatycznie, to albo nie jest zdecydowany, albo chce wypuszczac kota z mieszkania na parterze, albo sie obawia wizyty. Czekam, czy sie odezwie pan Lukasz, ktory mial zadzwonic do lecznicy i popytac o buraska.

Posted

Chyba Dory komórka też niezbyt zdjęciowa. Może ktoś ma już nieużywaną komórkę robiącą znośne foty?

A kto wrzucił to ogłoszenie?

http://olx.pl/oferta/male-kotki-tylko-w-dobre-rece-CID103-IDbmIHX.html#75a5dea199;promoted

Dora, masz w ogóle telefony w sprawie kociaków? Ja mam 1-3 dziennie, ale jak ktos brzmi sympatycznie, to albo nie jest zdecydowany, albo chce wypuszczac kota z mieszkania na parterze, albo sie obawia wizyty. Czekam, czy sie odezwie pan Lukasz, ktory mial zadzwonic do lecznicy i popytac o buraska.

To ogloszenie zrobila Sylwia,ktora kiedys adoptowala szczeniaka ze Sz-na/wlasnie sobie przypomnialam kto zrobil to ogloszenie/

Chcialam zwrocic jej pieniadze za wyroznienie,ale napisala,ze jak to bedzie tylko  jedno ogloszenie to ona zaplaci.

Dzwonily ze dwie osoby,ale jak zaczelam wypytywac to rezygnowaly.

Ja tez czekam na tel  od pana,ktory chcial adoptowac tri....oby tylko zadzwonil........

Posted

Moja komorka jest przedpotopowa,nie robi zdjec.A chcialam zrobic kolejny bazarek,bo wykarmic 20 kotow nie jest latwo.

Dzieki,ze pytasz....:)

Potluczenie troche boli,ale nie na tyle,zebym nie mogla wyprowadzic psa czy tez karmic koty.

Troche siniakow,troche kuleje.........

Posted

Jeśli chodzi o rannego bociana, można się skontaktować z p. Pawłem z Leśnej Osady Edukacyjnej w Kole: http://www.czaswlas.pl/obiekty/lesna-osada-edukacyjna-w-kole-1053

Ośrodek posiada status ośrodka rehabilitacji zwierząt. Dwa czy trzy lata temu p. Paweł opiekować się bocianem czarnym. Przyjął też maleńką sarenkę, znalezioną w lesie przez moją mamę. Byłam u niego dwukrotnie - jestem zauroczona tym miejscem i pracującymi tam ludźmi - polecam! :)

Ale jak sie z nim skontaktowac?

Nie ma na tej stronie zadnego tel....

Posted

Już Ci piszę PW ;)

Dzieki:)

Nie mam pw ,ale juz znalazlam.

Nie jest to taka prosta sprawa.

Bociana trzeba zawiezc do weta.To juz odpada cala pomoc.

Wszyscy kieruja mnie do gminy.....napisalam do TOZRP

maja powiadomic gmine

Lesna Osada zgodzila sie przyjac bociana,teraz wszystko zalezy od gminy

Podalam do TOZ namiary na Osade,zeby zasugerowali gminie ta pomoc,ale nie wiem co z tego wyniknie.

Posted

Jeżeli chodzi o rannego bociana,to najbliżej jest Ośrodek Rehabilitacji Dzikich Zwierząt prowadzony przez Lubelską Straż Ochr. Zwierząt w Romanówce pod Lublinem

Adres: Romanówka 22,24-204 Wojciechów tel. 669 190 202